Jurečka po výhře nad Plzní: Předvádím asi nejlepší fotbal, co jsem ve Slavii

21.05.2023, 10:43
Aktuality

Útočník pražské Slavie Václav Jurečka po dvougólovém představení v utkání třetího kola ligové nadstavbové skupiny o titul proti Plzni (2:1) připustil, že v současné době prožívá své nejlepší období po letním přestupu ze Slovácka. Osmadvacetiletý fotbalista má na kontě v aktuální sezoně 20 soutěžních branek, hned devět jich přitom nastřílel během dubna a května. I díky jeho gólovému příspěvku je Slavia stále ve hře o titul, byť na vedoucí Spartu ztrácí dvě kola před koncem sezony pět bodů.

"Teď hraju v pohodě a předvádím asi nejlepší fotbal, co jsem tady. Sedlo si to, vrací se mi práce, kterou jsem tomu obětoval. Mám radost, že mi to tam padá a že jsme to dnes zvládli vítězně," řekl Jurečka na tiskové konferenci.

Pětinásobný reprezentant poslal dnes vršovický tým do vedení v páté minutě, kdy usměrnil pod břevno přihrávku Ivana Schranze. V 56. minutě srovnal Rafiu Durosinmi, o 13 minut později ale Jurečka nekompromisní křižnou ranou o tyč rozhodl. "Snažil jsem se trefit hlavně bránu. Při druhém gólu jsem ani moc nekoukal, prostě jsem vystřelil. Šlo mi naproti i trochu štěstí, za to jsem samozřejmě jenom rád," podotkl.

Někdejší hráč Slovácka nebo Opavy navázal na čtyři zásahy z předchozího domácího zápasu při výhře 6:0 nad Bohemians 1905. Jurečka je se šesti góly nejlepším střelcem nadstavby a v tabulce kanonýrů nejvyšší soutěže se dostal 14. brankou na dělené třetí místo za brněnského Jakuba Řezníčka (19 gólů) a Jana Chramostu z Jablonce (15).

Jurečka je na rozdíl od první poloviny sezony pevnou součástí základní sestavy a jeho přínos pro mužstvo vyzdvihl i trenér Jindřich Trpišovský. "Venca je pro mě dneska tahoun týmu. Jeho výkonnost je skvělá, i když odmyslíme góly. Má velký přínos pro tým, s míčem i bez míče, má skvělý pohyb na hřišti. Z toho hodně těží. Aktuálně je v perfektním rozpoložení, je pro nás nesmírně důležitý," uvedl kouč Slavie.

"Sešívaní" ztrácejí stále pět bodů na vedoucí Spartu, která si dnes doma po obratu poradila 2:1 s Bohemians 1905. O titulu se může rozhodnout v úterý, pokud Letenští uhrají alespoň bod na Slovácku nebo když Slavia zaváhá v Olomouci.

"Před zápasem jsme Spartu s Bohemkou sledovali. Bohužel jsme nezvládli předešlé derby (porážka 2:3), takže je to těžká situace, ale musíme trápit Spartu co nejdéle, jak to jen půjde. Ve fotbale je možné všechno. Chceme vyhrát poslední dva zápasy, abychom si mohli říct, že jsme pro to udělali maximum," dodal Jurečka. Slavii čeká po Olomouci ještě domácí duel se Slováckem.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Pablos

Před sezonou jsem čekal provar.... docela to pak i tak dlouho vypadalo, ale nutno říct, že pak to tedy převrhl na velmi povedenou sezónu

Reagovat
$$CaptainKokotko

Tak byl zraněný a musel si zvyknout.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Spartě by byl útočník číslo 4, ale v menším klubu může zářit.

Reagovat
Kiwi-21

Ten menší klub vás ve všech zápasech přehrál

Reagovat
Hasan Šáš

v tom prvnim jarnim derby Sparta lepší dle všech statistik, sorryjako

Reagovat
Kiwi-21

Že to tak moc nevypadalo

Ale je to fuk

Reagovat
Hasan Šáš

já to neviděl, zajímají mne jen staty a ty hovoří jasnou řečí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele