Je to překrásné, zní po postupu do semifinále poháru z Mirandésu

06.02.2020, 09:52
Aktuality
Dva překvapivé semifinalisty má letošní ročník Španělského poháru, v úterý si cestu mezi poslední čtyři proklestila Granada a včera jí napodobil druholigový Mirandés. Ten si vyšlápl na třetí prvoligový celek a před vlastními fanoušky si poradil s Villarrealem...

Mirandés je až na jedenáctém místě tabulky druhé nejvyšší soutěže, zvučnějších jmen se každopádně nebojí a už v lednu se o jeho síle přesvědčily Celta Vigo a Sevilla. Villarreal včera po většinu zápasu tahal za kratší konec a dvakrát dohnal jednobrankové manko, potřetí se mu to ale už nepodařilo a nakonec podlehl 2:4.

"Teď se vznášíme v oblacích, pravděpodobně si to ani neuvědomujeme. Takovéhle večery, to je prostě zábava a je třeba si je užít, jelikož jich není zase tolik. Je to překrásné," nechal se slyšet trenér Andoni Iraola.

"Hráči ze sebe vydali všechno, mají neuvěřitelného ducha. Nebyl to perfektní zápas a udělali jsme několik chyb, dvakrát jsme za ně byli potrestáni, v obou případech jsme ovšem pokračovali ve své hře a byli za to odměněni," dodal někdejší dlouholetý hráč Athleticu.

Fanoušci Mirandésu se mohou těšit na semifinálový los a ten jim přisoudí už čtvrtého prvoligového soupeře v řadě. Jednou z variant je Granada, o dalších dvou případných soupeřích rozhodnou dnešní čtvrtfinále Real Madrid - Real Sociedad a Athletic - Barcelona. Mirandés se pokusí překonat kousek ze sezony 2011/2012, v níž ho v semifinále zastavil Athletic, o čtyři roky později mu o kolo dříve vystavila stopku Sevilla.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
Ángel di María 22

Tohle je pecka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Parada.Ten novy format CdR je super. Aj vdaka nemu padaju favoriti Nemyslim si ze by v odvete udrzali postup. Konecne nieco pozitivne od zvazu

Reagovat
netopier

No oni to už raz dokázali dotiahnuť do semifinále ešte v starom formáte.

Reagovat
smazaný uživatel

Přiznejme si...kdo ve fifě nebo v FMku při simulování sezóny, neprožíval svou "Wonder Season" a na X někdy i XY pokus neporážel silné soupeře v pohárech pro zisk větších peněz do rozpočtu.

Reagovat
Mercury

S dostatečným počtem loadů ji mohl zažít opravdu každý

Reagovat
ttopi

CSM klasika. Save před zápasem, pak vypnout komp a znovu... a znovu... a znovu... a výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Tož, to já jsem třeba FM 12 a 13 jinak ani nehrál než tímto způsobem. Ale nutno říct, že jsem nejel style ALL WIN, ale tak nějak...jakože...když jsem Birmingham City dotáhl za 5 sezon do PL ke špičce, tak jsem každou sezónu měl úspěšnou, to rozhodně. Něco, jako Vrba zažíval v Plzni. Nebo Guardiola v Barce. Ale z pohárů jsem vypadával a v první sezóně v PL jsem nebyl daleko od sestupové příčky.

Každopádně FM12, 13 před lety jsem hrál i stylem 3D mód a bez savů a loadování. Nebo jsem to udělal 2x, 3x...jenže jsem pak měl nejvíce branek vstřelených a nejvíce inkasovaných. Lize vládli 2 moji střelci s 30 brankami, kdy ostatní jich měli 20 z ligy. A takhle jsem hrál za Slavii, Tottenham nebo Everton. S Evertonem jsem vyhrál s Cavanim apod. hráči Ligu Mistrů asi ve 3 sezóně a modlil jsem se, aby Barcelona vyřadila MU. Protože MU byl neporazitelný. Jen několik branek inkasovaných, samé výhry...to se nedalo. Vždy jsem byl druhý a je se dohnat nedalo. Tak jsem to začal simulovat formou těch teletextů a bylo to reálnější.

Navíc ze Slavie mi tím 3D hraním chtěl koupit Tottenham Chramostu asi za 30 mega, protože měl hodnocení asi 86. A další hráči Slavie měli hodnocení jak z předního týmu PL.

Tohle ty stará FMka mají super. Simulaci tím teletextem. Že tým koučuje a řídí asistent trenéra. To v těch nových FMkách nejde.

Reagovat
Pipo123

Toto by ma nikdy nebavilo, potom to stráca to svoje kúzlo ne? Já som hral roky FM a práve to trápenie bolo na tom najlepšie, potom ten pocit keď si po pár sezónach klub sračkách vytiahol medzi eltiu.

Já si spomínam na hru FM 17 to bolo asi, hral som za Deportivo v druhej lige, nemali ani euro na prestupy, veľké dlhy, tak som podpísal starých hráčov za zenitom, vybojoval postup v druhej sezóne a ani po postupe mi nedali žiadne prachy. Mal som v týme Capdevilu starého ľavého obrancu, no po postupe som mal iba jednoho ako tak kvalitného stopéra a žiadne prachy, tak som Capdevilu prerobil na stopéra, v poslednom kole som musel poraziť Barcu doma aby som sa zachranil, len 30 minút som robil taktiku, nakoniec som hral 5-4-1 a vyhral 1:0 Som sa inak tešil, inak to prežíval. Tie SL moc nechápem, potom tá hra postráda zmysel

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží, co jako hráč od té hry očekáváš. To, že takový styl postrádá smysl pro tebe neznamená, že druhého to nemůže bavit. Já měl taky radost, že jsem vytáhl Birmingham mezi elitu. Jednoho obránce, kterého jsem si koupil hned na začátku, jsem piplal celou sezónu v Champu, pak v PL a to už jsem ho bránil přestupům. Další sezonu jsem ho už prodal Liverpoolu a pak jsem ho sledoval, jak se mu daří. A pak jsem očekával i attack na mého útočníka, který mne tahal taky 2-3 sezony a už měl kvalitu na lavičku Chelsea apod. Jediná nevýhoda byla, že jsem si to moc neprožil. Bylo to takové rychlé. Máš tu sezónu rychle odehranou. Ale to už byl můj problém.

Jinak to, co říkáš, chápu. Jako spoléhat se opravdu na poslední zápas...já bych třeba ten zápas zkusil 2x, 3x a třeba s jinou taktikou. To už je hráč fajnšmekr, když to zkusí 1x a hop nebo trop. Mne právě ty stará FMka nebavila. Hrál jsem si tam s taktikou, Chramosta mi dal 2x 30 branek v Gambrinus Lize a šel za miliony do PL. Jo, super. Ale k čemu, když dostanu tolik branek, co sestupující tým? A mám hokejové výsledky 5:3 apod.? I v PL? Je fakt, že jsem držel podobné taktiky. Ale ani náznak změny nebo reálnějších výsledků. Takže to simulování mi pak přišlo lepší.

Kdybych znal někoho, kdo ty nová FMka hraje, ukázal mi to, tak bych se o to taky pokusil. Jenže nemám. A ty defaultní "rady" nebo popisky nic nevysvětlují. Na druhou stranu jsem si psal s jedním týpkem na FB a ten mi říkal, že hrál za Buornemouth a trávil u toho hodiny a hodiny u taktiky apod. Jako...to mne už zase ta hra tolik nebaví, abych tohle dělal. Já třeba tu sezonu ve starém FMku hrál čistého času asi 48 hodin. Právě škoda, že tam nedali nějaký arkade mod pro nováčky. Ta hra pro mne byla nehratelná. Hrál jsem asi FM16 a bylo to pro mne nehratelné. Zkoušel jsem taktiky a sundávali mne už v přípravě. Je fakt, že pak jsem chvíli hrál za Slavii a měl jsem solidní podzimní část. Jenže jak mi odcházeli hráči jak na bitevním poli...nabídka - odmítnutí prodeje - brekot a výhružky - nakonec prodej, tak mne to přestalo bavit. To ve starém FMku šlo ty hráče nějak udržet. Ale tohle byl opruz. A nebylo, kde nové brát.

Reagovat
Pipo123

FM je už docela náročná simulácia, sám si to niekedy zahrajem, mám v PC stále FM 19, ale už tomu nevenujem toľko času.

Teraz sú tam také veci že hierarchia týmu, hráči sú rozdelení do sociálnych skupín, napr hral som za Ipswich a hráč Cole Skuse tam hraje dlho, miláčik fanúšikov a spoluhráčov, no já som ho predal a hneď mi všetci hráči išli moralkou do prdele, dokonca si ma zvolali že chcú so mnou prebrať prečo som predal tak dôležitého hráča akým je Skuse a tam máš niekoľko odpovedí čo im povedať, pritom mám pocit že ani jedna nie je správa a každá moja reakcia ich len viac nasrala. Potom boli všetci nešťastný a o pár týždnov ma vyhodili a dôvod? Mizerná morálka hráčov a strata rešpektu v kabíne

Reagovat
smazaný uživatel

No, dovedu si představit, jak si se cítil. Víc v OZ.

Reagovat
Israha

Jako na jednu stranu obrovský úspěch, to bez debat. Ale že bych se chtěl dívat na ně s Granadou místo např. dvojzápasu Sevilla - Villarreal, to říct nemůžu . Sportovně zajímavé, ale pro mě divácky neatraktivní.

Reagovat
madridcan

A ja zase mam rad také príbehy ako je Mirandes. Keď nás svojho času vybavil Alcocron 4:0-to neuveriteľné Galakticos 2, tak samotný Perez pozval celý klub na obed so svojimi hracmi, veľkú prehliadku stadionu a večer sa mohli tešiť z postupu, keď prehrali Vaartovym gólom. A práve radšej si pozriem Mirandes ako by som mal pozerať na zápas, ktorý môžem vidieť s železnou pravidelnosťou v lige a dokonca aj v Europe

Reagovat
netopier

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Raul=Real

je to naozaj zaujimave spestrenie...celkovo ten novy format asi lepsi, aj ked na odvety si viac zahrali nahradnici....ak by sa hralo na odvety, taky Brahim by mal urcite o 20min viac

Reagovat
madridcan

Akože s dovolením, ale nasrať na celú Brahimovu minútaž a najmä, keď má byť 20 minutova Z hráčov sa už celkovo stávajú mulice, ktoré musia za každú cenu hrať, lebo divák dopozerá dnes zápas svojho tímu a zajtra chce ďalší. Obmedzenie odvetných zápasov je jedno z rozhodnutí, ktoré sa zväzu podarili podľa mňa. Aspoň kompenzuju zapredanie sa ropakom

Reagovat
Messiáš

Andoni je hezky pripravil. Tohle Mirandes dalo trochu vzpomenout na to pred lety (sezona 2011/12), kdy v Copa del Rey porazelo tehdy tretiligove Mirandes tymy z Primery hlavne diky skvelym vykonum Spanelskeho Robbena > Pabla Infanteho, reditelovi bankovni pobocky, ktery rozhodne mel i na lepsi tymy. Uvidime, jestli tenhle pribeh bude mit pokracovani

Reagovat
Shevchenko

V článku mi chybí informace, že to není tak dávno, kdy hráli semifinále Copy, a to dokonce hráli 3. ligu.

Reagovat
Kily

Reagovat
Shevchenko

Ale se Sevillou vypadli ve čtvrtfinále.

Reagovat
Kily

myslím čtvrtfinále, píšu semifinále

Reagovat
Phillipinho

Iraola slusnej valec By mohl v budoucnu prevzit Athletic.

Reagovat
Ángel di María 22

No, válec.. V lize to zas taková hitparáda neni. Ale Iraola je dobrej, ten na to treba mit v budoucnu bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska neveri Barce snad ani sama Barca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele