Karpin odstoupil z funkce trenéra Rostova, povede jenom reprezentaci

03.08.2021, 12:14
Aktuality
Jenom na jednu práci se bude koncentrovat Valerij Karpin. Někdejší záložník se po ukončení aktivní kariéry vrhl na trenérské řemeslo, pracoval pro Rostov a k tomu se pro nadcházející měsíce stal koučem ruské reprezentace, u níž zůstane, na klubové úrovni naopak pokračovat nebude...

Rusku se nepovedl letošní evropský šampionát a rychlý konec na turnaji znamenal konec Stanislava Čerčesova. Jeho povinnosti ve druhé polovině července převzal Karpin, se svazem podepsal smlouvu do konce prosince a její součástí je opce. Vedle toho pokračoval i na lavičce Rostova, nyní ovšem vše přehodnotil a z klubu odešel.

"Tohle bylo hodně složité a bolestivé rozhodování. Ale bude to nejlepší pro všechny - jak pro Rostov, tak i pro ruský národní tým," domnívá se Karpin.

"Trvalo mi to jenom jeden týden, než jsem vše pochopil: Naložil jsem si na záda obrovskou zodpovědnost, bylo to velmi těžké břemeno. A když nedokážete věnovat všechny síly, myšlenky a čas klubu, pak riskujete problémy v kabině. Je třeba být vůči sobě upřímný," zdůvodnil své rozhodnutí.

Rostovu se nepovedl úvod nové sezony a ze dvou zápasů nevytěžil ani jeden bod. Nejprve doma nestačil na Dinamo Moskva (0:2), o víkendu pak prohrál rovněž se Zenitem Petrohrad (2:4).

Autor: Tomáš Pavlík / tellerreport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve FM žádný problém

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele