Keane byl zvolen nejužitečnějším hráčem MLS

04.12.2014, 09:13
Aktuality
Zámořskou MLS o víkendu čeká finále mezi Los Angeles Galaxy a New England Revolution, před nímž byla udělena cena pro nejlepšího hráče letošního ročníku. Nejužitečnějším fotbalistou celé soutěže byl zvolen útočník celku z L.A. Robbie Keane...

"Pro mě osobně je to skvělá sezona, ale může být ještě lepší za předpokladu, že v neděli vyhrajeme. Dostat toto ocenění znamená velkou poctu. Je pěkné být takto oceněn, další dva kandidáti tu cenu mohli dostat stejně tak jako já," nechal se slyšet 34letý fotbalista, který bude v neděli usilovat o svůj třetí titul během čtyř sezon strávených v MLS.

Irský reprezentant v letošní sezoně nastoupil k 29 zápasům, v nichž nastřílel 19 branek a dalších 14 svým spoluhráčům připravil. Přímo se tak podílel na 33 z 69 gólů, které Galaxy letos vstřelili, větší přínos v tomto ohledu zaznamenal jen Chris Wondolowski před dvěma lety, ten měl tehdy prsty ve 34 brankách San José.

Za Keanem skončil na druhém místě útočník Obafemi Martins ze Seattlu, třetí příčku obsadil záložník New England Lee Nguyen.

Nejlepším brankářem roku se stal Bill Hamid z D.C. United, mezi nováčky byl oceněn Pedro Morales z Vancouveru.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Strasna sranda liga, kazdej trochu lepsi hrac z Evropy by tam byl za hvezdu

Reagovat
smazaný uživatel

keane dal za repre 65 golu ty hvezdo

Reagovat
smazaný uživatel

strasna sranda su tvoje prispevky...oh wait

Reagovat
REPLIKATOR

Neříkám, že jde o kvalitní ligu, ale hráči jako Beckham, Henry, Ljungberg, Keane nebo Martins nejsou jenom "trochu lepší hráči z Evropy".

Reagovat
smazaný uživatel

...Nesta, Cahill, Marquez...a ano, ide o kvalitnu ligu, len ju neporovnavay s PL ci PD, jej sila je niekde inde.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak..

Reagovat
smazaný uživatel

Ano ano, liga je slabá. Na druhou stranu relativně mladá a se systémem sportu, který je v USA si nedělám iluze o tom, že brzy pude kvalita extrémně nahoru. Nehledě na to, že přes svou horší kvalitu má neskutečnou ekonomickou sílu.

Mít takový systém sportu-středních škol- univerzit i u nás by byl můj sen. Snad to alespoň dokáže suplovat nově zavedený systém akademií, ale na hodnocení je ještě víc než brzy.

Reagovat
smazaný uživatel

nedokáže to suplovat systém akademií. Je to totiž o myšlení univerzit, které si u nás myslí, že jsou pupkem světa a na studenty serou. Přístup univerzit v USA směrem ke studentům sportovcům je skvělý, maximální ochota vyjít vstříc, podpora studenta, samozřejmě těch, kteří na školu neserou. U nás ti dají přesný termín zápočtu a můžeš se posrat z toho, že máš sezonní přípravu na mistrvství republiky nebo závod. Ještě se na tebe dívají skrz prsty, že jdeš místo nadrcené ekonomie běhat do lesa

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

tak nemůžu soudit americkej systém, ale ten českej můžu potvrdit

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
prevadec spojitosti

KEANO !!!!

Reagovat
andrew96

Legenda Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole nee....

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty jsi dobrý debil když nevíš, že to je legenda Birminghamu

Reagovat
andrew96

Ano ano, máš pravdu esesíčko.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Still better than Balotelli

Reagovat
Al Capone

tak to je asi každý

Reagovat
REPLIKATOR

Aspas, Voronin...

Reagovat
smazaný uživatel

aspas včera hattick za 4 minuty jako :)

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu tohle nikdy neomrzí

https://www.youtube.com/watch?v=5KMq70_nNL0

Reagovat
risk je zisk

Ani to nemusim otvirat a vim, ze tam je to trapne video o nem

Reagovat
hefy

Nguyen zaznamenal neskutečný zmrtvýchvstání. a právem se vrátil do repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Někteří zde komentují něco co vůbec nesledují, MLS se výrazně zlepšila týmy jsou tam poměrně vyrovnané a fotbal kterým se mužstva prezentují je pěkný, a co se týče systému jejich ligy, ten je stokrát lepší než u nás a nejde o to že hrají play-off systém ale hlavně o práci s mládeží a sytém přestupů, navíc podle vzoru NHL mají zavedené drafty jak pro mladé hráče tak mají svůj draft i hráči bez smlouvy

Reagovat
smazaný uživatel

On má ešte len 34? Myslel som, že mu už ťahá na 40 každým mesiacom....

Reagovat
Coutinho10

jj videl sem ho kousek v 1. zapase se Seattlem a porad si myslim, ze je skoda, ze nehraje v PL....protoze porad to je skvelej utocnik.....uvidime jestli bude v pauze, nez zacne nova sezona MLS zase nekde hostovat v PL

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež mi to napadlo že by mohol prísť hosťovať, snáď áno. Je to jeden z hráčov môjho prvého turnaja (MS 2002), a tých kt. tam hrali už dnes veľa nepobehuje po trávnikoch, takže aj preto som čakal že je starší a aj preto beriem týchto hráčov ako niečo viac. Pre mňa znamenal tento hráč vždy niečo ako líder, vodca, ktorého výkony nezáviseli od formy či neformy ale od prístupu, charakteru a vlastnosti ktoré má a to je istota do každého zápasu. Ale pravdupovediac som ho počas kariéry nevidel nejak často, neviem či to presne sedí naňho tie moje pocity z neho. Hm?

Reagovat
Coutinho10

jednoznacne souhlas...kdyz este valel s Defoem v Tottenhamu, tak sem ten tym mel hodne vysoko...celkem byla skoda, ze se u nas v LFC neprosadil (ale i tak mi v tom dresu k nam moc nesedel) ....a dotedka me stve, ze nemohl postoupit na MS 2010 diky Henryho ruce....to byla obrovska skoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele