Koscielny se dočkal odchodu, Arsenal vyměnil za Bordeaux

06.08.2019, 16:31
Aktuality
Laurent Koscielny se dočkal splnění svého přání a odchází z Arsenalu. Zkušený francouzský obránce se vrací do vlasti a nově bude oblékat dres Bordeaux, vše bylo potvrzeno dnes odpoledne...

Koscielny se přáním odejít z Emirates Stadium netajil a před čtyřmi týdny odmítl odcestovat na soustředění do Spojených států amerických. 33letý obránce měl kontrakt na poslední rok, odmítl nabídku nového a vedení ho přeřadilo do mládežnického týmu, souběžně s tím zahájilo disciplinární řízení.

Manažer Unai Emery s fotbalistou počítal a chtěl ho udržet, vše ale nakonec dopadlo jinak - Koscielny se dnes podrobil zdravotní prohlídce a podepsal smlouvu, opačným směrem putuje pět milionů eur.

"Jakmile jsme se s Bordeaux dohodli na podmínkách, rozhodli jsme se posvětit jeho přestup. Laurentovi děkujeme za jeho příspěvek a přejeme mu vše nejlepší do budoucnosti," rozloučil se Arsenal s někdejším francouzským reprezentantem.

Koscielny přišel do Arsenalu před devíti lety z Lorientu a celkem za Gunners odehrál 353 zápasů. V letech 2014, 2015 a 2017 pomohl k triumfům v FA Cupu.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (1033)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele