Jeden z nejhorších zápasů za poslední roky, hodnotil Xavi prohru se Šachtarem

08.11.2023, 10:23
Aktuality
Xavi (© AFP)

Trenér Barcelony Xavi označil úterní porážku 0:1 na hřišti Šachtaru Doněck za jeden z nejhorších zápasů katalánského velkoklubu za hodně dlouhou dobu. Španělští šampioni nevyužili šanci stvrdit postup do osmifinále Ligy mistrů už po 4. kole skupinové fáze. Xavi po druhé porážce v sezoně připustil, že se jeho tým nenachází v ideální formě.

"Byl to jeden z našich nejhorších zápasů za poslední roky. V duelech Ligy mistrů musíte ukázat to nejlepší, abyste uspěli. To se nám dnes nepovedlo, nehráli jsme dobře," citovala Xaviho agentura AP.

Zápas v Hamburku, kde Šachtar kvůli ruské vojenské agresi na Ukrajině hraje domácí zápasy, rozhodla hlavička Danyla Sikana ze 40. minuty. Barcelona pouze jednou trefila prostor mezi třemi tyčemi a po porážce 1:2 v El Clásicu s Realem Madrid prohrála podruhé z posledních tři soutěžních utkání. Katalánci tak nenavázali na sezony 2002/03 a 2020/21, kdy zvládli úvodní čtyři zápasy skupinové fáze.

"Nezažíváme vydařené období, moc dobře to víme. Je to i o psychice, jsme nekoncentrovaní, nepresujeme dobře, nedaří se nám plnit taktické úkoly. Musíme se dát rychle dohromady a zlepšit se ve všech ohledech," uvedl Xavi. "Pořád ale máme vše ve svých rukou a postup si můžeme uhrát už příští kolo doma proti Portu," podotkl třiačtyřicetiletý kouč.

Jeho tým má ve skupině H devět bodů stejně jako Porto, které v úterý zdolalo na svém hřišti 2:0 Antverpy. Šachtar ztrácí tři body a drží se ve hře o jedno ze dvou postupových míst.

"Především chci pogratulovat svým hráčům, odvedli skvělou práci. Vždycky říkám, že pokud chcete útočit, musíte umět bránit. Od perfektní defenzivy jsme se dnes odrazili," ocenil po překvapivém triumfu trenér Šachtaru Marin Pušič, jenž poprvé vedl tým teprve před dvěma týdny při porážce 1:2 v Barceloně. Od té doby ale ukrajinští šampioni uspěli ve všech třech soutěžních utkáních, navíc neinkasovali.

"Ve druhém poločase v Barceloně jsme si ověřili, že se proti nim dá hrát. Dnes jsme ukázali, že se dají i porazit," přidal záložník Heorhij Sudakov. Šachtar v dalším kole opět v Hamburku přivítá Antverpy, které jako nováček stále čekají na první body v soutěži.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
2miguel1

Je to ako na hojdačke tie naše výkony. Dlho sme mali zranenych hračov a im trvá dokym sa dostanu do prevadzkovej teploty, hlavne teda Lewandowski s tym ma problem. Neviem ako velmi je dôležity Frenkie, ale štatistiky hovoria jasne, že s nim mame to ratio vyhier o dosť vacsie. Chcelo by to aspon 2 mesiace hrat tak, aby sa nikto nezranil a mali sme pevnu 11.

Reagovat
Strakosha

Kdo místo něho? Ten absolutně nemá Barceloně co dát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele