Je to splněný sen, říká Saelemaekers o angažmá v AC Milán

05.02.2020, 09:57
Aktuality
O motivaci postaráno má pro nejbližší měsíce Alexis Saelemaekers. Dvacetiletý krajní záložník se koncem ledna rozloučil s Anderlechtem a zamířil na hostování do AC Milán. V dresu slavného klubu si na své konto okamžitě připsal debut, splnil si sen a rozhodně nehodlá usnout na vavřínech...

AC Milán hrál v neděli doma s Hellasem Verona a Saelemaekers se na trávník dostal čtvrthodiny před koncem, kdy mu místo na pravém okraji obrany přepustil Davide Calabria. Radost z velkého dne mu pokazil výsledek, Rossoneri jenom remizovali 1:1 a zaznamenali další z řady ztrát.

"V neděli to pro mě byl neuvěřitelně důležitý moment, o tom není pochyb. Splnil se mi sen, bylo to něco fantastického," řekl po svém debutu v dresu Rossoneri.

"Naskočil jsem na pozici pravého obránce, na níž dovedu hrát. Směrem dozadu jsem spolehlivý a dovedu soupeřům odebírat míče, dobrý jsem ale také v ofenzívě. Rád hraji hodně živě bez přílišného přemýšlení. Neustále se ze sebe snažím dostávat to nejlepší a pomáhat týmu," popisuje své vlastnosti.

Saelemaekers je na severu Itálie na hostování, které vyjde na tři a půl milionu eur. V létě se pak může stát kmenový hráčem AC, to si totiž zajistilo i opci na trvalý přestup.

"Potkal jsem se s několika skvělými lidmi jako Boban a Maldini. Byla to neuvěřitelná zkušenost, jako hráče jsem je vždycky obdivoval. Je to splněný sen. A samozřejmě je tady i Zlatan Ibrahimović, viděl jsem ho v televizi při rozhovorech a teď sedí ve stejné šatně jako já, to mě ještě více stimuluje, abych pracoval o to tvrději a prosadil se. Jak už jsem říkal, jsem pyšný na to, že zde mohu být a moje cíle jsou jasné. Nejlepšími možnými výkony chci pomoci klubu, potřebujeme se posouvat tabulkou směrem nahoru a snad budu důležitou součástí týmu," doufá Saelemaekers.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (47)

Přidat komentář
martin.b

Hodně rychle se z něj probereš.

Reagovat
TheMally11

liverpoolčani vylézají z nor

Reagovat
martin.b

O to vůbec nejde, AC je zkrátka už 8 let na dně a žádný vedení není schopný nic udělat. Přitom by jen stačilo zaplatit pořádnýho trenéra s vizí a ne ty klauny co se tam vystřídali od odchodu Allegriho.

Reagovat
smazaný uživatel

Abys nelitoval, ono AC už není co bývalo...

Reagovat
Kluivert9

Někdo by mu měl říct, že není Maldini, jako Maldini...

Reagovat
Puskas

Já myslím, že to perfektně ví, zbytečný útok.

Reagovat
fabec1222

To má dost divný sny

Reagovat
smazaný uživatel

"Směrem dozadu jsem spolehlivý a dovedu soupeřům odebírat míče, dobrý jsem ale také v ofenzívě." Chlapec už od Zlatana evidentne čo to pochytil.

Reagovat
Dufan

tak měl by si i věřit a ne dělat ustrašený prohlášení.... a kdyby byl špatnej tak by nešel do AC... jednoduše asi naznačil svůj styl

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jo ale keď to hráč sám o sebe prehlási znie to zvláštne. Navyše do AC sa dostali už aj taký experti ako Mesbah či Constant.

Reagovat
Puskas

Jako myslíš, že to byla jeho první slova po přistání? Na tiskovce ho vyzvali, aby popsal své přednosti. Proč by měl házet fráze typu, že by to měl posoudit někdo jiný...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozumiem, lenže podobné vyhlásenia o sebe nedávajú ani hráči ktorý toho dokázali viac. Pri všetkej úcte k nemu.

Reagovat
Puskas

Já v tomto problém nevidím, kdyby říkal, že je nejlepší, že to nebo ono umí skvěle, tak neřeknu, ale podle mne jen suše popsal své přednosti. Těch, co něco dokázali, se nikdo na přednosti nemusí ptát, ale mladíka, který se představuje divákům už jo.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt. Ja som to nemyslel nejak vyslovene ofenzívne voči nemu, len mi to prišlo zvláštne. Uvidíme čo dokáže ono ani ten Anderlecht odkiaľ išiel teraz nie je čo býval v minulosti...

Reagovat
Dufan

jo nemělo by to znít nijak velkohubě.... hrát jsem ho neviděl, takže jestli umí co říká, tak ať.... ty další experty radši ani nekomentovat :D

Reagovat
ttopi

Předpokládám, že měl doma plakáty AC Milán

Reagovat
smazaný uživatel

A komu dalšímu se ještě splnil sen hrát za AC?

Reagovat
smazaný uživatel

Andrea Pirlo.

Reagovat
milanista9

Reagovat
Mrvinho

Všem co tam hráli. Ti co na to neměli šli k modrým

Reagovat
smazaný uživatel

A ti, co nemají na současné AC, jdou ke kterým modrým - Brescia?

Reagovat
smazaný uživatel

20 rokov plat odhadujem tak na 30,40 k a vysmiaty ..... v reálnom svete môže 20 ročný tak čakať na MHD do školy alebo do roboty ,to je proste sen

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

"Rád hraji hodně živě bez přílišného přemýšlení."

Chlapče, tohle je calcio. Tady bez přemýšlení útok nezaložíš. Leda tak soupeřův.

Reagovat
Kily

však to by neměl být problém, AC Milán dělá fotbal bez přemýšlení už nějakých pět let

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Largo

Pravda.

Reagovat
Eldarion

sad but true

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo by mal ľutovať? Že AC není to čo bývalo? Podmienky a financie iste má dobre. A skôr sa vráti AC na vrchol ako Juventus a Inter výhra ligu majstrov.

Reagovat
The Krupy

To je pomerne odvážne tvrdenie o nejakej kríze ktorá postihuje každý veľký klub sa dalo hovoriť ak by trvala tri-štyri roky, toto je už viac než kríza.

Reagovat
milanista9

Live ještě titul nezískalo ale po dvaceti letech získá. Takže nemluvě o tom, že krize v AC je víc než krize. Prostě krize nic víc.

Krize ale pak vyhráváte 8sezón ligu (Serii A) ale ligu mistrů ani jednou? No tak přemýšlím nad tím co bude s Juve další dekádu. Jestli se udrží na vrcholu dalších 8 let a vyhraje LM? No nevypádá to moc zatím přesvědčivě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Úžasný kolik talentů dokáže Belgie produkovat

Reagovat
Kluivert9

To ano, ale nejsem si úplně jistý, jestli tohle je zrovna ten případ...

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Csaplárova past

Jeste pred 15 lety tohle platilo ...

Reagovat
milanista9

Ono platí. Ta historie klubu se nezmění. Mám pocit, že zrovna fandové Chelsea to chápat nebudou.

Reagovat
Csaplárova past

Historie se nemění a bohužel to vypadá, že budoucnost se od přítomnosti taky nezmění. Tohle přece chápe i fanoušek Chelsea ...

Reagovat
milanista9

"to vypadá, že budoucnost se od přítomnosti taky nezmění"

Aha

Reagovat
Largo

Reagovat
cubazi

Vyzerá že bude dobrým DJom.

Reagovat
Rothbard

Spln sa mi senil - Alexis Saelemaekers

Reagovat
janinho

ako dlho budete este niektori opakovat tu kokotinu co povedal bodorov a mecarov verny druh???

Reagovat
Kucka

Já jeho jméno pořád čtu jako Salesmaker

Reagovat
Savi

Já jako Sal...a dál je to moc složité. To víš, rád čtu bez přílišného přemýšlení

Reagovat
Kang & Kodos

Z jednoho bordelu do druhýho V létě by mohl k nám, Chipciu rozhodně doporučí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele