JUVENTUS PORAZIL AC MILÁN

09.05.2005, 12:08
Aktuality
Italské utkání roku je za námi a má překvapivého vítěze. Milánské San Siro totiž padlo, Juventus zde vyhrál 1:0 a je velmi blízko k titulu! Není ale ještě konec, zbývají tři kola...

Reggina Calcio - FC Parma   0:0

Zápas na San Siru viděl vyprodaný stadión a rozhodla ho branka Trezegueta hlavou (28. minuta), po přihrávce faulovaného Nedvěda na Del Piera, kterému se nadvakrát podařilo odcentrovat. Ten druhý centr, na hranici pokutového území z levé strany a přes hlavu! Dida stačil umístěný míč od Trezegueta jen lehce tečovat nad sebe, ale letu do sítě mu nezabránil. Milán měl optickou převahu, ale byla znát únava po semifinále LM v Eindhovenu (1:3, postup do finále). První poločas byl bojovný, ale oba brankáři se zařadili mezi diváky, hrálo se většinou ve středu hrací plochy.

Milánu chyběl nápad, Pirlo a Seedorf nic nevytvořili. Del Piero mohl rozhodnout, ale jeho hlavička v 65. minutě skončila na břevně. Střídající Tomasson nevyhrál souboj tváří v tvář s Buffonem a to byla snad jediná jasná šance domácích. Utkání rozhodoval pomalu se loučící Pierluigi Collina a jeho výkon byl dost polemický! Zejména Milán se bude hodně dlouho zlobit, Zambrotta zcela jasně fauloval Cafúa v 74. minutě a držel ho k tomu za dres! O čtyři minuty později se vrhl do střely Cannavaro, míč ho trefil do levé ruky, od těla, ale Collina jen koulel očima a ukazovákem levé ruky dával najevo rezolutní NE! Ani sedm nastavených minut vyrovnání nepřineslo...

Je rozhodnuto? Juventus vyhrál, má nyní náskok tří bodů a hlavně psychickou výhodu. AC Milán prohrál doma a to bolí dvojnásobně. Musí se rovněž připravit na finále LM, které se hraje 25. května v Istanbulu a kde mu bude soupeřem anglický Liverpool.

Jací soupeři čekají na oba celky ve zbývajících třech kolech? Vedoucí Juve má doma Parmu, AC Milán čeká na svém stadiónu Lecce. Jak Parma tak Lecce potřebují body pro ligovou jistotu, byť dnes je dělí 4 a 5 bodů od sestupu. Ale i tak by si Juventus měl po příštím kole náskok minimálně udržet. O týden později Juventus cestuje do Livorna, prakticky o nic nehrajícího, AC Milán hostí Palermo, které má jistotu startu v Poháru UEFA téměř 100%. Ani po těchto zápasech by Juventus o svůj náskok přijít neměl, navíc je nutno znovu připomenout, že Milán se bude připravovat na cestu do Turecka! A v jaké psychické a fyzické formě se vrátí? Čekat ho bude Udinese, které má dnes stejný bodový zisk jako Sampdoria a oba celky, jak se zdá, budou do posledního kola bojovat o 4. místo znamenající postup do kvalifikace Ligy mistrů. Juventus hraje v posledním kole s Cagliari a to je při výletech mimo ostrov prakticky neškodné. A tak se opravdu zdá, že dnešek rozhodl. I když fotbal nemá mnohdy logiku a stát se může cokoliv...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (15)

Přidat komentář
HOST*Mikee

Tak sme to dokázali a itul je náš.Juve je nejlepší a my to víme. Jinak to byl nádhernej zápas. Podle mě má tenhle zápas největší atmosféru ze všech možnejch zápasů ve všech ligách po celým světe. Ale je mi jasný že budou lidé kteří za ten nej považují Barca - Real nebo Arsenal - Manchester, ale byl to určitě TOP zápas ze vším všudy.

JUVE FOREVER!

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to opravdu nádhernej zápas. Akorát sem z toho strhujícího tempa ve 36.minutě usnul...

Reagovat
HOST*Mikee

Jo a taky bych chtěl poukázat na to jak se šíří drby že se některému týmu nadržuje.

Jsou to texty o penatlě na Cafua-ta penalta se dala pískat, ale taky se dal pískat faul Cafua v počátku souboje. A pak taky o ruce Cannavara-kdo to viděl tak mi jistě dá zapravdu že mu ruku nastřelili a nebyl v tom žádnej úmysl (zkuste jít do skluzu a mít přitom ruce upažený u těla-ten kdo hraje fotbal ví že to není tak možný).

Po tom když se to opakuje často tak si lidi udělaj obraz že tomu týmu opravdu nadržujou, tak jako u nás údajně Spartě (myslím si opak-rozhodčí se bojej něco písknout aby je ve Sportu pak nepošlapali).

Jinak ale výbornej článek.

Reagovat
alegre

S tou penaltou to asi bude opravdu na dohady. Ruka Cannavara zcela jasně zabránila letu míče v pokutovém území a směrem na branku. Nebyla u těla. Tedy, pro mne, jasná penalta.

Reagovat
PJ

Ono nejde o to, jestli je ruka úmyslná nebo ne. Jde o to, že byla od těla a zabránila letu míče. Ať už to hráč chce nebo ne, mělo by se to pískat.

Reagovat
Xavi

přesně tak!!! Už jednou jsem to tady taky o tom úmyslu psal!!!

Reagovat
HOST*X-MAN

JUVE - dakujte rozhodcom za to ze ste veduci celok , a to nie len za ten ,ale za mnoho zapasov !!! Vy budete kralovat Taliansku , AC MILAN celej Europe !!! Tak co je viac ??? FORZA MILAN

Reagovat
alegre

LIVERPOOL DO TOHO!!!!!! Nedovolte aby AC Milán vládlo Evropě!!!!

Reagovat
sansiro

Reagovat
Mr.Jindros

Takže AC Milán bude kralovat celé Evropě kromě Itálie, země původu AC Milán. To beru.

Reagovat
HOST*ACM

FORZA MILAN !!!

Reagovat
HOST*Mikee

My domä a AC venku a vzhledem k tomu že italská Serie A je nejlepší tak je i JUVE nejlepší

Jinak AC tu LM přeju. Fandím italskýmu fotbalu obecně.

Reagovat
HOST*Mikee

A příští rok si to prohodíme. Juve LM a AC Scudetto.

Itálie vládne světu :)

Reagovat
Mr.Jindros

Hm, já dokud ten pohár nebudem mít doma, tak nevěřim. A vy byste si taky proti Liverpoolu neměli bejt tak jistý.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nejsem vůbec jistý. Ba naopak po posledních předvedených výkonech AC to vypadá, že letos budem bez trofeje.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele