JEDNADVACÍTKA ZAČALA BARÁŽ ŠPATNĚ

12.11.2005, 00:42
Aktuality
Česká reprezentace do 21 let prohrála v prvním utkání baráže o postup na Mistrovství Evropy s Německem 0:2. Lvíčata měla v Uherském Hradišti většinu zápasu převahu a vytvořila si mnohem víc šancí. K dobrému výsledku to ale nevedlo. K úterní odvetě do Leverkusenu odcestuje s dvougólovým mankem po gólech Nanda a Schulze.

Čeští mladíci vstoupili do utkání dobře a vyprodané hlediště je hnalo vpřed. Už ve čtvrté minutě mířil Trojan z přímého kopu z 20 metrů těsně nad a vzápětí minul po rohu hostující branku hlavou i Latka. O čtyři minuty později se ocitl ve výhodné pozici po Trojanově přihrávce Jirsák, jeho dělovku ovšem srazil na roh Fahti. Po centru Trojana z 10. minuty byl v pokutovém území atakován Fořt, rozhodčí ale penaltu neodpískal. Vedoucí branku mohl vstřelit Fořt, jenž se prokličkoval až před gólmana Rensinga, ten ale jeho záměr vystihl a střelu chytil. Ve 20. minutě Jirsák vybojoval míč ve středu hřiště a vyslal do brejku Svěrkoše. Ten dokázal obhodit brankáře, ale míč skončil vedle levé tyče. Po deseti minutách Trojan dobrým napadáním vybojoval míč a posunul na Petrželu, jehož centr Fořt hlavičkoval do rukou Rensinga.

Do té doby zakřiknutí Němci se poprvé viditelně osmělili ve 36. minutě a rovnou otevřeli skóre, a to ranou Rafaela Nandoa. Domácí obrana zapomněla na německého útočníka, který levačkou propálil Grigara. Český brankář si na míč sáhl, střela se ale odrazila od břevna do branky. Šest minut před pauzou mohl vyrovnat Svěrkoš, ke kterému se odrazil míč po střele Jirsáka. Svěrkoš ale zklamal a poslal míč vysoko nad. Z následného protiútoku málem zvýšil Odonkor, který napálil odražený míč nad. Za zmínku stojí ještě pokus Jirsáka, ale vyrovnat se mu nepovedlo, a tak se šlo do šaten za stavu 0:1.

Ve druhé půli měli Češi znovu tlak, ale byla na nich znát nepříjemná nervozita. Nando mohl přidat druhý gól v 51. minutě, když se k němu dostal centr Odonkora. Skluzem v posledním okamžiku míč zblokoval Kaufman. Po pár okamžicích selhal Svěrkoš, který zblízka hlavičkoval dva metry vedle pravé tyče. V 66. minutě se po centru protlačil do zakončení Fořt, hlavičku ale namířil jen do středu branky, kde stál připravený Rensing. Zhruba po deseti minutách zblokoval další šanci Fořtovi dobře postavený německý obránce. Český útočník si míč navíc zpracoval rukou, což ale maďarský rozhodčí nepostřehl. Vysoké centry do šestnáctky neměly valný úspěch. O dalších pět minut později znovu spálil šanci Fořt. Po průniku Kadlece jej uvolnil Svěrkoš, slávistický útočník však trefil jen nohy vyběhnuvšího Rensinga.

Prakticky hned z protiútoku se dostal po rohu k hlavičce osamocený Schulz a nezaváhal. Němci měli neskutečnou produktivitu. Na dva góly jim stačily tři šance. Naši mladíci na toto již nedokázali nijak reagovat, utkání skončilo 0:2 a vyhlídky do odvety, která se hraje v úterý, nejsou příliš optimistické.


Česko "21" - Německo "21" 0:2 (0:1)

Branky: 35. Nando, 87. Schulz

Žluté karty: Kaufman, Latka - Hanke

Česko: Grigar - Kaufman, R. Hubník, Latka, Kadlec - Petržela, Hušek, Jirsák (64. Limberský), Trojan (76. Mikolanda) - Svěrkoš, Fořt.

Německo: Rensing - Volz, Fatih, Schulz, Matip - Odonkor (60. Hunt), Riether, Lehmann, Kiessling - Hanke (75. Trochowski), Nando (88. Niemeyr).

Rozhodčí: Szabó - Kispál, Hegyi (všichni Maďarsko)
Diváci: 8 120


Autor: Tomáš Hodboď

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda...Ale opět se ukázalo, v čem jsou naši fotbalisté absolutně nejslabší a to v proměňování šancí... Ve středu hřiště hrajou perfektně, ale jak se má udělat poslední krok, tak jako kdyby byli nějací žáčci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele