Jihlava se chce vrátit mezi elitu i bez peněz hlavního akcionáře

26.02.2019, 16:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (40)

Přidat komentář
Salfovic

Bez peněz do ligy nelez

Reagovat
YNWA__MSN

Btw Co se kurva stalo se Znojmem??? 2-3roky zpatky bojovali o postup do prvni ligy a ted bojujou o zachranu?

Reagovat
ratusek

teď jim uškodila ta kauza s korupcí a obecně jako většina týmu ze 2.ligy, vyletí hrají o postup a další sezonu strach o sestup a takhle dokola

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
OranžováKarkulka

no ale kadr tam spatnej neni a ambice hrat vepredu tam jsou, kauza s korupci je otazka posledniho mesice, behem kteryho se s tim zda se i docela vyporadali

Reagovat
ratusek

Jo to ano. Akorát nevím jestli jim to neuškodilo z hlediska financí od města.

Reagovat
noustres

Jihlava je to samé, fanouškovská základna má sice větší potenciál, ale bez podpory firem jako PSJ budou jen paběrkovat. Jihlava má co? 50 tis. obyvatel? Znojmo tak 30 tis. ne? Největší potenciál z druholigistů mají stejně Brňáci. Dodnes nechápu, že to tam někdo nerozjel. Fanoušků by tam bylo habaděj.

Reagovat
ratusek

Jo Brno má největší potenciál ale vždy bude ve stínu Komety.

Reagovat
noustres

To je pravda, ale i tento stín by nejspíš nebyl významně tmavý. Koneckonců jako stejná paralela se mi jeví České Budějovice. Pokud na to nahlížíme hokej vs fotbal.

Reagovat
Zaschrona

Nevím, proč by to nemohlo fungovat vedle sebe. Plzeň taky uživí Škodovku i Viktorku a to je Brno víc než 2x větší a s větší aglomerací.

Reagovat
sosna

Reagovat
andrew96

To bych netvrdil tak jednoznačně.

Reagovat
Zaschrona

Ještě to není tak dávno, co Kometa paběrkovala daleko za extraligou.

Reagovat
Zaschrona

Potenciál má Zbrojovka obrovský, klidně z nich může být klub na úrovni třeba Plzně, jen to dát dohromady, úplně všechno...

Reagovat
Mustang™

Reagovat
FC Porto FC

Výměna celého vedení a majitele se podepsala. A taky filozofie hrát skoro bez hráče na hostování. A teď ještě ta kauza a zastavení dotaci od města...

Reagovat
smazaný uživatel

V případě postupu by sponzor měl být. Jinak si myslím, že kádr na to máme. Rozhodne se asi až v posledních zápasech s ČB, Ústím a Brnem.

Reagovat
noustres

No moc na výběr nemají. Co se týče nové akcionářské struktury u dlouhodobého partnera tak mě napadá pouze Ježek nebo Fortuna a u té dost pochybuji. Nahradit injekce z PSJ je jedině na úkor zozšíření partnerů s čímž zase stoupne významně riziko. Staněk se musí otočit na východ. Třeba bude žebrat v Motorpalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci takovy nezajisteny klub v lize. Ach jo...pritom Vysocina do ligy patri, stejne jako Brno.

Bohuzel, bez penez je to tezke...pritom Brnaci meli vzdy vyhlasenou mladez. Jak to tam vypada? Vykonnostne na 2.ligu to je malo? Mne by se tam libil Vlasta Petrzela...pokud neni na leceni zrovna

Reagovat
Spalovač šancí

Hráče na to nemají. Peníze taky ne. Ale trenéra mají skvělého, tak by to vyjít mohlo.

Reagovat
luismiksak

Teď mají věcný talent Kubíka Petra. V FM 1923 mi dával docela dost fiku

Reagovat
Posledni Kovboj

Kepy triggered

Reagovat
rufus

Dynamo postup.

Reagovat
Zaschrona

Přál bych si postup Budějovic a Brna. Dolů Karviná a Příbram. Pak by pro mě měla první liga v podstatě ideální složení, minimálně teda do doby, než dají konečně dohromady stadion v Hradubicích nebo Dukla něco uděla s Juliskou. Jihlava na to nemá ani kádr, ani finance, ani stadion na úrovni, ani nějaký velký potenciál.

Reagovat
noustres

Co se týče Jihlavy, bohužel je to tak. Budějky a Brno, ale Brno je velkej otazník taky. Nevím jaká je tam finanční struktura a nevyčasuje se. Chybí organizační základna, která se nemá jaksi o co opřít a nějak si nedovedu vybavit subjekty, které by se byly ochotny v minulosti do projektu Brno zapojit. (jelikož to bude obří megadíra, a dno mít asi nebude, jedině dlouhodobý projekt, což je pro velké společnosti) U Jihlavy mě překvapila náhrada za Jinocha, Lukáš Vaculík? Ještě hraje a už supluje sport. manažera.? Jihlava potenciál mít mohla, nebýt odlivu PSJ kterou vlastně zlikvidovala západní orientace co vím. Ruská anabáze jim zpřetrhala obchodní vazby. Stejně si myslím, že tu společnost někdo vypere, takovej stavební moloch? Po tom musí po insolvenci zákonitě někdo skočit. Ale postavy v podobě Svědíka či Jinocha to už jen tak nepřitáhnou.

Reagovat
Zaschrona

Mi přijde, že v Jihlavě moc nemá smysl mít dlouhodobé ambice pro první ligu, to město zas není tak velké a je mnohem spíš hokejové, což se zvlášť ještě zvýší s opravou stadionu. Kdyby tam byl velký sponzor a klub fungoval, tak by to asi i mohlo dávat smysl jako třeba v Boleslavi, ale takhle? Bohužel to je jen na nakouknutí do první ligy, maximálně.

V Brně je to asi na dlouho, ale být na úrovni současného Baníku i se stadionem na podobné úrovni, tak věřím tomu, že tam 10 tisíc průměr chodí dlouhodobě. Jako první nejspíš musí přijít ten stadion, až pak se to může někam výš zvednout. Jako u Baníku.

Reagovat
ratusek

Oprava stadionu Dukly?

Reagovat
smazaný uživatel

2023 nejdřív

Reagovat
noustres

No já slyšel od Jihlaváků, že se údajně odklepla verze Nový stadion. Co je na tom pravdy netušim. Starej stadion údajně jen pro veřejnost ap. akce. Přece jen to parkování je tam o ho.ně no.

Reagovat
smazaný uživatel

Potenciál je v tom, že se tady fotbal dělat umí... i když nikdy nebyly peníze a klub bral dost často hráče z 3. ligy a juniorky, tak se Jihlava udržela poměrně dlouho v první lize, vychovala řadu solidních prvoligovejch hráčů a pár reprezentantů... Tohle samozřejmě nestačí na přilákání sponzora, ale aspoň je tu vidina investice do něčeho, co mělo úspěch i s úplným minimem.

Reagovat
ratusek

Jo to máš pravdu

Reagovat
Zaschrona

Jako jo, ale stejně to byl i v první lize v podstatě každou sezónu boj o holé přežití. Jako jojo klub asi Jihlava fungovat může, ale v současnosti si moc neumím představit, jak by se mohla chytit dlouhodoběji nahoře a pravidelněji se držet ve středu tabulky. To si v Brně představit umím snadno, Budějovice na to taky mají potenciál spíš než Jihlava - 2x větší město.

Reagovat
Spalovač šancí

Chtělo by to Hradec/Pardubice nebo Jihlavu. Ten střední pás republiky je momentálně bez ligy. Když se vezme JV kvadrant od Prahy, tak nejbližší ligové město je až Olomouc

Reagovat
Zaschrona

Hradec bych tam viděl rád určitě, klidně i ty Pardubice, akorát nejdřív musí splašit pořádné stadiony a nějaké dlouhodobé sponzory. Pak by to tam v klidu mohlo fungovat vedle hokeje jako třeba v Olomouci nebo Zlíně. Jihlavu bych tam viděl asi i rád, ale fakt mi to nedává moc smysl.

A vůbec teda, pokud se nechytne ta nadstavba, což je v tomhle formátu dost pravděpodobný, možná by ta liga mohla fungovat i v 18 týmech. Přidat do ligy Brno a Hradec na nových stadionech, tak by to průměrnou návštěvnost zvedlo.

Reagovat
ratusek

Rozšířit ligu? Tobě nestačí už teď že tam je dost nefotbalových týmů?

Reagovat
Zaschrona

Mi by tam teda další dva kluby úrovně typu Bohemka nebo Opava nevadily. Víc míst pro české hráče, větší jistota pro současné týmy, že nespadnou, takže teoreticky víc klidu na budování do budoucna. Ale jako mnohem spíš preferuji lepší systém nadstavby typu 4-8-4. Víc kvalitnějších zápasů a zápasů o něco pro všechny.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, taky jsem pro rozšíření ligy.

Reagovat
noustres

Z mého úhlu je rozšíření spíš šílenost. I když nějaký nápad typu testovacích sezon by k zahození nebyl, ale nevěřil bych tomu z dlouhodobé perspektivy. Ta nadstavbová část je stejně pokus o reakci na sledovanost. Doufají, že to zvedne příjmy a v očích diváka atraktivnost těma soubojema nejlepších. V konečném součtu je dle mého hlediska rozdíl v nadstavbě a normální 30 kolovce minimální. Cílem je tak jako tak udržet sledovanost. A její výsledek je stejný i když naplánuješ ligu do posledních kol na napínavosti či rovnosti bodů. V případě Pardubic na to bych asi nevěřil. Moravskou část by měly tvořit jednoznačně Ostrava, Olomouc, Brno, Zlín, Slovácko. Hradec tam třeba fakt nevim. Jihlava by si ten spodek tabulky zasloužila produkovala celkem slušné hráče Lafatu, Mareš, Rabušic, Selassie, Kopic, Šourek, Tecl, Mešanovič, Harba, Masopust,Ikaunieks,Schumacher, Rakovan, Mastný, Štěpánek, Kliment ale ten se někde zahrábl v německu pak šel do Brondby? Všechno to byl stejně podpis Jinocha. Všechno je vždy o kontaktech, praxi a hlavně o lidech

Reagovat
Zaschrona

Jako za mě nadstavba klidně, ale ten formát je děsný, ale vlastně jediný problém. Zbytečně moc klubů nahoře, ohromně nefér prostřední část, kdy je jen otázka času, než někdo začne ke konci základní části prohrávat zápasy, aby šel z 6. místa na 7. místo. Než tohle, to fakt radši ligu rozšířit. Ale ideálně systém 4-8-4, počet atraktivních zápasů by šel mnohem výš. Já bych v boji o titul i záchranu půlil body ve stylu Belgie, tím by v podstatě vždy v těch zápasech na konci šlo o hrozně moc až do konce v přímých duelech s týmy, s kterými o to ty kluby bojují. A prostřední část by mohla být hodně atraktivní, v podstatě takový malý český ligový pohár, osm týmů play-off doma-venku, v podstatě už by to byla předkola předkol EL, akorát v rámci ČR. Na jaké jiné zápasy by už fanoušci koukali?

Reagovat
Kepy_FCB

Kučera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele