Kovać se odvolání nebojí, i přes kritiku zůstává klidný

26.10.2019, 11:07
Aktuality
Niko Kovać se před loňskou sezonou stal novým trenérem Bayernu Mnichov a od svého jmenování si zvyká na velký tlak. Za svou práci byl kritizován už v sezoně 2018/2019 a negativní hlasy se ozývají rovněž v probíhajícím ligovém ročníku, naposledy třeba z úst ředitele bavorského celku Karla-Heinze Rummeniggeho...

Bayern v týdnu vyhrál 3:2 na půdě Olympiakosu Pireus a Rummenigge jeho výkon označil za příliš lehkovážný. Sám pak přidal i pohled do budoucnosti a předpověděl, že Bayern se může dostat do ještě větších problémů.

"Mluvil o ledabylosti a všichni vědí, na co narážel. Všichni očekávají výhry a také překrásný fotbal, stejně jako my. Ale ne vždy je možné hrát pěkný fotbal, v první řadě musíte být úspěšní. Aktuálně se trápíme v defenzívě, děláme spoustu individuálních chyb," hodnotí Kovać.

Bayern v uplynulých sezonách vládl německému fotbalu a nebylo zvykem, aby doma přenechával body soupeřům. Nedávno v Bavorsku vyhrál Hoffenheim a reputaci si hráči nenapravili ani v zatím posledním bundesligovém duelu, z Augsburgu si odvezli jen remízu 2:2.

"Musíme vyhrávat souboje a minimalizovat počet šancí našich soupeřů, pak k výhrám dojdeme klidněji než ve středu. Já sám jsem v kontaktu se svými nadřízenými a tahle bouře do klubu přichází zvenčí, zůstávám tak klidný. Zkušenost z posledního roku mi hodně pomohla," pokračoval.

Kovać není jediným trenérem předního německého klubu, v jehož případě se ozývají hlasy volající po odvolání. Pod tlakem je rovněž jeho kolega z Dortmundu Lucien Favre.

"Máme za sebou teprve osm kol a už se mluví o odvolání trenérů. Nejde jen o Bayern, ale také o další kluby. Bavíme se o respektu, ale tohle s respektem nic společného nemá. Lucien má s Dortmundem stejně bodů jako my, prohrál jeden zápas v Lize mistrů a s týmem je ve hře v poháru, i tak se už nyní zmiňují jména jeho možných nástupců. Tomu nerozumím, pohled menšiny je často brán jako pohled většiny. Je třeba být opatrný," nechal se dále slyšet Kovać.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (61)

Přidat komentář
Kily

jak jsem vyhlížel ten dotek náhradníka, tak jsem si toho ofsajdu ani nevšiml, tohle se jim hodně nepovedlo

Reagovat
Kocour Klapuška

Psycho var

Reagovat
Pharrell

Jj VAR

Reagovat
Spalovač šancí

A proč by se měl kontrolovat offside? Ta situace už byla zahraná

Reagovat
Kily

nebyla, dají se kontrolovat situace od začátku celé akce (to znamená od předchozího přerušení hry, alespoň tak jsem ten výklad pochopil), třeba Drážďany na začátku sezony taky dostaly v Karlsruhe gól po brejku a ten gól následně nebyl uznán, jelikož VAR dodatečně odhalil faul, díky kterému se domácí k tomu míči vůbec dostali a mohli jít do útoku

Reagovat
naheCZ

Ano, od posledního přerušení...takhle přišel o gól Škoda, protože 2 minuty před tím byl míč za čarou.

Reagovat
Remt

Na což by mimochodem ty pravidla mohly "nějak" myslet. Ta akce s míčem za čarou byla už daaavno zahrana.. ted v pravidlech o ničem takovym nepíší ale možná by meli, ten gól nemel s tím micem za čarou nic spolecneho

Reagovat
naheCZ

Však to byl samozřejmě nesmysl...jasně pravidla se mají dodržovat, ale taky to má být v souladu s nějakým "citem pro hru". I tahle situace byla naprosto nesmyslná, ten náhradník hru nijak neovlivnil.

Reagovat
Spalovač šancí

Jenže kdyby na ten míč nesáhl, tak by skončil v zamezí a byl by ten offside irelevantní. Za mě tedy penalta v pořádku

Reagovat
Rudnevs

Nie len, že je takéto pravidlo mimo a skôr by sa na to malo pozerať trochu logicky (hráč nijak hru neovplyvnil), ešte to bol navyše i offside. Aspoň, že to Kiel aj tak vyhral, a tak to nikoho nemusí moc mrzieť.

Reagovat
Mr.Mike

Bych dal neprimej kop jako u maly domu.. To by podle me bylo lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

..a potom by všetci brániaci hráči stali za bránou a v prípade že vidia že lopta ide do brány tak vybehnú a zabránia gólu ..fakt super, nariadiť nepriamy voľný kop

Reagovat
Mr.Mike

On je docela rozdil kdyz jde balon do brany a nebo nekam k praporku

Reagovat
smazaný uživatel

..ak ta obranca fauleje keď ideš s loptou von zo 16stky by potom tiež nemala byt penalta alebo ak máš ruku a lopta neletí na bránu?! sú to pravidla a nedajú sa prispôsobovať situácii, možno že je to na škodu ale je to tak..

Reagovat
Kocour Klapuška

A ke Kováčovi, já si to myslím už dlouho, ale prostě ukazuje se, že to není trenér pro Bayern.. Už je u týmu přes rok a ten tým nemá žádnou herní tvář, zápasy proti slabým týmům, který dřív Bayern mačkal a drtil doma jsou zbytečnou hrou nahoru dolu nabízející soupeřům spoustu šancí..

Reagovat
vladino10

Ako ja neviem, ale pod ancelottim sme hrali menej pozeratelny futbal

Reagovat
Kocour Klapuška

To muze byt pravda, ale to neznamena, ze je ta hra pod Kovacem uspech.. Taky byl Anceloti odejit. Notabene, mel k dispozici asi slabsi tym..

Reagovat
vladino10

Ale, hoeness ako najsilnejší podporovateľ Nika odchádza, takže si myslím,že nejaku prípadnú krízu po hoenessovom odchode by Niko neprezil..takže má jedinú možnosť, čím skôr sa naladiť na víťaznu vlnu, po tých nákupoch sú očakávania určite vyššie ako minulú sezonu

Reagovat
Rudnevs

Na obranu Kovaća treba povedať, že to má ťažké a prišiel do Bayernu v nevhodnú dobu, keďže má slabší káder než mali jeho predchodcovia, navyše jeho nadriadení tiež nie su zrovna špička - Brazzo je neschopák a Uli s Rummeniggem sú už zrejme za zenitom.

Niekto tu minule písal, že sa to dá porovnávať so situáciou Lopeteguia v Reale, ktorý nastúpil v tú istú dobu. To porovnanie by plus mínus sedelo, tak aspoň Kovać určite vydrží dlhšie než Lopetegui a určite sa nebude dať povedať, že v Bayerne odviedol zlú prácu. Ale ak ho odvolajú, tiež to bude svojim spôsobom pochopiteľné, pretože zrejme to skutočne nie je tréner na úrovni veľkoklubu.

Reagovat
Beči

A to se mu teď ještě zranili Süle a Hernandéz. Takže obranu bude muset postavit takhle: Kimmich, Boateng, Pavard, Alaba a jakmile by někdo z nich vypadl, tak už nemá alternativy.

Reagovat
vladino10

Javimar

Reagovat
Beči

Pravda, na Javiho jsem zapomněl.

Reagovat
db18

Ten je taky mimo.

Reagovat
Rich

No teoreticky ještě Maie má Bayern, ale ten nikdy Bundesligu ještě nehrál, takže by to byla premiéra, ale jinak jako stoper je to výborný, přál bych si, aby hrál za první tým Bayernu.

Reagovat
db18

navíc absence Hernandeze bohužel není kdovíjakou ztrátou.

Reagovat
Rich

To je otázka je to drahá posila, která nějak moc zatím nepřesvědčila, ale upřímně, já si myslím, že on se zlepší, chce to čas.

Reagovat
db18

No, měl by... proti Paderbornu byl strašidelný a líbil se mi zatim víc na LB.

Reagovat
db18

Lars Lukas Mai.

Reagovat
vetrnik

opravte to. On je KOVAČ s Č

Reagovat
smazaný uživatel

Stupidní jugoš

Reagovat
smazaný uživatel

A Ty si zase stupidny cechacek.

Reagovat
Rich

Za mě pokud pokazí další zápasy skončí... A nic jiného bych si nepřál, alternativy nevím, kdo by jeho místo vzal, ale celkově tým Bayernu nemá koncepci žádnou, nebo takhle ten herní projev je hrozně zvláštní a mizerný prostě... Nehledě na to, že mi přijde, že tréninky Bayernu asi nejsou nijak kvalitní, ale prostě tolik zraněných hráčů a dokonce mladých je problém... Celá defenzíva je v rozvalinách a Bayern se bude muset spoléhat na Boatenga s Pavardem.... Problém je v tom, že Boateng je nestálý ve svých výkonech a Pavard by měl hrát na postu Kimmicha a ten zase na DM, jenomže tomu tak nebude no... Dále můj problém s Kovačem je ten, že prostě měl nahradit nějak Heynckese, hodně se od toho slibovalo, ale prostě to není ono... Spousta lidí mi bude tvrdit, že ani pod Ancelottim to nebylo ono, no svým způsobem je to pravda, ale prostě pod Kovačem mi to přijde horší úplně...

Otázkou je, kdo by byl náhradou adekvátní a kvalitní za Kovače? Mě totiž jména dobrých volných trenérů nenapadají...

Reagovat
M.Vaza

José jasný

Reagovat
vladino10

Podľa bulváru koketoval s bayernom, ale po angažmá v United je v Mníchove bez šance

Reagovat
Kincl

Já bych ho asi i bral, než vzít zas nějakýho no name trenéra co měl dobrou jednu sezonu

Reagovat
vladino10

No, José dobrú sezónu nemal už pár sezón

A máš tam istotu, že z troch sezón bude dobrá iba jedna- ta.druha a potom poleti

Reagovat
Rich

Já si upřímně myslím, že Jose je alternativou, která ale není ideální pro Bayern, problém je, že takový Klopp by byl super pro Bayern, je to ten typ trenéra, který by se tam hodil nejvíc. Nagellsmann určitě ne, neměl by respekt hráčů a kdo další je možný?

No sranda by byla, kdyby udělal Bayern a Dortmund výměnu a Favre k nám, ale to není reálný.

Reagovat
Rudnevs

Nagelsmann by sa s tým dokázal popasovať, je síce mladý, ale je to tréner, ktorý má veľmi prepracovanú taktiku, dlhé roky sa zaoberá futbalovou taktikou a má dosť silný charakter a osobnosť. Veď je to taký mini Mourinho, tak ho kedysi nazýval i Tim Wiese, a to bol ešte Nagelsmann len no name asistent v Hoffenheime.

Ale stejne nepríde, ešte len teraz nastúpil do zaujímavého projektu, od toho tak rýchlo nepôjde.

Reagovat
Rich

Jako nevím podle mě Nagelsmann na to by ještě neměl, pravdou je, že by si asi vydobyl respekt, ale jsem na pochybách.... A Mourinho? Jenom toho ne, už to není dobrý trenér výsledky neměl dlouhodobě....

Reagovat
vladino10

No, zase úplne všetko by.som na trénera nehadzal, napríklad zranenia nás sprevádzajú už od guardiolu..

A myslím, že im ideme dosť naproti- hernandez bol injury prone už v atleticu, gnabry tiež, coman, boateng, všetci premarodili dosť veľkú časť kariér..do toho chceme ešte saneho po ťažkom zranení..ja si myslím, že nejakí takíto hráči byť v každom klube môžu, ale nie v takomto počte ako su v Mníchove..a to mal jednu dobu dosť pravidelne problémy aj javi, thiago a alaba, ktorých to ale celkom prešlo..hladime na kvalitu, ale vobec nás neserie, koľko ten hráč premarodi (Lucas napr, ako ja by som ho vôbec nekupoval a radšej sa obzeral inde)...

Podľa mňa zatiaľ kovac bude držať, pokiaľ tam bude hoeness..nemyslím si, ze by uli súhlasil s jeho odchodom, to by Niko fakt musel dačo brutálne posrat..a potom sa uvidí..

Keď píšeš o tréneroch, Rangnick sa spomínal napr...

Reagovat
Rich

Na jednu stranu chápu, jak to myslíš a jako ano to je taky problém. Ono je průser se v tom bude zase i hráči hrát roli, kteří jsou s ním nespokojený... Hernandez je skvělý hráč, ale ty zraněný ho trápí no, ale kde hledat stopera, který má kvality a nestojí moc? Není možný někoho takového najít, leda, že by Bayern postupně zkoušel mladíky z rezervy, ale to Bayern už hodně dlouho neudělal...

A co si budeme povídat, Kovač má sice tak nějak výsledky, ale hra Bayernu je nudná, utahaná, dokonale to bylo vidět proti Augsburgu, ty hráli víc jednoduše a prostě bod si zasloužili... To samé v Lize mistrů, taky nezasloužené vítězství... Prostě ať Kovač tvrdí, co chce, ale židle se po něm kymácí už, fanoušci jsou s ním nespokojení a i někdo z vedení, fakt stačí málo a bude odvolán si myslím, obzvlášť, pokud pokazí důležité utkání v Lize Mistrů, ale hlavně v Bundeslize....

Vidíš ten mě nenapadl, Rangnick! Ten by byl možná monohem lepší než Kovač!

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Myslíš, že by Rangnick do toho šiel?

Reagovat
vladino10

To neodhadneme, na jednej strane očividne trénovať nejak dlhodobo nechce, na druhej, Bayern je Bayern...tipol by som si vsak, že nie...

Reagovat
Rudnevs

On je už relatívne starý, navyše má za sebou syndrom vyhorenia. V RB bol nedávno povýšený, momentálne je nejaky medzinárodný riaditeľ všetkých tých klubov pod hlavičkou RB, čiže má dobré prachy za nie až tak vela práce a tlaku a najmä má velmi pevnú pozíciu. Navyše sa dá povedať, že pracuje pre kluby, ktoré výrazne nesú jeho rukopis - keď šiel trebárs do Hoffenheimu alebo do RB, tak jeden z hlavných dôvodov bol ten, že má obrovské právomoci a môže naplno využiť všetkú svoju genialitu a know how (po tejto stránke asi najväčší odborník v nemeckom futbale) a vybudovať si v podstate vlastné štruktúry od podlahy. Momentálne sa o Salzburgu i Leipzigu dá povedať, že výrazne nesú rukopis Rangnicka.

To by v Bayerne mal len ťažko, navyše by na neho bol vyvíjaný oveľa väčší tlak. Úprimne by som sa čudoval, keby teraz šiel do Bayernu.

Reagovat
db18

Hlavní kandidát je Rangnick, což je k zblití...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych si přál Erika ten Haga, momentálního trenéra Ajaxu. Ovšem, mnozí to budou považovat za risk, nicméně Ajax pod ním hraje vynikající fotbal. Minulá sezóna byla pro ně opravdu nezapomenutelná, jako sen. Ta jejich hra akce mi mnohdy připomínala akce jak z Fify. Navíc se Hag nebojí stavět hru na mladých hráčích. Pozitivní je taktéž to, že v Bayernu (II) už působil.

Chápu, že není moc pravděpodobné, aby se změna uskutečnila již v průběhu zimy, ale na novou seźonu bych si nepřál nikoho jiného.

Reagovat
Rich

A upřímně, že si na to kápl! Fakt, teď si nebudu dělat srandu, Rangnicka bych nakonec nechtěl, přemýšlel jsem o tom a nezdá se mi zase tak kvalitní.. Ale Hag? Páni, Ajax pod ním byl pěkně nebezpečný pro všechny týmy... Takže bych ho bral hned, rozhodně by byl lepší než Kovač...

Včera se mi to potvrdilo zase, Perišič hrál i Coutinho a prostě zase nic moc výsledek od nich... Doufám, že oba Bayern pošle a přivedeme Saného a Havertze příští sezónu, plus nějakého obránce asi ještě.

Reagovat
Rudnevs

Myslím, že na svete neni moc kvalitnejších trénerov než je Rangnick...

(Ale Ten Hag by bol skvelý, no.)

Reagovat
Rich

Ono ten Rangick by měl ale asi problém s autoritou, ono sice už tam není tolik starých hráčů, ale pokud trenére nevyjde s Muller nebo Lewym, tak smůla.... Zní to sice divně, chápu to, ale podle mě prostě ty starší hráči mají problém poslouchat někoho mladšího.... Haga bych vyzkoušel, ale nevím, do kdy má kontrakt... A zdali by šlo ho přivést v zimě...

Reagovat
Rudnevs

Ralf Rangnick má 61 rokov. Hotový mladík.

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, očekával bych, že trenér po víc jak sezóně týmu vtiskne nějaký specifický styl (Guardiola, Klopp, Nagelsmann, bohužel i Mourinho). Jediný jev, který se často opakuje, je strach o výsledek proti jakémukoliv soupeři. Ok, doba hájení může být první sezóna, ale ani v té druhé nevidim...něco. Tak velký tým by neměl hrát "dostaneme do dopředu, Serge s Robertem něco udělají". Nebýt Lewandowskiho nelidský formy, Bayern by hrál střed Bundesligy.

Nesouhlasil jsem už s Kovačovo příchodem na lavičku Bayernu a bohužel mě nepřesvědčil, že by za rok a půl týmu něco dal. Dokonce jsem se přistihl, že si přeju, aby s Olympiakosem neotáčeli a Kovač byl odejit.

Každopádně, jak jsem čet výše a souhlasím s tím, nevidím vhodného kandidáta. Možná kdyby Kohouti pustili Pochettina...Hlavně ne Josého, prosím. To by byl průser.

Reagovat
Rich

Prakticky si napsal, co si myslím taky. Jediný s čím nesouhlasím je ten Pochettino, ten se do Bayernu nehodí

Reagovat
smazaný uživatel

Solidní výkony, výhra 7-2 na Tottenhamu a pomalu se pod ním houpe židle. Co dodat, nejarogantnější tým světa opět dokazuje, že k tomuto označení nepřišel v Německu náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězství s Tottenhamem bylo uspokojující, ale okamžitě podkopané domácí prohrou s Hoffenheimem a remízou v Augsburgu. Plus Kohouti se ještě potácejí ve vlastní krizi, která vygradovala mizerným výkonem s Bayernem.

A opět, tak velký klub, jako je bez diskusí Bayern, se nemůže spoléhat na momentálně životní formu jednoho hráče...

Reagovat
Rich

Jak píše 007muchy, má pravdou v tom, co napsal, prostě vítězství nad Tottenhamem se nedá brát moc vážně, sám víš, že nemají formu a že prostě jejich výkony nejsou kvalitní a hlavně chápu, že Bayern nemusíš asi, v pořádku, každý jsme nějaký a každý má svůj oblíbený tým, ale prostě po vítězství nad Tottenhamem přišla prohra a remíza, plus další skoro remíza v Lize mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, v pořádku. Ale i tak si myslím, že to ještě není na výměnu trenéra. Snad nelze očekávat, že každý lodivod bude jak Heycnkes a že tým bude každého drtit rozdílem třídy

Reagovat
vladino10

Kovac proste nemá meno a bol spochybňovaný ešte predtým ako prišiel, takze mu každé zakopnutie bude aspoň v očiach fanúšikov hýbať so stoličkou..pokial neurobí nejaký výnimočný výsledok...

A samozrejme, latka po heynckesovi je dosť vysoko..

Podľa mňa to je dosť logické, že ho niektori fans nemajú radi

Reagovat
Rich

Ono samozřejmě, že to je těžké, Heynckes je člověk, který Bayern několikrát vytáhl ze srabu a prostě vyhrál trofeje, je legendou a nejde nahradit stejně jako tomu bylo u Hitzfielda, další legenda Bayernu a vlastně i Dortmundu.

Ale prostě Kovač by nebyl tolik kritizován, kdyby byl viděn posun toho týmu někam, ale ten tam prostě není, včera to bylo krásně vidět, prostě nudný, pomalý fotbal... Už je trenérem druhým rokem a žádný výsledek se nedostavil, prostě je to hrůza, herní projev není žádný...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele