Jižní Amerika: drama až do konce!

12.10.2009, 09:27
Aktuality
Asi všechny příznivce fotbalu nejvíce zajímá osud Argentiny. Maradona, Messi, Tevéz a mnozí další. Je vůbec možné, že by mohli chybět na MS 2010? Labužníci to odmítají, milovníci překvapení, změn a nových tváří naopak vítají. Co se vůbec stalo tuto sobotu na jihu Ameriky? Bojovalo se o přežití a někde šlo dokonce o život.

Argentina - Peru 2:1
Argentina hrála až neuvěřitelně špatně, ale to nikoho nepřekvapilo. Hraje tak pod vedením trenérského amatéra Maradony každý zápas. Hráči mu nerozumí, nebo snad ani nechtějí rozumět. A sám "božský" všechno nechává na Pánu Bohu. Ten, pokud opravdu existuje, mu jeho víru vrátil v podobě zázraku.

Běžela 93. minuta, lilo jak z konve, a ne jedné, nikdo nic neviděl, dokonce televizní kamery zabíraly jednotlivé akce jakoby poslepu. Hráč Peru Hernán Renquifo v poslední minutě řádné hrací doby vyrovnal a obloha nad Argentinou přestala existovat. Spadla totiž přímo na zem. Padl rovněž Diego, do louže, na mokrý trávník. Jeho svěřenci ovšem v tuto chvíli hodili za hlavu všechny většinou trochu pomatené taktické pokyny a rady, a vrhli se do útoku. Do pokutového území Perú letěl první centr, následoval druhý, oba bez cíle, lehce odvráceny obranou soupeře. Nastavovaly se 4 minuty, běžela třetí z nich. Federico Insúa to zkoušel znovu, míč po odrazu padl k nohám Martína Palerma. Sám před prázdnou brankou, pro mnohé v postavení mimo hru. Martín nezaváhal, poslal míč do sítě a běžel, letěl, křičel, řval. Zachránil Argentinu! Zemi fotbalu zaslíbenou. Ten, který ji málem pohřbil, Maradona, se znovu válel. Pro mnohé trapně.

Ale ještě nebylo všemu konec. Perú se nevzdalo, zaútočilo, Valverde se kličkou zbavil jednoho obránce soupeře, druhý mu zabránil v dostižení míče. Jasný faul, v pokutovém území. Poněkud obtloustlý rozhodčí René Ortubé zapískal a ukázal do středu hrací plochy. Konec zápasu. Musím se ho zastat. Nastavoval 4 minuty, na časomíře bylo 94:21 a hvizd bylo slyšet o vteřinku dříve. Rozhodl správně? Měl nechat dokončit akci?

Argentina žije, ale čeká ji těžká středa. Může postoupit, jít do baráže, vypadnout ze hry. Zvláštní situace, kterou před zahájením kvalifikace nikdo nečekal.

Ekvádor - Uruguay 1:2
Nastavení v Buenos Aires nadzvihlo všechny ze sedadel. Ale jinak tomu nebylo ani v Ekvádoru, na stadionu Atahualpa v hlavním městě Quitu. Také na tomto pažitu šlo o všechno. Před tímto zápasem měl tým Uruguaye 21 bodů. O jeden méně než Argentina. A jelikož nikdo nepochyboval o plném bodovém zisku svěřenců pana Maradony, a věděli s kým hraje Uruguay v poslednim kole, bylo jasné že hosté chtějí, musí, vyhrát.

První gól dal Antonio Valencia. Z Ekvádoru. Hlavou, téměř z lajny, z nemožného úhlu. V tuto chvíli měli domácí 26 bodů, o jeden víc než Argentina. Ale během jedné minuty bylo všechno jinak. Diego Forlán poslal přesný pas do vápna a Luis Suarez nezávahal. Vyrovnáno. Všechno směřovalo k nerozhodnému konci, výhodnému pro Argentinu, ale ani jeden z týmů se s jedním bodem nemínil smířit. Devadesátá minuta pomalu končila a domácí reklamovali po centru Valencii penaltu za ruku Sebastiána Egurena. Rozhodčí rozpažil, nepískal. Hosté šli do protiútoku, Edison Cavani se snažil obhodit brankáře Marcela Elizagu, ten ho "srazil", sudí nezaváhal, přestože brankář dělal všechno možné, aby se Cavanimu vyhnul a dokonce se mu to podařilo. Marné byly protesty domácích, pokutový kop. Diego Forlán se odvážil v tomto rozhodujícím okamžiku vzít zodpovědost na sebe a proměnil. Celá Uruguay trnula do poslední chvíle, vypadalo to, že Forlán branku překopne. Ale míč skončil v síti, těsně pod břevnem.

Co to znamená před posledním kolem? Argentina má 25 bodů a je na postupovém místě. Uruguay je s 24 body jen o krůček zpět. Uruguay - Argentina, příští, poslední, zápas. Co víc dodat? Snad ještě, že Ekvádor má bodů 23 a končí v Santiago de Chile. Chilané mají postup na MS 2010 jistý. Drama? Super drama!

Venezuela - Paraguay 1:2
Hosté měli před tímto zápasem jistý postup, domácí určitou naději. Po jeho skončení se změnilo jediné. Venezuela nemá ani tu naději. Salvador Cabañas /55/ a Oscar René Cardozo /79/ zajistili Paraguayi jasné vedení, Alexander Rondón /85/ jen snížil. Mohlo to dopadnout o malinko lépe pro domácí, ale brankář Paraguaye byl proti. V 83. minutě chytil penaltu.

Co víc dodat k tomuto utkání, které hodně slibovalo, ale téměř nic neznamenolo? Snad jen jediné: rozhodčí Carlos Chandía z Chile po posledním hvizdu měl oči plné slzí. Byl to jeho poslední životní zápas jako mezinárodní rozhodčí. Je mu 45 let a to pro FIFA znamená konec...

Kolumbie - Chile 2:4
Bylo to jak na Matějské pouti. Houpačka, nahoru a dolů. Kolumbie potřebovala vyhrát, pro naději. Chile rověž vyhrát, pro jistotu. Remiza nic neřešila, jen prodlužovala stávající situaci. Nejdříve si dal Arturo Vidal /12/ vlastence. Kdo četl můj komentář k zápasům CONCACAF, jistě ví, že to byl třetí "americký" vlastní gol, který otevřel skore. Waldo Ponce /34/ vyrovnal, Humberto Suazo o minutu později poslal Chilany do vedení. Giovanni Moreno /62/ udělal vše možné a nemožné aby Kolumbijce udržel ve hře, ale Jorge Valdivia /71/ a Fabián Orellana /78/ byli proti.

Kolumbie je definitivně ze hry a Chile postupuje. Obrovská radost pro tuto zemi. Pani prezidentová Michelle Bachelet navštívila v neděli hráče národního týmu a prohlásila, že "oslava právě začíná a je to pro ni nejkrásnější chvíle ve funkci šéfové státu". "El Loco" Marcelo Bielsa, trener Chile, je samozřejmě v sedmém nebi! Gratulace Chilané!

Bolivie - Brazilie 2:1
Vyřazený proti postupujícímu. Co se dá čekat od takového zápasu? Selanka, zkoušení nových hráčů, taktické změny, snaha trpaslíka porazit obra. To poslední se povedlo. Bolivijci si na své konto připsali skalp Brazilie a goly Edgara Olivarese v 10 minutě a Marcela Morena ve třicáté, rozhodli o jejich vítězství. Nic na něm nezměnila ani branka Nilmara 20 minut před koncem utkání. Jediné co znamenala bylo trochu napětí, ale nic víc. Nadmořská výška, stále omílané téma, podcenění soupeře? Nevím, ale ono již vlastně o nic nešlo.

Poslední kolo:
Dámy a pánové, jde o mnohé. Urugay - Argentina je "clásico", derby. Stát se může všechno. Dovedete si vůbec představit, že domácí vyhrají, Ekvádor dokáže to samé při návštěvě Chile a Argentina vypadne? To je jedna z možností. Ale počkejme si na středu. Budeme chytřejší!

Perú - Bolivie: o nic nejde, poslední s předposledním, nic se nezmění.

Brazilie - Venezuela: domácí můžou o jedno místo spadnout, hosté naopak o jedno postoupit. Ale jinak...? Přátelák.

Paraguay - Kolumbie: to samé v bleděmodrém. Jde o první místo a o šesté, sedmé, osmé. Vlastně o nic.

Chile - Ekvádor: to je jiné kafe. Domácí budou chtít na Národním stadionu zazářit, hosté vědí, že vitězství jim zaručuje baráž proti čtvrtému týmu z CONCACAF.

Uruguay - Argentina: podívejte se na tabulku a bude vám vše jasné. Jde doslova a do písmena o všechno. A jak znám Latince, jde dokonce o život!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (170)

Přidat komentář
Kily

Peruánce neděsí Argentinci, ale rozhodčí

Peru se o víkendu střetne s Argentinou a pokusí se jihoamerického giganta obrat o důležité body, jeho hráči ale nemají strach z Argentinců, nýbrž z bolivijského sudího Reneho Ortubeho, který bude zápas řídit. "Bojím se rozhodčího. Budeme muset být velmi opatrní a doufejme a snad dá Bůh, že rozhodčí bude dobrý. Ortube Peru pískal již několikrát a vždy nás to bolelo. Doufejme, že je férový a nebude pomáhat silnějšímu, tedy Argentině," řekl útočník Johan Fano.

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay to musí zvládnout, každopádně to bude zápas jako řemen a určitě se neobejde bez obětí, a po závěrečném hvizdu se ten směšný feťák zase odebere na Kubu

Reagovat
smazaný uživatel

tebe bych chtěl potkat... nadáváš někomu o kom nevíš vůbec nic ... jo kdyby si aspoň dokázal 0,1% z toho co on nemůžu ti nic vytknout, ale na 80% je (byla) tvoje kariéra taková, že si v 15 letech začal kouřit různé svinstva a teď s námahou zvládáš poločas v okresu

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
kubys

Reagovat
domingo

Reagovat
domingo

hochu, ty doufej, že se bruce nevrátí

Reagovat
smazaný uživatel

A to jako proč??? Kdo to je, ten bruce???

Reagovat
domingo

Příšera sající krev. Jak to mám vědět, osobně ho neznám.

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Maradona měl jenom talent, nic jiného..po lidské stránce je to totální slabá skořápka kterou drží nad vodou jenom to, že jím zblbnutí jižani ho milují.....

Reagovat
smazaný uživatel

s tou kariérou jsi to vystihl, možná ten hoch " jenom " hulí vid...

Reagovat
deadlife

hlavně, že ty jsi s ním hulil trávu na Kubě, takže ho znáš do detailu....

Reagovat
didosh

Zabiju tě.......

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

no tak toto by bol mazec...Slovensko/Slovinsko na MS a Argentina out

Reagovat
10

šance, že by jeden z těchto týmů prošel jako nenasazenej přes baráž je skoro nulová...

Reagovat
Jajinek

Tím lomítkem chtěl asi naznačit, že tam bude jeden z této dvojice, jako přímý postupující....

Reagovat
10

jj, teď mi to taky došlo...

Reagovat
jtbs

preto som napisal lomitko..lebo tam bude jeden z tychto teamov..co sa tyka baraze, tak by som v nej chcel urcite Rusko..na nich mam krasne spomienky

Reagovat
Godwinson

špatnej vtip :))

Reagovat
jtbs

aneb kruta realita?

Reagovat
Godwinson

těš se na baráž aneb konec snu Slovenska o MS ,)

Reagovat
jtbs

ze kazdy Cech musi zakazdym nahodit tuto temu... ...akoby sme my oslavovali po sobotnajsom zapase

Reagovat
Godwinson

já to nenadhazuju, to ne, jen jsem tu viděl tvůj příspěvek, tak jsem reagoval :) to se nezlob, dopadnout to může všelijak, co mě ale štve víc je, vy nemáte oficiální stránky tý slavný pěvecký soutěže? :)

Reagovat
jtbs

"slavný pěvecký soutěže?" ??? co jako? sedim si asi na vedeni

Reagovat
Godwinson

sedíš, superstar, jenom mě ten název irituje, tak píšu skrytě :)) zajímá mě jestli má na Slovensku oficiální stránky ...

Reagovat
jtbs

markiza.sk

Reagovat
Godwinson

já jenom, abych to osvětlil, na těch našich, fuj, neni žádná fotogalerie a tu já nutně shánim, tak snad to u vás bude lepší ...

Reagovat
jtbs

tak to ti nepoviem..ja len viem ze ked na tom nasom, fuj , webe kliknem na nejaky odkaz..napr. na tv nahravky..tak ma to presmeruje ku vam na novu (ci kde to mate)

Reagovat
Godwinson

není to tam, chce se mi brečet ...

Reagovat
jtbs

google najde vsetko ;)

Reagovat
Godwinson

na googlu jsem nenašel ... jen spousta špatnejch stránek a spousta fotek Mareše a Banášové, nic proti nim :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

co se tlemíš? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Mi neříkej že na to koukáš,jinak nic ve zlém.

Reagovat
jtbs

hezke holky tam sou

Reagovat
jtbs

a vlastne ked sa na to spatne pozeram, tak len zopar

Reagovat
Godwinson

jen občas, kvůli tragickým pěveckým výkonům, trapným soutěžícím a skvělé moderátorské dvojici ... ale teď hledám tu číču, kvůli který jsem na to koukal před tim ... na to potřebuju galerii, která není, prakticky žádná, ani na Slovenskejch, ani na Českejch stránkách, možná protože jsou stejný ... ach, to mě tak sere :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsou dobrý důvody to beru a ty stránky jsem čekal že budou stejný

Reagovat
Godwinson

já taky, ale doufal jsem, že nebudou ... co se dá dělat ... 'navždy zůstane v mém srdci, nikoliv jako tapeta na mé ploše, ach'

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

co se ti zase nelíbí? místo, abys kecal do všeho jen ty tvoje smajly, polepši se :)

Reagovat
smazaný uživatel

Co by se mi mělo nelíbit ten smajlík se jmenuje" neutral"a nemám k tomu co dodat.tak mlčím.já si zakecám jinde neboj

Reagovat
Godwinson

neutrál? no dobrá :))

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím tváří se jak de*il, ale píšou to.

Reagovat
jtbs

nj neutral by nemal mat taky strapeny ksicht

Reagovat
smazaný uživatel

Možná to je neutrál po vážné nehodě

Reagovat
jtbs

po vaznej nehode by uz urcite nebol neutral

Reagovat
Godwinson

mě se zdá horší ten stydlivej smajl ... ten bych nazval spíš ::oral:: ... alespoň co se týče vzezření toho smajlu ..

Reagovat
jtbs

ze by mi ten smail pripadal ako stydlivej sa mi nezda..ale inac

Reagovat
Mr.Jindros

A to jsem chtěl Argentině na MS fandit...

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej tučňák, Diego!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Diego!!

Reagovat
clinger

Argentina musí postoupit.bez ní by bylo MS poloviční!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň by to bylo nez toho machýrka Messiho, to bych bral...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

to radsej bez CRonalda ako bez Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalci stejně nezvládnou baráž, takže se nemusíš bát...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud chytnou slováky tak to zvládnou levou zadní

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci jsou dost nevyzpytatelní, myslím, že by měli šanci...

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě budou tak dole po prohře se slovinskem a nevýhře v polsku, že portugalci je daji

Reagovat
smazaný uživatel

No, pravda je, že jim v Polsku nebude moct nastoupit asi polovina A-týmu, ale přesto vyhrají - pokud budou Poláci hrát tak jako proti nám...

Reagovat
jtbs

to hrali proti Cesku az tak zle?

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom zápase mě zarazila jedna věc - Poláci měli hromadu standardních situací a nedokázali z nich vytěžit vůbec nic, ani nevím, kolik měli rohových kopů, myslím, že hodně...ale v tomhle naprosto propadli...

Reagovat
jtbs

mat pevnu obranu, tak sa standartiek vobec nebojim..ale ked viem ze sme na tom az tak zle, ze musi nastuoit niekto z dvojice Michalik, Salata..mam strach no

Reagovat
smazaný uživatel

poláci zase nehráli tak zle kdyby trefili ty dvě šance tak vedli do poločasu 0-2 a nikdy se nemohl divit aji hra nebyla až tak špatná.. druhej poločas byl ale jinej to máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc - z čistě pragmatických důvodů - pořád lepší Slováci na MS než nějaká kopyta ze Slovinska, ne???

Reagovat
smazaný uživatel

slovensko nebo slovinsko , nevidím v tom rozdíl

Reagovat
jtbs

pozri si historiu..nejaky rozdiel urcite najdes

Reagovat
smazaný uživatel

já žiji současností ne minulostí, ale chápu, že si naštvanej když vám nefandím, ale moje svědomí mi to prostě nedovolí

Reagovat
jtbs

budto mas desat rokov...alebo privelku zavist

Reagovat
smazaný uživatel

Anebo vražedná kombinace obojího...

Reagovat
jtbs

hrozna predstava

Reagovat
smazaný uživatel

neznamená když někomu nefandím, že je nenávidím a mám 28 jarine

Reagovat
jtbs

tak to by si tu historiu mal ovladat..preboha ved si zil v ceskoslovensku

Reagovat
smazaný uživatel

Neriešte to bratia...

Reagovat
smazaný uživatel

mě před půl rokem nadchla jedna věta.. SLOVENSKO bude poprvé v historii na MS jo hold s nosánkem nahoru se chodí pěkně

Reagovat
jtbs

a co tym chces teraz povedat? Jasne ze sme sa videli na MS, kazdy by sa v tej nasej situacii videl na MS...hold nezvladli sme to, no co uz

Reagovat
smazaný uživatel

šanci ještě máte, ale podle mě v polsku nevyhrajete a v baráži chytnete třeba rusáky tak to vám dávám tak 20%, ale jak sem říkal, narozdíl od nás to máte ještě ve svých rokou.

Reagovat
jtbs

tak ja sa spolieham na to, ze Polsko je momentalne rozlozene a mali by nam stacit aj ti nasi nahradnici...este k tomu budeme mat Sestaka, ktory goly davat rozhodne vie!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Radši vy než Slovinci...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

Mexes... Osm let??

Reagovat
smazaný uživatel

co osm let ? nechápu,sem ospalej

Reagovat
jtbs

tak by si sa mal pripravit na obednajsi spanok

Reagovat
Al Capone

já ano, v jednom je e v druhém i

Reagovat
jtbs

vsimavy

Reagovat
clinger

proč machýrka?to si pleteš s někým jiným...

Reagovat
Al Capone

bez dnešní Argentiny to bude jenom lepší

Reagovat
clinger

sice jí to fakt nejde ale furt je to Argentina s vynikajícími hráči.a hlavně kvůli těm lidem v Argentině co žijí v chudobě jí to přeji,oni tam nemají nic jiného než ten fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

jj.. my si tu stěžuje, že nemáme umělky s osvětlením a oni tam hrajou bosky na šutrech po nocích a vznikne z toho messi apod zajímavé

Reagovat
clinger

asi tak.to dělá fotbal krásným.jak v té chudobě rostou světoví hráči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

taky pravda

Reagovat
Tomanatura

Tak zas takto bych to neřekl, no.

Reagovat
clinger

copak bys neřek?

Reagovat
Tomanatura

hlavně kvůli těm lidem v Argentině co žijí v chudobě jí to přeji,oni tam nemají nic jiného než ten fotbal...

To bys to musel přát přinejmenším dalším x státům.

Reagovat
clinger

jasný.to máš pravdu.já bych to také přál i ostatním chudým zemím.ale Argentina je prostě Argentina.když se jedná o evropské velmoci tak těm moc úspěch nepřeji.ale jak se jedná o Brazílii nebo Argentinu tak je to naopak.chudé země co mají radost snad jen v tom fotbalu a pocházejí odtamtud ti nejlepší hráči.pro mě prostě

Reagovat
smazaný uživatel

... to přirovnání se spíše hodí k Brazílii, ale krom těch šutrů tam mají taky písečné pláže..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tady se nabízí přímo porovnání i s Uruguayí...

Reagovat
clinger

jak píšu výše.sem spíše fanoušek těch "trpaslíků".hlavně u bohatých evropských zemí.ale jak se jedná o Argentinu nebo Brazílii tak musím udělat vyjímku.při vší úctě k Uruguayi tak vedle Argentiny u mě nemá šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Uruguay je taky fotbalová velmoc..Navíc tam lidi čekají na úspěch už strašně, strašně dlouho. Je prostě čudné, když napíšeš "kvůli těm lidem v Argentině co žijí v chudobě", když se jedná o kvalifikaci J. Ameriky..

Reagovat
smazaný uživatel

.. Uruguay má fotbalovou historii(hlavně na začátku, vzniku MS).. a taky bohaté zkušenosti s baráží(o MS 2002+2006)..

Reagovat
Godwinson

exotická myšlenka .. teď nemyslim exotický jako cizokrajný :)

Reagovat
domingo

Chile

Reagovat
smazaný uživatel

snad si to pohlídá Uruguay i Argentina (jeden holt přes baráž), oba mám rád, ale božského Diega už snad na MS neuvidím. přál jsem tradičně Kolumbii, ale ta je ve sračkách...

Reagovat
j_mrazik

Valenci, Valderama, Asprilla... to bejvávala Kolumbie.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně Asprilla

Reagovat
smazaný uživatel

A nezapomínal bych na Mondragóna

Reagovat
smazaný uživatel

... a co "scorpion" Higuita..

Reagovat
smazaný uživatel

To byl taky dobrej trotl

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá fotka

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na 100% přesvědčen, že Uruguay děti Maradony porazí.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten článek nahoře musel napsat snad uplnej BLB kterej to ani nevidel.Určitě argentina nehrála hrozně a už vubec ne podle nejakejch zmatenejch planu. Kdyby Higuain dal aspon jednu z tutovek v 1.poločase tak nebylo co řešit protože Peru se nedostalo ani za pulku krome jedne akce. Všichni to hážou na Maradonu ale oni hráli takhle i před tím než to převzal. Nikdo nepiše nic o tom že Messi hraje v repre hrozně. A navíc Maradona o tom nerozhoduje sam. Ma u sebe Bilarda a to je nejakej trener a strateg. Nikdo z tech co tu pišou nedokazali ani 0,00001% toho co ten malej Argentinec, ale kazdej jen mele o drogách.

Reagovat
Tomanatura

Nehrála hrozně? Prvních 30 minut - výborně. Dalších 60 - otřes a hnus.

Reagovat
Tomanatura

Jinak, Bilardo může dělat co chce, když hráče i sestavu vybírá Maradona.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jsem neviděl, ale ze všech stran se valí, že to nic moc krásnýho nebylo...

Nikdo z nás se tady přece nesrovnává s Maradonou - každý může napsat svůj názor a hotovo.

Reagovat
kubys

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Venezuela(trochu nečekaně) a Kolumbie už dohrály.. Ekvádor má příznívý los.. a Argentína?.. ta dává všem "zabrat", ten přístup(chtějí či nechtějí hráči hrát) v zápase s nejslabším Peru se docela rýsuje.. "postupem" do baráže by mohli "odstřelit" trenérského učně Diega, a v baráži by hvězdy už neměly mít(s Kostarikou či Hondurasem) problém.. ale Argentínci musí hrát(pokud ctějí)?!? ..

Reagovat
Slejdy

Argentina to dá..

Reagovat
alegre

Pozor! Hraje se v Uruguayi a jedná se o derby! Bude to složité!

Reagovat
smazaný uživatel

Pozor!! alegre je chytrý jak převrácená popelnica...

Reagovat
Swarley

vždyť má pravdu ty hříčko přírody

Reagovat
alegre

Aa cos očekával? Že budu jako ty?

Reagovat
alegre

To patřilo BadManovi...

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Kolumbii

Reagovat
smazaný uživatel

nejnebezpečnější destinace světa...

Reagovat
alegre

Ale ne, zdaleka ne! Na CNN běží reklama, kde turisti z celého světa závěrem řkají: Kolumbie? Nebezpečí, že tady budeš chtít zustat po celý život. Situace se v teto zemi změnila k lepšímu, věř tomu!

Reagovat
smazaný uživatel

Já radši zůstanu u toho "věření"...jet by se mi tam vážně moc nechtělo...

Reagovat
smazaný uživatel

2. nejnebezpečnější po Jaroměřicích.

Reagovat
smazaný uživatel

krásná země a těch kartelů

Reagovat
alegre

Pánové, je tam bezpečněji než v Praze na Žižkově nebo v Brně okolo nádraží. Bogota, Medelin, v noci plno lidí na ulicích, klid. To co se ukazuje světu, je úplně někde jinde. A existuje určitá dohoda mezi FARC a Armádou, která se dodržuje. Dnes je mnohem nebezpečnější Mexiko, o Hondurasu ani nemluvě. 5 tisíc vražd za rok, to znamená víc mrtvých než v Kolumbii, kde jeúdajně občanská válka.

Reagovat
smazaný uživatel

však já to myslel dobře..., Kolumbii mám vážně rád . rád bych se tam jednou podíval, něčím mě láká a není to jen koka

Reagovat
Tomanatura

O Mexiku jsem četl, že je momentálně nejnebezpečnější. Třeba ta historka, jak tam vláda povolala skupinu naprosto špičkových expertů v boji proti drogovým kartelům, zaplatilia za ně nemalé peníze a kartely tu skupinu následně dvojnásobně podplatili. Musí to tam být milé.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší země v JA je Chile...

Reagovat
alegre

V Mexiku se vraždí po desítkách. Starosta, šéf Policie, soudce, vyšetřovatel. Nechceš spolupracovat, nechceš peníze, tady máš kulku. Tam je ta pravá bitva. Z Kolumbie jde droga letecky nebo po moři. Prsty v tom má samozřejmě Venezuela, většina letadel má jejich matrikulační značku. Téměř vždy jde droga přes Honduras, je to logicke. Za 2 týdny tady přistálo na tajných letištích 12 letadel typu Cesna a pod. Většinou je pak zapálí. Droga se přesuna na auta, ta ji odvezou k moři a pokračuje po vodě do Mexika. A odtud do USA. Nebo rychlý člun dorazí na pobřeží, tam čekají pomocníci, desítky kanystrů benzinu, doplnit zásoby a znovu směr Mexiko.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak to znáš, taky v tom jedeš, co???

Reagovat
fantomas

Má to z první ruky, truhlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehraj si na vtipnýho tupče.

Reagovat
Tomanatura

Zajímavé. A to vláda prostě nezasáhne. Buď má strach, nebo v tom jede taky.

Nicméně bych to vyřešil asi jako Mussollini. Říká se o tobě, že jsi mafián? Máš kulku v hlavě a je jedno, jestli je to pravda. Tak se na ně musí

Reagovat
smazaný uživatel

Ať žije křivý obvinění..

Reagovat
Tomanatura

Tak je jasné, že to Musolini (nebo jak se k čertu píše) řešil velice nešťastně, ale za jeho vlády byla mafie(všechny druhy) v Itálii skoro celá zničená, a vůbec nefungovala. To se musí uznat. Prostě navštívili vojáci mafiánské restaurace, domy a všechno vystříleli.

Reagovat
smazaný uživatel

... nj, ale pak ti mafiáni pomohli dobýt(obsadit) Itálii.. ať už spoluprací se spojeneckými vojsky nebo dokonce v US army..

Reagovat
smazaný uživatel

Magore, to by museli vystřílet polovinu Mexika...

Reagovat
fantomas

Fuu..

Reagovat
alegre

Magor je silné slovo, ale s tou půlkou Mexika má skoro pravdu!

Reagovat
smazaný uživatel

... tak jeden náš hráč hrající před časem mexickou ligu, musel kvůli bezpečnosti Mexiko opustit(jmenoval se myslím Němec???.. a snad dokonce šlo o únos jeho rodiny???)..

Reagovat
smazaný uživatel

Josef Němec

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý článek alegre, poslední dobou se na EF nejvíce těším hlavně na tvoje a Doktorovy články. :) Mám dilema, jestli Argentině přát či ne, s Maradonou je mám o dost níže, navíc jejich konkurenty Ekvádor a Uruguay bych na MS také rád viděl. Pokud by ale byla jistota, že se bude božský Diego pakovat, mám jasno.

Reagovat
fantomas

Musim se přidat, Alegre opět potvrdil, že je to prostě klasa.

Reagovat
alegre

Ale Jirka KV si to nemyslí: tak ten článek nahoře musel napsat snad uplnej BLB kterej to ani nevidel

Reagovat
fantomas

Ale...snad si z takových kluků neděláš velkou hlavu.

Reagovat
alegre

Vzdyt se tomu taky smeju, ne?! Ale jinak, delam co muzu a na co mi hlava staci!

Reagovat
fantomas

No zatim stíhá fest teda...takle čilýho tě nepamatuju.

Reagovat
smazaný uživatel

jo pane tak za tim si stojim,nevidel to určuitě !!!!!! Hele je tam v tom článku cejtit hrozný zaujetí proti ARG a hlavne Maradonovi, možná by to chtělo psát nestranně. Nic ve zlim. Proč tu radši někdo nenapiše o přístupu těch hráčů...hlavně Messi. A to ne jen za Diega ,ale i před.Myslim že právě proto ho tam dali aby ty hrači jezdili po prdeli každej zápas ,protože ho tam maj hráči za velkou ikonu i po tom všem čim si on sam podělal život a karieru. Ja taky souhlasim s tim že to neni žádnej echt trener.

Reagovat
alegre

Viděl, opravdu viděl. A nejsem sám kdo si myslí, že Argentina hrála znovu špatně. Díval jsem se na jedné obrazovce na Argentina - Perú a na druh- jsem měl Ekvádor - Uruguay.

Reagovat
smazaný uživatel

ok. tak jo , co člověk to názor no.

Reagovat
smazaný uživatel

... však tam jde o přístup hráčů.. o trenérského učně Diega.. jeho neshody s Riquelmem(ten byl vůdcem mládežnických a především olympijských reprevýběrů).. a taky Aguero, nastupující hvězda a ještě k tomu Diega zeť.. hráči berou Maradonu jako ikonu, ale asi ne už jako trenéra.. fandové teď ze všeho viní další hvězdu Messiho.. no je v tom docela "guláš" co se tam děje..

Reagovat
didosh

óóóóóóó Argentína!!!!!!!!Ole ole olá Diégo...........

Reagovat
alegre

Záložník Rudolf Skácel se po šesti letech vrací do Slavie Praha. Do konce podzimní sezóny bude v týmu českého fotbalového mistra působit jako amatérský hráč, protože po skončení přestupního termínu už nemůže podepsat profesionální kontrakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay ...Equador ....Diego "děkujeme odejděte",ale nikdy nezapomeneme ( na kariéru).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele