Kdo bude vyhlášen fotbalistou roku?

18.11.2002, 22:40
Aktuality
Brankář Bayernu Mnichov a německé reprezentace Oliver Kahn je spolu s Brazilcem Ronaldem a francouzským záložníkem Zinedanem Zidanem kandidátem na zisk ocenění Fotbalista roku od FIFA.

Kahn je od roku 1991, od kdy se cena uděluje, první brankář, který se v tříčlenném "finále" objevil. Cena se každoročně uděluje na základě hlasování více než 140 trenérů národních týmů z celého světa. Jméno vítěze bude oznámeno 17. prosince na galavečeru v Madridu.

Gólman Bayernu Mnichov si místo mezi nejlepší trojicí zasloužil hlavně svým výkonem na mistrovství světa, kde Německo dovedl až do finále. Svou jedinou chybu na turnaji udělal až ve finále, ale bohužel pro svůj tým tím Brazílii daroval první gól a možná i titul mistrů světa.

Druhým rokem FIFA vyhlašuje také nejlepší fotbalistku roku. V nominaci se objevily Mia Hamm ze Spojených Států, Němka Birgit Prinz a Číňanka Sun Wen, která loni skončila druhá.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele