Juráskův nástupce pokračuje v Benfice, lisabonský klub vykoupil Fernándeze

27.05., 10:28
Aktuality
Álvaro Fernández (© SL Benfica)

Benfica začala se skládáním kádru pro příští sezonu a jeho součástí bude Álvaro Fernández Carreras. 21letý španělský obránce přišel v zimě na hostování z Manchesteru United, lisabonský klub uplatnil opci a oznámil trvalý přestup.

Fernández přišel v zimě jako náhrada za Davida Juráska a na jaře stihl šestnáct soutěžních startů, v nichž dal jednu branku. Jeho transfer vyjde na šest milionů eur, fotbalista na Pyrenejském poloostrově podepsal pětiletý kontrakt.

"Mám velkou radost především na základě důvěry, kterou ve mě klub vložil. Pokračovat jsem chtěl už od samotného příchodu a teď bych všem rád poděkoval. V příští sezoně ze sebe vydáme maximum a s podporou fanoušků budeme bojovat o všechny trofeje," slíbil.

Oficiálním oznámením transferu Fernándeze Benfica potvrdila informace tisku a nyní bude hledat ještě jednu variantu na levý okraj obrany. Roli v dalších plánech nehraje David Jurásek, který uplynulé měsíce strávil na hostování v Hoffenheimu a ten nehodlá uplatnit opci na přestup za jedenáct milionů eur. Pokračování českého reprezentanta v 1. Bundeslize přesto není vyloučeno, německý celek má zájem alespoň o další hostování.

Autor: Tomáš Pavlík / slbenfica.pt

Komentáře (51)

Přidat komentář
PL28

Aneb když máš v týmu Shawa, rok mimo Malaciu, tak ten prodej talentovaného levého beka dává smysl Ten Hag koncepce hadra

Reagovat
Wazza228

Na podzim tam byl ještě Reguilon a počítalo se s tím, že se nám někdo na LB mezitím vrátí, takže by Alvaro neměl prakticky žádný minuty.

Reagovat
Busby babes

jj, Alvaro teda nehral v tymu na sestup ve spanelsku a v Benfice davali prednost CM a RW na jeho pozici, ale u nas by zaril...

Reagovat
PL28

Já se nebavím o žádném hostování, ale o té opci. Hostovačka ok letos, ale proč ho prodávat? Malacia je rok bez fotbalu, to je dlouhá doba, nevíš jaký vliv na výkonnost a zdraví to na něj bude mít. Shaw, kapitola sama o sobě.

Nebylo lepší si ho nechat a zkusit aspoň v přípravě? A ještě rok hostovačku? Nebo nějakou krátkodobou ve druhé lize? Navíc Varane odchází, Evans asi končí, Shaw je schopnej odehrát stopera i líp jak Maguire, takze i kdyby byli všichni k dispozici, můžeš hrát se Shawem uprostřed, a Malacia s Fernandezem by se střídali na beku.

Reagovat
Busby babes

protoze je to podle me zbytecne ho drzet. Podle me potrebujeme nove LB, ktere muze vytlacit Shawa. To Alvaro neni a mozna nikdy nebude a pokud jo, tak spis az za par let, kdy bude pravidelne hrat. To by u nas nebylo, podle me.

V obrane potrebujeme dva nove stopery jen z duvodu, ze Varane a Evans konci, to je 3700 minut v tehle sezone. Pokud jeste nekdo odejde, tak mozna 3. A LB bych po letosku bral jako prioritu a spis bych vzal nekoho kdo muze rovnou do zakladu a ze Shawa udelal potencialni back up nebo aspon hrace, co nemusi hrat kazdej zapas a tim by se mohl redukovat i jeho pocet zraneni.

Ale z toho, co jsme videli tak imho Alvaro v tuhle chvili nema na to aby hral u nas na LB pokud chcem hrat vyse nez jsme hrali letos.

Reagovat
Wazza228

Jako ta obrana potřebuje kompletně překopat, když končí i AWB. V záloze se pak píše, že odejde Case a Eriksen, takže taky potřebujeme minimálně 2 nový hráče (a McTom opět přežije ). Křídla asi řešit akutně nemusíme, pokud se nám nějak nepodaří dobře prodat více hráčů (Antony, Sancho, Greenwood...) a pak do útoku potřebujeme nějakého zkušenějšího hráče k Hojlundovi.

Reagovat
Busby babes

z toho duvodu moc neverim v konec Casemira. Uvidime jak Saudove, ale prijde mi, ze ta bublina splaskla a navic mi on prijde jako hrac, ktery by tam spis nesel... ale kdo vi no.

Reagovat
Wazza228

Taky myslím, to by fakt museli poslat ten balík, o kterém se předtím psalo (myslím 60m), jinak spíš zůstane.

Reagovat
PL28

A právě proto, že je potřeba posílit na jiných postech, kde to hoří podstatně více než na LB, dávalo smysl si nechat mladého levého beka a rozhodnout se za rok. Až se ukáže jestli byl Malacia flop, jakou sezónu odehraje Shaw, jak se bude během roku ukazovat Fernandéz. V jeho 21 letech neodhadnes potenciál, ty u PC určitě ne

Reagovat
Busby babes

ne, nedavalo. protoze na to nema. ne na urovni PL. Dostal by 500 minut nekde v poharech. coz asi ani on sam nechce.

A v Benfice si ocividne nemysli nic jineho, jenze za 5 mega nemaj proste co ztratit. a kdyz nahodou vyleti, super. kdyz ne, 5 mega je neboli.

Reagovat
Busby babes

a ty od PC vis neco jinak? Ja rikam jen svuj nazor na zaklade toho, co jsme od nej videli. Je to mladej kluk, doufam, ze se Benfice chytne a udela hezkou karieru, mozna i hvezdnou. Ale neverim, ze vyleti hned pristi rok, bude to chvili trvat. v Benfice ten prostor mozna dostane, u nas by ho nedostal a svuj potencial by rozhodne nenaplnil.

zatim se neprosadil ve Spanelsku v Granade, neprosadil se ani v Benfice. Obe souteze nejsou tak fyzicky narocne a stejne mu to nesedlo. Ma za sebou slusnou sezonu v Champsu, ale navazat se mu na ni o level vejs se mu nepodarilo. Muze to prijit, ale u nas by ten prostor nedostal.

3 zapasy, ktery by se mu nepovedli a vsichni by tu psali, proc jsme ho neprodali, ze by aspon byly nejaky penize.

Reagovat
PL28

Ty prostě vycházíš z toho že na to nemá, přitom nedostal žádnou šanci. Takový to on nehrál tam a tam, o tom to vůbec není viz gólman Hladký. Tady jde o to dostat pořádnou šanci. Ale ne takovou jako Pelistri, první zápas v sezóně v základu, a hned na Bayernu

Já jen říkám, že budete řešit x milión problémů jinde, a nějakej levej bek, na to už nebudou peníze. Dva stopery, dva stredaky, útočníka a ideálně ještě křídlo. Jo a druhého gólmana. Už tak se to nezvládne v jednom prestupaku, a nějací krajní beci, to už je úplná utopie.

Reagovat
Busby babes

a co presne Hladky dokazuje? to asi nechapu.

a vychazim z toho, ze se neprosadil v dvou klubech s mensima narokama no... kdyby nebyl nas hrac, tak po jeho angazma v lonskem roce o nem nikdy neuvazujeme jako dobre posile i jen jako backup a i kdyby byl zadarmo.

A ano, budem resit hodne problemu. Alvaro Fernandez neni v roce 2024 reseni ani jednoho z nich,.

Reagovat
iamek

Dobrý prodej nakonec

Reagovat
Wazza228

Mohlo se z toho dostat víc si myslím, ale není to zlý. Hlavní je, že se našim odchovancům v nových týmech daří, takže třeba o ně bude do budoucna zájem i za vyšší částky.

Reagovat
iamek

Dodatky jsou fajn. Cena mohla být o nějaký milion víc, ale třeba by pak Benfica nesouhlasila s předkupním právem a podobně. Navíc už teď nám tam roste Amass.

Reagovat
Wazza228

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Man__United

Podle různých anket na sítích chce zhruba 80+% setrvání ETH! Doufám že Ratcliffe nechce jít proti fanouškům, to by nezačal dobře

Reagovat
J0EL

snad ostane

Reagovat
iamek

82%. Zůstane, aby narozdíl třeba od Arsenalu mohl přidat již svoji třetí trofej za tři roky

Reagovat
J0EL

Cringe

Reagovat
Bakary3

Tak pokud budou ty sezóny MU / Arsenalu jako letos, tak si ty trofeje užijte

Reagovat
bbbauch

Porad cekam na prispevek o setrvani ETH, kterej se obejde bez originalniho fanouska arsenalu a obligatniho “snad zustane”

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Miguel19

Understand Chelsea and Enzo Maresca are set to agree on contract terms.

Two year deal with option for further season or three year deal, this is final detail being clarified.

Maresca already said yes to Chelsea project, up to the clubs now to agree on compensation.

Tak nakonec Guardiola z Wishe...

Reagovat
masina_LFC

toto bude veľký fail podľa mňa

Reagovat
PL28

A tak možná lepší než Ten Hage z wishe

Reagovat
Talker

10Hag z wishe he 10Hag.

Reagovat
PL28

Tak z Temu nebo Alegra

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Svatej

Reagovat
Sandstorm

To už je Arteta. Tenhle je tak z Temu. Ale nezatracoval bych ho pokud dostane čas a nebudou se hned od něho chtít přehnané cíle.

Reagovat
Wazza228

Tak to ho raději rovnou zatrať

Reagovat
SunFells

Dobrá blbost s Artetou, má z Moyese tolik co z Pepa.

Reagovat
avicii

toto je kurva odvaha, že bude lespi ako Poche...

Reagovat
Talker

Zrovna jeho jsem fakt nechtěl. McKenna zněl fajn, asi bych bral i RDZ před ním.

Vyhrát s Leicesterem Champ mi přijde jako něco, co bylo očekávané. Jasně, splnil to, ale furt to je jen splnění nějakého plánu/cíle, který je velmi reálný vzhledem k tomu, že měli nabušenou soupisku.

Ve chvíli, kdy je rozdíl mezi tvým týmem a zbytkem ligy jako mezi PL týmem a Champem, tak můžeš hrát jakkoliv a pokud to nebude absolutní shit, tak budeš vyhrávat už jen díky tomu obrovskému rozdílu v kvalitě (a zkušenostech).

Očekávám brutální fail.

Reagovat
Deywid

Horší ako Poche nebude ..to sa ani neda

Reagovat
Talker

Tvl vy jste si strašně navzájem potvrdili na stránce, jaký je Poche zločinec.

Reagovat
Deywid

No lebo je

Reagovat
vitasrp

Tak uvidíme, jestli bude aspoň šestý.

Reagovat
Talker

Tak já počítám automaticky s 4. místem ať to vede kdokoliv. Jestli bude 6., tak to je furt propad jak blázen, protože bude mít sehranější, zkušenější a na 99% méně zraněný kádr.

Reagovat
vitasrp

Já na tebe nereaguju, já se směju tomu klasikovi, podle kterýho neexistuje horší trenér na světě, než je Pochettino.

Nepochybuju, že i kdybychom skončili sedmí, byla by tam nějaká omluva. Bylo tam víc secvičených akcí! Hráči dělali individuální chyby! Nebo neproměňovali jsme hromadu šancí.

Reagovat
J0EL

Viem o jednom mufanovi, ktory by ti to "sehranější, zkušenější" kader argumentoval, ze toto cakat uplne nemozes

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
blade115

RDZ určitě ne, na ten jeho hurá fotbal není nikdo zvědavej, navíc by to chtělo od fans hodně pokročilej double-think po tom, jak nás v Brightonu na tiskovkách veřejně hejtoval..

McKennu jsem chtěl taky spíš, byla by tam aspoň trochu nějaká konzistence s Pochem. Ve výsledku je ale asi stejně fuk, koho příští rok vyhoděj.

Reagovat
fenixLFC

He has publicly spoken of his frustrations at Leicester with the financial worries over profit and sustainability rules (PSR), the possibility of a points deduction and the lack of strengthening he felt was vital in the January transfer window. He doesn’t hold back when expressing himself — whether that is to the hierarchy or in the press.

well, to znie ako predpoklad uspesnej spoluprace s tymi blbcami vo vedeni

Reagovat
J0EL

toto bude rychlovla

Reagovat
icemike

Reagovat
Kucka

Reagovat
j_mrazik

Chelsea understands nothing.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele