Kouč Nizozemska Van Marwijk rezignoval

28.06.2012, 00:00
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (35)

Přidat komentář
Liquid

dobře mu tak, nic jiného si ani nezasloužil než tuto potupnou rezignaci, strašný propadák co pod ním Holandsko předvedlo na Euru

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš je to případ Francie na MS 2010.

Reagovat
fantomas

Wow, četka přeložila slovo "severe" jako "nějaké"...a přijde mi to jako dost zásadní zkreslení celýho tohohle kroku. Jemu se to prostě nechtělo opouštět, protože ví, že tim docela dobře veřejně anuluje tu 3,5letou práci...a to třema blbýma zápasama. Škoda, jako člověka ho nejde nemít rád, jako odborníka si ho taky furt považuju...snad se ještě dostane k nějaký zajímavý práci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Škoda, velká škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, takze Holandsky futbal dostava nadej..

Reagovat
smazaný uživatel

A ven!

Reagovat
domingo

Reagovat
fantomas

Hm, Van Gaal nejskloňovanějšim jménem. Ale např. nizozemskej analytik pro FourFourTwo to chápe a kvituje - že se NED potřebuje vrátit k Michelsově rukopisu, k něčemu jako totální fotbal.

Reagovat
fantomas

Koeman už stihl odmítnout. Rozhodně zůstává ve Feyenoordu.

Reagovat
Kily

nevím, tohle praktikovali v posledních dvou desetiletích pravidelně a ani jednou neměli takový úspěch, jako dva roky zpátky. Navíc v dnešní době plné taktiky je ještě mnohem složitější prosadit se totálním fotbalem. Sice na něj mají hodně kvalitní ofenzivní hráče, ale v obraně je dost mezer a děr, tam spláčou nad výdělkem dost možná podobně, jako dva týdny zpátky

Reagovat
domingo

Tohle Euro podle me nebyla Marwijkova chyba, maximalne z psychologickyho hlediska.

Reagovat
fantomas

To každopádně, jenže ta obrana příští kvalifikační cyklus i velkej turnaj minimálně bude slabinou tak jako tak, proto je docela nasnadě pokoušet se z těhlech sraček vyhrabat pomocí totálního fotbalu. Zatímco do defenzívy prostě a jednoduše nemaj odkud brát, v ofenzívě maj permanentně přebytek a chtě nechtě je potřeba si přiznat, že Marwijk s nim uplně dobře nepracoval. Duely Hunter x Persie a Vaart x Sneijder řešil obyčejnym sraženim těhlech kohoutů, čimž běžně dosahoval ještě větších maglajzů, než který Holanďani vyráběli v "původních zněních".

Zato pokud ted příde trenér s trochu odlišnym systémem, veskrze čistě ofenzivně založenej (čemuž Van Gaal na rozdíl od Marwijka odpovídá), tak se mi to jako krátkodobý řešení bude líbit. Až dorostou schopní obránci, klidně bych tam Marwijka vrátil, vždyť se smysluplnym LB a mladšíma, líp stíhajícíma stoperama uhrál směrem dozadu velký věci.

Reagovat
domingo

On mi prijde jako velice schopny trener, ktery akorat nema koule. Je moc hodny. Byt vetsi ras, tak neda na tlak lidi, lip se vyporada s Robbenem, atd.. ale jsem presvedceny, ze schopnostma je top. Skoda

Reagovat
fantomas

Jj, on je ten rodinnej typ trenéra no. Několikrát opakoval, že chce s hráči trávit co nejvíc času, poznávat je i jako lidi apod. Problém bude v tom, že hned v několika z nich musel objevit obyčejný egoistický sobečky (Hunter, Robben, nedivil bych se Persiemu, Vaartovi...), takže teď nejspíš odchází i proto - že je prostě znechucenej tim, co mu tam teď začali provádět.

Ale právě ten Van Gaal tvýmu vysněnýmu rasovi dokonale odpovídá no..

Reagovat
domingo

Paradoxne Van Gaalovi bych neveril ze stejnyho duvodu - je to opacny protipol teze primky Moc velky ras, chtelo by to asi neco mezi tema extremama..

Reagovat
domingo

A k tem sobeckum - Robber, Huntelaar, Persie jsou naprosto jasni, plus bych se rozhodne nedivil Vaartovi a Sneijder je takovy vachrlaty otaznik. A to uz mas komplet ofenzivu, pricemz defenziva je spis prumer, cili vysledek je jediny logicky - rozklad tymu.. ja mam Nizozemce moc rad, ale tomuhle proste fandit neslo. Ale je mi lito, ze dopadli podobne jak Domenechovi Francouzi (a bude se to pripominat), kdyz Domenech je narozdil od Marwijka fakt trenersky bridil a lito mi ho bylo hlavne lidsky..

Reagovat
fantomas

Sneijder je Marwijkovo dítě, bych se nebál říct, ten na něj asi těžko mohl nějak výrazně prskat. To už spíš De Jong nebo Bommel.

Reagovat
domingo

U De Jonga to mohla byt i frustrace z letosni sezony, no..

Reagovat
jv

Reagovat
madridcan

King of pop

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Chál by si s hvězdičkama mohl slušně vytírat svojí hvězdičku.

Reagovat
Neuro

něco jako případ Francie.. taky to kvůli pár blbům odskáče celý nároďák a trenér..

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Robbie

já bych hrál 3-5-2 stím týmem se to hraje težko když máte tak kvalitní hráče jen do offenzívy Stekelenburg-Mathijsen-Heintinga-Wiel-Emanuelson-Janssen-De Jong-Sneijder-Van der Vaart-Van Persie-Robben-Huntelaar a v přechodu do utoku 3-4-3 stím že Van Persie by měl takovou variabolitu že by mohl být na podhoru či pravém křídle a Vaart akorát na druhé straně jinak by to bylo stejné jako u RVP

Reagovat
domingo

To je genialni

Reagovat
homeles8

Reagovat
culé

Reagovat
REPLIKATOR

A nebo 3-5-2 a v přechodu do útoku 3-3-4

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcete Bílka?

Reagovat
smazaný uživatel

ehm.... hahaha

Reagovat
cukjerek

kdo na jeho misto? Rijkaard?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele