Klusáček byl po sérii porážek odvolán, Brno povede Polách

24.10.2023, 08:53
Aktuality
Luděk Klusáček (© twitter.com/FCZbrojovkaBrno)

Trenér Luděk Klusáček byl po sérii porážek v druhé lize odvolán od fotbalistů Brna, kteří se chtějí okamžitě po květnovém sestupu vrátit mezi elitu. Zbrojovka na klubovém webu oznámila, že od dnešního tréninku povedou tým dosavadní asistenti Tomáš Polách s Josefem Muchou, přičemž pozici hlavního kouče bude zastávat šestačtyřicetiletý bývalý hráč klubu Polách.

Brno v neděli prohrálo 2:4 na Žižkově a po čtvrté porážce za sebou je v tabulce šesté s odstupem pěti bodů na třetí příčku, jež jako poslední zajišťuje alespoň účast v baráži. Na vedoucí Vyškov na pozici přímého postupujícího největší předsezonní favorit ztrácí už jedenáct bodů.

"Bohužel situace dospěla do stavu, kdy se nám nejen výrazně vzdálila první příčka, ale ztrácíme už i na barážové pozice. Proto jsme se rozhodli sáhnout k tomuto kroku. Cítíme, že mužstvo potřebovalo podobný impuls, aby do konce podzimní části nasbíralo co nejvíce bodů," uvedl sportovní manažer a místopředseda představenstva Zdeněk Psotka.

Klusáček se stal trenérem Brna v červnu a podepsal smlouvu na rok s dvouletou opcí. Pod vedením bývalého kouče Bohemians 1905 či Jihlavy Zbrojovka v druhé lize šest zápasů vyhrála, šest prohrála a jednou remizovala.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
tofupust

V Brne jsou hezky kavarny, bary, holky. Ale koho by zajimal fotbal?

Reagovat
0:1

Brno slouží jen k tomu, aby ligový hráče vychovávalo jiným. A to dělá celkem solidně.

Reagovat
Salfovic

Spartě hlavně.

Reagovat
Kaspar

Dalsi trener na urovni Weber, Latal, Jarosik......Bude fajn sledovat kdo si tyhle zoufalce znova rozebere.

Reagovat
oli9

Vrba

Reagovat
tofupust

To si nemyslim. Jarosik rozhodne ukazal, ze v sobe neco ma, a ani Klusacek neni uplne marny jako Jozka nebo Latal.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Fakt

Jak konkrétně ukázal Jarosik, že v sobě něco má?

Reagovat
Salfovic

Leda tím Ruskem.

Reagovat
tofupust

Tak zacinal u spartanskych junioru, kde se naucil pracovat s mladyma, coz se mi zda jako jeho deviza. Sekundovani Holoubkovi ve Slovanu propadakem taky nebylo, nevim jak posleze Ruzomberok, ten jsem nesledoval. Usti pod nim hralo na cele a dobre presovalo, Prostejov teda opustil predcasne, ale spatne to tam taky nevedl. Jediny lapsus je to Celje. V Teplicich se snazil, rozhodne nebyl marny a rezignovany jako to u nas maji jini treneri po par mizeriich v povaze. Bavila me ta jeho energicnost a vubec projev smerem ven, predpokladam jej teda i dovnitr. To, ze pak sel do Ruska je vec jina.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele