Košický mění dres, bude chytat v Novaře

30.06.2012, 17:44
Aktuality
Slovenský brankár Tomáš Košický sa sťahuje z Catanie do Novary. Najväčšou motiváciou je pravidelne hrávať, čo sa mu v už v predchádzajúcom pôsobisku nedarilo. Zasiahol len do deviatich stretnutí a preto sa rozhodol pre iné mužstvo, ktoré však bude hrať Seriu B.

Košický je odchovanec bratislavského Interu, s Novarou podpísal zmluvu na štyri roky: "Mesiac som už doma na Slovensku. Akurát som bol na pár dní v Catanii, kde som si musel vybaviť administratívne veci a podobne," prezradil pre Rádio Šport Tomáš Košický a dodal: "Prestupujem do Novary, s ktorou som sa dohodol na štvorročnej zmluve."

Podľa vlastných slov ho nebrzdí fakt, že Novara v uplynulej sezóne zostúpila do nižšej súťaže: "V Novare by som mal byť brankárskou jednotkou," vysvetľuje Košický a pokračuje: "Nevadí mi, že mužstvo zostúpilo do Serie B. Kúpili ma, aby som pravidelne chytal. To je pre mňa podstatné. Ich prvý brankár bol v mužstve iba na hosťovaní z Palerma, druhý dostal trest na štyri roky za stávkarské aféry. V tíme tak budeme dvaja brankári, okrem mňa ešte jeden mladý odchovanec."

Dvadsaťšesťročný brankár pôsobí v Taliansku od roku 2008 a postup tejto krajiny do finále EURO 2012 ho prirodzene potešil, i keď veľkým fanúšikom "squadry azzury" nie je: "Taliani sa od zápasu k zápasu zlepšujú, je na nich vidieť, že si viac veria. Na šampionát cestovali s malými dušičkami, odborníci ich nepasovali za favoritov a výsledky v príprave takisto neboli dobré. Ak im zápas vyjde ako proti Nemcom, môžu Španielov poraziť. Tí teraz podľa mňa nie sú takými favoritmi, akými boli pred turnajom. Nie som extra fanúšik talianskej reprezentácie, no vo finále jej budem fandiť. Páči sa mi, že nehrajú to typické catenaccio, ale snažia sa držať loptu a tvoriť."

Autor: Ľubomír Hudačko / profutbal.sk

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barvy Novary stejné jako Slovenské

Reagovat
smazaný uživatel

Inter Bratislava

Reagovat
smazaný uživatel

teď čtu, že se AC zajímá o Velosa... a jak známe Preziosiho, ten jim ho dá ještě se slevou.

Reagovat
smazaný uživatel

Píše se i o Diarrovi, ale Veloso je asi reálnější. Budu rád za kohokoliv z nich.

Reagovat
Yanek

To by byla poháááádka.

Reagovat
smazaný uživatel

Sky Italia is reporting that Maicon is close to signing for Chelsea

Reagovat
Tomanatura

S tim Vargasem to vypada uz hodne spatne. Na dovolene v Peru zase chlasta ostosest, navic na stole udajne lezi nabidka od Malagy v hodnote 3 milionu To je fakt takovy debil, to neni mozne. Takto si dosrat karieru. Z jednoho z nejlepsich kridel sveta je momentalne troska, kterou nikdo nechce.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

niekto ho predsa bude chcieť...výborny pomer kvalita a cena

Reagovat
rossoneri89

ktory Vargas?

Reagovat
olis

s fiorentiny asi myslel

Reagovat
rossoneri89

ten kreten ma 3 male deti a peknu priatelku ..... a takto si sere zivot

Reagovat
olis

tak komentator nieco vravel ked hral neapol proti fiore ze sa prave rozvadza a preto aj pije ale co je natom pravdy netusim

Reagovat
Pinturicchio

OT : Gazzetta : O Mela má zájem Galatasaray a Bayern, Ziegler by se měl zapojit do tréninku v Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

Navážu dalším OT... Kdyby se Mario ve čtvrtek 2x netrefil, tak už mohl jednat o přestupu k nám. Jaká to ironie osudu.

Reagovat
Pinturicchio

dafuq?

Reagovat
smazaný uživatel

mrkni na tutto

Reagovat
Pinturicchio

No, třeba to dopadne.

Reagovat
SqueeZy

Co to? Stručný info by bylo?

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
smazaný uživatel

Zieglera by Juventus mohol posunúť do Parmy...za nejaké symbolické bolestné...vôbec nie je taký márny ako sa tu prezentuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele