Jen třetina fandů si myslí, že systém VAR Premier League pomohl

04.12.2020, 15:12
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (88)

Přidat komentář
ACSeRw!n

takze realne to bude jeste o dost min bohuzel porodni bolesti sou u VARu velky

Reagovat
Csaplárova past

A ta třetina fandů, to je co za pacienty?

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci Penchesteru United

Reagovat
smazaný uživatel

A ten hraje co za soutěž?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

jo no, ja jsem treba velkej fanousek VAR/

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
eder

Reagovat
smazaný uživatel

VAR je dobrá věc, ale úplně tragicky využívána.

Reagovat
smazaný uživatel

VAR Čím méně lidského faktoru, tím lépe.

Reagovat
Al Capone

Jo není nad to, čekat s oslavou golu

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
YNWA__MSN

Tak to by to mohli rovnou hrát roboti ne? podle tvé debilní logiky

Reagovat
smazaný uživatel

VAR v Anglickej lige dopadol tak ako ked das idiotom do ruky liek na rakovinu.

Ta technologia sama o sebe je super a urcite je potrebna, ale jej vyuzivanie v kombinacii s hlupimi pravidlami je biedne.

2 zasadne pravidla sa musia upravit, Pre ofsajd zaviest toleranciu, aby neplatili iba tie goly pri ktorych mal utociaci hrac naozaj aspon trochu vyhodu. Nech odbornici posudia aka presna ma byt tolerancia ale sucasne nastavenie je na facku a treba to zmenit. A potom nech sa kludne robia ciary, ale preboha ak ma utocnik cast rukavu v ofsajde to sa nikdy v zivote nesmie piskat ako offside

No a co sa tyka ruk v pokutovom uzemi, tam uz sa tusim aj nieco deje/udialo, ale urcite nepiskat ziadne ruky kde nie je jasne ze hrac siel umyselne proti lopte. Take tie vo vyskoku, otoceny do druhej strany a lopta trafi do ruky zboku/zozadu a pod.

Tieto 2 veci naozaj nicia futbal, hlavne preto ze su mimoriadne nespravodlive. VAR mal nastolit spravodlivost ale pri sucasnom nastaveni pravidiel a urovni rozhodcov nastolil akurat tak pocit krivdy, chaos, a nici radostne emocie (ked sa hrac pri hranicnej situacii uz ani nevie tesit akurat caka na ciary)

Mozno najlepsie by bolo VAR na cas prestat pouzivat, sustredit sa na upravu pravidiel a dokladne zaskolenie rozhodcov, a potom to znovu skusit otestovat v nizsej sutazi a ak to bude fungovat ako ma tak zase do PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas a nesouhlas. Naopak, ať se píská ofsajd i kdyby tam byl jen jedním vousem. Prostě ofsajd ANO nebo NE, žádné že ano, ale byl to jen vous a blaa blaa. A pak se hádat, že na Slavii ten vous písknul a na Spartě ne.

Co se rukou týče, souhlas.

A co se ničení fotbalu týče, zásadní je postih simulací, to je absolutní základ, to NEJVÍCE fotbal poškozuje.

Reagovat
Omanomet

Ofsajdy bych soudil podle středu těla - prostě nebrat rukáv nebo špičku kopačky, ale břicho a tolerance 5 cm, když by se ty čáry dotýkaly na monitoru. To by pomohlo, ne?

Reagovat
r.mrazik

ne

Reagovat
hawk

dobře tak dáme pět centimetrů, a jak to rozlišíš od šesti? Prostě blbost. Zde bych určil za rozdílový spíš nohy než ruce apod. A zrovna ofsajd s tou lajnou je určitě dobrá věc, jen se musí ofsajd upravit pravidlově (např. mnou zmiňovaná noha a ne odhad, kde se ruka počítá a kde ne).

Reagovat
smazaný uživatel

Simulacie, urcite trestat ovela prisnejsie

Ale pri tych ofsajdoch by tam prave nebol ziaden priestor na diskusiu. Jednoducho by VAR posunul ciaru o nejaky kusok v prospech utocnika. Bola by to fixna tolerancia. Cize ak jasny ofsajd, nie je co riesit. Ale ak ofsajd o rukav, trenirky rozviate vetrom, 2 vlasy, 1cm kolena/ramena a podobne tak by sa to pustalo lebo utociaci hrac nemal ziadnu realnu vyhodu a ofsajdove pravidlo bolo vzdy o tom ze v hranicnych situaciach bol zvyhodneny utocnik. Ved chceme goly vsetci Ta tolerancia je na diskusiu a testovanie ale urcite by to bolo lepsie pre futbal ako sucasne nastavenie

Reagovat
Busby babes

kdyz zavedes toleranci, tak tu debatu posunes jen o par centimetru jinam...

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda. Ale musím říct, že se mi i líbí způsob jak je to v nizozemsku: https://www.reddit.com/r/soccer/comments/k35jp0/how_the_dutch_eredivisie_handles_var_offside/

Takhle aspoň odpadá ta hádka o to, že to měl rozhodčí zastavit v době kopu o snímek drive/později, kdy hráč ještě není v ofsajdu. A taky se to prostě lépe kouše utocicimu týmu, když ten ofsajd je viditelnejsi.

Reagovat
Busby babes

ta hadka, jestli je to o snimek driv nebo pozdeji ti tohle nevyresi ne? opet se jen posune...

Reagovat
Ranoth

VAR je sračka

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní je, že je to stejný pro všechny. VAR je samozřejmě super.

Reagovat
Omanomet

V Česku podle nálady rozhodčího

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě pomohl, to je přece jasné.

Reagovat
Swarley

Dokud se neudělá pořádek v pravidlech, tak je VAR k ničemu.. Pořádně se neví, co má byt ofsajd, co je a co není ruka... Pak nepomůže ani video..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

porad je tam lidsky faktor.. dokonce o jeden navic, nez pred VARem

Reagovat
oddy

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
hawk

VAR je dobrá věc, ale dokud nebudou jasná pravidla, tak budou tyhle situace. Pravidlo musí být dané tak, aby byl pouze jeden možný výsledek a ne to naše oblíbené rozhodčí si to obhájí. Prostě buď to je ofsajd, penalta nebo ruka nebo ne, ale ne že projde obojí.

Reagovat
hawk

ale za to nemůže VAR, ale to, že pravidla jsou úplně na ...

Reagovat
Busby babes

welcome to the real life... kde veci nejsou cernobile a nikdy nebudou, dokud pujde o hru lidi.

Tohle je naprosto utopicke, ze udelas pravidla tak, aby byl jen jeden mozny vyklad. To pak treba vubec nebude treba rozhodci na hristi a piskat muze nekdo z divaku, co se pred zapasem vylosuje.

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak bohužel...

Situaci kdy VAR spornou ruku nebo ofsajd o milimetr řeší hodinu budiž, ale když nechá projít půl metrovej ofsajd to je problém ne lidí ale NEKOMPETENTNÍCH lidi za VARem...a to by se řešit mělo.

Reagovat
Busby babes

hele ja jsem si taky myslel, ze budeme resit prehlednuty pul metrovy offside nebo nepisknutej faul ve vapne a tak. proste ocividne chyby. A mame soucasnou verzi, kdy se resi milimetry a tak...

Reagovat
hawk

já vím, že je to utopie rozklíčovat vše na 100%. Ale určitě se dá udělat pravidlo, který bude jasný - třeba ruka ve vápně = automaticky nepřímý kop bez ohledu na úmysl - nikdo by nemusel řešit jestli je nastřelená nebo ne. V hokeji taky platí, že hůl v obličeji je faul a nikdo se neptá, jestli to byl úmysl nebo ne. Myslím ale, že ofsajd se relativně již dost slušně pokryt, jen by měli stanovit jako linii jakoukoliv část nohy a ne někde loket nebo vlasy.

Reagovat
Busby babes

coz ale nezmeni soucasne situace, jen se ta cara posune jinam. a v cem je pak rozdi? takhle kontroluji jakoukoliv cast tela, kterou muzes dat gol...

Reagovat
ADM

Aký je za vás najhorší moment VARu v jeho doterajšej histórii?

https://youtu.be/y2ifwUw1Y74

Osobne by som teda nechcel byt hracom, fanúšikom, trénerom, majiteľom.... City

Reagovat
hawk

ale pokud si pamatuju, tak tam byl v malém ofsajdu Aguero což v tom videu není vidět. Rozhodně jsem v PL viděl už těsnější ofsajdy a co si pamatuji tak to ukazovali v tužce, že byl.

Reagovat
hawk
Reagovat
smazaný uživatel

Tam ale není vidět moment ofsajdové přihrávky.

Reagovat
ADM

Však ja nehovorím, že to odpískal zle. Len že vseobecne to bolo strašne pre fanúšikov. Nebyť VARu tak sú vo finále.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tam byl ofsajd jasnej, ne?

Reagovat
ADM

Ok. Pozmenim prvú veru v znení “najviac emocionálne ovplyvnení moment kvôli VARu”. viem, že to bolo odpískane správne.

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbý no, že se takhle radujou a pak jim to VAR vezme.

Reagovat
Hurrikane

Villans k tomu můžou hodně říct v uplynulých dvou týdnech.

Reagovat
Talker

VAR momentálně nefunguje ani zdaleka ideálně, ale za ten rok se to podle mého dost posunulo - zatímco před rokem bylo každé kolo nějaké rozhodnutí, kdy se hra přerušila na pár minut, tak teď už je to výrazně rychlejší - nebo mám minimálně ten pocit, že se to prakticky neděje. A ono se to bude posouvat i nadále, kdy VAR nebude prakticky přerušovat hru na desítky vteřin, ale přejde to na pár vteřin.

A nedivil bych se, kdyby se to do budoucna zautomatizovalo, vyvinula se technologie, která automaticky upozorní rozhodčího na ofsajd místo toho, aby tam někdo posouval čáry. Stejně tak se zaučí nová generace rozhodčích, kteří se budou specializovat na VAR a to také zrychlí hromadu věcí.

VAR bude časem super, ale fotbal je takový kolos, že se změnám přizpůsobuje pomalu. Za pár let to bude fungovat bezvadně. K tomu, aby to fungovalo perfektně se budou muset přizpůsobit pravidla, aby co nejlépe zohlednily a využily novou technologii. Ať už jde o centimetrové ofsajdy, hru rukou, odhalování simulací nebo penalty, to vše se bude muset trošku přenastavit a upřesnit, aby to umožnilo hladké fungování systému..

Nějakou dobu bude trvat, než budou mít rozhodčí u VAR mít koule k tomu, aby natvrdo opravili chyby rozhodčích - momentálně je tam "dotek" ve vápně a když rozhodčí pískne penaltu, tak se tam téměř vždy něco najde, i když to třeba lidé považují za absurdní.

Reagovat
Busby babes

haha, ja vam to rikal...

Ze by mi prislo, ze je v soucasne dobe fotbal spravedlivejsi, coz byl jeden z velkych argumentu, tak to mi teda neprijde...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dobře společnost se musí vyvíjet

Reagovat
smazaný uživatel

VAR je tu hlavně proto, aby odboural jednoznačné zářezy a to je větší šance s ním než bez něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli není problém v tom, že každý má tendenci si pamatovat to špatné a to dobré rychle zapomínat, takže když se tě zeptaj, tak si vybavíš 10 případů, jak VAR "poškodil" tvůj tým, ale už si nevzpomeneš na těch 15 případů, kdy mu "pomohl".

Reagovat
YNWA__MSN

VAR absolutně kazí fotbal a s tím jak funguje, respektive nefunguje, by měl být okamžitě zrušen!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
pantondavo

Abyste zas mohli začít vyhrávat, co?

Reagovat
YNWA__MSN

Máme snad největší marodku co pamatuji, formu nic extra a na kontě brutální debakl od AV, a i tak má Liverpool stejně bodů jak první mužstvo

Reagovat
smazaný uživatel

do casu

Davam vam max 4 kola a jste 3

Reagovat
pantondavo

Já myslel spíš tu barcu, ale je fakt, že Live si na VAR taky moc stěžovat nemůže.

Reagovat
YNWA__MSN

Tak tohle je článek o VARu v PL.

Live si stěžuje na fungování VARu, máš to dokonce i v článku, ale to by chtělo ho nejdříve přečíst a až pak reagovat

Reagovat
pantondavo

Barca si taky stěžuje na rozhodčí a co to dokazuje? Řeším prostě jen to, že jim VAR víc pomohl než uškodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

VAR

Odpůrci VARu

Reagovat
YNWA__MSN

Jasně není nad to, aby všichni po golu čekali a neslavili. Je bezvadné pískat ofsajd, kvůli ruce o 2cm za ofsajdovou linií, kterou tam Var není schopný určit s takovou přesností....Nemluvě o posuzování hry rukou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xaviercreus

Jediné řešení je Wengerův výklad ofsajdu. A je to výklad podle mě sympatický a spravedlivý. Taky může jít o milimetry, ale ve prospěch gólů

Reagovat
pantondavo

Jo, wegnerův návrh je fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

vie niekto ako alebo kedy bude možne dať licencovane dresy a mená do PES 21 na xbox one x ?

Reagovat
Liquid

VAR je pouze další součást toho jak ovlivnit výsledek v rukou korupčníků, viděli jsme to např v zápase MANU-Chelsea kdy 3 minuty zkoumali nesmyslnou přešlapovačku hráče MANU na hraně vápna, zdali náhodou neškobrtl o nohu hráče Chelsea a následně jasně stažení ve vápně Azpiho VAR neřešil a je to tak všude, Gladbach dá gól kdy hráč v offsidu brankáři neclonil a jen se uhl aby náhodou netečoval a tím násedným ofsajdem nezmařil gól a na druhé straně faul před golem Interu na hráče Gladbachu VAR neřešil

Reagovat
hitZor

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
pantondavo

Taky je otázka, kolik fanoušků zná pravidla

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, že je občas neznají ani rozhodčí, tak bych řekl, že málo

Reagovat
Kluivert9

VAR v Anglii je k smíchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby bol VAR uz v 1986, Diego Maradona by isto nemal uznany gol rukou ale dostal by cervenu a nikdy by teda nedal ani ten uzasny druhy o ktorom sa v krcmach vyprava este aj teraz po 34 rokoch. Cize z toho vyplyva ze VAR skodi futbalu.

Reagovat
Spalovač šancí

VAR samozřejmě pomohl. Problém je, že liga se zhoršila. Ostatně úbytek diváků to jasně demonstruje.

Reagovat
smazaný uživatel

mas zle informacie. to vsetci na protest proti VARu nechodia na zapasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Musí sa len vylepšiť a znížiť subjektívny faktor rozhodcov, čiže určiť jasnejšie pravidlá. V princípe je VAR dobrá vec.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem pro VAR,ale nemaji to vubec vychytane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Minister

Suárez při jazykovém testu podváděl

Uruguayský fotbalista Luis Suárez v září podváděl při jazykových testech na univerzitě v Perugii, aby získal italské občanství. Italsky přitom vůbec neuměl. Podle státního zastupitelství znal třiatřicetiletý útočník Atlética Madrid otázky dopředu, protože mu je zaslal generální ředitel univerzity. Toho dnes soud v Perugii zbavil funkce stejně jako rektora a další dva zaměstnance. Ani jeden z nich nesmí po dobu osmi měsíců zastávat na univerzitě jakýkoli post. Tehdejší fotbalista Barcelony Suárez se na konci minulé sezony domluvil s Juventusem Turín na přestupu. Podmínkou italského klubu však bylo, aby získal tamní občanství, protože "Stará dáma" v létě naplnila kvótu pro hráče ze zemí mimo Evropskou unii.

Reagovat
Grahf

takých kopáčov z južnej ameriky, čo pochybne získali občianstvo niekde v eurpe bude hromada :)

Reagovat
eder

Nejen kopáčů, i fotbalistů bude hromada...

Reagovat
cristiano.K.

že to sdílí zrovna ministr

jinak tohle jsou věci, o kterých u přestupů nemáme ani potuchy, že se dějí. Jasně, jazyk se probírá, ale o tom občanství málokdo ví.

Reagovat
kiwwi

once a scouser, always a cheater

Reagovat
eder

☮️ Make love, not VAR!

Reagovat
kiwwi

https://www.reddit.com/r/reddevils/comments/k8adep/referee_cam_new_footage_and_audio_of_the_var/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3

tu je ako to funguje aj s audiom - penalta United proti PSG v LM

neskutocny tlak na rozhodcov a konecne sa mozu rozhodovat podla videa a ludia aj tak nadavaju.

Treba doladit nejake detaily ohladom ofsajdov a pod., ale inac je VAR super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele