Jesé si váží šance, jeho prioritou ale je rezerva Realu Madrid

05.08.2012, 17:20
Aktuality
Jesé Rodríguez se začíná seznamovat s fotbalem na té nejvyšší úrovni a nevede si vůbec špatně. Mladý útočník se nedávno stal nejlepším střelcem ME do devatenácti let, nyní se na novou sezonu připravuje s prvním týmem Realu Madrid. Sám ovšem nespěchá a uvědomuje si, že jeho místo pro další rok bude v čerstvě druholigové rezervě...

Španělé na evropském šampionátu devatenáctek obhájili loňské zlaté medaile a Jesé dokázal navázat na svého klubového spoluhráče Álvara Moratu. Ten loni k triumfu přispěl šesti zásahy, Jesé dal letos o jednu branku méně. A formu potvrdil i jednou brankou v přátelském utkání proti Los Angeles Galaxy.

"Dávat góly je důležité, ale pravdou je, že mě nejvíce zajímají odehrané zápasy a jsem šťastný, že mě trenér nechává hrát. Mojí prioritou je každopádně Castilla. Až když si pak trenér bude myslet, že budu schopen pomoci prvnímu týmu, půjdu výše. Každý z nás sní o tom hrát za první tým Realu Madrid," prohlásil 19letý fotbalista.

"Na hřišti jsem se cítil dobře, také máme tým plný skvělých hráčů. Patří mezi ty nejlepší na světě a hrát s nimi je hodně snadné," chválí své spoluhráče Jesé, který má ve smlouvě výkupní klauzuli o výši 40 milionů eur.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (89)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je dobře, že Castilla je tvou prioritou, jelikož si v ní pár let pobudeš. Ale kdo ví, třeba tě zachrání nějaká nabídka, např. Getafe.

Reagovat
FC Porto FC

Prej Benfica za něj chtěla dat 10 mega

Reagovat
Ed_Hazard

za 10 mega mal odísť Joselu, Jesé má výkupnú klauzulu 40M takže pochybujem že by mala Benfica záujem

Reagovat
FC Porto FC

opravdu se jednalo o Rodrígueze vím to mam to z Portugalkejch stránek

Reagovat
Masi

Má pravdu chlapec, Benfica jako obvykle zájem měla, a i ta cena zřejmě sedí ale Real zkrátka nemá potřebu prodácat zrovna tenhle klenot.

Reagovat
FC Porto FC

a očividně ani sám neprahne o hraní někde v základu

Reagovat
Masi

V základu hrávat bude. otázka je jen jak moc bude na lavičce áčka, což ale nebude při něčím zranění, čili v Segundě si toho odehraje dost.

Reagovat
FC Porto FC

ale druhá liga...ještě aby neby nebyl v druhý lize v základu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mňa pri Mourinhovi si zahrá pár zápasov v tejto sezóne a uvidí sa, či svoju šancu využije. Keby s ním nepočítajú tak si ho nepoistia.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ma to v hlave srovnany

Reagovat
smazaný uživatel

prumerak

Reagovat
smazaný uživatel

nahodou, docela mu jde 1 v 1

Reagovat
Filip12

Jesé myslel sem tradičční jméno José

Reagovat
Ranoth

ty nemysli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

supertalent

Reagovat
madridcan

Davat ho na zapasy ,,o nicom" miesto Ronalda by bolo uzasne. Ale ten sa zase bude pretekat, takze bohuzial...

Reagovat
smazaný uživatel

Real má opravdu velice perspektivní kádr, Morata, Jesé, Varane mají velký potenciál, snad jim dá José šanci na úkor Albiola a podobných přehmatů v přestupové politice.

Reagovat
smazaný uživatel

výkupní klauzule 40 milionu éček? to je slušná pálka ....

Reagovat
Carlos Juan Pablo

běžná praxe

Reagovat
Kily

poučili se z toho, na co doplatili v případě odchodu Maty

Reagovat
Talker

Tak ve Španělsku ji musí mít každej hráč, takže je relativně jedno, jestli jí dáš na 20 mil nebo na 60 u takového hráče (hráč béčka/lavička Ačka max). Jakmile se stane hvězdou, podepíšou s ním novou smlouvu s novou výkupní klauzulí.

Reagovat
Jerichoo

Úžasný talent, už sa teším čo z neho bude za dva-tri roky

Reagovat
-Carles-

Chlapci to majú ťažké, žiadna koncepcia a takmer nulová šanca presadiť sa v A tíme.

Reagovat
valloire

campeone

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
JacoBee

Stejně nakonec skončí v nějakým klubu z Primery...jako většina talentů z Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj keď mám Real rád tak je trochu blbé že keď majú v Castille plno talentov tak im šancu nedávajú a predajú ich do priemerných týmov La Ligy...A tak si radšej niekoho riadne dráheho kúpia úplne zbytočne

Reagovat
smazaný uživatel

Kakáč Albiol a Arbeloa nebol drahý ale aj tak pod úroveň základu v Reale.

Reagovat
smazaný uživatel

Neverim ze ostane v Reale proste neverim....

Reagovat
Rssa

Hráč velkých kvalit, až je ho v Realu škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Morata bude hrat dalsi sezonu v Acku ze ??? ... aky post ? kridelnik alebo hrot ?? bude 3 utocnik ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako třetí útočník.

Reagovat
smazaný uživatel

mal ísť do Vallecasu

Reagovat
Ed_Hazard

tretí útočník alebo podhrot

Reagovat
smazaný uživatel

Inteligentní kluk, který to má v hlavě srovnané, ví, co chce a jde si za tím. Proč se hnát někam na hostování, když může zůstat v prostředí, na které je zvyklý a dále se rozvíjet?! Věřím tomu, že zůstane, stane se nejlepším střlecem minimálně Castilly v příští sezóně Secundy a pak bude mít otevřené dveře do áčka. Morata ukázal, že to jde a on má podle mě potenciál daleko větší. Pak už to bude jen na něm...

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dotaz. Jak Morata ukázal, že to jde? V říjnu bude mít dvacet a nemá za áčko nahraných ani 30minut.

Reagovat
smazaný uživatel

Odehrál povedenou sezónu za Castillu a pro následující sezónu se stal právoplatným členem prvního týmu. Teď už záleží na něm, v jakém světle se představí, šance určitě dostane. Pokud Jesé v následující sezóně předvede za Castillu to, co si od něj všichni v Madridu slibují, stane se právoplatným členem prvního týmu taky. I když není úplně vyloučené, že by se jím mohl stát už letos, ale to není moc pravděpodobné.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jo, já se zajímal jen o Primeru a Segundu. Budu jen rád, když se v Realu ukáže nějaký mladý hráč, nejlépe odchovanec. Nepříjde mi ale nejšťastnější, že největší talenti akademie Realu si před dvacetinami kopnou jen na pár minut. Každopádně, snad se Castilla udrží a nejen letos, dlouhodobě, stejně tak béčko Barcelony a budou oba vychovávat skvělé hráče pro Primeru. Snad se i brzo dočkáme hráče, který bude hrát pravidelněji ligu v 17ti a klidně i v tom Realu. U nás to bude Takefusa Kubo za pár let a Messiho rekordy se budou třást hrůzou

Reagovat
smazaný uživatel

Takovými megatalenty u nás byli naposledy Raúl a Iker. A pokud někdo nebude takový talent jako oni, nikdy pravidelně ligu hrát nebude. U nás je důležité, abychom hráli nejlepší fotbal a sbírali trofeje, odkud hráč je, to je až druhořadé. Cpát do sestavy hráče jen proto, že je mladý a z akademie, je kontraproduktivní a Barca je toho jasným důkazem. Loni většinu zápasů v lize poztrácela jen díky tomu, že Pep sázel na mladé kluky z rezervy nebo z lavičky a úkor kvality. Takové nasazení Tella v jarním Clásicu bylo typickým příkladem.

Reagovat
Dominator

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
-Carles-

Nasadzovanie mladých hráčov nie je len nejaký rozmar ale má jasný účel. Zbieranie skúseností je pre nich to najdôležitejšie, aj keď to môže zaváňať stratou bodov. Mladý futbalista sa nestane hviezdou zo dňa na deň, k tomu je potrebné budovať istú koncepciu. Nikdy vám nebudú rásť top hráči, pokiaľ sa budete držať hesla tituly za každú cenu, aj keby to šlo na úkor odchovancov.

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu, abys vyhrával tituly, nepotřebuješ, aby ti talenty rostly přímo ve tvé akademii. Pokud rostou, je to jediné plus, ale jsou i jiné možnosti, jak vybudovat úspěšný tým.

Reagovat
Dominator

Vezmi si prave takeho Busquetsa alebo Pedra - ak by tych Barca nedavala do zakladu vo svojom time, tak mam vazne pochybnisti, ze by sa niekedy dostali do takej pozicie v nejakom mensom klube, aby ich v sucasnosti mohla dat do zakladu...

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro pro mě není ofenzivní hráč kategorie 1A. Je to vynikající ofenzivní záložník, to bez debat, ale jinak spíš těží z toho, s kým hraje a jinde by asi takové výkony nebyl schopen podávat. Busquets je pro mě druhý nejlepší defenzivní záložník na světě po Xabim Alonsovi a myslím si, že by se prosadil i v nějakém menším klubu a stejně by nakonec skončil v top týmu. Pedro poslední dobou ani nehraje základ v Barce, postavit Busquetse do základu nebyl ani v jeho začátcích risk, protože tu kvalitu prostě měl. Iker nebo třeba i Raúl taky začínali jako hodně mladí. Když je prostě mladý kluk dobrý, prosadí se. V poslední době se ale rozmohlo populisticky dávat šanci mladým jen proto, že jsou mladí a to je špatně. Barca to někdy podle mě dělá taky. Real postaví mladého kluka opravdu jen tehdy, když má kvalitu srovnatelnou s ostatními hráči zákldní sestavy. Já na tom nevidím nic špatného.

Reagovat
Dominator

Ale o to mi ide...ze Pedro nie je TOP hrac a mohol hrat a Barcelona s nim aj povyhravala, co sa dalo...

Zato v Reale boli podla mna lepsi hraci ako on a nie su tam (Soldado, Mata alebo mladik, do ktoreho som vkladal dost nadeji Matov partak - Bueno).

Kazdy sa rozplyva na akademiou Barcelony...lenze ja si myslim, ze ta "nasa" je porovnatelna.

Klucove pozicie v muzstve by mali zastavat TOP hraci hoci aj zo zahranicia, ale niektore posty sa daju obsadit aj odchovancami, ktori by hrali za klub srdcom. Lenze tu sa naberu iba sami zoldnieri...(taky Carvalho sem vobec nesiel kvoli Realu, tam nebol ziaden Madridismus, iba doliezol za Mourinhom s cielom vyhravat dalsie trofeje do osobnej zbierky...)

Reagovat
smazaný uživatel

Naše mládež má podobnou kvalitu. Vždyť Castilla hraje Secundu a céčko 3. ligu. Jen máme prostě odlišnou filozofii. Dáváme hráčům příležitosti jen tehdy, když na to opravdu mají. Proč stavět někoho z akademie, když je z tréninku jasně patrné, že je o třídu horší než kterýkoliv hráč áčka? Protože je mladý a je to zrovna v módě? Ne, když má odpovídající kvalitu jako třeba Morata nebo Jesé, tak šanci dostane. V minulosti ji dostali množí jiní. Ale pokud na to nemá, cpát ho tam a riskovat ztrátu bodů nemá smysl. Jak sám vidíš, naše filozofie je i úspěšnější, protože máme nejvíce titulů v PD, v LM/PMEZ a s Barcou máme aktivní bilanci v soutěžních zápasech. I celkově jsme nejúspěšnější tým v historii fotbalu vůbec. A když proti nám v každém Clásicu nastoupí na křídle "slavný produkt akademie" typu Tello a budou mu dávat školu "zaprodaní šmejdi", které jsme si dovolili koupit, já budu jedině rád.

Reagovat
Dominator

S tymi uspechmi opatrne :)

Posledne uspechy na europskej scene boli prave v obdobi, ktore sa mi velmi pacilo a kedy za nas hrali Spanieli doplneni o par hracov zo zahranicia. Ved od prichodu tusim Ronalda bol Real bez trofeje...takze uspesnejsia je asi tazko...

V ostatnom obdobi je Barca jednoznacne uspesnejsia, hrala kvalitny futbal, ktory bol niekedy az fenomenalny a vosla do historie aj s odchovancami a hracom ako Pedro - z toho som zufaly, ked si predstavim, ze ak by sa Real drzal niecoho podobneho, co mu prinasalo uspech v minulosti, mohol stavat na vlastnych hracoch a hrat krasny spanielsky ofenzivny futbal, nakolko vzdy boli priaznivci Realu zvyknuty na ofenzivu...

Reagovat
smazaný uživatel

Naše filozofie je celkově úspěšnější. Di Stéfano nebo Puskas taky nebyly produkty naší akademie, ale normálně koupení hráči s cílem vyhrát trofej. A Barca byla úspěšnější v posledních letech, protože se jí podařilo vychovat nejlepší generaci ve své historii. Jinak jsme v celkovém měřítku o dost před ní.

Reagovat
Dominator

Stale sa nakupovali hviezdy a to je v poriadku.

Ale pozor, "nasa filozofia" nespociva v tom, ze tu budu jeden ci dvaja Madridisti. Nespociva v tom ze v kadri bude iba zopar Spanielov a zvysok sami cudzinci a zoldnieri...

Mne vadi to, ze sme tu mohli mat nieco podobne ako v roku 2000 ci 2002...

Realita, ktoru v sucasnosti navaril Perez, mi vsak rozhodne nechuti...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem spokojený s tím, že jsme se vrátili na trůn pro nejlepší tým ve Španělsku a hrajeme nejlepší fotbal na světě. Jestli je tomu tak za přispění odchovanců, nebo jsme si hráče koupili, to je pro mě až druhořadé. Jsem ale rád, že máme v týmu i odchovance jako Casillas, Granero, Callejón a Morata.

Reagovat
valloire

naprostej souhlas se vším

Reagovat
Dominator

A radsej by som sa dival na napinave suboje s Barcou, kde by za nas hrali hraci, ktori su aj srdcom Madridisti....nie to divadlo, ktore zacal predvadzat Mourinho ci Pepe...na takych v uvodzovkach "zapredancov", ako si ich nazval, by som sa teda rozhodne radsej nedival

Reagovat
smazaný uživatel

Spousta takových hráčů je tam i teď. Iker, Granero, Callejón. A třeba takový Ramos, i když není odchovanec, to je taky Madridista tělem i duší.

Reagovat
One-Real

Minimálně rok mu ještě prospěje, ale pokud zůstane u kormidla José, tak se nebojím že by nedostal příležitost. Jemu a Moratovi hodně věří. Morata vypadal dobře už proti LA. Má super zápal pro hru, ještě by to chtělo být o něco přesvědčivější v zakončení.

Reagovat
One-Real

Sergio Ramos: Mám s Ligou mistrů nevyřízené účty

Reagovat
smazaný uživatel

a ?

Reagovat
madridcan

A lietadla, vzducholode a mesiac so Sergiom

Reagovat
culé

Reagovat
Dominator

Skoda, ze za posledne roky ide Real cestou, akou ide...ked vidim ako Barca - najvacsi rival to robi, tak, ako by som si to prestavoval...ked sa u nich mohol zapracovat Busquets ci Pedro, tak je skoda, ze v Reale na take daco uplne kaslu...

Reagovat
smazaný uživatel

drž hubu

Reagovat
smazaný uživatel

má právo na svoj názor a v tomto prípade je aj jeho názor rozumný

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
Kokesh

Šanci na úspěch v A týmu mají on i Morata bohužel malou. Konkurence je obrovská o posadit Crise, který chce odehrát prakticky všechny zápasy je nemožné, Di Mária minulou sezónu taky ukázal, že pro tým je maximálně důležitý. Rotace Pipity a Karima je pro Moratu další oříšek, a tak musí čekat na příležitost, kterou gólově musí ihned využít.

Jak jsme se v posledních letech přesvědčili, mladíkům z Castilly v áčku pšenka nekvete a jen tak lusknutím prstu se nic nezmění.

Reagovat
smazaný uživatel

hej zase di maria neni boh aby odohral vsetky zapasi hovorim ze je to nas 2 najlepsi hrac RM ... ale isto neodohra niakych 50 zapasov + zranenia + keby rotoval s jese tak kludne jese si zahra takych 15 zapasov , pri rotacii by si fakt dost zahra uz je na jese ake vykony by podaval keby dostal sancu a na treningoch ... ale morata je bez sance benzema je cislo 1 uz higuain si zahra malo

Reagovat
Kokesh

Jenže tady už by byl problém...proč by hráči A mužstva měli sedět a místo nich hrát 18ti letý kluk z Castilly. Na svou šanci čeká pracant Callejón, plus samozřejmě pokud se neprodá Kaká, pravýho halva si několikrát opět zahraje i Ozil, a to ještě potěš koště když přijde Modrič.

Buď musí odejít ta "verbež" jako Kaká, Lass, Albiol, aby mohly dostávat šance i mladíci, nebo se nikdy nic nezmění a jen se bude pořád mluvit o tom, jaké supertalenty umíme sice vychovávat, ale ten nejdůležitější krok v jejich kariéře jim nabídnou neumíme...

Reagovat
smazaný uživatel

ale ozil bude mat vzdicky miesto na AM a na kridle podla mna hra zle hlavne ked hra kaka na AM a musi na kridlo skor ten callejon .... ta verbez tam bude stale je hrozne velky rozdiel medzi zakladnou 11stkou a lavickou , my musime dat hracovi 10 sanci aby sme potom vlastne zistili ze na to uz nema a supertalenti zatial miznu ,..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem s tou verbeží. Za Kaká a Lasse bych vám líbal ruce.

Reagovat
Kokesh

Přeplácená megastar, které ujel vlak a problémový středopolař, který není nikde spokojený...budiž, neváhal bych ani vteřinu je střelit.

Reagovat
-Carles-

Reagovat
valloire

Ty barcelonský komedianti simulujou už i v přáteláku s PSG. Sanchéz

Reagovat
One-Real

poďme Real

Reagovat
Tigerinho

nemáš link? :)

Reagovat
Tigerinho

dík

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
madridcan

http://www.atdhenet.tv/48944/watch-real-madrid-vs-santos-laguna ovela lepsi a rychlejsi. Neviem preco One pozera tam kde pozera

Reagovat
madridcan

Xabi rozjebkal sietku

Reagovat
smazaný uživatel

mas sestavu?

Reagovat
Tigerinho

Casillas - Arbeloa, Albiol, Varane, Coentrao - Xabi Alonso, Granero - Jesé, Özil, Cristiano Ronaldo - Higuaín.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jakto, ze je to 1:1?

Reagovat
smazaný uživatel

btw dekuju

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
Tigerinho

sakra, neměla bejt reakce.... Khedira pěkně trefil :)

Reagovat
One-Real

Real Madrid line-up in the second half: Adán; Nacho, Pepe, Ramos, Sahin; Khedira, Lass; Morata, Kaká, Callejón; Benzema

Reagovat
madridcan

Odchodena vyhra. Podla toho prejavu a odfajcovania sanci by som povedal, ze ,,vyssia moc" bola dohodnuta na remize, ale ku koncu Adan(po hrasnom vysunuti utocnika od Nacha) a predtym Khedirov ksicht boli proti...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele