Korupce v Barceloně: Obviněný byl i současný prezident Laporta

18.10.2023, 16:23
Aktuality
Joan Laporta (© AFP)

V korupčním skandálu FC Barcelona je nově obviněn i její bývalý a zároveň současný prezident Joan Laporta. Klub sedmadvacetinásobného španělského mistra vedl již v letech 2003 až 2011, tedy v období, jehož se podezření z ovlivňování rozhodčích, zpronevěry a falšování dokumentů rovněž týká. O Laportově obvinění informovala dnes španělská justice.

Podle státního zástupce Barcelona převedla v letech 2001 až 2018 téměř 7,3 milionu eur (178 milionů korun) na účet společnosti patřící tehdejšímu viceprezidentovi komise rozhodčích Josému Maríovi Enríquezovi. Katalánský klub si již v březnu vyslechl obvinění stejně jako jeho někdejší předsedové Josep Maria Bartomeu a Sandro Rosell.

Laporta je opětovně prezidentem Barcelony od března 2021. Podle soudce jsou obvinění vůči němu z prvního funkčního období natolik závažná, že nemůže tvrdit, že uplynula promlčecí lhůta. Už dříve šéf klubu prohlásil, že aféru považuje za jeden z největších útoků na Barcelonu v její historii. Podle Laporty klub zadal externí firmě audit, který žádné pochybení neprokázal.

Autor: ČTK

Komentáře (52)

Přidat komentář
misinho7

Reagovat
king23

„Já vám jenom chci říct, že nikdy neodstoupím. Nikdy. Nech si to všichni zapamatují. Nikdy,“ řekl Laporta novinářům před odletem do Bruselu.

Reagovat
Salfovic

Takže je to jen kampaň a účelovka proti Barce

Reagovat
Čenda

oni sice říkají Laporta, ale já tam vidím Kalouska.

Reagovat
Tribuna gauč

Oni sice říkají Laporta ale já tam slyším Pič0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mönchengladbach

...komplot, zadání, Franco, Real, trávník, Neymar, Tebas, smůla, kartel, EU...

Reagovat
king23

Reagovat
valloire

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Vinci

Krach se blíží

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

To není možné...

Reagovat
ratusek

Reagovat
Infeld Prácheňský

To jsou hrozný veksláci v tý Barce oni a Juventus, to jsou soubory ekonomů jak kráva

Reagovat
kilobyte

Jediný rozdíl je, že v Itálii Juventus klidně položí, ve Španělsku si troufnou maximálně na pokutu. Proto vylezli jen s tím, co už je "promlčeno".

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Vsak take PSG a Man City nemusia mat ani ziadny subor ekonomov tam im to vsetko zametie UEFA aj so samotnou ligou pekne pod koberec

Reagovat
Moshe Dajan

OBLÍBENÉ KLUBY

Chelsea FC

Reagovat
Infeld Prácheňský

A tímto chtěl básník říci co konkrétně ?

Reagovat
CHONG

Šok

Reagovat
LeonardoUžoa

To je svět todle ale vopravdu už.. Tfujjj

Reagovat
VersaceChain

Cim to jako vysvetluji, ze posilali love tomu sefovi rozhodcich?

Reagovat
Pablos

Že to omylem dal účetní do jiného hrníčku

Reagovat
Greny

To už je promlčený ne ? Tak proč by to museli vysvětlovat

Reagovat
vagneris

Celá tahle pseudokauza je založená na tom, že si Barcelona objednala reporty na rozhodčí, kteří ji dlouhodobě poškozovali. Neexistuje jediný důkaz a sami rozhodčí potvrdili, že je nikdo z klubu nijak neovlivňoval. Naopak několik rozhodčích při výslechu potvrdilo nátlak ze strany Pereze a jistý policista dokonce vypověděl, že z totožného případu byl vyšetřovaný i Real. Zajímavý, že o tom se nepíše.

Reagovat
CHONG

Reagovat
king23

Reagovat
Raul=Real

"Vagineris" by ti sedelo viac

Reagovat
misomy6

Rýchlo zdieľajte kym to nezmažú

Reagovat
Billy McClane

"jistý policista dokonce vypověděl"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M0rb1D4S

To je úplně, jako kdybych byl na Facebooku a četl jsem skrytou pravdu o invazi na Ukrajinu nebo důkazy o tom, že Země je plochá

Reagovat
TopinB

Ilumináti chcou vyvolat krizi Barcelony, aby musela prodat Nou Camp, ten illumináti koupí a pod ním vybudujou bunkry na těžení adrenochromu, když jim Putain zatrhnul ty v Azovstalu

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
misinho7

Reagovat
Alf14

je to kampaň a za vše může Perez

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
JM

Tady nejsi na forcabarca, kluku. Tady ti to nikdo žrát nebude

Reagovat
Well

Ale fajn představivost, vždycky za to může Real no.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
Manik...

Reagovat
patas92

jasná věc

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Boží je to : "Barcelona si objednala reporty na rozhodčí, kteří ji dlouhodobě poškozovali"

Reagovat
DidusIneptus

Ubohá Barcelona

Reagovat
celeb

Here we go. Ultrapopulistovi Laportovi s permanentnym megausmevom a sialenymi rozhodnutiami sa konecne zda sa klepnu po vtakovi. Rovno by si mali strelit facku vsetci socios, ktori toho magora volili. Jeho jedinym bonusom bolo stastie na Messiho a Guardiolu, pricom ani jeden z nich nebol jeho cielenym zamerom, ale stastim, ked Pep prisiel ako docasny trener po konci Rijkaarda.

Posledni 3 prezidenti Barcy boli cistou katastrofou. Podvody, dychvyrazajuce plytvanie peniazmi (uz len tych 7+ mega Eur vsimneho rozhodcom, pritom kto Barcu sledoval videl, ze to boli vyhodene peniaze. Ak by to aj slo na 'analyzy' rozhodcov so zlym rozhodovanim pre nas, tak ta suma je tak o 2 rady vyssia, nez by sa patrilo). Navyse to, ako sa to spravilo doslova vyvolava podozrenia z korupcie. A neriesim tu, ci nieco take robil aj Real, ten clanok je o nas a my sa musime v 1. rade pozriet na seba. A ten pohlad ma jasny vysledok. Cely sposob riadenia klubu je len ukazka fungovania populizmu v Europe. Kandidat s najviac nevymachanou hubou slubujuci najvacsie nezmysly za najkratsi cas pravidelne vyhrava. Ked tu v poslednych volbach boli kandidati, ktori vraveli, ze to bude tazke, ale maju plany ako Barcu dostat zo sraciek, neboli zaujimavy, ked tu bol jeden populista s mega-usmevom, ktory namiesto setrenia chcel rozhadzovat este viac a vsetko malo byt rychlo ruzove ...

Presne ako v state. Programy uz nikto ani necita, rozhoduju socialne siete, vyretusovane usmevy na bilboardoch a nerealne sluby ako bude rychlo hned vsetko lepsie. A coraz stupidnejsi volic s hlavou osprostenou vsadepritomnymi reklamami, kedy sa vlastne akceptuje klamanie na celosvetovej urovni a nie su od neho uchranene ani deti (naopak cielene reklamy prave na ne) ...

Tak sa cudujme, co sa so svetom deje. Trump vs Biden je toho najlepsi priklad. Prezidentom najvacsej demokracie by snad mali byt najschopnejsi, najcharakternejsi obyvatelia statu. Nie dvaja geriatrici so sialenymi aferami, vyrokmi, ci podporovatelmi.

Reagovat
sergi

Words.

Reagovat
los_blancos

Reagovat
valloire

Já jsem četl program ODS. A bavím se.

Reagovat
vceradnesazitra

Vrátit všechny tituly a poháry získané v daných letech

Reagovat
valloire

No já nevycházím z údivu. Tak tohle bych opravdu, ale opravdu nečekal. To je šok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele