Jsem šťastný, že jsem součástí BVB, prohlásil Sancho

02.10.2018, 22:05
Aktuality
Borussia Dortmund má za sebou vydařený úvod sezóny, když po šesti kolech vévodí bundesligové tabulce, na čemž má velký podíl i Jadon Sancho. Mladý křídelník se nyní dočkal odměny a prodloužil smlouvu...

Sancho přišel do Vestfálska před více než rokem z Manchesteru City a již během předešlého ročníku se začal prosazovat do dortmundské sestavy, přičemž ukázal velký potenciál.

Během úvodních týdnů letošní sezóny se pak anglický mládežnický reprezentant zařadil k důležitým postavám ambiciózního týmu, přestože ani jednou nenastoupil od začátku.

Zkušený kormidelník Lucien Favre zatím využívá stále teprve 18letého křídelníka v lize až z lavičky, přesto je Sancho pro svůj tým mimořádně platný. Do této chvíle rodák z Londýna odehrál pouze 124 ligových minut, ovšem vyjma gólu si připsal ještě pět asistencí.

Sancho je i přes malé herní vytížení nejlepším nahrávačem Bundesligy, načež se dočkal odměny, když s ním Borussen prodloužili kontrakt do roku 2022. "Jsem moc rád, že jsem se před rokem rozhodl odejít do Dortmundu," pochvaluje si Sancho. "Tohle město žije fotbalem jako žádné jiné a mladí hráči zde dostávají prostor. Mohu se tady nadále rozvíjet," uvedl.

Dortmund za odchovance Watfordu zaplatil 7,8 milionu eur, už nyní se však začíná ukazovat, že této sumy zřejmě nebude muset litovat. "Jadon je jedním z nejvíce talentovaných hráčů v Evropě. Prodloužením smlouvy bereme do úvahy jeho pozitivní vývoj," řekl sportovní ředitel Michael Zorc, jenž má nyní naprostou většinu kádru zavázanou dlouhodobými smlouvami.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (22)

Přidat komentář
Mr.Mike

ten má před sebou velkou budoucnost

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím BVB dlho a hlavne preto, že nekupujú veľké hviezdy, ale mladých hráčov a dávajú im príležitosť na ihrisku, nesedia na lavičke, ako v Barci. Weigel, Kagawa, Pulišič, Dembele, Sancho. V BVB majú špeciálny inštinkt na odhalenie talentu.

Reagovat
Mr.Mike

jojo ta práce s mladejma je u nich super

Reagovat
smazaný uživatel

Letos zatím 8 zápasů 1 gol a 6 asistencí.

Dá se...

Reagovat
AjaxFans

Solidní

Reagovat
andrew96

*za zápas a třicet minut.

Reagovat
mesyas

ti angličtí mladíci by si z něj měli brát příklad. Tolik zmařených talentů ještě bude, než si uvědomí, že jsou i jiné možnosti než hrát v rezervě nebo chodit na loany

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Beči

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
livefan

Proc zase jenom do 2022 Zorc se nikdy nepouci.

Reagovat
ttopi

Protože to nikdy není tak jednoduché. Hráč, který si je vědom svého talentu (potažmo jeho agent) ti nepodepíše smlouvu do roku 2025. Já bych řekl, že 4 roky není málo. Navíc ze strany Dortmundu se asi nemusí bát, že by ho v případě nadstandartní nabídky nechtěli pustit.

Reagovat
BaggioRoberto

Viva la Hispaniola! Neznám, asi talentovaný hoch, když má článek na EF.

Reagovat
smazaný uživatel

praveze kdyz ma clanek na ef tak po nem bude hovno, podle ctk a ef sou totiz talentu vsichni cerni, janktove a spol

Reagovat
vladino10

budúcnosť bayernu je v dobrých rukách

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

už sa na neho tešíme

Reagovat
bayern987

Reagovat
Dufan

18 let !!!!! ne jak u nás talent 25 let málo prostoru pro naše mládí....snad ten Matoušek se nějak prosadí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele