Keshi stále nemá smlouvu a bojuje o důvěru nových šéfů

03.10.2014, 22:09
Aktuality
Složité dva zápasy pod enormním tlakem čekají hlavního trenéra nigerijské reprezentace Stephena Keshiho. Lodivod zlatého mužstva z Afrického poháru národů 2013 stále zůstává bez kontraktu a nyní se tak potřebuje novému vedení Nigerijské fotbalové federace (NFF) předvést v co možná nejlepším světle...

"Stále pracuji na základě předešlé dohody s ministrem sportu Tamunem Danagogem," řekl ke své zapeklité situaci bývalý kapitán nigerijského národního týmu. Ten není vázán žádnou smlouvou již od 1. července, kdy se s ním svaz rozhodl neprodloužit smlouvu.

Stephen Keshi přitom s Nigérií na mistrovství světa nezklamal, když ji dovedl až do osmifinále, kde Super Eagles dle papírových předpokladů ztroskotali na Francii. Teprve na startu kvalifikace o účast na lednovém Africkém poháru národů se zatím Keshiho týmu nedaří.

Obhájci z Nigérie nejprve prohráli s Kongem a pak pouze remizovali s Jihoafrickou republikou, takže ve skupině A prozatím sedí na třetí příčce, která jim už postup nezaručuje. "Pro tyto utkání jsem jmenoval dostatečně silný tým a hlavním plánem teď je vyhradit si dostatek času k přípravě," prohlásil Keshi, který se nehodlá nechat rozhodit spekulacemi médií.

Ty nicméně v žádném případě nejsou vůči jeho osobě přívětivé. Samo obměněné vedení NFF by totiž Keshiho setrvání vůbec nemuselo být nakloněno. "Keshiho mám rád jako člověka, ale příprava Eagles na mistrovství světa a jejich první zápas (s Íránem) mi ukázaly, že už dosáhl svého stropu," uvedl ještě během šampionátu v Brazílii čerstvě zvolený prezident federace Amaju Pinnick.

"Zatím se mi nikdo z nového vedení NFF neozval, protože se volby konaly teprve v úterý. Nevidím v tom žádný problém," zůstává ovšem zcela klidný Stephen Keshi, který o nový kontrakt s NFF poprvé zabojuje 11. října na půdě Súdánu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com, africanfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

Nigérie - synonymum pro vměšování politiky do fotbalu. A ta věta se zápasem s Íránem říká, že se Keshi nové smlouvy nedočká, zato příští trenér se opět dočká nesplnitelných cílů typu podej jim prst, urvou ti ruku. (vyhraj APN, tak vyhraj i MS)

Reagovat
fantomas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele