Klopp zranění neřeší, nad Bayerem chce vyhrát

06.12.2013, 10:04
Aktuality
Dortmund trápí velká marodka, která ale trenéru Jürgenu Kloppovi nebrání v tom, aby z blížícího se šlágru proti Leverkusenu požadoval po svých svěřencích zisk tří bodů. Klopp také dal najevo, že na zimní přestupový termín neplánuje posilování nepříliš širokého kádru.

"Z Leverkusenu se stala výsledková mašina, je to neskutečně silný tým, jeho protiútoky jsou smrtící," ocenil Klopp sobotního soupeře. "Oba týmy trápí zranění, nebudeme ale mít žádný prostor na výmluvy. Prostě chceme vyhrát."

Leverkusen z posledních deseti ligových zápasů prohrál jeden, naopak Dortmundu se v poslední době příliš nedařilo, když zvítězil jen jednou ze tří možností. Následkem toho žlutočerní za svým soupeřem v tabulce o tři body zaostávají.

"Zápasy s Leverkusenem jsou vrcholem každé sezony. Porazit Bayer je vždycky něco speciálního," přidává Klopp, který by rád navázal na loňskou sezonu. V domácím utkání Dortmund s přehledem vyhrál 3:0 a následně zvládl i dramatický venkovní zápas (3:2).

V souvislosti s širokou marodkou německá média předpokládají, že se Dortmund v zimě vrhne na přestupový trh, Klopp ale nákupní horečku brzdí. "V tuto chvíli žádné posily nepředpokládám. Musíme zůstat v klidu. Ano, máme zraněné hráče, ale pouze pro Nevena Subotiče už skončila sezona," prohlásil kouč BVB.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těším, až budou zprávy, že po EPT v Praze je zase o něco víc bezdomovců

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen má výsledky, ale jejich předvedená hra je zatím bídná. Snad je už konečně za to i někdo potrestá

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

S United boli vytrestaní až priveľmi... Ale máš pravdu, herný prejav je oproti minulej sezóne veľmi slabý, snáď s tým konečne niečo urobia... najlepšie by bolo kúpiť v januári nejakého kreatívneho ofenzívneho hráča, ideálny by bol K. De Bruyne, ktorý pravdepodobne z Chelsea odíde...ale dávam tomu tak 1%

Reagovat
JozkokozleJ

Ani neviem, ci by bol de Bruyne idealny. Mne skor pride, ze svojim hernym stylom by len doplnil Sona, Sama a Kruseho. Nie je to podla mna ziaden playmaker, ktory uprostred Leverkusenu chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš takový Shinji by se jim hodil.. (ale to i nám)

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho herne poznám len z tej minulej sezóny v Brémach a tam mi prišiel, že mal výrazný podiel na celom ofenzívnom prejave Werderu... Nie je taký playmaker ako napríklad Eriksen, ale na takého Bayer ani nehrá, preto by mi tam KDB pasoval do tej ofenzívnej trojky...určite je oveľa kreatívnejší ako tí traja kopači v strede a tiež Son- Sam... Son- Kiessling- KDB by bolo určite variabilnejšie ako so Samom či Castrom...a navyše vie zahrať aj v strede... ja to beriem len čisto hypoteticky z toho pohľadu, že De Bruyne je zrejme reálne na predaj za cenu, ktorú by si Bayer mohol dovoliť a navyše, chceli ho už v lete na hosťovanie, zahrnúť do transferu so Schurrlem... ale ako hovorím, nevidím to reálne, hoci by ma to veľmi potešilo

Reagovat
JozkokozleJ

Suhlasim, ze do sucasneho herneho stylu Leverkusenu sa de Bruyne hodi naramne, naopak klasicky playmaker vobec. Vychadzal som vsak zo zmeny rozostavenia. Z mojho laickeho pohladu divaka (preferujuceho atraktivitu pred taktikou) ma Bayer na ihrisku nadstav DM. Reinartz mi tam pride uplne zbytocny, hoc mozno prave prehustena defenziva vytvara zivnu podu pre smrtiace kontry ofenzivneho tria (tuto sezonu velmi slabo doplnovaneho), co vo vysledku posobi ako utrapeny futbal so zableskami perfektnych utokov.

Prislo mi, ze Manchester United skvele precital taktiku Leverkusenu, zbytocne nevyprazdnoval vlastnu polovicu a v spojeni s kvalitou Bayer prevalcoval. Hraci Bayeru posobili od stavu 0:1, kedy boli na tahu prave oni, bezradne. Boli postaveny do situacie, kedy museli bez playmakera s tromi DM na ihrisku nieco vymysliet na obsadenj superovej polovici. Vyprask od United nebola len nestastna zhoda okolnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zápas s MU si vystihol úplne presne

Ale Bayer rozostavenie meniť nebude, keď už dva roky s ním má výsledky...napriek tomu by sa herný prejav mohol zlepšiť, je však potredný nejaký impulz, ako napríklad v podobe príchodu nejakej posily do tej ofenzívnej trojky, alebo zaradenie niekoho kreatívnejšieho na Reinartzovu pozíciu...uvidíme, čo prinesie jarná časť

Reagovat
JozkokozleJ

Mas pravdu, ze akakolvek predstava o zmene herneho stylu v dohladnej dobe je nezmyslena a korekcie (napr. Reinartzova uloha v zostave) musia byt robene v ramci tohoto rozostavenia. Snad sa to zlepsi, pretoze hra Leverkusenu v poslednych zapasoch dost nudila.

Reagovat
smazaný uživatel

mas prehled o tom, jak tam hraje Emre Can?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem všechny zápasy Leverkusenu, takže až tak detailně nemůžu posoudit. Říkám jen to, jak na mě působí a jak se mi líbí: hraje často a hraje dobře. Hlavně teda ve středu. Na kraji se mi moc nelíbí, jeho přednosti jsou v soubojích a přehledu hry.. na svůj věk je skvělý

Reagovat
smazaný uživatel

ok, diky vsem

Reagovat
Werkrider

Videl som všetky zápasy Leverkusenu a Can je dobrý. Má techniku a prehľad, ale chýbajú mu skúsenosti, často stráca loptu, čo je v strede veľmi nepríjemné. Jeho súčasná pozícia na kraji obrany mu naopak veľmi svedčí.

Reagovat
smazaný uživatel

V strede ukazuje veľký potenciál, mohol by tam časom nahradiť Rolfesa... Ale na ľavej strane obrany, kde ho v posledných zápasoch Hyppiä často staval, je to dosť slabé, nemá návyky krajného obrancu... rozhodne je to však do budúcnosti veľký prísľub...

Reagovat
JozkokozleJ

A uz ma tym zacinaju vytacat. Predovsetkym za tie vyhry nad Herthou a Freiburgom po velmi slabych vykonoch.

Reagovat
cristiano.K.

Oba týmy trápí zranění, nebudeme ale mít žádný prostor na výmluvy. Prostě chceme vyhrát."

Kdo všechno by měl chybět na obou stranách?

Reagovat
db18

Subotic, Hummels, Schmelzer, Reus //// Palop, Boenisch, Hilbert, Sam

Reagovat
cristiano.K.

ten Reus mě mrzí, kdo bude místo něj Aubameyang?

Reagovat
db18

Nejspíš jo - možná ještě Kevin

Reagovat
db18

...Tak Reus se snaží dostat do kupy, aby proti Bayeru mohl nastoupit - v tom případě by ty absence měli být už vyrovnané (i když místo Hilberta se zdá se stejně už chytil Donati, takže Bayer má de facto 2 ze 4 absencí z lavičky)

Reagovat
smazaný uživatel

konečně dobrá fotka s Kloppem

Reagovat
Arne

Tahle tu není poprvé a navíc Kloppo má dobrý všechny

Reagovat
db18

Na většině se ale tváří jak Phil Jones

Reagovat
jv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele