Jednadvacítka vyrazila do Gruzie, jejím útočištěm se stane Batumi

19.06.2023, 12:12
Aktuality
Jan Suchopárek (© twitter.com/ceskarepre_cz)

Čeští reprezentanti do 21 let odcestovali dnes ráno do gruzínského Batumi, kde odehrají úvodní dva zápasy mistrovství Evropy, které spolupořádá Rumunsko. "Lvíčata" si v dějišti šampionátu odpoledne poprvé zatrénují.

"Nálada v mužstvu je velmi dobrá. Je tam odhodlání a koncentrace, ale zároveň se na zápasy těšíme. Věřím, že cesta proběhne v pořádku. Doufáme, že do Batumi dorazíme podle plánu, měli bychom absolvovat ještě trénink, který bude regeneračního charakteru, aby se kluci dostali z únavy," řekl trenér Jan Suchopárek novinářům.

Jeho svěřenci od minulého pondělí absolvovali přípravný kemp. "Kvalita na něm stoupala. I v modelovém utkání se ukázaly věci, které jsme chtěli. Věřím, že určité věci můžeme vyladit a budeme připravení na dobrý vstup do šampionátu," uvedl vicemistr Evropy z roku 1996.

Český výběr rozehraje skupinu C ve čtvrtek s Anglií. V Batumi se za další tři dny utká s Německem a skupinu zakončí 28. června v Kutaisi proti Izraeli. Všechna utkání se budou hrát od 18:00 SELČ.

"Proti Anglii potřebujeme lepší vstup než ve dvou vzájemných utkáních v kvalifikaci. Věřím, že jsme schopní soupeře překvapit, ale musíme dávat branky a hrát ofenzivněji a kvalitněji dopředu," prohlásil Suchopárek.

"Zkušenosti ze zápasů s Anglií máme z kvalifikace, ale bude to jednoznačně ostrý start. Pro všechny z nás je to velká šance se ukázat a všem nám to může změnit život. Motivací je ale hlavně udělat týmový úspěch, z toho pak vynikají i jednotlivci," uvedl stoper Martin Vitík z mistrovské Sparty.

Na posledním "malém" Euru před dvěma lety vypadla "Lvíčata" ve skupině.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
naheCZ

Nějak se na to pod Suchopárkem netěším, stejně jako posledně pod Krejčím, kde to ještě celé bylo v tom debilním formátu. Očekávám šílenou bramboračku s očekávaným koncem ve skupině s kecama, že tam hráči nechali všechno.

Reagovat
romeo351

A že neměl to nejlepší k dispozici

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele