Jesus: Je to největší titul mojí kariéry

24.11.2019, 13:55
Aktuality
Jižní Amerika má od včerejšího večera nového klubového krále a tím se stalo Flamengo. Brazilský celek ve finále Copa Libertadores proti argentinskému River Plate dlouho tahal za kratší konec, v závěru ovšem dokázal výsledek otočit a jeho trenér Jorge Jesus tak mohl oslavit zisk největší trofeje ve své kariéře...

River Plate vedl od 14. minuty, v ní se prosadil Borre a stav 0:1 platil až do 89. minuty. To srovnal Gabriel Barbosa, ve druhé minutě nastavení pak tentýž hráč zajistil svému týmu triumf.

"Je to největší titul mojí kariéry, Copa Libertadores představuje pro Jižní Ameriku to, čím je pro Evropu Liga mistrů. Tuto soutěž mohou vyhrát všechny kluby na kontinentu. Teď se pokusíme vyhrát brazilskou ligu, tohle je ale bezpochyby ta nejdůležitější trofej," řekl Jesus.

65letý Jesus v minulosti dlouhodobě pracoval v Portugalsku a vedl například lisabonské celky Benficu a Sporting, v Jižní Americe zakotvil letos v létě a na dosah má i brazilský titul. Čtyři kola před koncem má Flamengo na čele tabulky náskok třinácti bodů na duo Santos, Palmeiras, druhý jmenovaný tým má ovšem k dispozici jedno utkání k dobru. Celkem Flamengo neprohrálo v 26 zápasech v řadě.

"Když jsem se rozhodl pro příchod do Flamenga, spousta lidí se mnou nesouhlasila, a to včetně mých kamarádů a agenta. Ale rozhodl jsem se sám, ostatní na to neměli vliv. Jestli vyhrajeme ještě mistrovství světa klubů, bude to nejlepší rok mojí kariéry," vyhlíží Jesus další letošní výzvu.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
eder

Mistrovství světa klubů bude chtít vyhrát Mr. Normal One.

Reagovat
smazaný uživatel

zeptám se, kdo by to vyloženě nechtěl vyhrát? Klopp, nebo koho si myslel, je jedním z mnoha, který by to chtěli vyhrát :D a kdyby ne, tak by byl pravděpodobně jediný coach vítěze UCL, který by nechtěl

Reagovat
smazaný uživatel

Ani bych se nedivil kdyby to vypustil..

Reagovat
Benfica

Paráda kiežby sa podarili aj tie WC klubov..

Reagovat
smazaný uživatel

článek o jiném kontinentu než čmoudech nebo rýžojedech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Satisfakce za ty prohrané finále v Benfice.

Reagovat
smazaný uživatel

jak tehdy padl na zem po tom Kelvinově góle pro Porto, to byky velmi smutné obrázky...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Han střelil první

Krása

Reagovat
Kixi Syhimour

To je on? Já žil celou dobu v tom, že to je Pellegrini

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo. Jak navíc avizuje kolega podemnou, tohle všechno byl jen začátek...

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Akorat jsem to chtel napsat. To, co tehdy zazil v Benfice bylo extrémní. Behem jednoho roku ztratili titul, EL i pohar v Portugalsku

https://www.sport.cz/fotbal/evropske-ligy/clanek/482818-video-benfica-vypila-kalich-horkosti-az-do-dna-a-hvezdny-cardozo-to-psychicky-neunesl.html

Reagovat
Seydou Doumbia

Cardoza jsem v té době měl dost rád. Skvělý zakončovatel. Bylo ještě něco po tomhle incidentu?

Reagovat
Mikesh

Vždy se mi línil jeho zápal

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyz je Jesus jaky chce, i kdyz si nekdy zneprateluje hrace proti sobe, zvlast v Benfice, tak je to naprosty srdcar, zije s tymem od úvodního hvizdu az do konce, a za ty nestastne okamziky si tohle zaslouzi Fotbalovy buh mi to vratil. Vzdy ho budu mit rad.

Reagovat
eden_h

žorž žezuš

Reagovat
johan14

Parádny zápas to bol. Záver ako United vs Bayern svojho času vo finále LM. Fandilo sa od prvej minúty do poslednej. A ten záver na jedničku

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mňa to bol herne dosť slabý zápas. Bojovnosť zabila akúkoľvek futbalovosť. Ale atmosféra bola super, ako vždy v Južnej Amerike.

Reagovat
LeonardoUžoa

Ani jsem netušil, že je v Brazilii

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Gabigol se musí vrátit do Evropy.

Reagovat
Agent z Melmacu

Batigol je lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda

Reagovat
Selänne

Ten už se nevrátí. Jestli sleduješ jeho styl hry, tak ti musí být jasný, že by tady zase shořel jako papír.

Reagovat
Agent z Melmacu

aký je jeho štýl hry?

Reagovat
Selänne

línej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele