Jurásek laboruje s kotníkem, vynechá zářijový reprezentační sraz

19.08.2023, 21:29
Aktuality
David Jurásek v souboji s Michalem Skórašem (© AFP)

Česká reprezentace se musí v zářijových zápasech obejít bez obránce Davida Juráska. Třiadvacetiletý hráč si před týdnem při debutu v portugalské lize v dresu Benfiky Lisabon poranil kotník a bude mimo hru tři až čtyři týdny. Trenér Benfiky Roger Schmidt to řekl novinářům před dnešním zápasem 2. kola proti Amadoře.

"David má potíže s vazy v kotníku. Měl by být zpátky po reprezentační pauze. Po zápase to vypadalo hůř, byl to těžký faul," uvedl Schmidt s odkazem na divoký zápas na hřišti Boavisty Porto, kde obhájci titulu dvakrát vedli, ale nakonec prohráli 2:3 gólem z třinácté nastavené minuty. "Měli jsme štěstí, že se v tom zápase zranil jen jeden hráč," dodal německý kouč.

Jurásek, který přišel do Benfiky v červenci z pražské Slavie za 14 milionů eur (asi 334 milionů korun), odehrál přes 90 minut. Angažmá v Lisabonu předtím zahájil triumfem v portugalském Superpoháru.

V reprezentaci debutoval v březnovém utkání proti Polsku. V dalších kvalifikačních zápasech v Moldavsku a na Faerských ostrovech odehrál plný počet minut. Čeští fotbalisté přivítají 7. září v Edenu v boji o Euro 2024 Albánii, o tři dny později sehrají v Budapešti přípravné utkání s Maďarskem.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Witcher

Snad ho pustí v zimě aspoň hostovat zpátky

Reagovat
kilobyte

Tak tomu říkám super start. Nepovedla se mu příprava, takže začal na lavičce. Jeho konkurentovi se v prvním zápase příliš nedařilo takže dostal příležitost, kterou využil a v příštím zápase byl v základu. Jenže se se zranil a bude měsíc mimo.

Mám zkreslený data a nebo většina našich hráčů má v zahraničí (na západu) problémy se zraněními?

Reagovat
doshcz

jo zraneni kosi nase hrace neustale, jedinej kdo drzi je Soucek

Reagovat
Remt

To ale podle mnohých tady není fotbalista, takže ten se nepočítá

Reagovat
Losinho

Za posledních pár let si nepamatuju na začátku angažmá žádný zranění u Součka, Coufala, Baha (Dán, ale česká liga), teď třeba Čvančara. Juráskovi přejel týpek kotník, to asi moc nějakým tréninkem neovlivníš.

Reagovat
Modi6

Velká škoda pro reprezentaci. Těch kvalitních hráčů zas tolik nemáme. Každé takové zranění, tím pádem oslabení, je pak znát.

Reagovat
Mass

Zranit se hned v úvodu angažmá je pěkně na hovno. Pak už se do tý rozjetý sestavy špatně vrací.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele