Je to i Galtierova trofej, řekl po úspěšné premiéře Gourvennec

02.08.2021, 10:32
Aktuality
Hráči Lille (© AFP)
Ve druhé polovině tohoto týdne startuje nový ročník francouzské nejvyšší soutěže a dva nejlepší kluby za sebou mají generálku. Netradičně v Izraeli se včera hrál Superpohár a trofej získal úřadující mistr z Lille, který si poradil s PSG...

Úspěšnou soutěžní premiéru za sebou tak má nový trenér Jocelyn Gourvennec. Tomu své místo v průběhu léta přepustil úspěšný Christophe Galtier, který přijal novou výzvu a ujal se kormidla OGC Nice.

"Hráli jsme o trofej a získali titul. Ve druhém poločase jsme trpěli, soupeř totiž disponuje obrovskou technickou kvalitou. Trpěli jsme hodně, ale hráči jsou na to zvyklí. Několikrát se jim to stalo i v průběhu minulé sezony a znovu jsme byli schopní to ustát," pochvaloval si Gourvennec.

"Myslím si to a řeknu to velmi jednoduše: O tuto trofej se spolu dělíme, se svými spolupracovníky tady odvedl vynikající práci a je to tak i jeho titul. Je dobré začít pozitivně a vítězně, tým má velkou vnitřní sílu a disponuje obrovskou spoustou talentu. Dnes jste se o tom mohli přesvědčit," dodal.

Bloomfield Stadium viděl jenom jednu branku a o tu se v závěru první půle postaral povedenou ranou Xeka. Portugalský záložník po závěrečném hvizdu převzal i cenu pro nejlepšího hráče zápasu.

"Vyhráli jsme zaslouženě, jako vždy jsme hráli jako jeden tým. LOSC má zvláštní identitu a znovu jsme to ukázali. Cena pro nejlepšího hráče zápasu představuje bonus, nejdůležitější je to, že jsme několik měsíců po zisku titulu zvládli další těžký zápas. Tvrdá práce se nám vyplácí. Vím, že okolo nás panuje spousta pochybností, ale my sami si dobře uvědomujeme svou cenu a kvality," upozorňuje Xeka.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (27)

Přidat komentář
Gedofrey

Nádhera

Reagovat
Coniglio

Reagovat
smazaný uživatel

P$G -

Reagovat
Largo

Reagovat
oli9

Každá ztráta PSG potěší

Reagovat
twelwer

Ten Pochettino fakt nechce nic vyhrat ?

Reagovat
Seydou Doumbia

Nechtěl, taky tomu přízpusobil sestavu. Vyhrajou ligu to stačí

Reagovat
Csaplárova past

Že vyhraje PSG ligu se říkalo i vloni ...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lopiger

Taky jsou v PSG dva Argentinci, dva Brazilci a dva Italové kteří hráli všichni finále mezinárodních turnajů a teprve se zvolna vrací z dovolené... + dalších x hráčů ještě nebylo fit včetně Mbappého třeba

Reagovat
Lopiger

Naopak Turci vypadli brzy, takže Lille mohlo mít svoji základní sestavu

Reagovat
smazaný uživatel

to nemyslíš vážně, jak takovej tým může hledat alibi , to je nonsense

Reagovat
Lopiger

Tak když ti chybí 10 nejlepších hráčů tak to jde poznat v jakémkoli týmu - nonsense by to byl kdyby prohráli proti nějakému slabému týmu, ale Lille nevyhrálo ligu jen tak náhodou :)

Reagovat
smazaný uživatel

navas: hakimi-kehrer-kimpembe - diallo: Herrera - Pereira - Edimbe - Muinga: Icard - Draxler , z těchto možná Dva tři jsou na lavku, zbytek by hrál základ téměř v každém top týmu , ale jo máš pravdu, k těmhle skvělým hráčům chybělo těch 10 ( ) lepších aby udělali Lille

Reagovat
Pyroman

To asi ne hele. V plné sestavě PSG budou z těch jedenácti tak maximálně Navas, Hakimi a Kimpembe. Netvrdím, že jsou ostatní úplní tragédi, ale nikdo z nich nemá na základ v PSG ani v jiným top klubu. Papírově možná Icardi, ale ten hraje poslední rok takovou bídu, že má sotva na první ligu.

Pořád to byl dost silný tým, aby Lille mohli porazit, ale představa, že PSG s náhradnickou sestavou přejede Lille, který hrálo skoro v nejsilnějším složení, je docela naivní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono pred sezónou sa ľahko prihodí aj takýto výsledok. Aj napriek tomu, že tu išlo o Superpohár.

Svojho času, je to už dávno, Trnava porazila Ajax na predsezónnom turnaji Trofeo Teresa Herrera v La Coruni.

Reagovat
Csaplárova past

O co ti jako jde? Minulou sezonu s nima PSG udelalo jen 1 bod a to hrali v plne palbe

Reagovat
twelwer

Klud ja len tak som podrypol. Chapem z casti preco to takto bolo.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
Seydou Doumbia

Netradičně v Izraeli...no Fr pohár hráli v posledních letech v Maroku, USA, Číně, Kanadě, Gabonu čili asi tradičně to dali do prdele Lille potěšilo. Po tom odchodu dvou klíčových hráčů na začátku přestupáku jsem čekal větší výprodej, ale zatím to drží. Jen u brankáře jsem trnul hrůzou, jak to namazal Ikardimu v nastavení do gólovky.

Reagovat
cink

*ikardymu

Reagovat
Csaplárova past

* Ykardymu

Reagovat
smazaný uživatel

*Tupému nechutnému podpantoflákovi

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Freedo

Xeka>Xhaka

Reagovat
smazaný uživatel

Pochettino po zápase: "Zgourvennec zasraný!"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele