Kóňa spokojný s prestupom do Senice

08.07.2011, 15:28
Aktuality
Skúsený slovenský stredopoliar Tomáš Kóňa sa dohodol na dvojročnej spolupráci so Senicou, v ktorej ešte uplynulú sezónu hosťoval. 27-ročný záložník mal totiž možnosť prestúpiť aj do Belgicka, ale nakoniec sa kluby nedohodli a tak Kóňa zamieril z Prahy znovu na Záhorie.

Tomáš Kóňa je od roku 2006 hráčom Sparty Praha, ale už od začiatku svojho pôsobenia v hlavnom meste Česka často nehrával. Preto často chodil po hosťovaniach, kde by dostával viacej príležitostí. Zamieril postupne do Zlína, Pretržalky, Nitry a na záver bol dočasne v Senici. Na Záhorí prežil dvojnásobný reprezentant Slovenska skvelú sezónu, nielen že odohral takmer okrem jedného zápasu všetky stretnutia Corgoň ligy, ale bol pre Senicu významným prínosom, čo potvrdili aj štyri strelené góly a nechýbali aj nejaké gólové asistencie.

Následne sa musel odchovanec Nitry vrátiť späť do Prahy a hneď na začiatku prestupového obdobia si mohol Kóňa vyberať nového zamestnávateľa, keďže získal niekoľko ponúk. Záujem mal najmä belgický St. Truiden a práve Senica, ktorá chcela získať späť tohto hráča. Zálusk si robil na šikovného záložníka aj Slovan Bratislava, ale neprišli nakoniec s konkrétnou ponukou. Belgický klub ponúkol Sparte 100 000 eur, ale pražský klub si pýtal za hráča viac a Senica využila možnosť na získanie 27-ročného hráča.

Vedenie Senice malo už od začiatku letnej prípravy za cieľ získať naspäť Tomáša Kóňu, ktorý bol významnou osobou pri umiestnení na druhej priečke a prebojovaní sa do Európskej ligy. "Udržanie Kóňu bolo prioritou vedenia aj trénera Grigu. Rokovanie boli síce veľmi náročné, ale sme radi, že sme to nakoniec dotiahli do úspešného konca. Myslím si, že môžeme byť po tomto prestupe spokojní," vysvetlil prezident FK Viktor Blažek.

Kóňa sa nikdy netajil svojou túžbou odísť zo Sparty, keďže tam často nehrával. "V Sparte som nemal šancu hrávať, preto som sa rozhodol odísť. Už tam so mnou vôbec nepočítali," prezradil Kóňa, ktorý zároveň priznal, že ho návrat do Senice teší. "Do klubu sa vraciam preto, lebo si chcem zahrať. V Senici sa páči aj mojej rodine a nechcelo by sa im predsa sťahovať každý rok niekam inam."

Autor: Filip Kubaliak / denniksport.sk

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně jsme se ho zbavili. Zajímalo by mě, kdo si ho tam přivedl... vsadil bych se že Griga

Reagovat
smazaný uživatel

hodnotny komentar

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobře, že se ho Sparta zbavila. Ale zas takový tragéd to nebyl. Začátek neměl špatný, proti Slovanu hrál slušně, byť se prohrálo. Pak se prostě svezl na bídě celého týmu a pod Bílkem už moc nehrál. A že si přivedl Griga Kóňu, to bych mu nevyčítal. Zkusil to, nevyšlo to. To se někdy stává. Byly už hroší nákupy a prodeje, než Kóňa.

Reagovat
smazaný uživatel

Mauro Lustrinelli

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě mi říkej, že se nějak extra prosadil...

Reagovat
smazaný uživatel

Neprosadil se. Ale nákup jako takový to marný nebyl. Začátek měl dobrý, ale podobně jako třeba výše zmíněný Kóňa byl ve Spartě ve špatnou dobu. Jaro 2005 bylo snad nejhorší co pamatuju. Griga hrál sice v ofenzivním rozestavení 4-3-3, ale využíval pro něj špatně hráče a navíc se to stejně nakopávalo na 3 malé útočníky. Jinak Lustri byl dobrý fotbalista a jiných okolností by se bez problémů prosadil.

Reagovat
PlackaSKS

to spíš gluščevič a poledica... nejlepší nákupy sparty na hodně dlouhou dobu

Reagovat
smazaný uživatel

Gluščevič aspoň vystřelil ligu mistrů jinak máš pravdu.. další nákupy co se nám (resp. vedení klubu) v posledních letech nepovedly: Abanda, Hanek, Piroška, Kovba, Prudnikov (díky bohu, že jen hostování), Lačný (snad se chytí, nevěřím tomu, že je tak špatný), Peter, Hoheneder (hlavně ta smlouva).. pokus-omyl no.. mělo by se s tím něco dělat. Aspoň, že se občas trefíme a přijdou majstrštyky typu Bonyho, Kucky, Pamiče a Kadlece..

Reagovat
PlackaSKS

tak v každym týmu se najdou hráči jako lačný, kovba nebo prudnikov... ale polediců je jako šafránu

Reagovat
7kaka7

Pozor pozor, Prudnikov hraje v Machačkale !! a poslední zápas hrál základ, z holendou

Reagovat
smazaný uživatel

Z? Au, to bolí

Reagovat
smazaný uživatel

Maurovi nikdo nenahrával.. Jinak byl výborný.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale když se neprosadil tak se ho měli zbavit teď. I v zájmu hráče je, aby se někde napevno usadil a ne pořád putoval po hostováních. Po odchodu Grigy bylo víceméně jasné, že si nekopne.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, prečo cítiš potrebu útočiť na Grigu, a to mám pocit, že tiež len koli tomu že je slovák, ale nevadí-- ak sa nemylim, prišiel za Bílka, keď nie opravte ma.

Reagovat
smazaný uživatel

A Ty nebuď tak vztahovačný, co napsal tak útočného?... za každou cenu hledej ve všem křivdu vůči slovensku :-x

Reagovat
smazaný uživatel

sorry to mala byť reakcia na niečo iné ;) fakt SORRY

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, doufám, že ne na mě. Protože by jsi mě tím urazil, že je Griga Slovák mi je jedno, nejsem z těch, kteří je nemají rádi. Grigu nemám rád díky jeho trénování, prostě si nemyslím, že je dobrý trenér. Neboj i nějaké české trenéry nemám rád.. nehledej v tom nic jakože Slovák trénuje moji Spartu a mě se to nelíbí. Kdyby trénoval Spartu třeba Weiss tak bych byl nadšenej

Reagovat
smazaný uživatel

Dodatek: ne, Kóňa s Hanekem (který také vyhořel) přišli když tam byl Griga. Přivedl si je v letní přípravě.

Reagovat
smazaný uživatel

kolik mel asistenci?

Reagovat
j_mrazik

5let života v prdeli... to potěší.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
soukup

několik desítek asistencí?

Reagovat
smazaný uživatel

aj 0 je niekolko

Reagovat
soukup

no to je sice fakt, ale to nic nemění na tom, že měl buď Kóňa 20+ asistencí nebo ten kdo to psal neumí používat vhodná slova

Reagovat
smazaný uživatel

aj 0 je niekolko

Reagovat
adalbertus

j.thornton na slovensku

Reagovat
alcantara

Nemusia by zrovna golove, aspon v clanku sa to nespomina.

Reagovat
soukup

čo potvrdili aj štyri strelené góly a niekoľko desiatok asistencií.

Když se to napíše takhle, tak mi to teda osobně gólový asistence evokuje

Reagovat
alcantara

"aj nejake golove asistenice"

Uz sa opravuje

Reagovat
soukup

Reagovat
soukup

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
7kaka7

vedení neprijalo 100000 eur ??!! kolik za nej chtej proboha ?

Reagovat
smazaný uživatel

asi málo nul

Reagovat
7kaka7

nebo se nekoukli co je to za měnu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele