KORUPCE V KVALIFIKACI O EURO?

16.11.2006, 12:32
Aktuality
Jak se zdá, tak nejen na klubové úrovni řádí korupce a ovlivňování zápasů. Podle informací v polském tisku dostal reprezentační obránce Jacek Bak nabídku úplatku, pokud "pomůže" svému týmu prohrát kvalifikační zápas v Belgii.

Poláci včerejší duel vyhráli 1:0 a pokus o uplacení tak zjevně nevyšel. Bak byl prý před utkáním terčem "podivného" telefonátu.

"Měl jsem před zápasem divný telefonát. Někdo mi nabízel úplatek, pokud pomůžu Polsku prohrát v Belgii," cituje fotbalistu hájícího barvy katarského klubu Al Rayyan sportovní deník Przeglad Sportowy. Jiný list, Dziennik, informaci ještě zpřesňuje, kdosi mu prý nabídl deset tisíc eur, pokud zařídí Belgii penaltu.

Zprávy potvrdil i kapitán národního týmu Maciej Zurawski. "Jacek mi o tom říkal, ale moc jsme to neprobírali. Neměli bychom to příliš nafukovat," cituje jej deník Gazeta Wyborcza.

Dá se očekávat, že tato aféra bude mít pokračování. A podle bývalého polského gólmana Jana Tomaszewskiho by z toho mohl být největší fotbalový skandál posledních let. "Pokud to byl skutečně pokus o korupci a Jacek Bak to může dokázat, pak z něj bude hrdina. Ale nechtěl bych být v jeho kůži, pokud se ukáže, že byl jen terčem vtipu. Určitě by to měla vyšetřit UEFA," prohlásil Tomaszewski, jenž v současné době pracuje jako komentátor a sportovní novinář.

Autor: Petr Starý

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

u nas by hned vyfasoval pokutu....

Reagovat
HOST*nofan

a pěknou chvíli by si nezahrál.

Reagovat
smazaný uživatel

...a ja som mal telefonát, či nemôžem požičať 25 000 Sk.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

požičať???

Reagovat
smazaný uživatel

Proste blbosť. Pújčit. Dáš a viac neuvidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

a půjčils?

Reagovat
smazaný uživatel

Si blázen? Bežne kamošom "pújčuju" , ale teraz za prvé nemám z čoho a za druhé mi to jaksi zabúdajú vracať..

Reagovat
smazaný uživatel

no blázen prý jsem ... tví kamarádí asi nebudou zas takoví kamarádi

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, zisťujem...

Reagovat
HOST*1860

ja sem ti tu desitku vratil nahodou....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele