Kimmich prodloužil smlouvu s Bayernem do roku 2025

23.08.2021, 09:22
Aktuality
Bayern Mnichov si podle očekávání zavázal Joshuu Kimmicha. Šestadvacetiletý defenzivní univerzál prodloužil smlouvu do roku 2025 a zařadil se mezi nejlépe placené hráče bavorského velkoklubu...

Kimmich se podle informací "Sport Bildu" může těšit na dvojnásobný plat, čímž se dostane na úroveň Manuela Neuera nebo Thomase Müllera, lépe je na tom pouze Robert Lewandowski.

"Hlavním důvodem prodloužení smlouvy s Bayernem je to, že si tady mohu fotbal užívat," prohlásil Kimmich. "Máme tým, který může dosáhnout nejvyšších cílů, a hodně spoluhráčů se stalo mými přáteli. Proto jsem začal hrát fotbal, protože by to měla být zábava. Myslím si, že se mohu v dalších letech ještě zlepšovat a jsem přesvědčený, že s Bayernem budeme úspěšní. Moje rodina se tady cítí spokojená, Mnichov se pro nás stal druhým domovem," vysvětlil rodák z Rottweilu.

Devětapadesátinásobný německý reprezentant je odchovancem Stuttgartu, upozornil však na sebe při hostování v RB Lipsko, kterému pomohl k postupu do 2. Bundesligy. Ve druhé lize odehrál sezonu a následoval přestup do Bayernu Mnichov, kde se postupně zařadil k oporám.

Kimmich se na Säbener Strasse podílel na zisku šesti po sobě jdoucích mistrovských titulů, třech triumfech v DFB-Pokalu a v ročníku 2019/20 také na vítězství v Champions League.

"Bayern Mnichov tímto prodloužením smlouvy vysílá jasný signál. Chceme dlouhodobě udržet naše nejlepší hráče. Joshua Kimmich se bude v příštích letech nadále zlepšovat a zapisovat se do historie Bayernu Mnichov. Je to hráč světové extratřídy se skvělou mentalitou a jako hráč i člověk přináší všechno, na čem si Bayern vždycky zakládal," uvedl sportovní ředitel Hasan Salihamidžić. Ten o prodloužení jednal se samotným hráčem, jenž nevyužívá agenta.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (46)

Přidat komentář
esmuellert

Vyjednat si smlouvu bez agenta, to je paráda!

Reagovat
Csaplárova past

V Bayernu všichni vědí, na čem jsou a určitě nebylo potřeba nějaké vyjednávání. Nemít agenta = víc peněz pro tebe.

Reagovat
Y.N.W.A

víc takových

Reagovat
db18

Reagovat
Heresy

No a ted leona

Reagovat
Remt

kolik Joshua dostal? když u Leona se kdesi psalo o 13mil

Reagovat
db18

Psalo se, že by měli mít cca stejně a oba nějak kolem 15 (Leon začal jednat na 25 )

Reagovat
db18

oprava, tak Kimmich má mít až 20 mil. € (jako Neuer a Müller, ale méně než Lewa). Leon 13 až 15 (dle bonusů)

Reagovat
Nuno čomes

Kde na to berete? To je hodně hráčů za raketu.

Reagovat
Bayern +

Coutinho mal tiež okolo 20 za tú ročnú hosťovačku.

Reagovat
db18

Ušetřilo se za Alabu.

Reagovat
Remt

Taky tak nějak nechápu kde na to berou

Reagovat
smazaný uživatel

Kde na to berou? Však Bayern patrí dlhodobo medzi najväčšie kluby a za posledných 20 rokov je jednoznačne najlepšie ekonomicky vedený veľkoklub na svete. Robia skvelé prestupy, keď nakupujú hráčov akí im sedia do dlhodobej koncepcie, neutrácajú zbytočne a ešte sa im snáď nestalo, aby im nejaký veľký prestup nevyšiel v štýle Barcelony (Coutinho, Dembele, Griezmann...). V Lige majstrov sú rok čo rok v záverečných kolách, veľký štadión permanentne vypredaný a už len samotná značka Bayern musí generovať slušné príjmy. Navyše tie veľké zmluvy nedávajú hocikomu, ale dlhoročným, overeným oporám. Kimmich s Goretzkom tam prišli prakticky zadarmo ako talentovaní hráči, vypracovali sa na jednych z najlepších záložníkov na svete a až tak dostanú veľké peniaze, keď je jasné, že si ich zaslúžia a patria medzi svetovú špičku. A rovnako to Bayern robil aj predtým s hráčmi ako Lahm, Schweinsteiger, Muller či Neuer, za minimum peňazí si vypiplali svetových hráčov, ktorým dali veľké zmluvy až keď už patrili medzi špičku.

Prakticky všetky svetové veľkokluby majú obrovské príjmy, rozdiel je v tom, že väčšina nevie menežovať výdavky, alebo sú dotované z peňazí oligarchov, zatiaľ čo Bayern je menežovaný roky na špičkovej úrovni a tým, ako vo futbale rapídne pribúdajú peniaze za posledné roky, tak je na tom Bayern ekonomicky stále lepšie a lepšie, keďže tie výdavky si vie na rozdiel od ostatných tímov ustrážiť...

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Heresy

Reagovat
db18

(akorát Saného asi přeplatili )

Reagovat
Nuno čomes

Zatím se nechyt?

Reagovat
Psy_cho

Nejsou s ním zatím moc spokojeni. Ztrácí balony a není stoprocentní při bránění. Musí přidat.

Reagovat
Nuno čomes

Ok, to zní super.

Reagovat
Psy_cho

Co je bonus, že klub vedou převážně bývalí hráči Bayernu. Když je hráč "vydírá", klidně ho pustí. Koukají nejen na sportovní úspěchy, ale také na ekonomiku. Teď prý mají našetřeno 100 mil. EU.

Reagovat
king23

Ideálně do Realu

Reagovat
Heresy

Nech si zdat ..

Reagovat
Rich

To zrovna, pustit jednoho z nejlepších hráčů z Bayernu do průměrného Realu. Nech si zdát, jelikož dohoda s Goretzkou už prakticky je, jenom se dolaďuje pár detailů. Oni mu v Bayernu ten vysoký plat dají. Není to jako průměrák Alaba.

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Už teď je to legenda Bayernu :)

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Rich

Skvělá zpráva. Věřím, že by si zasloužil i kapitánskou pásku, rozený vůdce. A teď ještě Goretzku, který by si zasloužil minimálně stejný plat.

Reagovat
Gazdo

S De Bruynem za posledne roky najlepsi zaloznik na svete

Reagovat
kattos

Kante

Reagovat
smazaný uživatel

Xhaka

Reagovat
Gazdo

Kante mal dobry posledneho tristvrte roka predtym bol dobre dva tri roky v utlme (aj vinou systemu trenerov) a predtym bol samozrejme skvely tiez. Ale kedze nema konstantne skvelu vykonnost tak ho proste na uroven tych dvoch neradim

Reagovat
kattos

Nah nesmysl. Kante je jeden z nejlepších, vyhrává trofeje, konzistentí je, možná ne tak moc, ale nahrazuje to že Kante je ještě o něco výraznější.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
bayern987

Reagovat
2miguel1

Kolko tak moze zarabat? Urcite to nieje prestrelene, nemci maju v hlave

Reagovat
Kily

v případě Goretzky se psalo o tom, že dostane třináct mega ročně, Kimmich v tom případě ještě víc

Reagovat
smazaný uživatel

Ten chlapec mluví jako kniha.

Reagovat
Müllered

Už by měl dostat pásku, stejně je neustále u rozhodčího. Manu se může soustředit na chytání.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Nickname 9

Skvělý hráč a už teď legenda, budoucí kapitán. Zrovna mi přišel jeho dres

Reagovat
Tywin Lannister

Nejlepší defenzivní univerzál na světě. Rekl bych, že když to vezmu přímo z pohledu pozice tak bude jeden z 5 nejlepších jak na CDM tak RB. Takovýho hráče musí chtít každý trenér. Ten si smlouvu za raketu zaslouzi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Bayern ma na to skutocne cuch. Okrem toho, ze je Kimmich skvely futbalista, ma v genoch DNA Bayernu. Je strasne sutazivy a vitazny typ futbalistu. Osa Neuer - Kimmich - Muller - Lewandowski strhne kazdeho spolhraca k lepsim vykonom. V podstate nemaju na vyber.

Nevidim to realne vo vztahu k Bayernu, ale rovnaku mentalitu ma Haaland. Ten by tam pasoval neskutocne.

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele