Jeden z nejlepších zápasů mého života, pochvaloval si Benítez

23.12.2014, 16:57
Aktuality
Velké drama nabídl včerejší duel o italský superpohár, v němž měl několikrát blízko k triumfu Juventus, nakonec se ale z trofeje mohla těšit Neapol. Radost měl především její trenér Rafael Benítez, který v poslední době čelí kritice kvůli neuspokojivým výsledkům v domácí soutěži...

Mistrovská Stará dáma v utkání dvakrát vedla zásluhou Carlose Téveze, za Partenopei ale pokaždé vyrovnal jiný argentinský útočník Gonzalo Higuaín. Juventus měl soupeře na lopatě i v penaltovém rozstřelu, v něm ale nakonec 6:5 vyhrála Neapol a poprvé od roku 1990 získala Supercoppu.

"Byl to jeden z nejlepších zápasů mého života. Vyhrát nad týmem, jako je Juventus, je něco výjimečného. Tohle vítězství věnujeme všem fanouškům Neapole, kteří tady byli dnes s námi nebo nás sledovali z domova," uvedl Rafael Benítez, jenž ocenil především svého brankáře a vrchního kanonýra. "Rafael byl excelentní a Higuaín byl rozdílový v útoku, ale všichni pracovali tvrdě," dodal španělský kouč pro Rai Sport.

Bývalý trenér Liverpoolu či Valencie se v posledních měsících ocitl pod palbou kritiky, jeho tým totiž nepostoupil do Ligy mistrů a v Serii A je čtvrtý s velkou ztrátou na vedoucí Juventus a druhé AS Řím. O své místo se ale bát nemusí. "Benítez ukázal, že jsem vybral dobře, když jsem ho angažoval. Rafa je gentleman, umí hráče naučit fotbal, ale musíte mít trpělivost a počkat si, až jeho metody začnou přinášet ovoce," řekl klubový prezident Aurelio De Laurentiis.

Neapolský šéf byl nehledě na vítězství velmi spokojen se zápasem, který se hrál na sedmnáctitisícovém stadionu v katarském Dauhá. "Dnes vyhrál italský fotbal. Neapol - Juventus je spojení, které už od dob Serie B vždy přináší skvělé zápasy," prohlásil De Laurentiis.

Spokojený naopak nemohl být Massimiliano Allegri, který si na první trofej na lavičce Juventusu bude muset počkat minimálně do konce sezóny. "Oba týmy hrály otevřený fotbal, bohužel jsme inkasovali dvě minuty před koncem. Poté jsme měli v rozstřelu tři mečboly a všechny jsme zahodili," uvedl Allegri, který ale pozitivně hodnotí svůj první půlrok na lavičce Bianconeri. "Chlapci podali dobrý výkon. Je to škoda, byli jsme od poháru dvě minuty. Stále jsme ale na čele Serie A a podstoupili jsme do vyřazovací fáze Ligy mistrů," dodal.

Autor: Petr Vaněček / football-italia.net

Komentáře (54)

Přidat komentář
Milan.B

ostane tam

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to za blbost? Jak Alegri první trofej na lavičce Juventusu? A co titul v minulém roce? Není navíc Alegri trenérem Juve minimálně dva, tři roky? Za tu dobu vyhrál Juve tituly pokaždé ne? V článku nebylo patrné, že měl autor na mysli letošní sezónu.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andycek1

Neapol sa raduje ako keby vyhrala LM. Beniteza majú za novèho Boha. Až ked vyhrajete Scudetto prípadne sa dostante ďalej v LM tak vtedy oskavujte FORZA JUVE FINO ALLE FINE !!!

Reagovat
andycek1

Oslsvujte*

Reagovat
andycek1

Oslavujte*

Reagovat
Milan.B

nechlastaj *

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Milan.B

co? tie 3 dni vydrzim aj ja, potom na silvestra to dozeniem

Reagovat
Pinturicchio

Nasrat, chlastám od čtvrtka a jedinou pauzu jsem měl v neděli ... a dneska to doháním.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Interesantní.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

To je snad poprvé, co dáváš palec něčemu, kde to smrdí Interem.

Reagovat
Pinturicchio

Co ted s tím? Asi to díky tomu alkoholu a Vánocům přejdu.

Reagovat
Josifek

Reagovat
Furia Ceca

Já za jeden týden letos v létě vypil přes 80 piv, a to jsem ve čtvrtek odpočíval a vypil jsem jenom tři!

Reagovat
Pinturicchio

Ale ted je zima, dnešní skóre mě zajímá.

Reagovat
Furia Ceca

Dneska nic! Zatím...

Reagovat
andycek1

Snazil sas pisem na mobily trosku rychlejsie

Reagovat
smazaný uživatel

Nedvěd musel zešedivět z toho jak hráči Juve zadrbali tolik matchballů na penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mrzí to, ale věřím že se z toho ponaučíme a v evropských pohárech tyto momenty zvládneme

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt jsi fotbal nikdy nehral, prasatko

Reagovat
bayern987

Dej si facku.

Reagovat
smazaný uživatel

Snažíš se trapně rýpat ale ani nevíš že odehrál přes 400 zápasů.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Komediant

Reagovat
smazaný uživatel

Trenerska spicka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

zůstaň

Reagovat
juveforever

Rafael dobrý tréner. Valencia pod ním hrala super, aj LFC istý čas. V Interi vyhorel ale už bol klub v rozklade. S Neapolom hrá to načo ten klub má

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
juveforever

sa mu smej že s LFC vyhral ligu majstrov. tú vyhrá Liverpool znova tak za 50 rokov

Reagovat
Votas

OT: měl jsem v práci trochu času, tak takhle vidím hráče za uplynulou část sezóny...

vysvětlivka- za jménem jsou góly/zápasy/minuty

Carizzo 5/450

- Letos zatím žádná bota, ale jistě nepůsobí. Ne spolehlivá dvojka, ale prostě dvojka

Handanovič 19/1710

- Jediný světový hráč v týmu. Znovu a znovu nechávaný na holičkách obranou z tiché grotesky. Jeho penaltové voodoo je jenom třešničkou na dortu. Jestli mu ET nekoupí někoho schopného snést jakákoli měřítka před sebe, tak odejde…tady tohle nemá na vrcholu kariéry v nejlepších letech zapotřebí.

Andreolli 8/666

- Jako s náhradníkem na EL s ním nemám problém. Jeho dva zápasy v lize byly Sassuolo a Cagliari, takže nebe a noc. Průměrný obránce, co si moc s balónem nerozumí, ale je to celkem tvrďák. Pokud je se svou pozicí smířen, tak je to prostě hráč širšího kádru, kteří jsou holt potřeba.

Campagnaro 6/415

- Klubem odstřelen, většinu sezony zraněn, ale jinak na mě působí jistěji, než jeho kolegové. Velká škoda, že nenavázal na svůj první čtvrtrok u nás. Jestli neodejde hned v lednu, tak na konci sezóny mu končí smlouva a nevěřím, že mu bude na základě věku nabídnuta nová.

D'Ambrosio 3/12/753

- Byl dost zraněný, i přesto nejlepším střelcem v EL, ale nepředvádí žádné extra výkony, které by daly zapomenout na Maicona. Aspoň zdánlivě působí, že by mohl hrát v obranné čtyřce. Ať klidně zůstane.

Dodo 2/21/1607

- Výkony stylu noc a den, ale je mladý, tak snad z toho vyroste. Za nakládačku, co dostal od AC, měl někoho zažalovat. Přesnost centrů tragická, takže v tomhle zapadl krásně mezi naše zbylé beky. Je otázka, jestli by mohl zahrát křídlo, poslední experiment nevyšel, ale na jeho straně byl Nagatomo, takže tím je řečeno vše. Zůstane.

Jonathan 5/287

- WTF? Co s ním sakra je? Podivně dlouho zraněn, přitom by možná Mazzarrimu zachránil krk, přecejenom je to božský Il Divino. Do obrané čtveřice mu nevěřím, to bude zas starý směšný Johnyboy. Nevím co s ním.

Juan 23/2044

- Odehrál všechny zápasy, kromě výletu primavery do Karabachu. V tomhle je jistota, jinak ale mívá za zápas několik blikanců, které občas dokáže díky fyzickým proporcím napravit. Kdyby ho někdo naučil kde má stát a jak se orientovat v prostoru, tak je to top stoper. Burcuje tým a výsledek mu není u zádele, čímž se vymyká ze zbytku týmu. Celkově ale nejspolehlivější stoper v týmu, což je tragédie. Jednooký král.

Mbaye 7/368

- Nepředvedl nic, co by obhajovalo jeho předchozí hype. Jestli přijde zajímavá nabídka, tak bych ho s klidem střelil, jinak už mu to chce vyřešit aspoň tu hostovačku. Tomuto týmu je k ničemu.

Nagatomo 12/913

- Ukázka úpadku fotbalu. Stačí, že hráč běhá a přitom u toho nemusí přemýšlet a ani nijak vypomáhat vlastnímu týmu. Jeho kličku, kdy naznačí centr levou, zasekne to a pošle to na stopery, by nenapodobil ani Ronaldo, jak ju má Tetřev nadrilovanou. Když se nacpe do kola pro křečky a bude vyrábět během zápasu elektřinu pro osvětlení, tak bude prospěšnější.

Ranocchia 2/19/1633

- Captain awesome. Koho to ale napadlo z něho udělat kapitána, tak by zasloužil pověsit za koule do hurikánu. Nemá v sobě ani špetku vůdcovské kvality, a jestli se od něj mají učit mladí, tak je s fotbalem v Lombardii konec. Za zápas předvede pravidelně několik mozkových příhod, od Manciniho příchodu nepochopil, že už se nehraje na 3 stopery, pro Handanoviče nejnebezpečnější hráč na hřišti a tak se dá pokračovat donekonečna. S odstupem času si myslím, že ta jeho červená byla na trest do konce kariéry. Za symbolický 1 euro bych ho prodal Contemu, ať je na světě první full time reprezentační hráč.

Vidič 13/1169

- Hrůzostrašný začátek jeho apeninského dobrodružství byl korunován posazením na lavku. Ale jestli neumí komunikovat se zbytkem obrany, jak tomu nasvědčovaly jeho zápasy, tak je nám k ničemu. Škoda, že jsme v takovým srabu, že se s ním nedá experimentovat a doufat, že se do toho dostane. Předběhl ho Toni. Má jméno, tak se ho asi nějak zbavíme, otázka je, jestli už teď v zimě. Zazpíváme si: „Řekni kde ten Rolando je…“

Guarín 2/14/982

- Kdyby mu připojily elektrody na hlavu, tak podle aktivity mozku je už dávno po smrti. Tragická úspěšnost střelby a přihrávek je jeho hlavní devízou, kterou dává veřejně na obdiv. Jestli mají Interisti plochý čela, tak je to z toho, jak mlátí do stolu při sledování jeho výkonů. V aktuální situaci, s jeho platem a výkony je vlastně neprodejný, takže si ho nás bude dál naplňovat pocity zoufalství, zloby a absolutního odevzdání. Zastřelit a zakopat pod stadión juve, třeba jeho to tam jeho duch nějak prostoupí a Fredy bude konečně užitečný.

Hernanes 2/17/1039

- Ta troska, co nám vrátili z Brazílie, by se jinde v lize na hřiště nedostala, u nás doufáme, že to bude náš spasitel. Jestli se z aktuálního zranění nevyléčí do formy, tak sme nahraní. Ale pořád doufám, že nám ještě má co dát. Jen tomu už přestávám věřit. Lazio vědělo kdy prodat.

Kovačič 7/20/1602

- Milášek. Světlo na konci tunelu. Jediný hráč v týmu, který je schopen zvednout fanoušky ze židle v dobrým slova smyslu. Běhá, nahrává, snaží se něco vymyslet, nechává se okopávat a začal už i dávat góly. Kdyby kolem sebe neměl takovou bandu trotlů, tak Raiola hubne ze stresu proč vsadil na Pogbu a ne na něj. Jasně má pořád nedostatky, ale je mu doprdele 20 a táhne celý tým! Nechcu vidět ten humbuk, až ho ET prodá a doufám, že se toho ještě pár přestupáků nedočkám.

Kuzmanovič 1/15/1045

- Když má někdo v životopisu jako největší kariérní úspěch to, že spadl ve vápně, tak je to smutné. Když takový hráč odehraje 1000 minut za půl sezóny za Inter, tak je to tragédie. Mistr přihrávky doboku a dozadu. Jeho sprint na 100 metrů by vyžadoval 4 pauzy na občerstvení a ubytování přes noc. Než zjistí, že ho soupeř obehrál, tak se už kope druhej roh po zákroku Handy. Evidentně stojí za hovno i jako tlumočník pro Vidiče. Na pár zápasu se zvednul, ale to je vítězství, jak když místo Zemana mluví Ovčáček. Darovat. Komukoli.

M´Vila 13/750

- Zezačátku byl totálně bez fyzičky, pak se zranil, mezitím ukázal, že mu to moc nejde vedle Medela…těžko říct co s ním. Začínají se rojit zprávy, že jakoby platíme Rubinu část jeho přestupu k nim nebo co, takže se ho možná budem zbavovat. Dal bych mu ještě šanci, ale zatím na prdel nikoho neposadil.

Medel 18/1411

- Fakt pitbul. Soupeři ho cítí a s ním na hřišti vypadáme defenzivně několikrát lepší…bohužel díky stoperům je to násobení nuly. Hlavně Fredy by měl od něj dostávat nějaký lekce, protože Gary má nejlepší úspěšnost přihrávek v týmu (z hráčů 10+ zápasů). Jasně nejsou to žádný pasy za obranu, ale od toho tam sou jiní a Fredy sere i tyhle.

Obi 1/13/580

- Nikdo ještě nezjistil, kde má vlastně hrát a jestli je to ok hráč nebo průměrák. Aspoň je to ale odchovanec, takže zůstane. Jenom jestli jeho vrcholem nebyl gól v derby…

Icardi 12/22/1635

- Hraje pořád, protože prostě musí, tak už začíná občas vypadat unaveně, ale pořád zběsile nabíhá, což je obdivuhodní, když víc balónů jde za zápas na toho týpka ve druhým patře Curvy Nord, než na něj. Kdyby hrál za AS, tak teďka nahání v počtu gólů Ronalda. Zabiják s neutuchající chuti po gólech a to se naučit nedá. Až s ním začnou hrát fotbalisti, tak bude nezastavitelný.

Osvadlo 7/18/946

- Pan Fotbalista. Ještě se ale nezjistilo, s kým se mu nejlíp spolupracuje, ale nejspíš je z ostatních nejlíp schopný hrát sólo hrot. Potřebuje se dostat do lepšího zápasového rytmu, ale určitě se na něm dá i do budoucna stavět. Jediný se nebojí seřvat Nagatoma, že centruje jak chromá babka po půlčanu absinthu.

Palacio 1/17/1188

- Konečně už dal gól, tak snad se teďka rozjede i v produkci. Jinak jak je u argentinských útočníků Interu zvykem, tak ho totálně odrovnalo MS, kde hrál se zraněním, na což doplatili vlastně všichni zúčastnění, Argentinu nevyjímaje. Podle konce podzimu to vypadá, že mu nohy ještě neodešly, takže se do toho snad dostane…tu hrubici proti Udine přikládám tomu, že mu lezlo na mozek to jeho střelecký prokletí. Jeden z mála hráčů, o kterých víme, že můžou tým táhnout.

Bonazzoli 5/189

- 17 let, v květnu 18. Nuff said.

Resume:

Out: Campagnaro, Ranocchia, Nagatomo, Kuzmanovic, Krhin, Guarin, Mbaye…možná Vidic, Jonathan, M´Vila

In: Ježíšku máš co dělat, nechám se překvapit, ale nějaký křídla, stopeři a středovej záložník by se zišli.

Reagovat
lnterista

Moc pekny a souhlas ale co mate s tema kridlama...ja nechci zadne kridlo jedine second strike. Nebo myslis kridlo jako obrance nebo do 433? Jinak stredni a krajni obrance nejaky zaloznik a utocnik by bylo fajn ale to spis dostanu avantadora po stromecek

Reagovat
Votas

vycházím z toho, že o tom Bobby někde mluvil, že potřebuje křídelní hráče. teď nemáme vlastně žádný. Vůbec by mi ale nevadilo, kdyby tím myslel nový beky, když se bude hrát na dva hroty s trequartistou. Kdyby se mělo hrát 4-3-3, tak bych totiž na bekách radši viděl Campagnara s Juanem.

Reagovat
lnterista

Jj souhlas ale asi spis 4231. Jinak stastny a vesely vsem o)

Reagovat
snuff24

Reagovat
smazaný uživatel

Velice čtivé!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

skvělý! několikrát jsem se u toho přidusil vánočkou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Ten Ranno a Guarin u toho chčiju

Reagovat
Furia Ceca

+ Kuzmanović

Reagovat
smazaný uživatel

najs

guarína si vystihol.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

famozni

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
olis

chod doriti ty lucker, odstup!

Reagovat
ryzskej

Bože, smaž si tu svůj profil!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele