Januzaj se pokusí najít nit v Sunderlandu, zpátky pod Moyesem

12.08.2016, 15:36
Aktuality
Nevybojoval si důvěru Louise Van Gaala a teď ani tu Josého Mourinha, a proto se Adnan Januzaj stěhuje za manažerem, který mu v Manchester United poprvé dal velkou šanci. Režim Davida Moyese na Old Trafford neměl příliš pozitiv, ovšem průlom belgického ofenzivního záložníka jím bezesporu byl, a proto dává Januzajovo hostování v Sunderlandu velký smysl...

David Moyes daroval Januzajovi ligový debut už 14. září 2013, jen krátce po křídelníkových osmnáctých narozeninách, a hned při svém prvním startu v základu potom belgický mladík o pár týdnů později dvěma góly sestřelil kuriózně právě Sunderland, svého nynějšího zaměstnavatele.

"Adnan do týmu přináší jiné ingredience. Musím ho dostat zpátky na úroveň, na které hrál před dvěma lety. Dostane k tomu každou příležitost. Doufám, že fanoušci Sunderlandu uvidí toho pravého Adnana Januzaje," řekl ke své další akvizici David Moyes.

Adnan Januzaj tak trochu sešel z cesty loňským hostováním v Borussii Dortmund, kdy si patrně ukrojil velké sousto, v lize za celý podzim nastřádal jen 165 minut a později byl povolán zpět. Ani pod Van Gaalem si ale místo na slunci nenašel a na jaře přidal ubohých dvacet minut soutěžního fotbalu.

To je skutečně v ostrém kontrastu s Januzajovou první sezonou v profesionální kopané, když pod Moyesem patřil ke stabilním článkům základní sestavy a celkem zasáhl do 27 ligových kol.

Bývalý manažer Evertonu do širšího kádru Manchesteru United poprvé sáhl již ve středu a vylovil odtamtud Paddyho McNaira i Donalda Lovea. V jejich případě se však jedná o permanentní přestupy se čtyřletými smlouvami.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (124)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tahle dvojka je teda zaručeným receptem na úspěch

Reagovat
iamek

Moyes cmon. Jeste mame par zajimavych kousku.

Reagovat
Murtago

Kdo by pak přihrával Vardymu na góly?

Reagovat
papanegra

Takovej talent to byl, teda aspoň tu o něm mufani psali.. Rashford dopadne ještě hůř..

Reagovat
smazaný uživatel

Sterling a Janko vystřelili v té sezóně šíleně. Uvidíme, kde budou za další 3 roky .

Reagovat
smazaný uživatel

sterling vystrelil, januzaj vôbec..

Reagovat
Zark

a co nový Nani - Zaha?

Reagovat
Busby babes

to nebyl odchovanec.

Reagovat
Zark

aha on to nebyl talent vlastnee

Reagovat
Busby babes

Reagovat
jjnovo

Vidíš do budoucnosti jo?

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
mesyas

to je ten lepší hazard?

Reagovat
smazaný uživatel

lepsi Macheda

Reagovat
Carrick

Pro fanoušky fantasy PL a podobných nesmyslů jasná volba.

Reagovat
smazaný uživatel

dik mam lepsie esicko

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Presne takýto typ hráča Sunderland potreboval. Ešte podpísať M´Villu a nejakého hrota. Zostava by mohla vyzerať takto: Mannone - Love, Kone, McNair, Van Aanholt - Kirchhoff, M´Villa (Rodwell) - Borini, Januzaj, Khazri - Defoe

Reagovat
smazaný uživatel

Lamine Koné má v plánu změnit dres. O obránce Sunderlandu se zajímá Everton a jeho nového manažera Ronalda Koemana jistě potěšil fakt, že fotbalista požádal vedení Sunderlandu o odchod.

Reagovat
smazaný uživatel

MOYES: "Lamine is very much part of my plans. We will renew his contract on the 1 September."

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale pokud si Koné postaví hlavu, tak by byla blbost ho tam držet. Navíc tam je pořád zkušený O'Shea, popřípadě Kaboul, který se ke konci sezóny jevil velice dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Kone prišiel ešte len pred pol rokom. Chce zostať v Sunderlande, a Moyes potvrdil, že sa mu chystajú predložiť novú zmluvu. Nemá dôvod ísť preč.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se ozve Everton s konkrétní nabídkou, tak těch důvodů bude mít spoustu. Od lepšího platu až po ambicióznější klub, lepší spoluhráče atd.

Reagovat
B3n

Prej dal klubu "ultimátum". Buď dostane novou, slíbenou, smlouvu, nebo podá žádost o přestup.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hrot zbytečný. Defoe to obstará.

Reagovat
vodka

McNair je záložník primárně a na základ nemá ani on, ani Love prozatím.

Reagovat
B3n

Místo McNaira tam bude Papy. Taky nečekám, že by byl Love v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

McNair je záložník? Sunderland nemá momentálne lepšieho RB ako Love.

Reagovat
Busby babes

to, ze hral v dorostu v zaloze, bych zas tak uplne nebral. Ano, dokaze tam zahrat. Ale u nas i v repre je to primarne obrance.

To mas jak s Blindem, o nem taky u nas hodne lidi rika, ze to je zaloznik, pritom stejnou logikou to je stoper.

Reagovat
vodka

to ale není pravda, v repre hraje primárně zálohu. A i v rozhovorech říkal, že nejlíp se cítí na DM.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je ztracenej ještě víc než vydra v široké řece Amazonce.

Reagovat
9augi9

Matej Vydra? Nuž, je to futbalista a nie plavec, má na to právo.

Reagovat
Kluivert9

Zas hostování

Reagovat
smazaný uživatel

Na základ nemá tak proč by si ho nechal

Reagovat
fenixLFC

tak kto spadne- tito tragedi alebo watford?

Reagovat
smazaný uživatel

Hull, Burnley, Watford ( Swansea, ak neposilnia tím.)

Reagovat
fenixLFC

yup

Reagovat
B3n

Po odchodu Big Sama jsem se o ně celkem obával, ale teď to vypadá, že tam Moyes staví celkem zajímavej tým. Rozhodně jim přeju záchranu. Spadnout by mohli teřba Burnley, Hull a Swansea/Watford.

Reagovat
fenixLFC

stavia zaujimavy tim? to ze tam nataha mladych priemerakov z United a djilobodjiho neznamena ze to stavia zaujimavo....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
B3n

Aha, pouč mě teda, prosím, jak se staví objektivně zajímavej tým.

Reagovat
fenixLFC

ja ti neviem ale ked sa povie stavia zaujimavy tim tak si pod tym predstavujem uplne cosi ine. ze je to zaujimave pre fanusikov United kam mozu odlozit odpad, je uz ina.

Reagovat
B3n

Nejsem fan united a příjde mi, že to, v rámci možností, staví celkem pěkně. Mladí, talentovaní hráči, co už mají s Anglií zkušenosti. Plus už i loni ten tým měl něco do sebe, těžko říct, na kolik to bylo Big Samem a jak to bude fungovat teď pod Moyesem. Ale zatím to, za mě, vypadá, že Moyes má nějakou představu a pracuje na tom. Co jinýho bys chtěl ?

Reagovat
smazaný uživatel

Džumandži bude dobrej, Januzaj by taky nemusel být špatný. Khazri je taky zajímavej hráč. Hodně bude záležet, Jestli si Defoe udrží úroveň.

Reagovat
fantomas

Hull, rozhodně.

Reagovat
fenixLFC

hull a burnley som nemenoval, mal som na mysli toho tretieho k nim

Reagovat
Kucka

WBA snad

Reagovat
B3n

Reagovat
fenixLFC

bohuzial, bez sance

Reagovat
Elliasson

Leicestr?

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sa nechytí teraz pod Moyesom, tak asi už nikde.

Reagovat
r.mrazik

tohle hostovani melo byt pripadne uz loni...snad si konecne zas vic zahraje a dostane se nahoru tak,aby pristi sezonu vytlacil prasatko depaye...

ale jo..je to naivita a asi si uz u nas moc nekopne

Reagovat
Svatej

Tak traore je na hostovani, do obrany máme 5 hráčů, z toho jeden je Ivanovič a druhej aina, zapinam definitivně panike mód, protože v naší situaci nás nejenže kazdej bude chtít natáhnout, ale horko těžko se nám bude kupovat bez LM opravdová kvalita z tymu, kteří svoje odchozí hráče budou potřebovat ještě nahradit.

Pomoc

Reagovat
B3n

Na klid. Ivanovič se může klidně vrátit do formy, Aina může velmi mile překvapit. Jeden krajní bek chybí, to je pravda. Ale myslíš, že to Conte, resp. vedení nevidí ? Neblbni, oni do toho vidí stokrát víc, než my tady. A to s tou LM je taky celkem přežitek, koukni na účka.

Ale jestli chceš, tak klidně vyšiluj

Reagovat
Hokaido

To už jsi mi psal před týdnem. Jsem zvědavej, jak dlouho ti tahle poza vydrží. Ta situace je už fakt kritická. Argumentovat tím, že se Ivanovič možná vrátí do formy už je po týhle přípravě celkem úsměvný.

A i kdyby se to nějakým zázrakem stalo, tak pořád máme jen 6 obránců, z toho Cahill a Terry jsou za zenitem a Aina je úplně bez zkušeností. To je prostě strašně málo...

Reagovat
B3n

Prej póza.

Ok, radši teda budem všichni vyšilovat, jak to vedení vůbec nezvládá, že to vidíme jenom my a že bysme to udělali všechno určitě líp, než oni, ačkoliv jsme jen fanoušci a oni jsou muži (a žena) na svých místech. Jsem zvědavej, jak dlouho Ti tahle póza vydrží, mohu-li použít Tvoje slova

Btw. To, že potřebujeme jednoho beka jsem Ti psal už před týdnem, jak jsi si bystře všimnul, tak úplně nechápu, proč mi to znovu zdůrazňuješ.

A btw. 2, Terry už byl označován, takovými jako Ty, za zenitem už před druhým příchodem Mourinha a pak byl nejlepší stoper na ostrovech bez vynechané minuty na hřišti. Cahill rozhodně taky není za zenitem, jako třetí stoper je vyhovující.

Reagovat
Hokaido

Já jsem Terryho před příchodem Mourinha určitě za hráče za zenitem neměl, spíš naopak jsem věřil, že je schopej ještě nějakou dobu na top levelu odehrát. Ale to je jedno...

Cahill je jako třetí stoper určitě akceptovatelnej. Problém je, že on je momentálně stoper číslo jedna.

Už jsem se tě možná ptal, ale jak teda vysvětlíš, že jsme tak strašně dosrali ten loňskej přestupák?

Já jsem byl loni ve stejný pozici jako ty. Nějak jsem neřešil, že obránci nepřichází, protože to přece nějak zvládneme a všechno dobře dopadne.

Btw. kdybychom měli v týmu Akého a Christensena, tak jsem daleko klidnější, ale samozřejmě jsme je museli poslat na hostování. Konkrétně Aké by u nás dostal asi víc minut, než dostane přes Danielse dostane u Cherries.

Reagovat
B3n

Jasně, nemusel jsi to být přímo Ty, já jen, že už dřív byl JT odepisovanej a dokázal se vrátit ve velkým stylu. I teď je, podle mě, pořád stoper číslo 1 on, v tomhle momentu, kdy nemůže hrát Zouma, pak se uvidí.

Myslím, že neptal. Odpověď úplně neznám, ale jak to vidím já je, že se vyhlídly velký posily, který se pak nedokázaly dotáhnout. Mourinho ještě před začátkem přípravy, tuším, říkal, že chce posilu jak do obrany, tak do zálohy, tak do útoku na rozšíření kádru. Nakonec jsme jen ztěží nahrazovali odchozí hráče. A i tak to nebylo zas tak hrozný. Došel Begovič, Pedro, Kenedy...

Neberu to jako povedenej přestupák, ale pokud se nepletu, to stejný vedení rok předtím udělalo snad ten nejlepší možnej...

Jo, s tím souhlasím. Christensen mě tolik až tak nevadí, protože od začátku to bylo dvouletý hostování a ten plán byl prostě takovej. A že je to povedený hostování. Aké mi tu ale chybí, jako dalšíi bývalí levý beci, jak Felipe Luis, tak Bertrand...

Reagovat
Svatej

Jak píše hokaido, tady už vážně není něco v pořádku, v ideálním stavu by se přivedli dva hráči přímo do základu a zatím to vypadá tak, že si necháme ujít i toho Koulibalyho a do sezóny půjdeme s naprosto tragedni obranou.

Já jsem ten, kterej ivanovicovi věřil celou sezónu, že se přece jen ještě nakopne, ale on to prostě už vzdal a na tyhle úrovni s nim nemuzem počítat Ainu bych si strašně pral, ale je mi jasný, že stejně jako s Christensenem dostanou fanoušci nasrano do huby, takže když už se na ty mláďata má kašlat, tak za opravdovou topclass kvalitu a ani jedno z toho se zatím neděje.

Reagovat
Svatej

Má tam bejt tečka, ale whatever

Reagovat
B3n

Dost silně pochybuju, že něco vzdal. Je to profík, navíc Chelsea-man a něco jako vice-captain. Stoper podle mě není nutně potřeba (když příhlédnu k tomu, že nehrajeme Evropu a za rok se vrátí Christensen). Chybí mi krajní bek, ideálně pravej, ale to už je asi jedno s Azpiho schopnostma zahrát na obou stranách. Těžko říct, jak to vedení připravuje, nebo nepřipravuje, do toho nikdo z nás nevidí a proto si tady nebudu hrát na to, jak to dělají všechno hrozně špatně a panikařit tady, když nevím. Jak jsem už psal dřív, je dost možný, že se někdo na krajního beka přeučí, nebo se to třeba jen zkusí. Mohl by to zvládnout Chalobah, psalo se v souvislosti s tímhle i o Cuadradovi, včera mě napadlo, že by to mohl možná zvládnout i Moses.

Jak říkám, věřím klubu, ti lidi tam nejsou jenom tak z prdele.

Reagovat
Hokaido

No, koupit Mahréze a udělat z Williana RB, to bych asi přežil.

Reagovat
Svatej

S tim si pohrávám už dlouho, ale bál jsem se výsměchu skvely by to bylo

Reagovat
Svatej

Já neříkám že něco vzdal tímhle způsobem, mluvím obecně o jeho touze dostat se zpátky do top formy, protože hraje cimdal hur. O jeho vůli vyhrávat strach nemam, tu měl vždycky

Jezisi hlavně nepredelavat nějaký defenzivní záložník na beky. Mam to rad, když se přesune štít na stopera a zužitkovat tam klid na míči, ale ne na krajního obránce, kde je třeba mrstnost a agilita s míčem přibližující se úrovni kridelniku, to prostě ne. Chci mít v týmu beka na způsob Marcela a ne beka na způsob Roja nebo Jonese

Reagovat
Svatej

Autokorekce mi to tam dost kurvi, ale už to opravit nemuzu

Reagovat
B3n

S tím nesouhlasím, resp. pochybuju, že by to Ivanovič nějak flákal, nebo něco takovýho. Já v něm tohle prostě nevidím. Netvrdím ale, že se nemůžu plést.

Viděl bych to spíš jen jako záskok, přechodný řešení, s tím Chalobahem např. Stejně je to jen moje doměnka, vůbec to tak pak být nemusí. Do budoucna to chce samozřejmě čistokrevný beky, s tím souhlasím. Jen letos asi nějak nejsou k mání, nebo se na někoho třeba čeká, jako na Costu, nevím. Ono taky to, že se o tom nepíše, nemusí nutně znamenat, že se nic v zákulisí nepřipravuje.

Reagovat
Svatej

A což o to, věřit jim můžeš, ale oni tam z prdele poslední rok a pul jsou a to je proste fakt

Reagovat
B3n

Rok a půl jen proto, že ten půl rok předtím bylo to nejlepší přestupní období Chelsea za poslední léta ?

Reagovat
Spalovač šancí

Klid, sparta vypadne z EL a prodá Chelsea Holka s Costou za 10 mega ...

Reagovat
icemike

Mozna to bude jako s Costou, letos nehrajeme LM, takze se to nejak ukope a počká se na další sezonu,kde budou k dispozici lepší kousky

Reagovat
Svatej

Otázka pak je - jak se máme do ty LM v tyhle konkurenci dostat, když je momentálně větší šance, že to nejlepší odejde od nás než naopak?

Reagovat
icemike

Je to jen teorie, nikde jsem neřekl, ze dobrá teorie

Reagovat
ManUnited

Pokud Sunderland udrží Koneho tak by záchrana neměla být problém

Reagovat
Rarášek

Wtf, Ta Ayena, nebo jak se jmenuje, jako celkem luxus trošku. Kolik měla k dobru? 15 sekund?

Reagovat
afc

UPDATE ON MUSTAFI!

The fee is still to be agreed. Arsenal want to pay £25m-£27m. Valencia want £30m

Uz sa to blizi

Reagovat
smazaný uživatel

Zase se budou týden přetahovat o pár milionů a kdo ví, jak to nakonec dopadne. 30 mega za stopera do základu není zase tak moc, ať to tam Arsene hodí a je.

Reagovat
B3n

Očekávám nějakej hijack

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec se s Vale nedohodnete na přestupové částce a skončíte s Evansem

Reagovat
spider_8

Fajn, Wenger je schopný to kvůli těm 3 milionům pohřbít

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Riviera Kid

Obnovená premiéra Paula Pogby v dresu Manchester United se odkládá nejspíš na příští pátek a souboj se Southamptonem. Anglický svaz totiž potvrdil, že první zápas s Bournemouthem hvězdný záložník zmešká vinou dvou žlutých karet nastřádaných v minulém ročníku italského poháru.

Dává to někomu smysl?

Reagovat
r.mrazik

nedava...vubec

Reagovat
B3n

Ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.

Reagovat
Hokaido

Každýmu, kdo má mozek?

Reagovat
fantomas

Ne, uplná píčovina. Kdyby to aspon byla liga, ale nějakej italskej pohár? Koho to kurva zajímá

Reagovat
Hokaido

Finále Coppa Italia, ale koho to kurva zajímá.

Reagovat
fantomas

Ve finále dostal druhou žlutou kartu akorát. Opět - kdyby tam dostal přímou rudou, dejme tomu. Ale kumulovaný karty z domácího poháru přenášet do cizí ligy? Pls

Reagovat
Busby babes

souhlasim. jako nijak zvlast mi to nevadi, je otazka jestli by vubec hral i bez toho, takze v zasade zadna tragedie, spis takova kuriozita.

Reagovat
fajdax

Reagovat
r.mrazik

navic za debilni dve zluty...kdyby to byla aspon nejaka cervena...

Reagovat
fantomas

Tak tak

Reagovat
fajdax

ano

Reagovat
MySch017

Aj Nani podobne stal vo Valencii za tresty z Turecka.

Reagovat
nani92

Reagovat
Svatej

Ne .. hloupost

Reagovat
kvasha16

picovina to je

Reagovat
SunFells

Ne, ale je to fuk. Stejně nemá natrénováno.

Reagovat
Messier

Pitomost

Reagovat
Mastný Chobot

#Pogban

Reagovat
nani92

Reagovat
avicii

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Jardin

Reagovat
vodka

tak fa je v tomto vuci MU tradicne jebla. stejne jak scholes dostal v priprave cervenou proti ajaxu tusim a dostal pak ban i na ligu, nonsens jako krava...

Reagovat
smazaný uživatel

Ruku na srdce...momentalne na Premier League nema...mozna by to mel zkusit v Italii,ci Nemecku

Reagovat
travis joe

V Německu už byl a moc se to nepovedlo..

Reagovat
smazaný uživatel

Tuchel řekl, že moc nemyslí, je pomalej a zbrklej, Moyes bude mít hodně práce

Reagovat
habinity

Presne moyes januzaj mcnair maju max na taky klub ako sunderland..moyes keby nechava hrat v united januzaja a takýchto mozno by isly casom aj do 2 ligy.. Ferguson strasne prestrelil stym moyesom...možno viac ako s pogbom

Reagovat
Tomanatura

Kdyz si nezahral ani pod Van Gaalem, ktery byl na mladiky vysazeny (a sance mu dal), tak musi mit fakt vynikajici pristup k treninku. Hodne stesti, vracet by se uz nemusel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Busby babes

kdyz on si pod LVG zahral. nez odesel, hral v zakladu, dal gol. A pak si asi postavil hlavu, ze chce radsi do BVB.

Reagovat
Tomanatura

Sak dostal sanci a nevyuzil. Dal sice gol Ville ale hral hrozne, klidne si precti ty diskuze k tem zapasum. Proto odesel, jelikoz LVG dosla trpelivost.

Reagovat
vodka

ale hrál na CM, to prostě není jeho pozice.

Reagovat
Tomanatura

? Proti Ville hrat nad schneidim a carrickem a proti newcastle hral nad bastim a schneidim. Proti Bruggam hral polocad AM, pak ho stahl a dal na AM Herreru a dali sme jim 4 goly.

Reagovat
vodka

Carrick ale hrál ještě výrazněji za ním, stejně jako Schneiderlin hrál dost hluboko. Januzaj má hrát na křídle, když už na AM, tak potřebuje jiný styl fotbalu, trochu brejkovější s volnýma prostorama, kam to poslat.

Reagovat
Swarley

poslední šance pro něj, tak snad to neposere

Reagovat
Free_player

slabej hráč

Reagovat
Darren Fletcher

100. pre odchovancov Man United

Reagovat
lenckoj

OT: má EF svoji ligu ve fantasy? nějak se mi nedaří nikde najít kód

Reagovat
icemike

V každé diskusi pod PL to najdes, a navic si za chvilku counter najde tebe

Reagovat
masly008

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele