Kimmich má neshody s Tuchelem, uvažuje o odchodu z Bayernu

20.02., 11:58
Aktuality
Joshua Kimmich (© AFP)

"Je to jako horor, který nekončí." Tahle slova použil v souvislosti s aktuální situací v Bayernu jeho středopolař Leon Goretzka (29). A nutno přiznat, že udeřil hřebík na hlavičku. Německý hegemon, jenž získal neuvěřitelných 11 ligových titulů v řadě, totiž sužuje výsledková deprese, která si vybírá daň už i uvnitř kabiny. Své by o tom mohl vyprávět "padouch" posledních dnů Joshua Kimmich (29).

Německý reprezentant po posledním nezdaru veřejně vybouchl. Po porážce v Bochumi (2:3), která byla shodou okolností už třetím nezdarem Bavorů v řadě (poprvé od roku 2015), zachytily kamery Kimmicha během ostré výměny názorů s asistentem trenéra Zsoltem Löwem. Nebýt Manuela Neuera, dost možná by slovní přestřelka přerostla ve fyzický střet.

"Vím, co se stalo," vysvětloval později v mix zóně hlavní trenér Thomas Tuchel a vzápětí dodal: "Ale není to pro veřejnost. Taková je fotbalová šatna, je emotivní. O ničem to nevypovídá."

Ke všemu se později vyjádřil také generální ředitel klubu Jan-Christian Dreesen, který se snažil pochopit pocity hráče, jenž byl 63. minutě stažen ze hřiště: "Joshua musel být na lavičce náhradníků trochu rozrušený, ale to je normální. Vždycky do toho dává všechno a chce vyhrát. Je pochopitelné, že byl v tu chvíli prostě naštvaný."

Jenže v případě Kimmicha nešlo o první a ojedinělý incident. Jak píše německý deník Bild, vztah mezi dlouholetou oporou Bayernu a Thomasem Tuchelem je na bodě mrazu. "Kimmich se cítil odstrčený už loni v létě, protože Tuchelovou hlavní prioritou bylo získat středního záložníka, který by byl na hřišti skutečným šéfem," uvádí Bild.

Sůl do Kimmichovy rány navíc přidal Tuchel před zápasem s Leverkusenem (0:3), před nímž německý reprezentant tvrdě pracoval na návratu po zranění. Jenže bývalý kouč Chelsea či PSG ukázal v nejdůležitějším zápase sezony na Goretzku a teprve devatenáctiletého Aleksandara Pavloviče. "To ho nesmírně rozladilo," dodává Bild.

Zatímco pod Julianem Nagelsmannem byl Kimmich na hřišti jakousi prodlouženou rukou trenéra, pod Tuchelem výsostné postavení dávno ztratil. "Proto nyní uvažuje, že v létě Bayern opustí," uzavírá Bild svůj pohled na kauzu Kimmich vs. Tuchel.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Dominik Reiniš / SID

Komentáře (35)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Nikam neodejde, nevěřím tomu. Nejpozději v létě vyjebou trenéra a Joshua zůstane.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
GrimeBaller98

Kimmichovi se nedivim, vzdycky mu na Bayernu zalezelo a nechal na hristi vsechno. Co se tam deje od prichodu Tuchela je neuveritelny. Tohle muze snad zachranit uz jen Jupp :D

Reagovat
Psy_cho

Ale v poslední době hraje Kimmich naprd, snaží se, bojuje, ale ta jeho stereotypní hra (a pořád stejné kopání standartek) je prokouknutá, nikoho už nepřekvapí. Té hře chybí nápad. Já už ani nejsem překvapen z těch proher a že Tuchel = problém ví každý, kdo sleduje fotbal alespoň rok. A teď se nedohodli s Davisem, odchází.

Reagovat
Werkrider

Kimmichovi a Goretzkovi je 29? Kde jsem byl pět let?

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
PBLead

Reagovat
db18

Reagovat
Moshe Dajan

na houbách

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
mayday

Goretzka ani ne, ale u Kimmicha jsem taky žil v tom, že má tak 26

Reagovat
db18

Další budou následovat, což Tuchelovi snad zlomí vaz... Kane k tomu nemá daleko...

Reagovat
esmuellert

• Players still behind Thomas Tuchel: Manuel Neuer, Raphaël Guerreiro, Jamal Musiala, Leroy Sané, Harry Kane, Eric Dier

• Players against Thomas Tuchel: Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Thomas Müller, Matthijs de Ligt, Mathys Tel, Serge Gnabry

Reagovat
Moshe Dajan

Souboj Neuer vs. Müller. Kdo by vyhrál? Podle mě jasně Milla.

Reagovat
DidusIneptus

A Ulla Mulla by to komentovala z rádia Bayern 1

Reagovat
Mars

A zfilmovat by to mohl jedině Uwe Boll

Reagovat
Hasan Šáš

A všechny ženské postavy by do češtiny nadabovala Lucie Polišenská.

Reagovat
Hachim Mastour

Tel

Reagovat
Bayern +

??

Reagovat
db18

Prý ho sere, že ani jednou v BL nehrál od začátku... přitom může nastoupit na třech pozicích...

Reagovat
Hachim Mastour

Jaj tak

Reagovat
Seydou Doumbia

Tel měl hlavně hned po podpisu v Bayernu zůstat další 2 roky hostovat v Rennes nebo prostě někde v Ligue 1, hrál by dost a sbíral zkušenosti...v Bayernu ztrácí v tomhle věku čas, on musí hrát, nedivím se mu

Reagovat
smazaný uživatel

tomu nevěříš, že ne?

Reagovat
db18

To už by byl pryč...

Reagovat
Psy_cho

Davis už je hotový, odchází.

Reagovat
FC Porto FC

To je lepší vyhodit Tuchela než ztratit Kimmicha

Reagovat
Bayern +

Tak lepšie je aj vyhodiť Tuchela než stratiť Bounu Sarra, čiže podľa tejto logiky to nejde brať

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Cena Sachy Boeyho letos v zimě vzrostla, protože aktivace Bayernu trvala příliš dlouho. Christoph Freund chtěl naverbovat francouzského krajního obránce, ale Tuchel dal přednost Trippierovi.

Klub se proto pokoušel Angličana naverbovat, marně, a během posledních dvou týdnů přestupového období se musel obrátit na Boeyho, čímž si Galatasaray mohl vyžádat další peníze.

(X překlad z francouzštiny)

Reagovat
Vinci

Strasnej nesympatak. Ideálně ať ukončí kariéru

Reagovat
ACSeRw!n

jak je mozny, ze Tuchel ustal tri prohry v rade ?

Reagovat
vacin

Protože Bayern něco takovýho nezažil, tak teď nikdo neví, jak se mají zachovat

Reagovat
ACSeRw!n

vypada to tak

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele