KirchMedia získala vysílací práva na bundesligu

28.06.2002, 21:15
Aktuality
Další dvě sezóny bude moci vysílat Bundesligu dosavadní vlastník vysílacích práv, nesolventní společnosti KirchMedia. Společnost KirchMedia v dubnu vyhlásila platební neschopnost, nicméně obchodní vedoucí Hans-Joachim Ziems shledal uzavření smlouvy s DFL jako dobrou cestu k ozdravnému procesu společnosti."Touto smlouvou byl položen základní kámen pro novou KirchMedia," uvedl Ziems. Organizace sdružující 36 profesionálních klubů první a druhé Bundesligy se rozhodla dát osvědčené společnosti přednost před finančně zajímavější nabídkou filmového obchodníka Herberta Kloibera a stanice ARD. Podle ředitele DFL Wilfrieda Strauba pro KirchMedia hovořily zkušenosti z předchozího osvědčeného partnerství, proti Kloiberovi pak nízká záruka vysílání. O ceně za práva musely obě strany nově jednat, protože KirchMedia původně dohodnuté částky nebyla schopna uhradit. Za normálních okolností by Kirch zaplatil za dva roky celkem 820 miliónů (360+460) eur, ale v tomto případě se musela organizace spokojit jen s 580 milióny eur.

Autor: Martin Stíbal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele