JUVENTUS JE VE FINÁLE. BEZ NEDVĚDA.

15.05.2003, 09:26
Aktuality
Ve včerejší odvetě semifinále Ligy Mistrů na Delle Alpi v Turíně bojoval místní Juventus s Realem Madrid nejen o postup do finále soutěže, ale také o zápis do historie. Pokud by Juventus postoupil, byly by finále poprvé v historii dva italské týmy. A Pavel Nedvěd by se stal prvním českým fotbalistou, který by si finále Ligy Mistrů zahrál...

Český reprezentační kapitán a současný tahoun Juventusu Pavel Nedvěd měl opravdu chuť do zápasu. Měl před sebou velký cíl – finále Ligy Mistrů. Od samého úvodu ho bylo plné hřiště, posílal na své spolubojovníky na hrotu jeden centr za druhým, první gól připravil, třetí dal sám.

Pak však přišla nešťastná 82. minuta. Juventus vedl 3:0, k postupu do finále mu stačilo nedostat dva góly. Ve středu pole byl u míče Steve McManaman a pomalu postupoval dopředu. Za ním se přihnal Pavel Nedvěd a i když to bylo zřejmě zbytečné, skluzem se pokusil sebrat anglickému záložníkovi míč. Trefil přitom jeho achilovku, McManaman padl k zemi, zazněla píšťalka švýcarského sudího Urse Maiera a Nedvěd si uvědomil, co se právě stalo. Dostal žlutou kartu a protože tak dosáhl limitu pro jednozápasový trest, bude finále sledovat jen z tribuny...

Domácí sice v závěru inkasovali z kopačky Zinedina Zidaneho, ale postupový výsledek 3:1 už si uhlídali. Delle Alpi vybuchl nadšením, na tvářích hráčů Realu se objevily slzy. Podobně na tom však byl i nejlepší hráč zápasu, Pavel Nedvěd. Když tleskal směrem k oslavujícím tribunám, nezadržel slzy lítosti. Právě přišel o svůj velký sen...

Komentář k utkání a jeho statistiky najdete zde.

Těžko říci, jestli rozhodčí Urs Meier věděl, že je Nedvěd v karetním ohrožení. Zřejmě ano, ale možná si to v tu chvíli neuvědomil. Nebo uvědomil, ale finále českému fotbalistovi nepřál. Nebyl to tak ostrý zákrok, určitě by se obešel bez karty. Na druhou stranu je však nutno říci, že to byl zákrok zbytečný.

Zápis do historických statistik se tak koná jen napůl. Juventus je ve finále, jeho soupeřem bude AC Milán – první celoitalské finále v historii. Ale Pavel Nedvěd v něm bude chybět, na prvního Čecha v nejsledovanějším utkání sezóny si budeme muset nejméně rok počkat. Otázkou zůstávají šance "Staré dámy" na úspěch. Hra turínského týmu stojí na Pavlu Nedvědovi, jeho absencí výrazně stoupají šance milánského AC.

Na to, jak se Juventus se ztrátou svého nejlepšího hráče vypořádá, si budeme muset počkat do 28. května. V ten den ve třičtvrtě na devět večer totiž na Old Trafford v Manchesteru začne velké finále, utkání, na které se Pavel Nedvěd tolik těšil...

Autor: Petr Starý

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*Skynet

Bezva zápas, juve měl na vrch a real si ani neškrtl. Juve přehral real absolutně a hral hezčí fotbal než real. No ale je mi lito nedvěda škoda že si nezahraje ve finale, kdyby hral je jasny že by juventus vyhral ale ted se může stat cokoliv.

Thanks JUVE.

Reagovat
HOST*

dobře mu tak nedvědovi. Real sice hral prd ale kdyba dal penaltu tak by nedved nemusle bejt smutnej...

Reagovat
HOST*Figo a Zizou

Real sice nehrál nic moc, ale dobře takhle nedvědovi, když neumí hrát fair play, tak si nezaslouží hrát finále. Fotbal soukromníky nebere!!!!!

Reagovat
HOST*

Seš hovado

Reagovat
HOST*Lippi

Juventus na to má. A možná se budete divit,ale já sem to čekal že postoupí, nebo spíš sem to věděl. A proto sem připravoval na to svoje kamoše co fandi realu, ale oni se jenom smáli a včera dostali málem infarkt.

Reagovat
HOST*

Juventus vyhral zaslouženě to co hráli proti Realu bylo skvělé.Juventus vyhrál serii A a ted se bude chystat na AC.A je mi lito Nedvěda,byl tozbytečný faul.

Reagovat
antimadrista

Juventus do semifinále postoupil neprávem, do finále však právem. forca barca

Reagovat
Josifek

Kdy už s tim konečně přestaneš???

Reagovat
HOST*

Juventus je skromnej tým ale mi víme že je nejlepší v evropě. Ave Juve.

Reagovat
antimadrista

To si myslíš ty. forca barca

Reagovat
HOST*Figo a Zizou

Jdi se bodnout s tím AVE JUVE !!!!!

Reagovat
HOST*

Jůve hrál lépe jak real. A ten fotbal byl dobrej mnoho šancí, škoda že jen na jedné straně. Možná že nadvláda realu skončila a kdo za to může no JUVe. je to fajn .

Reagovat
HOST*

souhlasim s nadpisem, fakt zážitek

Reagovat
PJ

Mno to bych se hádal, myslim že zápas Manchester - Real byl o dost lepší...

Reagovat
HOST*Sivok

Mě to upně dostalo při každým golu sem se válel radosti po zemi. To snad ani neni možny real neni ve finale. Už bylo na čase. Juve konečně ukázal čeho je schopen..

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že nebude hrát ve finále, juve by určite vyhralo a on by si splnil muj sen. Slišel sem že lipi řekl na tiskovce, že gdiš vyhraji titul ligi mistru tak to bude pro nedveda. Je mi ho ale lito ten faul byl zbytečnej a ani to faul nebym Maccmanamanaman spadl ochotne ani ho nemusel prosit simulant a ten rozhoda mu ju davat taky nemusel.

Reagovat
PJ

Faul to byl, Macca v tom je nevinně. Ale rozhodčí kartu dávat nemusel, to je pravda...

Reagovat
HOST*

Jo asi tak sem to chtel říct

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele