Jsem spokojený s tím, jak hráči do zápasu vstoupili, říká Calzona po snovém úvodu

12.09.2023, 10:46
Aktuality

Slovensko po skvělém úvodu zápasu porazilo Lichtenštejnsko 3:0 a vyhlíží napínavý reprezentační podzim. Po šestém kole kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2024 jsou svěřenci Francesca Calzony (54) v tabulce skupiny J na druhém místě s tříbodovým náskokem před Lucemburskem, s nímž se pravděpodobně utkají v boji o postup na závěrečný turnaj v Německu.

Stoprocentní Portugalsko hraje jinou ligu, v čele skupiny má plný počet 18 bodů a skóre 24:0, takže by mu účast na ME neměla uniknout. Po pondělní prohře 0:1 na Islandu se ještě více vzdálila Bosna a Hercegovina, která spolu s hráči z ostrova na severu Evropy ztrácí na Slováky už šest bodů.

Po páteční prohře 0:1 s lídrem skupiny začali Slováci proti Lichtenštejnsku náporem, který vyústil ve tři góly během úvodních šesti minut. Trenéra Calzonu vstup týmu do zápasu potěšil. "Jsem velmi spokojený s tím, jak jsme do zápasu vstoupili. Z hráčů byla cítit touha a odhodlání, ukázali správný přístup a plnili plán. Dnes jsme se snadněji dostávali k brance soupeře, ale několika šancím chybělo přesné zakončení," uvedl slovenský trenér.

Oproti úvodnímu střetnutí s fotbalovým trpaslíkem Slováci nenechali nic náhodě a zápas, dovedli do zdárného konce. "Za stavu 3:0 jsem chtěl, aby hráči pokračovali v mechanismech, které máme nacvičené z tréninku. Bohužel jsme už další góly nepřidali. Máme tři body náskok před Lucemburskem, ale čekají nás ještě čtyři těžké zápasy," řekl Calzona na pozápasové tiskové konferenci.

Po náročném zápase s Portugalskem slovenský kouč udělal pět změn v základní sestavě. "Zápas s Portugalskem nás stál hodně sil. Proto jsem proti Lichtenštejnsku potřeboval hráče, kteří mají čistou hlavu a jsou v dobré kondici. Za Pekaríka nemáme náhradu, a tak dostal šanci Tomič. Bénes si na základě svých výkonů v klubu také zasloužil hrát a to samé Boženík, který byl dnes přínosem," řekl Calzona.

Z hlediska postupových ambicí slovenského týmu hodně napoví zápas v Lucembursku (16. října), ještě předtím se však reprezentace našich východních sousedů představí proti suverénovi skupiny v Portu. "Stále chceme hrát naši hru a držet se naší koncepce. Nejprve jedeme do Portugalska, kde se pokusíme domácím sebrat nějaké body. I kdyby se nám to nepodařilo, bude důležité podat dobrý výkon, abychom nabrali sebevědomí. To bude důležité pro další pokračování skupiny," dodal Calzona.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (68)

Přidat komentář
nani92

zápas roka v Luxembursku

Reagovat
Moshe Dajan

No jo, na druhou stranu, vystoupit ze zápasu v 7. minutě je docela nuda.

Reagovat
JackDaniels.

Ešte musia popracovať na tom aby dodržovali systém aj za priaznivého stavu, nielen vtedy keď horí pod zadkom. Ale 3 body doma.

Reagovat
krisa

jsem tu skupinu nějak nesledoval. Ty voe, mít postup pokud vyhrajou v Lucembursku

Reagovat
Kucka

Bosna a Island tu skupinu dost sabotujou, proto Lux bojuje o postup

Reagovat
Shevchenko

No hlavně bojovat s Lucemburskem, které má z dvojzápasu s Portugalskem skóre 0:15

Reagovat
krisa

to je solidní bizár, tahle skupina. Ale fajn, že Slováci postoupí

Reagovat
Noustress

Neviem, či by som zrovna z pozície Česka hovoril o našej skupine ako o bizáry

Reagovat
OTASi

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Kucka

Reagovat
vceradnesazitra

"Tato stránka bohužel ještě není připravená, dokončíme ji v nejbližší době. Děkujeme za pochopení!" miluju

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ignor24

kua, prečo v repre nehráva Valjent?

Reagovat
JackDaniels.

Toho chlapca je mi ľúto. No na druhej strane, je stopér posledné miesto kde nás tlačí topánka. Nastúpil na pár zápasov v ktorých nijak neoslnil. Škriniar je jasný, Vavro má super formu a je minimálne na úrovni Valjenta no a Noro je stabilný v Sérii A, kvalitu tak isto má. Konkurencia na CB je veľká, niekto si to odniesť musí. Nehrával ani pred Calzonom a teraz znovu nehráva, nejaký dôvod to mat musí...

Reagovat
Majk91

Vavro je hlavne neskutočný kiksér. To už aj Nora by som uprednostňoval pred Vavrom. Nevybavujem si zápas, v ktorom by Vavro neurobil nejakú obrovskú chybu. Vždy keď má loptu a súper naňho vyvíja tlak tak tŕpnem aby zase niečo nevyparádil. U Valjenta bude problém asi niekde inde. Nie je možné, aby ho už tretí tréner v rade takto ignoroval, hráča, ktorý si v pohode dáva La Ligu a ktorý je v Španielsku takto cenený.

Reagovat
JackDaniels.

Valjenta tak isto kiksoval v každom zápase čo hral...

Reagovat
sergi

Hĺavne toto je povedzme niekoľká Ďombérova šanca po minuloročných hovno výkonoch v repre. Druhú šancu Valjent nedostal, tiež je stabilný v Mallorce, má brutálnu minutáž a pod., niečo v tom musí byť keď nehráva. Ale tiež ma to tankuje.

Reagovat
monkej

Boli jeden čas špekulácie, že Škriniar s ním nechce hrávať. Neviem to potvrdiť ani vyvrátiť.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Nikikrew

tiez som pocul to iste

Reagovat
sergi

wtf, okrem toho že je to šepekulácia/drb a možno aj pravda, aj tam bol dôvod?

Reagovat
Emmett Brown

Noro je podľa mňa lepší ako Vavro, o Šatkovi ani nehovorím. Ale za tým Valjentom musí byť niečo mimo ihriska.

Reagovat
celeb

Reagovat
Kucka

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Sorry, ale Gyomber je stejnej ulet jako u nas Mateju, hraje (Mateju hral) z nejakyho duvodu Serii A, ale jinak je to prototyp antifotbalisty.

Reagovat
Emmett Brown

Gyomber bol aj v AS Roma

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jo, ja vim Dalsi podobnost s Mateju, toho zas nekdo zahadnym zpusobem vyskautoval do Brightonu

Reagovat
Remt

Nepripominejte mi nikdo toho hrace (Mateju) a to, ze hral zaklad v repre, nebo se zas naseru !!

Reagovat
sergi

Reagovat
Emmett Brown

https://www.eurofotbal.cz/clanky/cechy-v-kvalifikaci-me-cekaji-polsko-albanie-faerske-ostrovy-a-moldavsko-581627/#post13757349

Máme to vo svojich rukách, V podstate stačí vyhrať v LUX. Herne je to úplne o niečom inom ako vlani. Včerajšok by som hráčom nevytýkal, aj keď sa na konci ozýval piskot, dôležité sú bezproblémové tri body.

Reagovat
misinho7

Toto uz musime dať. Ale paci sa mi ze sa herne zlepšujeme a dokonca používame pressing. Niečo nevídané niekedy, ked sme len stali vsetci v šestnástke proti Portugalsku sme hrali naozaj dobre.

Reagovat
JackDaniels.

Tak keď mužstvo vedie dôchodca typu Janko Kozák, ťažko od neho čakať prvy moderného futbalu. Calzonu kritizovali 90% ludi ešte predtým ako vôbec mal šancu ukázať čo v ňom je. Som rád, že som ho bránil a že spláca dôveru. Na ako dlho má vlastne kontrakt?

Reagovat
sergi

S tým Calzonom opatrne, hlavne sú to len dva dobré zápasy a takéto výkonové prekvapenia sme tu už mali. Každopádne držím palec Italovi.

Reagovat
JackDaniels.

Tak, sú to len dva zápasy. Ale ked vidis ten system tazko veriť ze by sa to malo nejak zmenit v najbližších zápasoch. To by hraci museli sabotovat hru.

Reagovat
sergi

Ale hej, ja sa nehádam.

Reagovat
JackDaniels.

Vaak nik sa nehada

Reagovat
misomy6

Som si istý ze sa to nesklonne s tým Calzonom opatrne ale s tým Calzone opatrne

Reagovat
sergi

Neviem, je mi to úplne jedno. Tak ako ani Ital neni správne a ani "že sa to nesklonne s tým.." tiež ne moc správne.

Reagovat
Modroočko

Nielen dva zápasy, už s Bosnou hrali výborne. Za mňa jeden z najlepších výkonov našich, aké som videl.

Reagovat
sergi

Berem. Tak tri.

Reagovat
uff

Reagovat
misomy6

Práveže Kozák bol posledný tréner našej repre, ktorý do nej vniesol system a aj prvky moderného futbalu. Inak s Calzonou súhlas, zbytočná a nezmyselná kritika priskoro

Reagovat
JackDaniels.

Ano, bol to priklad. Skor som mal na mysli to, ze posúvať sa treba. A tito nasi starsibpanibuz nemaju tolko vedomosti z moderného futbalu. Živí priklad mame v skupine ( Lux ) ze aj ked nemas super hracov, ale super system, da sa hrať futbal.

Reagovat
misomy6

Ja si hlavne pamätám ako Kozák ešte pred repre doma s MFK Košice hral krásny futbal založený na držaní lopty, s krajnými obrancami pokryvajucimi celú dĺžku ihriska…a to si zober ze ti hráči tam ani platy nedostavali, vstupné bolo zadarmo !!! takto to vyzeralo v Košiciach a preto hovoriť ze Kozák nevie trénovať tím co nema super hráčov je blbosť

Reagovat
messi80

Je ale naozaj nepochopiteľné že ani calzona nedá valjentovi šancu aspoň v zápase ako včera.to že je tam silná konkurencia chápem a osobne nemám nič proti vavrovi...ale naozaj nie je normálne že ho už tretí tréner ignoruje...

Reagovat
Modroočko

Zase pri Janovi Kozákovi pŕ, ten tím ukočíroval ako autorita a má najlepšie výsledky v ére samostatnosti. V kvalifikácii MS 2018 sme s ním hrali historicky najlepší futbal.

Reagovat
ACSeRw!n

jenom 3:0

Reagovat
Pablos

Vstoupit tak, abych už se flákal zbytek zápasu... já bych teda spokojený asi nebyl. Jasný lepší než se trápit... ale kurva co tam jako od 6min. dělali ?

Reagovat
ratusek
Reagovat
Pablos

čekal jsem to, když jsem na to klikl

Reagovat
ratusek

no jo, byla to hozená rukavice

Reagovat
Pablos

Reagovat
8lampard8

klasika

Reagovat
krisa

Reagovat
JackDaniels.

Prestali hrať systémovo a začali hrať viac individuálne. Viac kazili a hrali v menšej rýchlosti. Prihrávky uz neboli na 1,2 dotyky ale miestami 3 a viac... Na tomto treba este popracovať. Ako sa správať na ihrisku za priaznivého stavu.

Reagovat
Modroočko

Samozrejme, do bloku sa ťažko hrá, ale mal som pocit, že zase všetku zodpovednosť za rozohrávku nechávame na Škriniarovi. Krídla si netrúfli 1 na 1 a Haraslínova technika, čo sa týka spracovania a prihrávok v šestnástke, bola komicky zlá.

Reagovat
2miguel1

24rku asi budeme davat pravidelne na ME. MS 16tka bude asi nerealna este dlho. Česi asi daju aj MS

Reagovat
Greny

Se Silhavym budeme rádi že uděláme vůbec euro

Reagovat
Pablos

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Igli

Reagovat
RickNash

ten souboj Slovenska s Lucemburskem bude ještě skvělá zábava sledovat - Lucembursko má lehčí los: vzájemnej zápas doma, Bosnu doma a oba zápasy s Portugalcema za sebou. Ale hodně napoví už říjen, LUX musí vyhrát na Islandu. Každopádně takovejhle trpaslík ještě na EURO nemířil nikdy, navíc ne přes pitomou LN, ale normálně přes (lehkou) kvalifikační skupinu

Reagovat
DrQQ

Island je ešte menší trpaslík. :-)

Reagovat
Uwe háže buly

Není

Reagovat
Neutron

Island ma akurat menej obyvatelov, inak ma uz aj nejake futbalove uspechy (dostali sa na velky turnaj) kdezto Luxembursko nema ziadny. Aktualna situacia hoci je opacna, tak z oboch zemi je futbalovym trpaslikom Luxembursko.

Reagovat
JackDaniels.

No výkony hovoria nieco ine. Luxembursko hra fakt dobre. Svedčí o tom prave aj výhra nad Islandom 3:1 co urcite nebola náhoda s 20 strelami. Výhra 2:0 s Bosnou tiez nebola náhoda, remíza s nami tak isto nie. Minulý rom remizovali s Bulharskom, Maďarskom, Tureckom. Uz to davno nieje trpaslík ci fackovací panák.

Reagovat
Neutron

Zalezi od uhla pohladu, ja beriem do uvahy aj par rokov dozadu, ty ides aktualnu situaciu, thats all.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele