Jednadvacítku čeká v kvalifikaci o ME dvojzápas s Kosovem

06.10.2021, 12:59
Aktuality
Jan Suchopárek (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (28)

Přidat komentář
žrout

Daněk bude chybět, velká škoda. Stejně tak Souček. Jsem zvědavý na Žambůrka. Jinak mě furt sere nepovolání Čvančary a Samka. Doteď jsem nepochopil, čím přesně si takový Koubek zasloužil nominaci na úkor Čvančary a jestli máme navíc při zranění Součka fakt tak nadupané posty 6 a 8, že vlastně Samka vůbec v U21 Suchopárek nepotřebuje. Podle mě strašně hloupý rozhodnutí.

Zvlášť zásadní bude, jak si povede střed hřiště a jestli dokáže být dominantní Kaloč se Solilem. V září toho moc nebyli schopni a pak to lítalo nahoru dolů, minimální výstavba hry od nich dvou, tím pádem se ani Karabec nedostával dobře do hry v horní třetině hřiště. Tady je potřeba obrovské zlepšení, jinak to jde za trenérem ohledně nominací na sraz i do jednotlivých zápasů a taky toho, co je učí a na kom se rozhodl stavět.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je Suchopárek prostě špatný trenér. Nepovolání Samka, Čvančary a předtím Součka bylo naprosto neprofesionální a hloupé rozhodnutí. Je nokempetentní

Reagovat
smazaný uživatel

*nekompetentní

Reagovat
žrout

Mi přijde šílené, co za trenéry se odkládá v podobě Dovalilů a Krejčích k naší elitní mládežnické reprezentaci. Jediný kvalitní byl Lavička, pod kterým se na to dalo dívat a učil ty kluky fakt hezký fotbal. Vydržel tam jenom jeden cyklus. Suchopárek mi zatím přijde nekompetentní stejně jako Dovalil a Krejčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to podobně, konkrétně ten Krejčí i předtím Dovalil byli šílení, přitom si myslím, že u spoustu hráčů se tu láme chleba v tom přesunu k dospělému profi fotbalu. První a možná nejtěžší přesun z dorostu zvládli a tady mají velký potenciál a dají k nim v podstatě "netrenéra". Asi je to o známostech a komu lezeš do zádele...Nehledě na to, že když má U21 úspěšný turnaj tak o ty hráče je velký zájem ze zahraničí a můžou se poměrně rychle posunout výkonostně

Reagovat
smazaný uživatel

Praveze u nas se dba na ten uspech na MEU21 ale nejak do pozadi se odklada otazka, co vlastne ti hraci umi a kde skonci. Kdyz to prezernu tak naucit behat a ubranit spanelsko dndska naucis i moldavce, ale ani hrac pak nebude mit na top soutez coby individualita. Ale zacina to od toho aby ti mladi jrali v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl, že tento problém už vzniká daleko dřív. k čemu je 12-13ti letým klukům to, že nějakým způsobem ukopou výsledek za cenu antifotbalu. Naopak, ať s nimi pracují na technice, 1 na 1, rychlosti atd dokud se můžou zlepšovat. Potom prostě nemáme silné individuality až na pár světlých výjimek.

Reagovat
žrout

Fotbal jako takový se ti kluci nenaučí v repre, to se učí každodenně v klubech. My máme i v této U21 velmi zajímavé individuality (byť mladší ročníky), ale to by je musel odborní Suchopárek zaprvé povolat, když mohl (Souček, Samek a třeba ten Čvančara), a pak to na nich postavit. A ne to nahodit na hráče, kteří tam pak jenom běhali, a museli to zachraňovat kluci z mladších ročníků, kteří jsou lepší, i když jsou mladší.

Reagovat
smazaný uživatel

To nenaučí, myslel jsem to tak, že je to učí už v tom klubu, hrát na výsledek i za cenu toho, že se pořádně nenaučí základní individuální činnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, ani Krejci ani Dovalil ani nikdo te v 20-21 uz nebauci techniku, musi se zacinat driv. Ale myslel jsem ze pro ten prechod, pokud chceme vyvazet mlade hrace, je potreba jim davat sanci v 17-18 v lize

Reagovat
Neri04

Chlapi, ulohou mladeznicke repre preci nemuze byt nekoho ucit technicke dovednosti...

Reagovat
Nadržený šimpanz

Hele, v hokeji u U20 a U18 jet o snad ještě horší

Reagovat
žrout

To není zrovna polehčující okolnost pro fotbal.

Reagovat
Selänne

V posledních 3 letech to jde nahoru. Stačí se podívat na mladší ročníky, kde ti kluci fakt s balonem umí. Samozřejmě takhle rychle nedoženeme Dány nebo Belgičany, kteří mají náskok ve výchově dobrých 15 let. Ale je to určitě cesta, kterou se musíme ubírat i nadále.

Ale těžko u nás dlouhodobě něco budovat, když půlka ligových klubů bere svojí mládež jako nějaký nutný zlo.

Reagovat
Pablos

No mě ale zaraží jedna věc, tohle se tu říká minimálně 10let a vždy se říká, že se to projeví časem... ale ten čas už dávno nastal, dávno se to má projevovat... a místo toho se to téma dál jenom oprašuje, špatná výchova, musíme bla bla bla.

Reagovat
Neri04

Ten cas rozhodne davno nenastal...

Reagovat
Pablos

no právě že měl už nastat... ale tím, jak všechno trvá a že se hlavně jen mluvilo a mluvilo, plus plno přešlapů ...tak téma je pořád aktuální.

Reagovat
Imos

tak jestli to počítáš od 10let zpátky, tak teďka to jsou kluci věku Samka a tak, u kterých by se to mělo projevit ne?

Reagovat
Pablos

no to spíš kluci co mají ted 21, 22 a klidně i víc a samozřejmě méně... nevím proč by změna v přístupu se neměla projevit u klidně 13 letého kluka, to ti příjde, že už je hotovej hráč s návyky, kterýho už v životě nepředěláš jo ? Já třeba největší technický rozkvět zažil až po 15 roku, hlavně jiným přístupem a jiným myšlením.

Reagovat
Imos

Když to zobecníme, tak samozřejmě, že změny se především projeví na těch nižších ročnících nebo přímo na nových žáčcích, 12-15 letý kluci budou spíš výjimky řekl bych, proto jsem zmiňoval, že největší projev změn se ukáže na ročnících jako je Samek a níž

Reagovat
Pablos

Ale nemyslím to jen, že je všechno blbě. Naopak mám dobrý pocit z těch mladých a rostou tu už i techničtí fotbalisti a jsem za to rád.

Reagovat
Imos

Reagovat
Kucka

Čvančara je zraněnej, ne? Samek tam má samozřejmě bejt.

Reagovat
žrout

Nevím, jak na tom aktuálně je, ale v době nominace byl zdravý a pak hrál základ proti AZ.

Reagovat
Mirek na tenisu

Kosovo je Srbsko.

Reagovat
Tromas

Vážně někdo uznává Kosovo Kosovo je Srbija.

Reagovat
žrout

Má někdo nějakej stream, kde se to dá sledovat?

Reagovat
Radek Voltr

Kosovo je Albánie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele