K reprezentaci USA se po aféře s domácím násilím vrací trenér Berhalter

16.06.2023, 10:09
Aktuality
Gregg Berhalter (© AFP)

K reprezentaci USA se vrátí trenér Gregg Berhalter, který u týmu skončil po loňském mistrovství světa v Kataru kvůli domácímu násilí z roku 1992. Informovala o tom zámořská média.

Americký svaz po šampionátu v Kataru, kde výběr USA došel do osmifinále, kvůli aféře neprodloužil s Berhalterem smlouvu, přestože obě strany o pokračování stály. Nyní se s koučem domluvil na kontraktu do mistrovství světa v roce 2026.

Dohodu uzavřeli poté, co vyšetřovatelé najatí svazem došli k závěru, že Berhalter před svazem aféru netajil. "Neexistuje jediný důvod, proč by jeho angažování mělo mít pro svaz právní důsledky," uvedli ve zprávě.

Berhalter se provinil v roce 1992, kdy po hádce kopnul svou budoucí manželku do nohy. Dvojice se poté rozešla, ale posléze se dala znovu dohromady, jsou spolu už 25 let a mají čtyři děti.

Devětačtyřicetiletého Berhaltera ve funkci dočasně nahradil Anthony Hudson, místo něj pak v květnu přišel B. J. Callaghan, pod jehož vedení Američané ve čtvrtek postoupili do finále Ligy národů zóny CONCACAF. V Las Vegas v semifinále porazili 3:0 tradičního rivala Mexiko. Dvěma góly se na vítězství podílel útočník Christian Pulisic, zbývající zásah přidal Ricardo Pepi.

Oba týmy navíc dohrávaly v osmi hráčích v poli - ve druhém poločase dostali červené karty Mexičané Edson Álvarez s Gerardem Arteagou a Američané Sergino Dest a Weston McKennie, kteří tak přijdou o finále Ligy národů s Kanadou.

"Je to derby dvou rivalů. A tohle se v podobných zápasech děje po celém světě, takže se za to nestydím," řekl Callaghan, pro kterého to bylo první utkání v roli dočasného trenéra. "Je vidět, že jsme tým a kluci jsou připravení se zastat spoluhráče. Někdy z toho je červená karta, ale když víte, za co jste ji dostal, tak to přijmete a do budoucna se poučíte," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
VersaceChain

pravda a laska zvitezila nad lzi a nenavisti

Reagovat
PBLead

Reagovat
adalbertus

USA

Reagovat
kilobyte

To je aféra. Před 30 lety kopnul přítelkyni do nohy a za 5 let si jí vzal.

To i ta ženská z toho snad nedělá takovou aféru jako část veřejnosti.

Reagovat
Kang & Kodos

Minimum kopání

Reagovat
Mass

Lucas Hernandez dokonce dostal zákaz přiblížení (a ona k němu) ke svojí tehdejší přítelkyni a stejně se s ní natajno oženil.

Reagovat
Rudnevs

Momentalne sa rozvadzaju po tom, co ju podviedol

Reagovat
Mass

Tipuju že se zase za nějaký čas dají dohromady (až jí dojdou peníze z rozvodu)

Reagovat
LeonardoUžoa

to nemá chybu

Reagovat
Rudnevs

Môže za to Giovanni Reyna, ktorého rodičia to na trénera vytiahli po tom, čo si s trénerom nepohodol (nemal miesto v základe na MS, tak udajne počas celých MS trucoval a bol úplne bez chuti).

Reagovat
John Obi Mikel

Jestli se spolu usmířili, maj 4 děti a žijou spolu 25 let, tak proč se to řeší? Nebo jsou už zas na nože?

Reagovat
Rudnevs

Giovanni Reyna a jeho rodičia to proti trénerovi vytiahli.

Reagovat
DrQQ

Hrali s priateľkou futbal? To by vyriešila žltá karta. :-)

Reagovat
Mass

Tohle už nebylo ve hře ale po hádce. Za to by byla už červená.

Reagovat
Rudnevs

Správne Nie som zástancom domáceho násilia, ale je to incident z roku 1992, zúčastnení si to vyriešili medzi sebou a následne sa vzali a žili spolu až doteraz, takže naozaj nevidím dôvod to riešiť.

Že Reynovci chceli využiť ‘cancel culture’ a zrušiť trénera za niečo absolutne nesúvisiace z roku 1992, keďže ich syn nehrával a bol otrávený, je veľmi trápny pokus s jasným motivom.

Reagovat
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele