Kapitán vicemistrů Evropy z roku 1996 Kadlec pokřtil svou hvězdu v Síni slávy

19.03., 15:05
Aktuality
Miroslav Kadlec (© AFP)

Kapitán vicemistrů Evropy z roku 1996 Miroslav Kadlec dnes společně s předsedou Fotbalové asociace ČR Petrem Fouskem pokřtil svou hvězdu v Síni slávy, kam byl uveden při pondělním vyhlášení ankety o nejlepšího hráče roku. Devětapadesátiletý bývalý obránce se stal třiadvacátým členem dvorany FAČR na pražském Strahově.

Asociace uvádí osobnosti do Síně slávy od roku 2006. Vedle Kadlece tam má svoji hvězdu dalších 17 jednotlivců. Ve dvoraně jsou také Josef Masopust, Andrej Kvašňák, Antonín Panenka, František Veselý, Ladislav Novák, Ivo Viktor, Josef Bican, Karel Brückner, Rudolf Baťa, Pavel Nedvěd, Dušan Uhrin starší, Zdeněk Nehoda, Karel Poborský, Jan Koller, Václav Mašek, Karol Dobiaš a od minulého roku Eva Haniaková. Hvězdu v Síni slávy dostala také pětice týmů - vicemistři světa 1934 a 1962, mistři Evropy 1976, vicemistři Evropy 1996 a mistři Evropy do 21 let z roku 2002.

"Když vidím ty hvězdy a osobnosti, mezi které jsem se dostal, tak jsem poctěn a moc si toho vážím. Měl jsem štěstí, že jsem hrál fotbal v období výjimečných hráčů a trenérů, ať už to bylo na mistrovství světa 1990 nebo mistrovství Evropy 1996. To jsou zážitky, na které nezapomenu," řekl novinářům Kadlec.

"Je legendou českého fotbalu. Byl to správný kapitán, který proměnil rozhodující penaltu v semifinále mistrovství Evropy. Zapomenout nejde ani na mistrovství světa 1990. Hvězdu v Síni slávy má naprosto oprávněně," podotkl předseda FAČR Petr Fousek.

Kadlec vedle stříbra z Eura v roce 1996 v Anglii získal také v 90. letech dva německé ligové tituly s Kaiserslauternem. "Dva německé tituly, to málokdo v českém fotbale má. Myslím, že asi nikdo. Navíc jeden nám těsně unikl, skončili jsme druzí za Bayernem Mnichov o gól nebo dokonce o skóre. To řadím hned za ty úspěchy v nároďáku," uvedl Kadlec.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
20DollarsInMyPocket

Je ostuda, ze tam jeste neni Petr Cech.

Reagovat
Salfovic

Čeká se až ukončí brankářskou kariéru.

Reagovat
PtákOhnívák

Dva tituly z Bundesligi a DFB-Pokal, kdo to má?

A ty trestňáky... Pan fotbalista!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Z Čechů má nejvíc titulů, ne?

Reagovat
lampas

V Bundeslize? Asi ano, jinak si vybavuji, že vyhrál BL jen Koller s Rosickým v roce 2002 a Šimůnek 2009 (+ Kuka a Kouba s Kadlecem 1998)

Reagovat
Puskas

Ještě Mirko Votava, pokud se to dá počítat.

Reagovat
lampas

A Berger 1996 s Dortmundem, na toho jsem zapomněl.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Albe90

Tak Koubič si ho nepočítá,protože tam neodchytal ani zápas skrz tu ,,aférku,,

Reagovat
Albe90

Chtěl jsem napsat,že Němec s Látalem vyhráli se Schalke,jenže v té sezoně vyhráli pohár UEFA

Reagovat
Aldeano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele