Klub je v ohrožení, bije na poplach Pedretti

04.03.2011, 21:08
Aktuality
Ještě na podzim mělo Auxerre tu čest měřit síly s evropskými velkokluby, nyní se však musí strachovat, aby v příští sezóně nehrálo jen druhou nejvyšší soutěž. Burgundský klub zažívá obrovskou mizérii a kapitán Benoît Pedretti tuší, že situace je velice vážná...

AJA v loňské sezóně bojovalo o titul a nakonec se umístilo na třetí příčce, která ho společně s úspěchem proti Petrohradu poslala do Ligy mistrů. Zde se francouzský klub střetl s Realem Madrid, AC Milán a amsterdamským Ajaxem, nyní se však nachází pouhý bod od sestupových vod.

Že by Auxerre skutečně mohl potkat pád o soutěž níže, si je vědom Benoît Pedretti. ”Klub je v ohrožení a mnoho lidí si myslí, že opravdu sestoupíme. Musíme se probudit a znovu v sobě najít válečnickou mentalitu. Nyní zkrátka dostáváme mnoho brzkých gólů a také často inkasujeme po standardkách,” říká kapitán týmu.

”Po zimní pauze jsme si mysleli, že se vše obrátí k lepšímu samo, a nepracovali jsme dostatečně tvrdě. Také nás pronásledují zdravotní problémy a následující tři zápasy pro nás budou velice obtížné. Sorin, Hengbart a já jsme již hráli v Ligue 2, Coulibaly sestoupil s Lensem a Le Tallec minulou sezónu s Le Mans. Věřte mi, nikdo si tímto nechce projít znovu a nikdo nechce hrát druholigový fotbal,” dodal zkušený záložník.

Autor: Petr Vaněček / ligue1.com

Komentáře (35)

Přidat komentář
Pipo123

Parádny hráč, len či ho udržia po sezóne, inak krásny dres

Reagovat
Yanek

Reagovat
domingo

Je uzasnej, ale bojim se, ze ho neudrzime. On sam uz mel driv cukani odejit, a prestoze klub si ho (logicky) chce zuby nehty udrzet, ja bych nejaky posun chapal a pral bych mu ho. S AJA uz vys nez loni nikdy nedosahne, odvedl pro nas neskutecne moc prace, klub mu prirostl k srdci a je to spravnej kapitan. Kdyz zustane, budu moc rad, kdyz odejde, pochopim to, ma na vic.

A dresy jsou nejhezci v lize, oba dva

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby tenkrát neodešel Kahlenberg...

Reagovat
domingo

Ale prosimtebe, to bylo fakt to posledni. Po jeho odchodu jsme se posunuli o 4 mista a hrali LM.

Reagovat
domingo

No jo Benoite, je toho hrozne moc... vis jak se rika, na posranyho i hajzl spadne.

Kazdopadne pevne verim, ze se liga udrzi. Tech problemu je sice dost a soucasny postaveni je pomerne logicky, ale vypisovat se mi to potreti v nekolika dnech nechce

Reagovat
Arne

Snad to vaše opičení nebude dokonalý.

Reagovat
Godwinson

Já to říkal, já to říkal! Tak, má pravdu, jsou na tom dost špatně, navíc k nim neni nijak zvlášť nakloněnej ani los a taky fakt, že Monaco se bude taky zvedat. Ale chyběli by mi, snad se záchrana vydaří.

Reagovat
domingo

S tim losem je to zrovna u Auxerre hodne osemetny rikat, protoze oni kdyz se dostanou do laufu, tak pro ne los vubec nic neznamena. To je jeden z trademarku Auxerre - malokoho rozstrili, s malokym prohrajou. Sice to letos moc nefunguje, ale ten tym to v sobe porad ma, akorat to ne a ne probudit. Klidne muzou udelat na konci nejakou snuru a je uplne jedno, co bude proti nim stat za muzstva - aspon loni to Jeanovi bylo jedno, jestli hraje proti Marseille nebo Nice

Kdyz kouknes na kadr a na tu nahacmanost na spodku tabulky, tak z toho porad muze byt stred. Ale na to se snazim moc nemyslet, hlavne urvat zachranu - to by problem byt nemel.

Reagovat
Godwinson

Tak jasně, ale co je včera, není dnes :) Ale je pravda, že na losu celkově moc nezáleží, tam může bodovat každej s kýmkoliv. Když tak na ten spodek koukám, bude asi zajímavější bitva o záchranu než o titul :)

Reagovat
domingo

Bude zajimavy zas vsechno, krome bitvy o pohary.. pokud teda nepujde do Evropy i sestej, to by pak byla bitva o 6. misto a vyhral by ten nejmin tragickej

Prvni petku uz bohuzel povazuju za jasnou...

No a dole to vypada tak, ze by nakonec klidne mohli spadnout Nice, Nancy a Arles. Jako neverim tomu, to by byla moc velka nahoda, ale bylo by to genialni

Reagovat
Godwinson

Rozhodně bude, ale přeci jen, čekám (doufám), že se teď po víkendu dostane Marseille do čela a už to nepustí.

To by byl naprostej ideál, Mouniera si v Montpellieru taky náhodou dokážu velmi dobře představit! :))

Reagovat
SaianSupaCrew

Ten los není zase taková vražda, zachránit by se snad měli. Chce to jen konečně vyhrát, nejlíp dneska proti PSG, to by byl ideální odrazový můstek

Hlavně sem zvědavý, co se bude dít v létě, na levo musí přijít náhrada za Birsu a jeden z dvojice Pedretti-Ndinga podle mě půjde taky.. Mluví se o nějákých konkrétních posilách ?

Reagovat
smazaný uživatel

ndinga prohlasil, ze by chtel jeste zustat. birsa tak nejak nenapadne v lete odcestuje do janova, pro auxerre to podle me bude ale docela dost solidni ztrata.. podle me privedou nekoho z L2 nebo ze sestupujicich tymu, pokud se teda zachrani..

Reagovat
SaianSupaCrew

Já beru tyhle prohlášení a la "koho chleba jíš, toho píseň zpívej" spíš jako projev loajality.. Podle mě to nikdy moc směrodatné není. Ale asi by udělal nejlíp, kdyby ještě alespoň sezonu zůstal.

Birsa bohužel nechtěl zůstat a zas tak citelnou ztrátu bych to neviděl. Contout tam zahraje, za pár vočí koupit někoho jako je Lesoimier nebo Akalé ( ), Capoue na hostovačku a je klid..

Reagovat
smazaný uživatel

no, birsa podle me bude hodne velka ztrata. letos dal hodne dulezitejch golu, dobre centruje, ma tvrdou ranu. dokonce je nejlepsi strelec auxerre. ja hlavne teda nechapu, proc jeste nedostal zadnou - a to vazne zadnou - sanci licata, kterej byl v monaku docela dost dobrej a v auxerre nema za dva roky ani jeden start - a to ani v poharech. a contout, to mi teda neprijde jako uplne kvalitni hrac..

Reagovat
SaianSupaCrew

Nepřijde ? Já si myslím že bude dobrý, třeba proti Rennes doma byl podle mě nejlepší na hřišti..

Reagovat
smazaný uživatel

ja ho nemam moc rada.. muj ne moc oblibenej hrac.. mozna sem jen zaujata

Reagovat
Pipo123

Škoda že za Auxerre nestojí bohatší majiteľ, to zázemie na futbal tam je skvelé, + jedna z najlepších akadémii na svete. Udržať sa musia, majú sympatických hráčov a ich práca akou sa ten klub prezentuje je ukážková

Reagovat
smazaný uživatel

Měl tenkrát dostat víc prostoru a času v Lyonu je to velmi velmi dobrý hráč

Reagovat
Arne

Nevím, jak moc dobře hraje teď, ale tehdy na něj prostě neměl... Nejvíc mi utkvělo v paměti to utkání s Milánem, tam byl nejzoufalejší na hřišti, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

v lyonu mel navic v ty dobe predplacenou - a zaslouzene - zakladni sestavu juninho, pak tam byl taky skvelej tiago.. pedretti nemel sanci..

Reagovat
Arne

Přesně... Tehdy v té LM měl nahradit právě Juninha, což pochopitelně nezvládl.

Reagovat
smazaný uživatel

on tam ten juninho pak byl jeste docela dlouho. podle me by se pedretti neprosadil ani kdyby dostal vic casu..

Reagovat
honziss

V Lille se na tebe po sezóně všichni těší, Benoite. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

pocitas s odchodem cabayeho?

Reagovat
honziss

Počítat se musí se vším. Není první v řadě, o koho bude v létě zájem, ale jeho odchod je možný a Pedretti by byla zcela jistě adekvátní náhrada. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

rekla bych, ze hazarda jeste udrzite.. pokud by odesel sow, tak to nevidim jako takovou ztratu, preci jen mu tolik neverim, podle me ma jenom nejakou zazracnou jednosezonni formu. problem bude podle me hlavne udrzet gervinha.. blbej je pak odchod ramiho. zajmalo by me, koho privedete.. zajem by pak mohl bejt i o mavubu.. ale pokud ziskate titul a dostanete se do ligy mistru, tak by to s odchodama nemuselo bejt tak horky..

Reagovat
honziss

Pokud bude Liga Mistrů, tak si taky myslím, že žádný exodus nenastane. Odejde jenom ten Rami a sázím ještě na Gervinha, ale u ostatních si myslím, že je to donutí ještě zůstat. Hazard je pořád mladík a nemá kam spěchat. Sow těží z toho, jaké má spoluhráče, kdyby odešel kamkoli jinam, tak z něj bude zase ten průměrný útočník si myslím. Je i v jeho zájmu nikam neodcházet. A uvidíme, co záloha. Ale i u té si myslím, že se nerozpadne...

Co se týče náhrady za Ramiho, tak je zcela nutné, aby někdo přišel, protože na stoperu kromě něj Lille nemá žádného pořádného hráče. Chedjou a Rozehnal jsou při vší úctě pouze průměrní. Ale vedení vždy dokázalo hráče zdatně nahradit, takže se nebojím, že by za Ramiho nesehnali nikoho, kdo tomu bude šéfovat. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

napada me treba ecuele manga z lorientu, ten vypada letos docela dobre..

Reagovat
domingo

No bud ten, nebo idealne Spahic. Pokud by odesli Rami a Cabaye a prisli Spahic a Pedretti, tak to Lille vyhraje na cely care.

Reagovat
SaianSupaCrew

Letos hodně smolná sezona. Dneska to chce navázat na výkon z Paříže a urvat tři body, 12 zápasů bez výhry, to musí být šílená deka..

Ale zachránit se musí, na sestup tam jsou jiní adepti..

Reagovat
SaianSupaCrew

btw: Z 25. zápasů v téhle sezoně hned 12 skončilo výsledkem 1:1

To je šílené...

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, takovy francouzsky budejky.. vid, domingo?

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele