Krejčí před Faerskými ostrovy: Chceme napravit ztrátu v Moldavsku

14.06.2023, 17:07
Aktuality
Ladislav Krejčí II (© AFP)

Přestože ligová sezona skončila už před více než dvěma týdny, kapitán pražské Sparty Ladislav Krejčí mladší připustil, že si ještě nestihl odpočinout. Čtyřiadvacetiletý defenzivní univerzál si se spoluhráči po zisku titulu vychutnával bujaré oslavy a s týmem si užil i několik dní na řeckém ostrově Mykonos. Před krátkou dovolenou ho ještě čeká s českou reprezentací sobotní zápas kvalifikace mistrovství Evropy na Faerských ostrovech, po němž se od mužstva před následným přípravným duelem v Černé Hoře odpojí.

"Zatím jsem si ještě nestihl odpočinout. Odpočinu si po srazu. Oslavy byly adekvátní tomu, co jsme dosáhli. Ale jsme profíci. Takže všichni, co jsme slavili, jsme zvládli přepnout zpátky do módu profesionálních fotbalistů," řekl s úsměvem novinářům Krejčí, který se v Praze chystá s reprezentací na zápas na Faerských ostrovech.

Pobyt na vyhlášeném řeckém ostrově po skončení ligové sezony podle něj ukázal, jak dobrou partu sparťané mají. "Bylo to super, další zážitky do těch vzpomínek. Šlo o náš společný nápad. Jednoznačně je to odraz toho, jak to u nás v týmu fungovalo. Jsem rád, v jakém počtu jsme se sešli. Samozřejmě kdyby se zvládlo vyhrát ligu dříve, bylo by nás určitě víc. Takhle tam byly dovolené, někteří kluci měli svoje plány. I tak jsme se potkali v super počtu," pochvaloval si Krejčí.

Letenští si několik dní na Mykonosu velmi užívali. Kdo byl lídrem oslav podobně jako záložník Jack Grealish z Manchesteru City, který si podle sociálních sítí zřejmě nejbouřlivěji vychutnával sobotní triumf anglického celku v Lize mistrů, Krejčí neprozradil. "Možná jsme i my měli svého Jacka, ale naštěstí ho nikdo nestihl zabrat na sociální sítě," smál se Krejčí.

Nadmíru vydařenou sezonu, v níž se stal i nejlepším hráčem ligového ročníku, by rád zakončil s reprezentací vítězstvím na Faerských ostrovech. Národní mužstvo má po dvou zápasech kvalifikace čtyři body za domácí výhru 3:1 nad Polskem a nečekanou bezbrankovou remízu v Moldavsku.

"Určitě je velkou motivací, aby tečka za touto sezonou byla co nejvíce úspěšná. Touha zvládnout zápas na Faerských ostrovech je ode všech velká. Všichni jsme si vědomi ztráty v Moldavsku a budeme to chtít co nejvíc napravit," prohlásil Krejčí.

V reprezentačním "áčku" si dosud připsal jen tři starty, přesto se už stihl zapsat do historie. Proti Polsku dal po 27 sekundách nejrychlejší branku národního mužstva od rozdělení federace. "Často si ten gól pouštím. Když se chystám na zápas, celkově si pouštím góly. Tenhle mám velice rád. Je to krásná vzpomínka," uvedl Krejčí.

"Reprezentační sraz si moc užívám. Jsem rád za každou pozvánku, je to můj třetí sraz. Těším se na zápas. Reprezentace je pro každého velký cíl a sen a jsem za to rád," prohlásil sparťanský kapitán.

V národním mužstvu je opět s několika slávisty, nedávný boj mezi pražskými kluby o ligový titul se ale podle něj do vzájemných vztahů nijak nepromítá. "Nějaké špičkování si nevybavuji. Jen třeba s Jurasem (Davidem Juráskem) jsme se občas popichovali, ale to spíš, když jsme se viděli ve volnu. Tady už ne," řekl Krejčí.

Na cestě z Faerských ostrovů k přípravě v Černé Hoře se od národního mužstva spolu s dalšími pěti hráči při mezipřistání v Praze odpojí. Následnou dovolenou nebude mít příliš dlouhou. "Měl bych 29. června nastoupit na přípravu, takže je to nějakých deset dní. Je to rychlé. Snažím se bojovat o každý den, ale jelikož začínáme brzo a odjíždíme na soustředění, musíme nastoupit už takhle," dodal Krejčí.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Pablos

Ta myšlenka je vždycky strašně mimo s tím, že lze napravit nezdar v zápase s povinnými třemi body, nějákým zdarem v dalším zápase s povinnými třemi body

Reagovat
kilobyte

Pokud by se jim podařilo získat 5 bodů, tak za mě v pohodě.

Ale ono je to jedno. Klidně ať s FO prohrají, když pak udělají první místo.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ACSMan

Přesně ať klidně prohrají všechny zbývající zápasy v kvalifikaci, komu to bude vadit když skončí první.

Reagovat
Nieuwendyk

Jako našim klukům porážky nepřeju, myslím Sparťanům, ale chci, aby se prohrálo, nepostoupilo a pak už možná... možná... Půjde Franco a Pešír do prdele.

Reagovat
ACSMan

Myslíš, že pokud postoupíme tak si Franco bude držet svojí nesmrtelnost? Jako asi ho nechaj do turnaje no řekl bych pokud to dáme

Reagovat
Kepy_FCB

Na Euro nechceme vše podřídit MS

Reagovat
db18

Reagovat
7kaka7

Náhodou fajn výlet takhle v půlce června kdybych byl v nominaci, tak ukecám Šilhavýho abych se nemusel vracet s týmem a pár dní tam zůstal ačkoliv bych pak asi dopadl jako Barák.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak ušetřený peníze za letenku a stejně by tě pak další sraz povolali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele