Jsem frustrován, přiznává sebekriticky Kagawa

07.02.2014, 14:01
Aktuality
Mladý japonský záložník jen těžko hledá ztracenou formu, kterou oplýval především v kádru Borussie Dortmund. Letošní sezona je pro prozatím zklamáním pro celý tým Manchesteru United, ale Shinji Kagawa viní ze špatné formy pouze sám sebe.

Po nástupu nového manažera se celý Manchester United potácí a hledá svou tvář. Fanoušci tradičního a slavného klubu jsou zvyklí na pravidelný boj o první místo a ligový titul, ale zatím se United nemohou těšit ani z příček zaručujících Ligu mistrů. Současné sedmé místo činí práci Davida Moyese ještě těžší, k čemuž nepřispívá ani všudypřítomný tlak. V kádru Rudých ďáblů je stále ještě mnoho hráčů, kteří nenaplňují představy vedení, ani své osobní cíle. Jedním z nich je také japonský reprezentant Shinji Kagawa.

Ofenzivní záložník přestoupil na Old Trafford před dvěma lety z německé Borussie Dortmund, ale zatím se mu nepovedlo v nabité konkurenci usadit se v základní jedenáctce. Znovu se o to pokouší tento ročník a pod novým manažerem, ale ani nyní se mu nedaří. Kagawa dokonce v této sezoně nastoupil jen k devíti ligovým zápasům. V celkovém počtu osmnácti letošních utkání si tvořivý záložník nepřipsal ještě ani jeden jediný zásah a sám moc dobře ví, že jeho forma není ideální. Japonský talent dokonce přiznal, že je vlastními výkony a současnou situací frustrován.

"V této sezoně jsem ještě ani jednou neskóroval, což mne samozřejmě velice trápí. Je to poprvé v mé kariéře, co jsem nedokázal skórovat a to je dost znepokojující. Sám sebe za to viním a dost se snažím, abych se trefil. Ale jsou prostě dny, kdy se mi zdá, že tento boj vyhrát nemůžu. Vím, že to musí přejít a že se přes tuto nešťastnou situaci musím dostat. Pokud to neumím ukázat, pak jsem ještě jako hráč dost nevyspěl. Podle mého názoru je to spíš v mojí hlavě, je to věc mentality. Když se teď budu soustředit na nové výzvy a druhou polovinu sezony, určitě se dám zase dohromady a bude se mi dařit," míní asijský hráč. Další šanci by mohl dostat již ve víkendovém utkání domácích United proti Fulhamu.

Autor: Ondřej Pražák / football365.com

Komentáře (535)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele