JUVE MISTREM!

26.05.2005, 19:17
Aktuality
Juventus Turín si dvě kola před koncem italské ligy zajistil historicky 28. titul, k čemuž mu dopomohla remíza Milána s Palermem. Juve je v Itálii opravdovým suverénem, v posledních čtyřech letech získali tři tituly!

Juventus měl už ve 37. kole titul ve svých rukou, protože vedl o pět bodů a stačilo mu v jednom ze dvou zbývajících zápasů naplno bodovat. To AC Milán musel obě utkání vyhrát, ale to se mu však nepodařilo - remizoval 3:3 s Palermem. Podle médií udělal chybu hlavně Ancelotti, protože své svěřence v tak důležitém zápase šetřil na finále Ligy Mistrů. Kouč Milána ale svůj krok obhajuje a říká, že o titulu již bylo skoro rozhodnuto.

V Turíně tak zavládla euforie ze zisku scudetta, ale ne tak velká, jakou by si všichni představovali...

Fanoušci oslavovali titul netradičně na Piazza Castello, protože Piazza San Carlo je v rekonstrukci před zimními olympijskými hrami. Na Italy oslavovali fanoušci titul v poklidu a mnohdy se zdálo, že byly spíše více slyšet klaksony projíždějících aut. V minulých letech řádili o hodně více. Samotní hráči se poté po skupinkách rozešli do okolních barů..

"Stará dáma" se dokonce odmítá bavit s médii, na vině je prý záměrné poškozování v závěru ligy některými novináři. Škoda, pocity samotných hráčů po zisku titulu by jistě byly zajímavé. Rozhovor však poskytnou až po posledním zápase ligy. Vedení Juventusu se nelíbilo hlavně zpravodajství Sky Italia, kterou vlastní právě majitel Milána Silvio Berlusconi.

V dresu Juve hraje také Čech Pavel Nedvěd, který patří mezi opory čerstvého mistra. Bývalý reprezentant už má na kontě čtyři scudetta, jedno s Laziem a zbývající tři s Juventusem.

Autor: David Kubáň

Komentáře (9)

Přidat komentář
Mr.Jindros

FORZA JUVE !!!!!!!!!

A co se týče těch medií, nedělal bych z toho velkou aféru ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevím, jestli Juventusu k titulu dopomohla jenom ta remíza AC s Palermem... Spíš to vypadá, že se v Itálii daří tajit korupci líp než u nás, aspoň tomu nasvědčovaly některé zápasy čerstvého mistra...

Reagovat
Mr.Jindros

A komu že to fandíš ty ?

Reagovat
smazaný uživatel

To je snad jedno, komu fandím... Rozhodně jsem přál titul víc Juventusu než AC, ale některé výsledky mi Juventus docela znechutily. Tím ale nechci říct, že Juve si titul koupil a AC je svaté... Vždyť se to rozebíralo i na těchto stránkách, jak Juventus přišel k některým výhrám...

Reagovat
HOST*

nemluv prosim o korupci a uzivejsi ze juve ma titul a livetpoool je mistrem ligi mistru!

Reagovat
smazaný uživatel

na tohle bych nenarážel, spíš je zajímavej počet remíz, ktery se u špageťáků uhraj, třeba Inter, to je king na plichty

http://ajax.czechian.net

Reagovat
Xavi

u italské ligy je to v závěru s těma remízama klasika (i sazkové kanceláře na to patřičně reagují!!!) Já teda osobně nevím co si otom mám myslet...

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě někomu stačí remizovat v boji o záchranu, jiný pořebuje 3 body v boji o titul. Zas takový rozdíl v tom není. A pokud je to všechno čisté, tak se omlouvám, ale takový je můj názor na to, co se kolem italské ligy děje a zatím mě nikdo nepřesvědčil, že se mýlím...

Reagovat
smazaný uživatel

S pohľadu AC Milan sa dá povedať,že záver sezóny teda poriadne spackali-aj v LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele