KORUPCE I NA SLOVENSKU?!

18.10.2004, 20:24
Aktuality
Slovenská policie začala vyšetřovat korupci ve slovenském fotbale! Mluví se hlavně o Slovanu Bratislava, u kterého objevili nestandardní účetnictví, které je v rozporu se zákonem. V zákulisí slovenského fotbalu se hodně mluví také o jednom velkém slovenském klubu, jméno zatím není známo.

Podle ředitele Úřadu boje proti korupci Jozefa Šátka by se mohlo na Slovensku také podplácet, stejně jako se to nedávno provalilo v české lize. Šátek poskytl rozhovor slovenskému deníku SME, kterému řekl, že jeho vyšetřovatelé nečekají na podněty a momentálně už aktivně pracují operativní složky!

"Na základě prvních výstupů jsme zjistili velmi nestandartní účetnictví, které je v rozporu se zákonem," vyjádřil se Šátek k prověřování finančních transakcí v Slovanu Bratislava. Dodal také, že velké částky peněz byly vynakládány na účely, které jsou podezřelé.

V nejbližších dnech by se k celé situaci měla vyjádřit také slovenská policie. Nejkonkrétnější informace zatím přicházejí neověřené z médií.

V české lize z klubů namočených do korupční aféry byly potrestány Synot a Žižkov. První zmiňovaný tým změnil majitele a název, na Žižkově odstoupil sportovní ředitel Ivan Horník. Oběma klubům bylo jim odečteno 12 bodů. Policie České republiky vyšetřovala několik dalších klubů, mezi nimi je také nejslavnější české tým, Sparta Praha.

Autor: Pavel Janega

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele