Koncentruji se jenom na svojí práci, reaguje na spekulace Håland

14.05.2020, 11:11
Aktuality
Erling Håland (© AFP)
Německá nejvyšší soutěž v sobotu znovu otevře svou náruč a do akce půjde i Erling Håland. Talentovaný útočník je od zimy hráčem Dortmundu a o víkendu mu bude čelit defenzíva Schalke. Sám fotbalista bude na duel připraven, nevykolejí ho ani spekulace médií...

Håland v červenci oslaví teprve dvacáté narozeniny a už ve svém věku je jedním z nejobávanějších útočníků na starém kontinentu. Dortmund ho koupil v zimě za dvacet milionů eur ze Salzburgu, podepsal s ním smlouvu platnou do června 2024 a její součástí je výstupní klauzule nastavená na 75 milionů. Tato suma hodně láká například Real Madrid, fotbalistu sleduje i Juventus.

"Koncentruji se jenom na svojí práci, nestarám se o to, co o mně říkají jiní. Dělám svou práci nejlépe, jak dovedu a v tom chci pokračovat," nechal se slyšet Håland.

Håland ještě na podzim hájil barvy Salzburgu a v základní skupině Ligy mistrů nastřílel osm gólů. Za Dortmund nastoupil zatím k jedenácti soutěžním duelům, v nichž mířil přesně dvanáctkrát.

"Určitě jsem tady začal dobře, snažím se zlepšovat každým dnem. Pracuji na detailech a na tom, abych se naučil něco nového. Chci být v co nejlepší formě," prohlásil dále.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (20)

Přidat komentář
TheMally11

škoda, že ho tehdá nekoupila Slavia ...

Reagovat
žrout

To je, ale Salzburgu se konkuruje těžce. Bude nějakou dobu trvat, než si vybuduje renomé. Bude to chtít stabilní podporu Číňanů, koncepční práci a úspěchy v Evropě.

Reagovat
Stannis Baratheon

A taky konkurenceschopnější ligu. Alespoň 3-4 týmy, co můžou konkurovat alespoň v EL.

Reagovat
RadekVonCZE

Prostě Slavia: LM

Plzeň : LM/EL

Sparta: EL/LM

Baník: EL

Liberec/ Jablonec : EL

Reagovat
žrout

Rakousko na tom není nějak lépe. Teď se tam solidně zvedá Linz, jinak celky z Vídně jsou slabé. Trojlístek SKS, PLZ a ACS mají velmi slušný potenciál pro Evropu. Snad se Sparta co nejdříve vzpamatuje, to je do nebe volající průser. A Plzeň snad bude dobře šlapat pod Guľou, vypadá to nadějně. Podobné výpadky v Evropě jako loni na podzim si nemůžou dlouhodoběji dovolit jak oni, tak ani český fotbal.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ale tak třeba v Belgii je Genk, Gent, Bruggy, Lutych a Anderlecht (podobně jako Sparta v útlumu, ale pořád je to Anderlecht). Švýcarsko a Rakousko mají jen jeden, dva týmy, to je pravda.

No, ještě snad Baník by mohl v blízké budoucnosti zabrat, a ve vzdálené Zbrojovka. (fakt věřím že v Brně je do budoucna potenciál - pokud bude stadion) Škoda že Liberec občas neudrží kádr, to by také bylo zajímavé, viz. jejich cesty předkolama nedávno.

Reagovat
Rudnevs

O ligu ani tak nejde. Salzburg má vymakanú akadémiu, skauting, zázemie, prácu s mladíkmi. Ako mladý hráč by som tam tiež išiel. Je veľká šanca na presadenie sa tam, žiaden chaos, príjemné prostredie, proste fakt vymakané. Slávia je plus mínus z podobne konkurencieschopnej ligy, ale toto hráčovi ponúknuť nedokáže. Rozhodne nie v takej miere ako Salzburg.

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak samozřejmě, v Basileji to taky dlouhou dobu táhli sami, Šachťar a Dynamo hrají taky velice nekvalitní ligu, ale dokážou přivést zajímavé posily ze zahraničí.

Ale více kvalitních týmů by určitě prospělo i z tohohle hlediska.

Reagovat
janinho

presne tak. cital som niekde ze akademia a treningove centrum salzburgu patria medzi uplnu spicku v europe. okrem toho maju vyborny skauting (staci spomenut ze tam hraval aj Mane).

velmi by som si haalanda zelal o rok-dva v reale (hazard-haaland-mbappe), ale myslim si ze si tie kluby kam prestupi vybera zatial absolutne perfektne. presun zo salzburgu do BVB vratane nacasovania bolo to najlepsie co mohol urobit.

jedine co mi na nom vadi je ze ho zastupuje akurat Raiola.

Reagovat
Generalní Gladiator

Snad ne,to by nemělo cenu hrát Haaland je jedinej(zatím),kterej v budoucnu může mbappému konkurovat ve střílení gólů, ve vzájemném duelu byla ze strany mbappého vidět rivalita,to dětinské gesto které předvedl po vstřelení gólu ukázalo,že se mbappému halaandův úspěch dostal pod kůži. Mbappého charakter se postupem času hezky vybarví, snad z toho bude rivalita jako hrom.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

naopak díky bohu, aspoň svět nepřišel o fotbalovou hvězdu

Reagovat
PISTOLERO

Jen ať zůstane, na přestup má času dost

Reagovat
Csaplárova past

Do Chelsea s nim ...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Witcher

Ten dopadl

Reagovat
Beči

Byl by nesmysl teď odcházet do Realu, po pouhém půlroce v elitním fotbale. Rok, dva v Dortmundu a když potvrdí výkonnost, pak může s klidem v duši přestoupit do opravdu TOP TOP klubu s jistotou, že bude hrát.

Aby seděl na lavičce a střídal na posledních deset minut Benzemu, to by ho zabilo stejně jako Joviče.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, Benzemu nevytlačí, ešte na to nemá. Tak mal rozmýšľať aj Jovič. Bolo viac talentov, ktorí odišli do mega klubu predčasne a potom chodili po hosťovaniach a nakoniec zakotvili ako priemer.Z nášho prostredia bije do očí prípad Peter Dubovský. Išiel do Realu a nepresadil sa a zakotvil v Oviedu. Vtedy tréner V. Ježek povedal na začiatku, že urobil zlé rozhodnutie, mal ísť do Ajaxu, aby sa vyhral a potom vyššie. Pamätám sa, že Ježek povedal, že Ajax preto, lebo sa tam intenzívne trénuje. A keď sa ho spýtali, či v Reali nie, povedal: "Nepretrhnú sa tam". Veľké kluby nemajú trpezlivosť s vývojom hráča, chcú okamžité výsledky, to vidíme v Reali , v Barci i inde. Ak okamžite nezapadne, ide na hosťovanie a potom je to už vo hviezdách.

Reagovat
Beči

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele