Konec sportovní rady FAČR: Rezignace kvůli malým pravomocem

04.01., 22:10
Aktuality
Vladimír Šmicer (© AFP)

Sportovní rada Fotbalové asociace ČR v čele s jejím předsedou Vladimírem Šmicerem dnes rezignovala. Výkonný výbor vzal konec poradního orgánu na vědomí a tématem se bude zabývat na svém nejbližším zasedání. FAČR o tom informovala na svých internetových stránkách.

Asociace zřídila sportovní radu předloni v březnu jako poradní orgán výkonného výboru podobně jako jiné odborné komise pro různé oblasti fotbalu. Měla mít široký záběr a vedení FAČR poskytovat svůj pohled na reprezentační výběry, mládež, akademie, strukturu soutěží či post technického ředitele.

Původně v radě zasedlo sedm členů - vedle Šmicera další bývalí reprezentanti a nynější kluboví funkcionáři Tomáš Rosický se Zdeňkem Grygerou, skaut Jan Říčka, mládežnický trenér Antonín Barák starší, současný sportovní manažer druholigové Zbrojovky Brno Zdeněk Psotka a bývalý reprezentační mluvčí a jedna z tváří hnutí F-evoluce Ondřej Lípa.

Později se rada na několika postech obměnila. Do dnešního dne v ní zůstávali Šmicer, Grygera, Rosický, Říčka a Lípa a místo Psotky s Barákem postupně přibyli trenér Verner Lička, Hana Výmolová a sekretář Matěj Čmejla.

Rada si zřejmě představovala, že její hlas bude mít větší vliv. S vedením FAČR a předsedou asociace Petrem Fouskem se ovšem shodla na výběru nového trenéra české reprezentace, jímž se dnes stal Ivan Hašek.

"Právě ohledně pravomocí Sportovní rady panoval v poslední době názorový rozpor, který zcela nevyřešilo ani listopadové jednání s vedením FAČR. To přitom její obsazení před necelými dvěma lety iniciovalo, protože poradní orgán na sportovní témata ve strukturách asociace chyběl," uvedla FAČR v prohlášení.

"To však nemůže změnit skutečnost, že rozhodovací pravomoc a zodpovědnost nese pouze výkonný výbor FAČR, tak jako v jakékoliv jiné asociaci či ve FIFA a UEFA. Navzdory aktuálnímu rozhodnutí členů Sportovní rady přinesla vzájemná spolupráce řadu pozitiv. Vedení asociace i proto jejich rozhodnutí respektuje a za odvedenou práci jim děkuje," dodala asociace.

Autor: ČTK

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak už psal někdo dříve pod podcastem: tohle by mohlo zvednout lavinu nových lidí, nových tváří, kterým nejsou lhostejné poměry v českém fotbale, aby založili nějaké hnutí a pokusili se s tím něco udělat

Reagovat
Greny

Pešír

Reagovat
ratusek

Reagovat
Salfovic

Jen ještě jak by se takové hnutí mělo jmenovat? Co třeba Fevoluce?

Reagovat
Sosi

Reagovat
db18

Reagovat
dave30

Že by ten Hašek nebyla až tak jednoznačná volba? A nebo si kluci mysleli, že jim bude svazové vedení naslouchat a Fousek jim vysvětlil, že zase tak důležití nejsou...

Reagovat
John Obi Mikel

Řekl bych že to druhý.

Reagovat
kilobyte

Šmicerovi už konečně došlo, jak s ním Fousek vyjebal a že mu dal jen funkci na ozdobu.

Reagovat
dave30

On mu Hašek za to svoje doporučení něco sežene.

Reagovat
Sosi

Šmicere, ty jsi ultravocas. Uvědomuješ si, že celá situace je tak zasraná jen kvůli tobě? Že ses před volbou choval jak patolízal, hrál sis na Boha s notnou dávkou arogantnosti, abys pak klasicky stáhl ocas? A cos čekal, že z tebe bude stínový předseda? Za koho kope Fousek jsi věděl moc dobře, tak najednou nedělej překvapenýho, retarde jeden pokryteckej. Celou naději na revoluci jsi zkurvil ty

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
verv

Reagovat
Nadržený šimpanz

Zrovna u Šmicera je jasný, že mu kamarád Hašek zajistí nějaký pěkný, teplý místečko

Reagovat
Rothbard

Vysvětlí mi někdo poměry v českém fotbale, kdo s kým a kdo proti komu?

Reagovat
inferno08

Jeden Fousek vládne všem,

Jeden jim všem káže,

Jeden všechny přivede,

Do temnoty sváže!

Reagovat
Mr.Dalby

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
db18

Reagovat
krisa

Reagovat
Largo

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Neon

Reagovat
zurix_new

Reagovat
cubinho

Dalo by se to rozšířit:

Tři prsteny pro krále elfů pod nebem (Brabec, Šidliak, Richter),

Sedm vládcům trpaslíků v síních z kamene (Tvrdík, Křetínský, Šádek, Příhoda, Paska, Suchopárek, nově Hašek)

Devět mužů: každý je k smrti odsouzen (Šmicer, Rosický, Grygera, Barák st., Říčka, Psotka, Lípa, Lička, Čmejla)

Jeden pro Temného pána, jenž dlí na trůně

v zemi FAČR, kde se snoubí šero se šerem.

Jeden Fousek vládne všem, Jeden jim všem káže,

Jeden všechny přivede, do temnoty sváže!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
realm75

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
kilobyte

Mladí, naivní a hloupí proti starým, zkušeným a vychcaným.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
Perzifláž

Jára Tvrdík na twitteru versus celej ten prašivej svět

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Lubinterista

Poradní orgán , jeho smysl, výsledky..?

Banda neschopnejch kretenu. Tyhle všechny poslední prohlášení, mysleny navic vážně, jsou ještě vtipnejsi než všechny odposlechy. Amaterismus, klientelismus, pokkrytectvi… a máme vás v pici

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele