Kagawa odmítl Dortmund. Chce hrát v Anglii

30.04.2012, 11:45
Aktuality
Sportovní ředitel Dortmundu Michael Zorc oznámil, že Shinji Kagawa odmítl nabídku na prodloužení smlouvy, která mu platí do konce příští sezony. Japonský záložník by rád v kariéře pokračoval v Anglii, Dortmund nyní bude čekat na nabídky.

23letý Kagawa patří ke klíčovým postavám mistrovského Dortmundu a vedení BVB si jej chtělo zavázat novým kontaktem. Po neúspěšných jarních jednáních dostal japonský reprezentant měsíční ultimátum, aby se vyjádřil. Nyní je situace jasnější.

"Přišli jsme za Shijnim a jeho agentem s novou nabídkou, podepsat smlouvu ale nechce. Shinji má ohledně kariéry vlastní plány, jeho touhou je hrát v Anglii," sdělil deníku Bild Michael Zorc. Potvrdil tak spekulace německých médií, která poslední týdny označovala šance Dortmundu na udržení Kagawy za čím dál menší.

Neznamená to ale, že Kagawa odejde hned v létě. Dortmund si počká, kolik za něj ostatní kluby budou ochotny nabídnout. "Nejsme nuceni ho prodávat. Tento hráč má určitou cenu a tímto směrem půjdeme. Se Shinjim ještě budeme chtít jednat, když ale někdo přijde s nabídkou, poslechneme si," dodal Zorc.

Shinji Kagawa v Dortmundu působí druhou sezonu. Letos nastřílel třináct bundesligových gólů, jeden přidal v Lize mistrů.

Autor: Radim Šantrůček / soccernet.com

Komentáře (570)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele