Ještě není rozhodnuto, varuje po pětigólové výhře Guardiola

07.04.2011, 11:57
Aktuality
Hodně blízko postupu mezi nejlepší čtyři týmy Ligy mistrů má Barcelona, která ve včerejším prvním měření sil rozdrtila Šachtar Doněck. Trenér Pep Guardiola ovšem odmítá tvrzení, že o osudu čtvrtfinále je rozhodnuto, což si naopak myslí jeho protějšek Mircea Lucescu...

Zaplněný Nou Camp včera viděl úvodní gól již ve druhé minutě, kdy se trefil Iniesta. Další branky přidali Alves a Piqué, pak sice na, pro hosty přijatelných, 3:1 snížil Rakyckyj, trefy Keity a Xaviho ale daly výsledku konečnou podobu 5:1.

Velice zklamán byl po zápase hostující trenér Mircea Lucescu, podle nějž má jeho tým na víc. "Tohle jsme neočekávali. Máme skvělý tým, který umí zahrát podstatně lépe. Nechtěl jsem zalézt a jen bránit, nýbrž snažit se hrát. Bohužel ale když jsme měli šanci, tak jsme jí zahodili a soupeř na druhé straně šel rychle do vedení po neuvěřitelné brance Iniesty," nechal se slyšet pětašedesátiletý rumunský stratég.

"Poté jsme se sice dostali zpět do zápasu, ale selhali jsme v proměňování našich příležitostí. Barca přesně ví, jak si vynutit chyby v soupeřově obraně, hraje velmi chytře. V odvětě před padesáti tisíci fanoušky budeme chtít hrát naším stylem, myslím si ale, že o postupujícím je již rozhodnuto," dodal Lucescu.

Před uspokojením ale varuje trenér vítězů Pep Guardiola. "Výsledek je takový, jaký je, ale Šachtar je veden zkušeným koučem a já mám stále obavy. Nejprve musíme uspět v Doněcku a až poté budeme přemýšlet nad Realem Madrid," uvedl kouč katalánského celku, který se s Bílým baletem pravděpodobně střetne během krátké doby hned čtyřikrát.

"Nevěřím Lucescovi, když tvrdí, že je rozhodnuto. Já vám říkám, že ještě není konec. Proti Realu Betis jsme také zvítězili 5:0 a v odvětě jsme se strachovali. Když jsem předtím varoval, tak mi byla předhazována falešná skromnost," dodává Guardiola, jemuž udělal radost výkon Lionela Messiho: "Odehráli jsme již tři utkání, ve kterých byl Leo rozhodujícím faktorem, aniž byl dal branku: bylo to proti Madridu, Espanyolu a nyní Šachtaru. On umí vyhrávat zápasy mnoha způsoby."

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (378)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele