Král střelců Healy bude na Euru chybět

22.11.2007, 09:14
Aktuality
Nejlepší kanonýr kvalifikace pro Euro 2008 si na finálovém turnaji nezahraje. Třináctigólový David Healy totiž reprezentuje Severní Irsko, jehož boj o vstupenku do Rakouska a Švýcarska byl nakonec marný.

Severní Irsko mělo do posledního zápasu šanci na postup, nakonec však skončilo až na čtvrtém místě kvalifikační F za Španělskem, Švédskem a Dánskem.

Ostrovanům nepomohla na Euro ani famózní střelecká forma Davida Healyho. Útočník Fulhamu v kvalifikace nastřílel 13 branek, čímž překonal dvanáct let starý rekord Chorvata Davora Šukera. Ten vstřelil o jednu branku méně.

Brankový účet kvalifikace mistrovství Evropy ještě není konečný. Svou bilanci mohou v sobotu vylepšit střelci Kazachstánu a Srbska, kteří proti sobě nastoupí v dohrávaném utkání. Z těchto dvou týmů měl zatím nejlepší formu Srb Nikola Žigič, trefil se sedmkrát.

Nejlepší střelci kvalifikace:

1. David Healy (Sev. Irsko) 13, 2. Eduardo da Silva (Chorv.) 10, 3. Euzebiusz Smolarek (Pol.) 9, 4. Cristiano Ronaldo (Port.), Lukas Podolski (Něm.), Jon Dahl Tomasson (Dán.) po 8, 7. David Villa (Šp.), Steffen Iversen (Nor.), Mladen Petrič (Chorv.), Nikola Žigič (Srb.) po 7, 11. Jan Koller (ČR), Adrian Mutu (Rum.), Hakan Sükür (Tur.), Dimitar Berbatov, Martin Petrov (oba Bulh.), Roberto Colautti (Izr.), Marek Mintál (SR), Marcus Allbäck (Švéd.), Thierry Henry (Fr.) po 6.

Autor: Radim Šantrůček / ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no uvidime treba dostane nejakou nabidku z lepsiho klubu.

13 bananu se nedava nahodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Eduardo da Silva (Chorv.)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele