Jak si v přestupovém období vede Barcelona: Příchody zdarma, snižování mezd a vysněné posily

12.07.2022, 14:56
Aktuality
Z posledních tří sezon vydolovala jedinou trofej, když loni vyhrála domácí pohár. Barcelona si prochází hluchými časy a cestu z nich se snaží najít i během aktuálního přestupového období. Vedení má však svázané ruce kvůli přetrvávající svízelné finanční situaci, proto se kromě příchodů nových tváří řeší i výše smluv stávajících opor. Co hlavního se v létě na Camp Nou ohledně transferů odehrálo a co se očekává?

I proto, že se katalánský velkoklub dosud nevyhrabal z finančních problémů, zatím jeho řady rozšířili hráči, kterým skončila smlouva a tudíž byli k mání zdarma: záložník z Pobřeží slonoviny Franck Kessié (25), který naposledy působil v AC Milán, a dánský obránce Andreas Christensen (26), jemuž vypršel kontrakt v Chelsea. Oba s Barcelonou podepsali smlouvu na čtyři roky.

Jak připomíná web barcauniversal.com, katalánský klub dosud dluží zhruba 126 milionů eur (3,1 miliardy korun) za fotbalisty, kteří na Camp Nou dorazili v minulosti - a z nichž mnozí modro-červený dres už ani neoblékají. Liverpoolu dluží za Philippa Coutinha (30), Bordeaux za Malcoma (25) nebo Braze za Trincãa (22). I proto nyní nemůže ani pomyslet na lehkomyslné nákupy posil jako v minulosti.

S mizernou finanční situací souvisí i mzdy fotbalistů. "Výše platů některých hráčů neodpovídá hranici, kterou stanovilo představenstvo, jemuž mám tu čest předsedat," uvedl pro Mundo Deportivo prezident Barcelony Joan Laporta. Snížení platu se týkalo i Ousmana Dembélého (25), který v klubu působí už od roku 2017 a letos mu vypršela smlouva. "Ousmane je člověk, kterého si velmi vážíme a trenér je s ním velmi spokojen. Je to ekonomická otázka, pokud přijme podmínky, které jsme mu předložili, bude pokračovat. Pokud ne, tak ne," prohlásil minulý týden Laporta.

Nicméně spekulace o Dembélého odchodu z Camp Nou už jsou podle dobře informovaného novináře Fabrizia Romana pasé, francouzský útočník je před podpisem kontraktu. "Přijal všechny klauzule nové smlouvy nabízené Barcelonou. Smlouva bude platit do června 2024, hráč přistoupil na nižší plat, protože chtěl v klubu zůstat a Xavi ho opravdu chce," napsal na Twitteru italský žurnalista, podle něhož by někdejší hráč Rennes či Dortmundu měl podepsat už v tomto týdnu.

Podobná situace panuje kolem Frenkieho de Jonga (25), kterého by Erik ten Haag rád viděl v Manchesteru United a zajímá se o něj i Chelsea. Barcelona se ale nizozemského záložníka nehodlá vzdát. "Frenkie je hráčem Barcy a je jedním z nejlepších hráčů na světě. Víme o klubech, které ho chtějí, nejsou to jen United. Ale nemáme v úmyslu ho prodat a mám dojem, že i on tady zůstat chce. Cítí se u nás dobře a já udělám vše pro to, aby zůstal," řekl pro Mundo Deprotivo Laporta.

Poslední zprávy ale naznačují něco jiného. Podle britského webu The Guardian sice Frenkie de Jong nad přestupem do United váhal, nakonec se ale po třech letech v Barceloně prý rozhodl pro změnu. Lákadlem bylo samozřejmě navázání na úspěšnou spolupráci s trenérem Erikem ten Haagem z dob společného působení v Ajaxu. Nicméně jeho přesunu na Britské ostrovy brání právě špatná finanční situace Katalánců, konkrétně závazky klubu, který prý hráči v neproplacených výplatách dluží 20 milionů eur (bezmála půl miliardy korun). Ty má De Jong dostávat ve splátkách po zbytek svého kontraktu, který vyprší v létě 2026.

Byť je Barcelona co do prostředků ve složité situaci, o další posily bezpochyby usilovat bude. Španělská média se vesměs shodují na pěti jménech, která jsou na seznamu příchodů nejvýš.

César Azpilicueta

Přestože Barcelona už podepsala Andrease Christensena, Xavi by obranu rád vyztužil dalším prověřeným jménem. Tím má být dlouholetá opora Chelsea César Azpilicueta (32). Na jeho příchod kouč údajně velmi tlačí a nebránil by se ani sám hráč. Podle webu britského deníku Standard zatím oba kluby licitují o ceně. Chelsea za španělského zadáka původně chtěla tři miliony eur (74 milionů korun), pak ale částku zvýšila na osm milionů eur (197 milionů). Vedení Barcelony je ale údajně přesvědčeno, že se podaří najít kompromis.

Marcos Alonso

Další obránce a opět z Chelsea. Marcos Alonso (31) by zapadl do přestupového konceptu, příští léto mu končí smlouva a tudíž by jeho cena neměla přesáhnout 10 milionů eur (245 milionů korun). O přestup na Camp Nou stojí podle deníku Marca i sám hráč, a to i přesto, že vyrůstal v akademii konkurenčního Realu Madrid. Nyní by se rád po 12 sezonách v zahraničí vrátil do vlasti. Otázkou zůstává, jak by se k jeho odchodu stavěl manažer Thomas Tuchel. Antonio Rüdiger (29) mu odešel do Realu Madrid, Christensen do "Barcy" a ta navíc krouží i okolo Azpilicuety. Alonso by byl další z řady zadáků ze Stamford Bridge...

Bernardo Silva

Portugalský záložník se během pěti sezon vypracoval v oporu Manchesteru City, v minulé sezoně patřil k jeho nejvýraznějším postavám a posbíral napříč soutěžemi 13 gólů a sedm asistencí. Jeho přestup do Barcelony souvisí s případným odchodem De Jonga, kterého by měl nahradit. Jenže poslední informace naznačují, že zatímco ještě před pár měsíci Silva (27) o přestup stál, teď už mu nakloněn není. Pro Guardiolu by měl být i v budoucnu jedním ze základních kamenů zálohy.

Raphinha

O příchod útočníka Leedsu velmi stojí prezident Laporta a údajně i samotný hráč. Brazilec, který měl v minulé sezoně bilanci 11+3 a pomohl odvrátit sestup z Premier League, by rád šel do kvalitnějšího klubu. Jenže kromě Barcelony má Raphinhu (25), který má smlouvu ještě na dva roky, v hledáčku i Bayern Mnichov a West Ham United. "S Leedsem jsme o něm mluvili, víme, že Raphinha by k nám rád přišel. Ale nejsme jediní, kdo o něj stojí," připustil Laporta.

Robert Lewandowski

Lewandowski (33), jemuž za rok končí v Bayernu smlouva, chce do Barcelony. A ona chce jeho, ostatně už na něj podala oficiální nabídku. Jenomže bavorský klub požaduje za polský gólostroj 50 milionů eur (asi 1,23 miliardy korun), což si Laporte a spol. těžko mohou dovolit. "Lewa", který v minulé sezoně nastřílel 50 gólů ve 46 zápasech, se v úterý po dovolené poslušně připojil k německému týmu, aby s ním začal trénovat.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Šimůnek

Komentáře (717)

Přidat komentář
Furia Ceca

Jestli dosud nezaplatili za hráče a dokonce dluží na výplatách, tak by Barcelona neměla co nakupovat hráče.

Tady by měla zasáhnout FFP, ale ta se tradičně velkých klubů bojí, ta dokáže buzerovat maximálně turecký nebo litevský kluby.

Reagovat
sylarko

hej barcelona co je v srackach, tak ju dojebme este viac. ale city a psg nech si nakupuje za miliardy dalej...a co sa tyka juventusu, tak by som bol ticho na tvojom mieste..barcelona predala prava a dasie veci aby mohla nakupovat. taze museli nieco obetovat za to aby mohli nakupit.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Salfovic

To něco je budoucnost.

Reagovat
Benzema

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
sylarko

no ale aj bez pritomnosti by buducnost nebola..mozte sa podakovat bartomeovi, ale ina moznost nebola.

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Furia Ceca

Však mě to u PSG a ManCity sere úplně stejně jako u Barcelony.

Reagovat
sylarko

ale barcelona musela nieco predat aby mohla nakupit. PSG a city si proste siahnu do neobmedzeneho rozpoctu a idu si dalej. to nevidis v tom rozdiel??

Reagovat
Furia Ceca

Princip je furt stejný: všechny zmiňovaný kluby si žijou nad poměry. Ale zatímco kluby v arabských rukou to řeší uměle vytvořeným sponzorstvím se spřátelenými arabskými společnostmi, takže mají všechno papírově v pořádku (byť za mě a ani obecně by to v pořádku být nemělo, ale je fakt, že takový věci se blbě dokazujou), vedení Barcelony to "vyřešilo" úplně debilně, když zavřelo oči a třeba vůbec neplatilo za oficiálně koupený hráče... Je sice hezký, že Barcelona "něco prodala", ale dokud neuhradila všechny svý finanční závazky vůči třetím stranám, tak by neměla nakupovat... takhle se zachovat jakýkoli míň věhlasný klub, tak ho UEFA za pomocí FFP vyždímá takovým způsobem, že v další sezóně nebude hrát ani 3. ligu.

Reagovat
sylarko

si myslis, ze vsetky kluby maju na uctoch milardy? cosi. kazdy klub funguje na splatkach a pozickach. keby mala teraz barcelona najprv zaplatit vsetky zavazky, tak ju mozu rovno zrusit. take cislo sa proste na jednu supu zaplatit neda. a proste ak chcu to zaplatit, musia fungovat na trhu. to ze budes hrat 3. ligu, tak duplom tie dlhy nesplatis.

Reagovat
Furia Ceca

Ty furt meleš kolem dokola to samý... že žít na dluh je v pohodě. Ne, není. A je úplně u prdele, jestli jde o rodinu, firmu nebo fotbalový klub typu FCB. Už to kurva pochop.

Reagovat
sylarko

kazda svetova firma ti funguje na dlh. tak to uz pochop. a nikde nepisem, ze je to v pohode. len ze to tak funguje.

Reagovat
kilobyte

Ale dlužit vlastním zaměstnancům je už něco jiného.

Reagovat
Kluivert9

Takže se hroutíš a děláš osvětu, když si někdo v okolí bere hypotéku?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne my tu řešíme, že Barcelona si bere půjčky na splacení půjček a prodává věci bez kterých se do budoucna neobejde aby dál mohla splácet. To je enormní rozdíl mezi tím kdo bere hypotéku a dokáže jí bezproblémově plnit.

Reagovat
Kluivert9

Barca své dluhy refinancovala a také bezproblémově plní, tak v čem je problém? A že prodává budoucí TV práva, aby mohla aktuálně nakoupit nepotřebné hráče (Raphinha a Lewa) se mi taky nelíbí, vadí mi to, ale to je trochu na jinou debatu...

Reagovat
smazaný uživatel

Bezproblémově teda Barcelona dluhy neplní... viz tlačení na hráče aby si snížili platy a dluhy za vyplácení k třeba tolikrát zmiňovanýmu de Jongovi. To rozhodně bezproblémový plnění není.

Zbavit se kvůli součastnosti budoucího příjmu je totální průser. Ale dělejte si co chcete. Každej kdo měl problém s plněním hypotéky a klínoval to kde se dalo taky tvrdil, že má vše pod kontrolou. mě je to celkem jedno.

Reagovat
EaP

Neuveriteľné bludy vypisuješ. Vážne. Jeb na to. Aké pôžičky si Barcelona berie ? Za nové pôžičky považuješ aj to, že Laporta reštrukturalizoval krátkodobé záväzky , ktoré boli splatné do 12 mesiacov na 10 rokov a tým rozložil tú enormnú záťaž na viac rokov , za nový úver ? Naopak, takto zvýšil likviditu klubu v krátkodobom a strednodobom horizonte. Dokázali skresať platy ( áno, museli sa plazit a vyzerať pred tebe a podobnými ako diletanti ) ale taktiež refundáciou , kde sa s hráčmi dohodli na znížení a ten rozdiel im vyplatia počas nasledujúcich 3 rokov. Čo im aj ostávalo ak chceli zaviesť platový strop, všakže . Ukáž mi jeden klub, ktorý zarobil toto leto viac ako Barcelona ? Mimochodom, neviem, či si postrehol ale po 5 roku môžu odkúpiť tie práva späť. Nechali si teda zadné vrátka. A nie, netuším o akých nových úveroch tu rozprávaš .....

Reagovat
sylarko

krasne napisane

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně klid, vždyť máte všechno Pod kontrolou, ne? Žádný nevyplacený peníze hráčům tu nejsou. Všechno je refinancovaný a restrukturalizovaný. Vše máte na 3 roky pošéfovaný a za 5 let můžete práva bůhví z čeho... koupit zpět. Já v tom problém nevidím. Hráči jako Abua nebo Lewa jsou přímo bombovou investicí do budoucna.

A hlavně vůbec netrpí image a důvěryhodnost samotnýho klubu.

Však vše je v pořádku, tak proč jsi tak nervní?

Reagovat
Largo

Reagovat
drussbarb

Ty práva můžou koupit zpět? To mi uniklo

Reagovat
EaP

Áno. Dohoda znie, že prvých 5 rokov je to bez nároku na odkup. Následne po 5 rokoch je možné tie práva odkúpiť späť ak zhodnotenie bude vyššie ako 5 -7 %. Taktiež po 15 rokoch je možné ich odkúpiť kedykoľvek . Čiže, reálne sme sa ich úplne vzdali na 5 rokov. Po tejto dobe je možné zhodnotiť si, či sú zisky na takej úrovni aby sa to ekonomicky oplatilo a Barcelona by ich spätným odkupom mohla zarobiť viac ako keď ich nechá v rukách tej skupiny. Podľa mňa to je zámerne vyrokovane takto nakoľko za tú dobu 5 rokov by sa mali dokončiť práce na novom Camp Nou a zisky z TV práv môžu byť neporovnateľne vyššie ako je to momentálne. Môžu ale nemusia. Podľa mňa, skvelá dohoda.

Reagovat
drussbarb

Proč toto není na forcabarca? Hlavně že tam píšou 10x recyklované kraviny

Reagovat
Gazdo

V tom pripade by to aj davalo zmysel a toto mi uniklo kedze vsade som sa docital o fixnom predaji. Ak ich mozeme odkupit naspat tak dajme tomu ze ok ale tak ci tak nas to bude stat viac ako realne dostaneme a v konecnom dosledku na tej transakcii prerobime.

Reagovat
Furia Ceca

A co má hypotéka společnýho s neplacením účtů za objednaný zboží (v tomto případě hráče) a služby?

Reagovat
Kluivert9

Tak když je ten dluh tak špatná věc (kdekoliv), tak jsi proti každému, ne? Víš, možná by na začátek nebylo špatné si uvědomit, že není dluh jako dluh. "Dluh" který nemá po splatnosti opravdu není problém.

Reagovat
Visca el barca

Ty seš prostě debil Přestupy jsou většinou ve splátkách. Který Barcelona normálně hradí.

Reagovat
Mrvinho

Ani jsem nečetl každej komentář ve vlákně spíš to tak prolítl, ale dám ti za trpělivost

Reagovat
fenixLFC

ked si niekto berie hypoteka na ktoru nema tak by ju rozhodne robit mal pretoze taki ludia su uplne vypatlani

Reagovat
Kluivert9

Tak to každopádně, ale rozhodně se nedá říct, že každý hypotéka (dluh) je špatně.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ty pořád nechápeš, že se dluh Barcelony prohlubuje a v určitý okamžik ten klub můžu zkrachovat, jít do likvidity a závazky z nich už nikdo nedostane, včetně hráčů. Tím může Barcelona poškodit nejen Španělskou ligu, ale evropský fotbal jako takový.

Tady opravdu má zakročit UEFA a FFP.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva likvidace, ne likvidity

Reagovat
Kluivert9

Dluh se s novým vedením opravdu neprohlubuje a zasahovat není aktuálně proti čemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je celkem jedno jak Barcelona dopadne, protože jsem víc toxický fanoušky než fanoušky Barcelony v tý zlatý éře kolem roku 2010 nezažil... nicméně je dluh a dluh. Z toho co jsem pochopil se Barceloně dluh zvyšuje, lépe řečeno jsem pochopil že krátkodobý plnění funguje na úkor budoucích závazků... šlo mi o princip, do účetnictví Barcelony nevidím. Uvidíme za pár roků. Na druhou stranu, kdybych tu vytáhnul ty povýšený sračky co si tu už fanoušci Barcelony nepamatují co sami vyprávěli o totální ekonomický stabilitě kluby a jak jejich řídící proces nedopustí aby se dostali do problémů. Stejně to nebudete chtít slyšet a pokud za pár let zkrachujete taky nebudete chtít slyšet, že vám bylo tvrzeno, že melete bludy.

Pravda je, že bych asi byl radši kdybyste se z toho vyhrabali, fotbal svým způsobem Barcelonu potřebuje a bylo by lepší pokud se pletu já. Ale....

Reagovat
EaP

Daj mi prosím ťa zdroj, kde si sa dočítal alebo dopátral k tomu, že Barcelonu niekto žaluje alebo minimálne chce riešiť cez UEFA , že si neplní záväzky či neplatí za hráčov ktorých kúpila.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Messiáš
Reagovat
Kluivert9

To že splácí Kulusevskeho, kterej už za ně nehraje, nebo de Ligta, kterej brzo nebude, to už se u svého klubu samozřejmě přehlíží.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči museli čekat čtyři měsíce na výplatu? UEFA by měla zasáhnout!

Reagovat
exot12

Čo to je za blbosť?

V článku sa píše, že s hráčom sa dohodla na splátkach a hráč to akceptoval, to isté zrejme za prestupy.

To je rovnaké, ako keď si zoberieš hypotéku a nemal by si jazdiť na dovolenku pokiaľ to nesplatíš.

Reagovat
Gazdo

Cakal som kedy nieco podobne vyjde lebo momentalne sme celkom v kurze co sa kopania ostatnych tyka a bohuzial treba povedat ze zasluzene. Z tych potencialnych a uz aj prichodzich posil zatial teda nadseny nie som ale nastastie je vacsina z nich zatial v rovine spekulacii

Reagovat
sylarko

hej no. dnes je v mode si kupnut do barcelony, ale to mozu len sracky typu real fans a arogantny PL fans...a teraz cakam kolko ludi si kopne do mna teraz PS: tieto alibisticke reci si nechaj

Reagovat
Benzema

Máš pocit, že si tie kopance momentálne nezaslúži ?

Reagovat
smazaný uživatel

Kopance si zaslouží Real za klauní přestupy Hazarda, Joviča a Mariana

Reagovat
Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

172 mega /10 sezon/16 gólů

Reagovat
vacin

Ty jsi fakt klaun.

Já být fanoušek Barcelony, tak skutečně to poslední, co budu dělat, je upozorňovat na špatný přestupy ostatních.

Reagovat
smazaný uživatel

Já být fanoušek Assenalu a Realu, tak poslední co dělám...tohle se dá napsat o každém. Ve výsledku by se nikdo nemohl vyjadřovat k ničemu, protože doslova každý má nějaké máslo na hlavě. Tak fuck off, běž si moralizovat někam jinam.

Reagovat
vacin

Tak chápu, že fanouškům Barcelony v současnosti nezbývá nic jinýho než doufat, že sousedům kozy pochcipaji taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nám už právě dávno pochcípaly, teď krmíme mladé - zatím levnou veganskou stravou, na syrové hovězí přejdeme později

Reagovat
sylarko

len ako vsetci sa tu tvaria, ze su cisty jak lalia a za vsetko moze barcelona.

Reagovat
Neutron

Ale vobec nie za vsetko, iba za svoju situaciu

Reagovat
sylarko

no sak moze. ale do kedy sa to tu bude omielat? uz je nove vedenie, tak by sme sa mohli aj kus posunut dalej a neomielat dookola tu istu sracku, ktoru tu nechal bartomeo

Reagovat
Neutron

co si tu prvy den vsak taketo veci sa vytahuju na uplne kazdy klub....

Reagovat
sylarko

no ja citam vecsinou clanky len o barcelone. ine kluby ma nezaujimaju, narozdiel od niektorych chytrolinov tuna. a ked si obcas zapnem nejaky clanok z inej sekcie, tak zdaleka tam nieje taky hate jak teraz na barcu.

Reagovat
Neutron

na to aby si vnimal aj ine kluby tak nemusis byt chytrolin...je jasne, ze nieco okolo Barcy budu bludy, ale nevznikli len tak z nicoho...ooo tak to malo citas alebo sa iba proste netrafis zrovna, ked je tu vlna hejtu na niekoho ineho

Reagovat
sylarko

no asi ne. ale ta bublina sa proste az moc nafukla co sa tyka dlhov barcelony

Reagovat
Neutron

uvidime co sa bude diat

Reagovat
Eichel

Reagovat
MarcoBanco

Ty skor posobíš, že viac času zajebeš sledovaním Realu, ktorý neznášaš, než fandením Barcelone, keď máš nasledované takéto štatistiky.. Hej boli to nič moc prestupy, ale to sa stáva v každom klube.

Reagovat
kaja900

Jestli sis nevšiml, tak vás tu řeší převážně fans týmů v PL a jiných ligách, ne fanoušci Realu ale ty stejně všude budeš psát něco na Real nebo na Ronalda, kterýho si i po letech odchodu z Realu nerozdýchal..

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
valloire

Reagovat
sylarko

ako v niektorych aspektov mozno aj hej, ale co sa to tu rozbieha za witchhunt na barcu, je az komicke.

Reagovat
Gazdo

Uz som ti to tusim raz pisal ale pre istotu este raz. Nereaguj na mna. Dakujem

Reagovat
JM

Reagovat
sylarko

mas smolu. alibisto

Reagovat
Bakary3

Do sraček se nekope

Reagovat
Eichel

mne príde, že totálne arogantne tu skor často posobia fans Barcelony, ktorí sú odtrhnutí od reality... fakt za trest fandiť rovnakému klubu s ľuďmi ako vy..

MÉS QUE UN CLUB

Reagovat
sylarko

kokoti su na vsetkych stranach no. musime takych ako vy tiez znasat no..

Reagovat
vladino10

Reagovat
Registrujisejenproto

Syrarko

Reagovat
Rozumvhrsti

Co Bordeaux nemůže je nějak zažalovat ? Barca jim dluží 25 mil euro. Oni kvůli dluhum ve výši 40 mil euro spadlo až do 3.ligy. Takže i Barcelona na tom má velkou vinu podle mě

Reagovat
Banikovec7

Pokud to není po splatnosti, tak za co by je měli žalovat?

Reagovat
smazaný uživatel

nech toho jo

Reagovat
Banikovec7

Nikdy

Reagovat
Eichel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
kilobyte

Měli prodat ten dluh Albáncům.

Reagovat
Bex5

Egone?

Reagovat
Bex5

Egone?

Reagovat
Miguel19

Heh, pokud nám za Alonsa s Azpim ještě zaplatí

Reagovat
Benzema

Nesympatickejši klub, ako Barcelona snáď neexistuje, dlhy majú snáď na každú stranu, nútia hráčov znižovať platy a veselo si nakupujú ďalej

Reagovat
sylarko

poznam ludi co to hovoria o liverpoole, ze je najviac nesympaticky klub. taze kludne

Reagovat
Benzema

Čo z toho súvisí s Liverpoolom, čo poslednú dobu stvára Barca ?

Reagovat
sylarko

nic, to bolo len na margo na nesympaticky klub. ja si zas myslim, ze Lpool je sympaticky a budem im tento rok fandit

Reagovat
O.Giroud

ludia toho nakecaju

Reagovat
Doomblade

Reagovat
Detektiv

existuje: real madrid

Reagovat
vladino10

Reagovat
Kokesh

Reagovat
r.mrazik

silene vedeny klub...totalne silene

Reagovat
smazaný uživatel

MU? To máš pravdu

Reagovat
r.mrazik

ten taky...ale aspon financne na tom neni tak tragicky

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by řekl Bohumil: já mám rád Barcu aj bez peněz. Takže fak nevím, o co zdejšímu osazenstvu jde. Dokonce má tolik lidí obavy o naše hráče, jestli jsou dodržované jejich smlouvy a dostávají zaplaceno přesně tolik, kolik mají...opravdu dojemné.

Reagovat
r.mrazik

vsak si muzes mit rad co chces a kdy chces,o to vubec nejde

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně, já vím, o co jde. Dnes je móda rádoby uvědoměle na netu řešit finance obřích společností a dělat si starosti o platy hráčů cizích klubů Ale každému co jeho jest, já se raději starám o sport samotný čili o výsledek financí či nefinancí

Reagovat
r.mrazik

muzes se starat o co chces

nekoho to bavi,nekoho ne...a to,kam se vedenim dostala barcelona pripomina nejakou blbku,ktera si bere uvery na iphone a dovolenou,kdyz na to nema

Reagovat
smazaný uživatel

Finačně na to možná nemá...ale jsou i jiné hodnoty, týkající se přímo sportovního výkonu a ty zajímají mě, nejsem žádný zkurvený účetní.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Raději už dořešte toho De Jonga, nemám ho rád a klidně bych ho pustil i zadarmo

Reagovat
r.mrazik

taky doufam,ze uz to nejak dopadne...uz me ty pohadky a historky na internetu nebavi

Reagovat
Al Capone

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudem sa diviť keď buduce prestupového okno bude Lewandowski trucovat o prestup do psg alebo mls keďže nedostane výplatu.

Reagovat
smazaný uživatel

nerozumiem preco by mal bernardo chciet ist zo sucasneho city do sucasnej do barci

Reagovat
Petrinho17

Napríklad preto, že Barcelona je spolu s Realom stále najväčší pojem vo futbale?

Reagovat
Svatej

Mbappe i Haaland souhlasí

Reagovat
dextroza_m

Mbappemu zareli hubu penezma a myslím, že ho to pěkně dojebe do pár let a Erling šel ve stopách otce, ne?

Reagovat
exot12

Takže má pravdu a nič to tvrdenie neznamená

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Xavi

Z těch jmen, co tady jsou, bych chtěl asi jen Azpiho, ne že by to byla vysněná posílá, ale Barca nutně potřebuje RB a vzhledem k okolnostem je to přijatelné řešení. Hlavně ho chce Xavi.

Alonsa nechci, náhrada za Albu je potřeba, ale porozhledl bych se jinde.

Bernardo je fajn, ale radši ať zůstane De Jong.

Raphinha by nebyl spatnej, ale je o něj dost zájem, takže asi nic a jeho pozici stejně řešit nepotřebujeme, Dembouz zůstává.

Lewu nechci, je to samozřejmě vybornej hráč, ale podle mě se Barce nehodí do systému. Za dobrej peníz bych ho bral, ale asi to vypadá, že bude ještě rok v Bayernu.

Co se týká těch 126 mega, tak by mě zajímalo, jestli už to jako měla Barca dávno zaplatit nebo je to součástí splátkového kalendáře, na kterém se dopředu domluvili.

Reagovat
Banikovec7

Raphinha už je právě skoro hotový ne?

Reagovat
Xavi

Neřekl bych, ale třeba se pletu.

Reagovat
Xavi

Aha, tak asi máš pravdu.

Reagovat
Eichel

Je hotový, zajtra má prísť na zdravotnú prehliadku do Barcelony.

Reagovat
sylarko

sak je tam dest na RB. snad nechces hrat zaklad z azpim, ktory na RB v 4clennej obrane hral naposledy neviem jak davno..a na 3 stoperov moc nehrame

Reagovat
Xavi

Byl bych rád, kdyby se Dest chytil, ale aby mu vydrželo zdraví. Někdo je potřeba, aby tam pak nehrál Araujo.

Reagovat
sylarko

ako backup fajn, ale max zadarmo. ziadnych 7-10m by som za azpiho nedal

Reagovat
Kluivert9

Stačil by Kounde a nikdo další by už chodit nemusel. Hlavně ne Raphinha a Lewa.

Těch 126 mega samozřejmě není po splatnosti, jinak už by dávno byly žaloby u soudu.

Reagovat
Xavi

Reagovat
icka

Tak upřímně na RB Azpi už posila nebude. Je už hodně pomalej a ten kraj prostě nestíhá. Pro něho je ideální stoper. Na druhou stranu nevím jak to máte s bojovností a celkově morálkou v týmu. Azpi pojede vždy na krev a 120% a nikdy nic nevypustí, pokud bude sedět tak remcat nebude a lídr je to obrovský.

Reagovat
Xavi

Je mně jasny, že už není nejmladší, ale přesně proto, jak si ho popsal v druhé části ho chci. A podle toho, jak to teď máme poskládané, bychom mohli hrát i na tři stopery.

Reagovat
icka

Tak to máte další plus. S tímhle systémem nebude mít problém.

Reagovat
vceradnesazitra

Měli by vyhlásit bankrot a ne utrácet.

Reagovat
esmuellert

Čirá utopie

Reagovat
smazaný uživatel

Já to do prdele nechápu, kam jsme se to dostali..

Reagovat
sylarko

no dostal nas tam bartomeo. ale zas taka tragedia, aku tu robia vsetci na okolo z barcelony je dost smiesne. laporta chce zrobit platovy strop, tak logicky musi znizovat platy. btw plat, ktory barca "dlzi" de jongovi, sa mu normalne splaca. akurat je to rozlozene na dlhsie obdobie.

Reagovat
Furia Ceca

Až ti tvůj zaměstnavatel řekne, že ti za minulý měsíc dá místo 15 tisíc čistýho jenom 2 a vyplacení zbytku "dluhu" ti rozvrhne na delší časový období, jsem zvědavej, jestli bys v takový situaci zachoval stejnej nadhled Mně fakt přijde, že někteří lidi tady nemaj snad ani základní vzdělání, když vůbec, ale vůbec netuší, co se vlastně reálně děje...

Reagovat
Kokesh

To asi nebude jen pocit, ale o vzdělání to asi není...bohužel je tu spousta individuí zaslepená svým "fanděním", že si ani neumí připustit, že jejich oblíbený klub dělá něco špatně...jako číst Klokanometa a sylarko, to je fakt masakr...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Já bych spíš řekl, že zvenčí a zpracované médii ty ani já ani žádná jiný běžný vůl z EF nemá šanci finanční situace v tak velkých společnostech vůbec pochopit, natož ještě kvalitativně posoudit a ještě snad za vedení klubu přejímat vinu či co? wtf...

Reagovat
sylarko

ludia na EF su najvecsi odbornici na financie a fungovanie klubu. este si si nezvykol? oni presne vidia a vedia ako to funguje vo vnutri barcelony

Reagovat
Neutron

mimo ine...este je tu politika, ekologia, historia, pravo, medicina...

Reagovat
sylarko

proste vsetko

Reagovat
Svatej

Přesto se ale nemáš problem na krev hadat o tom, ze dáváte sexy doložku do smluv s trenérama

Reagovat
Furia Ceca

Pravda

Reagovat
kaja900

Reagovat
sylarko

jezis ja viem, ze bartomeo to robil zle a vdaka nemu je barca tam kde je, ale vy tu robite z toho ako keby slo o koniec sveta a barcelona nemala ziadne peniaze a fungovala len z ruky do ruky ze?? retardacia svetoveho kalibru fakt...poje..nci skurveny.., ako teraz mi fakt usli nervy...tato vasa skurvena arogancia...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
patas92

Reagovat
icka

Reagovat
sylarko

bo ty vies ze? sak de jong tie peniaze dostane, tak neviem o co ti ide. navyse tam sa jedna o trochu ine ciastky penazi. a je trochu odveci porovnavat 15k-2k s milionmi, ktore zaraba de jong.

Reagovat
Lemiux66

hrozne skvely vysrat 15k v cistym a pak cosi o realite, o vzdelani…

Reagovat
Furia Ceca

Tak nějak jsem si na základě kvality sylarkových příspěvků troufl tipnout, kolik tak reálně může pobírat...

Reagovat
sylarko

to ze nevies pochopit moju pointu je len tvoj problem. juventus je na tom inac co sa tyka financii jak? este stale kupuje hracov zadara? este stale davate platy hracom ako ramseymu??? ako sorry ale ked sa fanusik juventusu obuva do barcelony kvoli financiam mi pride nadmieru smiesne.

Reagovat
Furia Ceca

A proč do toho pleteš Juventus? Téma je snad Barcelona a její dluhy, ne?

Reagovat
sylarko

no len je to kus pokrytecke od fanusika juventusu sa tu sparat v barcelone...ja ti na clanky juventusu nechodim a nejebem sa do nich...

Reagovat
Furia Ceca

Co je konkrétně na tom pokryteckýho?

Jinak kdyby se přistoupilo na tvojí "logiku", tak by se ve světě nikdo nemohl vyjadřovat k ničemu

Reagovat
sylarko

no len vycitas barcelone nieco co ti robi aj tvoj oblubeny klub. mozno moja chyba lebo nechodim citat clanky o juventuse, ked tam pises o juve rovnako ako tu o barce, tak berem spet

Reagovat
fenixLFC

ty si fakt logik

Reagovat
sylarko

lepsi jak ty urcite

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Furia Ceca

Ty si fakt napsal "koupit zadarmo"?

Reagovat
sylarko

jezis pisem v rychlosti. ked sa tu chces hadat o slovicka, tak si najdi nekoho ineho. toto fakt riesili deti v skolke.. normalny clovek pointu pochopi a nemusi si dvihat ego na podobnych somarinach..

Reagovat
Lemiux66

Zrovna timhle primerem by sis teda taky moc nevydelal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sylarko

Reagovat
Furia Ceca

Ano, přesně tak, protože o tomhle byl můj příspěvek Vás rekrutujou ve zvláštní škole? Sorry, ale já fakt nechápu, co všechno dokážete "vydedukovat"

Reagovat
Lemiux66

Jen zopakuji piontu toho meho: ten primer je sracka a to za tim jeste vetsi. Tak se zase priste chtej vymezit projikovanim, vomastku.

Reagovat
Furia Ceca

To přirovnání možná je infantilní (chtěl jsem, abys to pochopil i ty se solárkem) a v jádru trefný je. Žes to nepochopil a pleteš do toho jaký jsou v ČR výdělky je tvoje blbost.

Reagovat
fenixLFC

oni mozu z fleku robit uctovnictvo barcelony, su doslova rovnako mimo ako ich vedenie

Reagovat
Messiáš

Jakej nadhled zachovali hráči Juve, Arsenalu, Interu Milan, Tottenhamu, Atletica Madrid a ja nevim koho dalsiho, kdyz jim zamestnavatel rekl, ze potrebuje v pandemicke dobe od nich, aby se bud uplne vzdali casti platu (což třeba udělal Real Madrid-10%), bonusu nebo jim bylo navrhnuto rozvrzeni celkove castky?

Ono by bylo skvele, kdyby si kazdej kritik zkusil nejdrive zamest pred svym prahem (pred prahem sveho oblibeneho klubu, ale to asi zadam moc)

Neodvažuji si měřit něčí vzdělání či inteligenci, ale tohle brutální pokrytectví snad ani měřit neni třeba

Reagovat
sylarko

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
dextroza_m

Jenže on nebere 15 mio E za rok a nedělá co ho nejvíc baví (teda myslím si..)

Reagovat
smazaný uživatel

jasný, že nás tam dostal Bartomeo, ale fakt nechápu, jak to mohlo projít a vůbec k tomu dojít.. Taky nějak pořád nevím, co si o Laportovi myslet. Třeba fakt i teď ta nejdiskutovanější věc ohledně De Jonga. Nejsou mu schopni zaplatit, ale Raphinu za 70m, nebo Lewu za 50m by koupit chtěli. U Lewy chápu, že jeho marketingová síla klubu vráti prachy hodně rychle, ale Raphina? Raději bych zaplatil vše De Jongovi a snažil se, aby nic takového řešit nemusel, byl psychicky okej a hrál jak král.. Je to prostě vždycky takové všelijaké a nevím, co si o něm myslet..

Reagovat
sylarko

je nejaky zdroj, ze barcelona nechce zaplatit de jongovi? alebo ze mu neplati? ja som to skor pochopil tu celu situaciu ohladom de jonga tak, ze mu chcu len znizit plat. tie peniaze, ktore mu v minulosti odlozili kvoli kovidu su mu nadalej normalne vyplacane resp sa mu vyplatia ci?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem to blbě napsal. Nemyslím to tak, že by neplatili, ale to, že jel teď 2 (teď nevím přesně jestli 2 nebo 3) na o dost nižším platu s tím, že ho čekají další 2 roky, kdy mu to zvednou a pokud by vydržel až do konce, tak spolu s věrnostními bonusy, s tím, že odehraje víc jak 60% zápasů ročně atd atd.. by se měl dostat zpět na to, kde měl být podle toho, na čem se domluvili. Jenže co jsem někde četl rozhovor s Laportem, tak to spíše vyznělo tak, že ty prachy nemá nebo dát nechce a pokud De Jong nebude souhlasit se snížením, tak bude muset odejít.. Zdroj ti bohužel nepovím, ptž nevím, kde to bylo. Šlo o zahraniční web.. Ona ta smlouva tuším byla tak, že si za celou dobu má vydělat nějaký 88e in total, což znamená, že když chce vyhodit 70m za Raphinu, tak by ty prachy na De Jonga měl mít..

Reagovat
sylarko

ja si skor myslim, ze ak chce laporta zrobit platovy strop, tak musi proste vsetkym co maju nad 10m ten plat znizit. raphina ti bude brat podla vsetkeho 6m a lewa 9m. tí podla mna ale aj tak s de jongom nic spolocne nemaju, lebo by sa mu znizoval plat bezohladu na to ci by prisli alebo ne.

Reagovat
Gazdo

Ono je to vlastne jednoduche ale co je zaujimave ze sme to roky videli aj my fans na socialnych sietach (EF nevynimajuc) a to by sme mali o tom hovno vediet a ti co su za to plateni a na to skoleni to absolutne nevnimali ze to takto skonci. Alebo mozno aj vnimali ale fungovali tak ako kazdy manazment a vlada poslednych par rokov - za mojho obdobia velke uspechy aj za cenu neskorsej velkej potopy

Reagovat
smazaný uživatel

Jako já se přiznám, že jsem viděl, že jde do hoven ten vítězný duch a tým.. Ale vůbec mi nedocházelo, že i finančně jdeme totálne do řiti. Pořád jsem to bral tak, že ok, teď pár roků budeme stavět nový kádr, vytáhneme zase 2-3 zázračné děcka z akademie a za pár roků zase hrajem krásný fotbal a patříme mezi top světa.. A ono hovno

Reagovat
ADM

OT: V nedávnom obdobi tu bolo veľmi úspešne cestovateľské okienko užívateľa Svatej

Ak by som sa mohol pripojiť - takisto sa chystám do Talianska, ale vôbec nie k moru, ja mám namierené obzerat Dolomity.

Má niekto nejake extra tipy? Viac menej všetok mainstream mám už myslím naplánovaný. Budem tam cca 6dni

Reagovat
Gazdo

Tak myslim ze u Dolomitov je to v podstate jedno. Tam uplne random ked zastavis tak mas krasny vyhlad

Reagovat
Svatej

Reagovat
ADM

Asi to budeš musieť otvoriť ty v inej sekcii, nemajú ma radi

Reagovat
Svatej

spis jde jen o načasování a výběr místa

Mrsknul jsi to uz pod SA clanek?

Reagovat
vodka

alta via

Reagovat
valloire

Bonacossa, Monte Paterno, Dibona

Reagovat
sylarko

ako zrazu sa kazdy stara o de jonga ci dostane peniaze alebo nie. fakt dojemne tolko fanusikov zo serie A a PL som v clanku o barcelone dlho nevidel. ale kopnut si do leziaceho na zemi je moc lahke. tak len pokracujte

Reagovat
fenixLFC

always victim...

Reagovat
sylarko

yeaaa....

Reagovat
Front hell

Čest fanouškům Barcelony,kteří si už sundali ty růžové brýle. Těm přeji ať se z těch sraček vyhrabou co nejdříve.

Reagovat
10

Hristo, amigo, psal si tady něco k té vaší situaci, abych se dostal trošku do obrazu?

Počínání Barcelony mi totiž nedává vůbec smysl, nejde mi do hlavy, proč jdou po těch nejdražších hráčích s největšíma smlouvama a na druhý straně se všude píše o těch dluzích. Předpokládám, že pravda o reálné situaci toho klubu bude někde uprostřed, protože Barcelona je pořád mega instituce vydělávající obrovský peníze.

Reagovat
sylarko

len co z toho co sa napise je aj naozaj pravda. ci sa tie dlhy v mediach len nezvelicuju a potom tu kazdy z toho robi dramu obrovskych rozmerov.

Reagovat
Gazdo

Hristo uz sem asi nechodi alebo minimalne neprispieva ale nedavno tu niekto pisal o tejto situacii prispevok kde bolo sice vela blbosti okolo ale niektore bud nahodou alebo umyselne trafil. To ako sme sa dostali do financnych problemov je asi kazdemu jasne to netreba vysvetlovat nejako obsirne staci napisat to ze sme davali obrovske prachy a obrovske platy za hracov a hracom ktori k nam bud nesedeli, nezasluzili si to alebo sme ich jednoducho preplatili aby nesli inde. Tento trend sa dal udrzat jedine za podmienky ze by sme kazdy rok vyhravali ligu, dostavali sa minimalne do SF LM a zhanali viac a viac cinskych, americkych a arabskych sponozorov - coz ako samo o sebe uz vyzera nie je proste mozne. Bum prestalo sa darit lebo hraci s obrovskymi platmi hraju hovno, pri prestupoch sme rozhadzovali aj to co sme nemali (aj ked to je normalne dnes kazda velka firma funguje na dlh ale je rozdiel dlh a zdravy dlh). Problem ale nastava ked treba z tej situacie von. Barcelona je tak obrovska znacka s tak obrovskymi zavazkami ze na to aby ich plnila potrebuje aj nadstandartne zisky. Zisky dosiahnes bud generovanim prijmov tak ako bezne kluby (premie zo sutazi, sponzorstva atd) alebo osekavanim sucasnych nakladov. My sme sa pustili do oboch tychto alternativ ked skrtame to co momentalne mame ale za snahy ponechat si v kadri co najviac moznej kvality (velmi subjektivne) plus chceme generovat aj prijmy z ostatnych veci a to sa jednoducho bez kvality na ihrisku neda. Pretoze nevyhras ligu ani sa nedostanes daleko v LM bez hracskej kvality. ALE nemame moc penazi bez skrtania ako by sme dotiahli hracsku kvalitu takze nam ostava skrtat a dotahovat low cost svetovych hracov a dufat ze z nich este dostaneme nejake vykony aby sme mohli udrzat prijmy, stabilizovat nove zmluvy a kader a postupne to doplnat. Bohuzial je to aj obrovsky vabank kedze ti hraci mozu nakoniec stat aj za hovno ak vobec pridu takze si v konecnom dosledku len pritazime. Pre vedenie Barcelony velmi nezavidenia hodna situacia ale z isteho uhla pohladu sa aj da chapat co robia len sposob ako to robia sa mi zrovna hnusi a myslim ze by sa to dalo robit aj o nieco lepsie. Cas ukaze ci nam to vyjde alebo na tom budeme este dlho rovnako

Reagovat
sylarko

no ked to takto napises, tak hned to vyzera inac jak tie alibisticke reci vyssie. s tymto sa da len suhlasit

Reagovat
EaP

Veľa z vás nechápe , čo sa v klube deje ale otierať si hubu budete.

Laporta zaviedol platový strop ktorý je nastavený do 10 miliónov eur za sezónu. To, že Frenkiem chcú jednať o znížení je normálne , ak chcú ten strop dodržať a on ma poberať 18 miliónov ročne od novej sezóny. Ale každý to berie tak, že sa ho snažia dotlačiť k tomu aby sa toho zvyšku platu vzdal, čo nieje vôbec pravda. Ďalšia vec, Lewa je dohodnutý na 9 mega, Kessie prišiel za 5 na rok, Christensen 5 za rok, Depay 6 , .... Zdá sa ti, že toto sú prestrelené platy ? Dá sa polemizovať, že niekto mohol mat o čosi nižšie ale v zásade to sú platy na úrovni. Raphinha dostal ponuku od Chelsea na 220 k čo je približne 10 mega euro za rok a prijal ponuku Barcelony za 6 .

Reagovat
sylarko

Reagovat
10

normálně jsem se zeptal jednoho z pár normálních fanoušků Barcelony s tím, že v obraze nejsem, tak co tady meleš o otírání huby?

Reagovat
Eichel

ja sa fakt hanbím aký obraz budí fanúšikovská základňa Barcelony...

Inak len k doplneniu Gazda, problémom bolo napríklad aj to, že klub dával hráčom do kontraktov nezmyselne malé výkupky, Umtiti bol jednu dobu svetový stopér a mohol zdrhnúť skrz výkupku okolo 50m do United, preto mal veľmi veľmi silnú vyjednávaciu páku na vedenie a ak si ho chceli udržať a zvýšiť výkupku, museli mu nasypať. Celkovo to takto bolo pri dosť hráčoch, kedy využili svoje malé výkupky na tlak na vedenie, ktoré im ustupovalo. Plus teda sme boli dosť naťahovaný po prestupe Neymara, pretože každý vedel, že máme prachy a chcel si urvať a vedenie sa správalo totálne panicky. Chceli nahradiť Neymara nejakým veľkým menom a doplniť tretieho k Messimu a Suarézovi avšak nemali nikoho vyskautovaného. Od Griezmanna čakali, že to zvládne pretože hral LW v Sociedade a ignorovali, že je second striker. Od coutinha čakali LW ktoré bude brúsiť lajnu a nie sťahovať sa do stredu, čo je totálne mimo.. oni ho skautovali asi tak, že veď hrá LW, my potrebujeme LW, je to dobrý hráč tak prečo nie. Dembelého prestup síce dával zmysel, mladý hráč, typologicky potrebný ale tam nás totálne BVB natiahla lebo vedela, že niekto prísť musí... atď.. celkovo tam bolo strašne veľa športových prešľapov pri prestupoch, hrozná atmosféra v kabíne, ktorá sa riešila tak, že sa hviezdam nasypali vačšie peniaze a podobne.

A momentálne je skutočne tá pravda niekde uprostred, Barcelona má kopec závazkov, avšak nie sú po splatnosti. Čo mám info, tak spláca všetko ako má. Problém je, že celkové zadĺženie klubu je fakt veľké a preto by sa očakávala vačšia striedmosť. Klub refinancoval svoje dlhy na dlhšie finančné obdobie, predal vysielacie práva na dlho dopredu a podľa mojej mienky teraz prejedá svoju budúcnosť pre okamžitý úspech, ktorý vobec nemusí prísť a može nás poslať znova do prdele. Plus teda aby sa hráči zmestili do prísneho mzdového stropu la ligy, veľa tých dealov bolo urobených tak, že prvý rok po príchode hrali hráči za minimum a ďalšie roky sa ich mzdy budú značne zdvíhať. Znova ide o odďalovanie problému a vytváranie si priestoru preto aby klub mohol práve v tejto chvíli posilovať a registrovať hráčov, nerozmýšľajúc, čo bude neskor.

Klub určite neskrachuje, nik ho nebude žalovať, nemá závazky po splatnosti ale bol by som radšej keby miesto míňania obrovských peňazí spláca krátkodobé závazky, s hráčmi jedná priamo a vyrovnane, pretože taký De Jong klubom nebol oslovený na to aby si znížil mzdu a je do tohto tlačený len skrz médiá bez toho aby mu o tom niekto najskor normálne povedal, a chová sa zodpovednejšie k budúcnosti. Avšak skrz to, že Barcelona si vedenie volí vo voľbách a vyhrávajú tam populisti, je veľmi nepopulárne povedať, že nasledujúce roky bude cieľ kvalifikovať sa do LM, zapojiť čo najviac mladíkov a doplniť ich o lowcostové varianty, než klub zníži svoj dlh, nezavedie novú mzdovú politiku a podobne. Vždy bude populárnejšie ukazovať Lewu a Raphninhu a hovoriť o tituloch. Aj ten Xavi prišiel pretože fanúšikovia boli nahnevaní, Koeman nepopulárny a Laporta vedel, že jeho príchodom si šplhne u fans. Reálne trénerské skúsenosti na tú pozíciu nemal. Avšak na Barcelonu sa treba pozerať skrz optiku opakovaných volieb a volebných kampaní kde ide o momentálne naladenie fanúšikov a momentálny úspech.

Reagovat
r3

Pekne napisane.

Reagovat
EaP

Sorry, ale napísal si hlúposť zabalenú do krásneho obalu. Prvý odstavec si len popísal to, čo každý striedmo uvažujúci cule videl ešte pred odchodom Enriqueho a za manažmentu Bartomeua a spol. Nič nové.

Druhý odstavec je ďalšia totálna hlúposť. Barca prejeda svoju budúcnosť ? Ja to vidím skôr tak, že Barcelona bez úspechov na futbalovom poli by bola okamžite mŕtva. Ak chcú peniaze, musia bojovať o najvyššie méty. Že kupujú futbalistov za 50 miliónov je v dnešnej dobe ešte určite relatívne dobrá finančná operácia ak k tomu pripočítame, že tí futbalisti budú poberať plat , ktorý nezničí klubovú kasu. Napíšeš , že rozdelenie platov na viac rokov len odďaľuje problém. No áno ! Ten problém s platmi tu je a len tak nezmizne. Vyplatiť sa musia. Tak ako to majú urobiť aby každému vyplatili , čo mu patrí a zároveň naďalej mohol klub normálne fungovať? Ako majú nastaviť platový strop , ak Umtiti poberá 30 mega , Braithwait 12 mega a pod ?

K tretiemu odstavci sa nebudem vyjadrovať. Napísať, že si ma Barcelona platiť krátkodobé záväzky .... áno , má a aj ich uhrádza. Táto teória o nevyplácani je už úplne smiešna , ak vezmem do úvahy, že UEFA a Tebas by si na Laportovi zgustli ak by bolo čokoľvek na Tom pravdy.

A momentálny úspech je predsa to, čo spôsobí zvýšenie príjmov aby bolo na platenie tých ,, záväzkov ,, ...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
10

díky

Reagovat
Svatej

moc pěkný

Reagovat
Messiáš

Tohle je na dlouhej elaborat. A poradne ani nevim, kde zacit. Barcelona celou uplynulou dekádu, se pohybovala v TOP3 týmů s největšími přijmy na světě. Poslední roky, je dokonce na prvním místě a přesto nedokázala nikdy pořádně hospodařit tak, aby dosáhla nějakého účetního profitu, alespoň né signifikantního. Celý model byl nastaven tak, že zkrátka vyděláme i na naše přebujelé platy, které v mnoha ohledech opravdu neměly konkurenci. Níže je výroční zpráva FC Barcelona pro konec účetního roku 2018. Vypadá to idylicky. Vyhráli jsme ligu, Realu jsme dali 5:1, prohráli jsme smolně odvetu s LFC v semifinále LM, ale jsou důvody k optimismu. Vydeláváme nejvíce na světě a budeme prvním sportovním klubem, který přesáhne 1 miliardu v příjmech. Teda takový je aspoň plán (strana 219- v PDF je to list 221). I přes plácaní se v plec, jací jsme machři, se píše o účetním zisku po zdanění - trapných 5 mega. Ergo, vše, co tak úžasně vyděláme, to i prožereme. Již v této době je uvedeno, že 70% jde na platy. Čistý dluh je v tuhle chvílí 217 milionů eur, po odečtení 80 milionové investice, dokonce vedení považuje dluh právě 217-80=137m

Hned stejné léto kupujeme Griezmanna, po Coutinhovi dalšího hráče de facto na Messiho pozici, pro kterého není místo, ale hlavně je to dalších 20 milionů čistého v platu (první rok méně tuším, další zase 24, byl tam nějaký průměr období a už lehounce patrnej model Bartomeuova vedení - posunu nějakou část problému do budoucna : "mě už znovu zvolit nemůžou"). Na přestup Griezmanna nebyly prostředky, peníze za Neymara jsou otočeny za Coutinha a Dembeleho a Barcelona si na přestupy půjčuje od Goldmanna Sachse. Peníze mají jít i na stadion, celkově je to v médiích popisováno jako Espai Barca - v podtatě jde o snahu modernizovat veškerá sportovní zařizení. Ne jen Camp Nou. Idea byla taková, že celý projekt vyjde na 600m a třetinu si budeme muset půjčit. Největši procento už tehdy mělo jít z prodeje části Merchendisingových práv (BLM Studios). K prodeji možná naštěstí nikdy nedošlo.

Část prostředků úvěru opravdu na pravý účel jde (Estadi Johan Cruyff pro béčko místo Mini Estadi je postaven), ale kopec se utopí pravě v Griezmannovi.

Celá řada hřáčů má kromě luxusních platů i plno bonusů, hlavně věrnostních, což jsou často dvojciferné částky. Tato přebujelost se začíná projevovat a když ruku v ruce nepříchází moc sportovních úspěchů, roste netrpělivost a část přijmů je podmíněna určitým úspěchem, tak všemu nasadí korunu Covid. Barcelona (alespon za Bartomeua) dopředu predikovala celkové přijmy a započítávala do nich budoucí prodeje hráčů. Vzhledem k dost utlumenému Mercadu, je odchylka v účtech hned zde, pak logicky v přijmech ze stadionu, merche, TV práv atd, atd.. Zároveň vzhledem k tomu, že nejsme v plusu, jsou poprvé vidět problémy s FFP. Ligy jinde na světě se povětšinou rozhodly být výrazně benevolentnější, ale La Liga tento trend nenásledovala. Tudíž, aby vůbec někdo mohl tým posílit, museli se vymýšlet ojebávky typu Pjanic-Arthur. Jsme rok od předchozí výroční zprávy a čistý dluh se vyhoupl na 488M (BALANC_ECONOMIC_ENG_compressed.pdf, strana 232, list 8 v pdf) Celá predikce dalšího hospodářského výsledku se odvíjí od toho, zda se následující sezonu bude hrát s diváky, přičemž Bartomeu je jako obvykle optimista. Celé léto je dost ve stínu Messiho žádosti o odchod a Bartomeu má pod palcem MundoDeportivo, platí různé agentury i vlivné novináře, aby se spíše chválilo. Byť s Messim už ani tohle nestačí.

Reagovat
Messiáš

Během následující sezóny vyhrává Laporta volby a žádá o audit, jehož výsledky vlastně poukážou na to, v jaké bryndě jsme. Bartomeu se snažil dělat určitá proti-Covidová opatření, ale vlastně u hráčů, se kterými jedná o nějakém rozmělnění platové zátěže, dochází k dohodě jen za příslibení větších peněz v budoucnu (není to tak u všech, ale je tam nějaká úroková struktura, která Barta nebolí, protože už u toho nebude). No a v létě po uzavření účetního roku s roční ztrátou 481m a celkovým dluhem 1,3m už je to znamej příběh, který je mediálně hodně sledovanej. Jeden z vůbec největších problémů byla struktura dluhu, kdy veliká část byla krátkodobá. Přes 700m (Swiss Ramble na Twitteru, na finance ve fotbale jsou nejlepší )

První kroky tedy kromě poslání Messiho přes palubu a snahy zbavit se, co nejvíce mrtvého dřeva, byly spojeny s refinancováním dluhu, aby se získal čas. Kromě Messiho obřího kontraktu, šel i Griezmann, Pjanic (který se vzdal kusance platu, aby FCB nemuselo doplácet Besiktasi) a tedy financím se trochu ulevilo. Následoval rekordní deal se Spotify jak na dres, tak na stadion a obecné uvolnění restrikcí, které měli pozitivní vliv na přijmy z merche, stadionu apod.

Celé řadě hřáčů se podařilo plat snížít výměnou za delší smlouvu (určitý druh rozmělnění- Umtiti je nejlepší příklad).

Nekývne se každému hráči na jejich představy o nové smlouvě, klub musí vyrovnat rozpočet, byť se počítá stále s lehkou účetní ztrátou. Aby se ztrátě úplně předešlo, jelikož na tom závisí FFP a možnost být do nějaké míry aktivní na přestupovém trhu, tak je třeba uspíšit některé prodeje, aby byly započítány do účetního roku (Proto prodej 50% práv Coutinha za 20m, místo čekání, jestli Aston Villa nebo Newcastle nedají 40 či více). To samotné však nestačí a na řadu přichazí "palancas", "financial levers", tedy prodej podílu budoucího příjmi z TV práv soukromému sektoru (To, do čeho nás Tebas tlačil stejně jako celou La Ligu prostřednictvím CVC dohody). Nicméně Barcelona, Real a Athletic Club původní CVC dohodu odmítla a vyjednala si svoji lepší z hlediska %, částky a počtu let. CVC je dohoda na 50 let, Barcelona má dohodu na 25 let. S tím, že není nucena v budoucnu opustit od SuperLigy (to by s CVC padlo) a mají možnost kdykoliv budou v určítém profitu odkoupit tyto podíly zpět.

Pro vymanení se z restrikcí FFP bude tento týden aktivována druhý prodej (2nd lever) a celkově se tak získá přes 600m eur.

Hodně zevrubná analýza by mohla přijít k tady těm prodejům podílů. Zkusím aspoň krátce. Je to ideální scénář? Určitě není, vzdáváme se aktiva a hejtři částečně správně řeknou, že pro rychlé prachy. Máme jinou možnost? Nejspíše by se dalo přežít několik průměrných sezon, s tím, že se budou brát jen hráči zadarmo (byť i u nich by mohl vznikat problém s registrací - Kessie třeba stále registrovaný není).

Barceloně budu fandit vždy a nemyslím si, že bych nutně nezvládl několik mdlých sezon, než se z tohohle vyhrabou. Nicméně, tohle vzhledem k našemu modelu bytí, který je do nějaké míry postaven na sportovních úspěších, si skoro myslím, že moc jiných možností nebylo. Hodně se během předchozích voleb mluvilo o možném osudu Barcelony, která by mohla následovat AC Milán a značně ustoupit ze slávy. Vzhledem k úspěchu značky hlavně na sociálních mediich si nemyslím, že je něco takového právděpodobné. Každopádně je to trochu All-In snaha vybudovat konkurenceschopný tým, co nejrychleji a vyvařit pak další přijmy ze sporovních úspěchů.

Reagovat
Messiáš

Už jen telegraficky:

Celková hospodářská situace v číslech tedy není nikterak pozitivní, ale rozhodně již není kritická. Messi neodcházel kvůli tomu, že bychom jinak zbanktrotovali, ale protože jsme jej nemohli registrovat. Barcelona není nejzadluženější tým na světě. Je jím Tottenham, byť zde je to i kvůli stadionu, který my jsme stále nerekonstruovali. Při dluhu ekonomiky se používá dluh vůči HDP, touto logikou dluh Barcelony není ani zdaleka tak dramatický jako u jiných týmů, které vydělavají výrazně méně. Odklad platů, odpuštění části platů či bonusů úplně byla standardní praktika, po které sahalo hodně klubů v TOP ligách. Dluhy za přestup určitého hráče jsou naprosto běžnou záležitostí. Chelsea minimálně do převzetí dlužila za Lukakua 71 milionů liber. S FFP v La Lize má/mělo problém vícero týmů. Sevilla ostatně kvůli tomu, aby měla vyrovnané účty, prodala Diega Carlose do Aston Villy. Aston Villa operuje s velikou účetní ztrátou, takže být v La Lize pod jejími FFP pravidly, tak nemůže nikoho registrovat a aplikovalo by se na ní pravidlo 1:4, za jeden mega nákupu, ušetři 4.

K samotným nákupům těžko teď soudit, ale na Raphinhu se osobně dost těším, byť je škoda, že Leeds nesestoupil a nešel k nám za 25M. Díky němu se nám, ale podařilo ujednat výrazně levnější smlouvu pro Dembeleho (40%), kterému jeho pokerová partie moc nevysla. Každopádně se nedá očekávat, že všichni jmenování opravdu přijdou. Bernardo je tajný sen Xaviho, který má být podmíněn odchodem De Jonga, ale z části to i cítím jako snahu namazat med kolem huby fanouškům, aby odchod De Jonga byl snesitelnější.

https://www.fcbarcelona.com/fcbarcelona/document/2020/03/03/6bb9c864-7e88-480c-9646-32fbe6da0b51/MEMORIA_CLUB_2018_19_ENG.pdf

https://www.fcbarcelona.com/fcbarcelona/document/2021/01/21/5b3141b5-2f06-4d02-8d10-e262df0b6063/BALANC_ECONOMIC_ENG_compressed.pdf

Reagovat
Salfovic

Řekni někomu z redakce ať ti z toho udělají článek.

Reagovat
Jordi Alba

Pak by to nikdo nečetl.

Reagovat
Kluivert9

Jsou v tom fakta a nepůsobí to tak senzačně (126 mega dluh za hráče a podobné hovadiny), takže to by někteří byli hodně zklamání...

Reagovat
Svatej

Obě strany (jak skodolibci zvenci, tak exoti jako Klokan nebo sylarko od vas) by tu byly stejně

Reagovat
Messiáš

Díky moc, ale určitě je tam kopa překlepů. Navíc si upřímně nejsem jistej v kramflecích, co se týče některé účetní terminologie. Hodně bývá zaměnován Net Debt a Gross Debt a bohužel ne ve všech zprávach jsou zrovna ty údaje přehledné. Pravděpodobně se to dá vyčíst z nějaké rozvahy, ale už bych dával svoje jméno v šanc, zda jsou veškerá fakta správně.

Reagovat
EaP

Konečne

Reagovat
10

díky

Reagovat
icka

Reagovat
Dody10

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Trand

Díky

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Svatej

Reagovat
hornito

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
DonAndres

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Visca el barca

Za mě Kounde a Lewa. Odejde Frenkie a tím přestupák skončí.

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Infi

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

barca može byt rada že ju nepresunu do 5 španielskej ligy ako kedysi Rangers

Reagovat
Lemiux66

Az tak si nabili, ze je poslali na Pyreneje?

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
pesky passer-by

Akurat vysla agenturna sprava, ze z Leedsu nakupuje Rapinhu za 55 mega a na ovela uzitocnejsieho Lewu nema 50 mega? to su blbci v tej Barcelone

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maximm9

Oni podle me ziskaji i toho Lewu. Hlavne nechapu to mnozstvi utocniku

Reagovat
pesky passer-by

Vystuzujú jedno miesto na zelezobetón a na iných lepia sadrokartónom a OSB doskami. Inžinieri neúspechu

Reagovat
EaP

Araujo , Pique, Christensen, Garcia, Alba, Dest, Balde - obrana

Kessie, De Jong, Bus, Gavi, Pedri, Torre, - záloha

Kde podľa teba je nutné ešte viac investovať ? Mne sa to zdá celkom vyvážené jak zo zadu tak z predu.

Ferran , Fati, Auba , Depay , Dembele ( Lewa) - 6 hráčov na 3 pozície je úplné minimum aby aj v prípade dlhodobejšieho výpadku mal kto v predu dávať góly a nemusel byť len z juniorky tak ako pred rokom.

Reagovat
pesky passer-by

Toto nebude fungovať.

Reagovat
Eichel

Na hrot je tam Auba, možno Depay. Typickú deviatku Barca potrebuje, plus Depay očividne odíde.

Reagovat
sylarko

no kridlo je pre barcu viac dolezitejsie ako hrot, kde je auba ze? ale pridu asi obaja :) a nech ta aj roztrhne

Reagovat
pesky passer-by

Roztrhne tak akurat rozpocet Barcy ked sa nebude vediet vylizat z dlhov a bude rada za EL. tento bašável ju vyjde pekne draho

Reagovat
sylarko

praveze bez nakupov by skoncila v EL. dlhy sa splatia, ale to neznamena ze nemozu nic kupit. ty ked niekomu nieco dlzis, tak nejdes ani do obchodu ani nikde pokial mu to nevratis?? fungovat musis aj nadalej ne?

Reagovat
pesky passer-by

Presne pri takýchto skutočnostiach si človek uvedomí, že La Masiu má tentonpaklub tak na okrasu. Už dávno mala byť vybrakovaná a hráči nastúpení aspoň na lavičke Áčka. Nechápem ako môže dakto poberať plat za takéto prestupáky.

Reagovat
sylarko

gavi, nico, fati, araujo, mingueza. to mas hned 5 hracov z la masie. malo??? to ma xavi teraz poskladat 11tku z hracov z la masie?? to nebudu hrat ani tu EL..

Reagovat
letitfly

Pique, Alba, Busquets,...

Reagovat
sylarko

no hej, ja som skor ratal tych mladych.

Reagovat
pesky passer-by

Veď práve.

Reagovat
John Obi Mikel

Raphinha, Dembelé prodloužil. Takže Torres za 55 mega bude na lávce?

Reagovat
blaugrana

Torres hracal hlavne lave kridlo...ak vsetko dopadne, tak bude na lw fati, torres, st lewa, auba a rw dembele, raphinha...je to snad moc

Reagovat
Miguel19

Tak Torres by měl být na lávce, i kdyby ti dva nepřišli/nezůstali.

Oni jsou na tom finančně špatně a vysoli 55 mega za takovýho prumeraka..

Reagovat
sylarko

jesus. ja fakt na toto nemam nervy..skoda slov

Reagovat
Gazdo

Torresov vyber miesta a pohyb je absolutne skvely. On keby zakoncoval to co ma tak da za posledneho polroka hadam 20 golov v lige. To bolo az neskutocne co spalil ale verim tomu ze to nejako prekona

Reagovat
sylarko

Reagovat
ADM

Reagovat
Eichel

On je trošku taký Salah pred príchodom do Lpoolu, ja mu veľmi verím, plus prišiel v priebehu sezóny a po zranení.

Reagovat
Keboto

Reagovat
Visca el barca

Tak hlavně že Mount, Pulisic a Havertz jsou totální děla no

Reagovat
Miguel19

Souvislost?

Reagovat
sylarko

ze ste dali 60m za priemeraka pulisica, ci havertza.

Reagovat
Miguel19

A nutime hráče si snížit platy? Asi furt nechápu tu souvislost…

Reagovat
Maximm9

taky by me zajimalo co s tim tihle 3 maji spolecneho

Reagovat
sylarko

"vysoli 55 mega za takovýho prumeraka.. "

Reagovat
Visca el barca

Prdel je jak do nás nekvíc jedou fandové umělého paklubu jako je Chelsea

Reagovat
sylarko

Reagovat
Svatej

Tak zrovna první jmenovanej by vam vyflakal ze základu každýho

Reagovat
Visca el barca

Jen by leštil Pedrimu kopačky no

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Svatej

V případě,.ze by si je od něj před zápasem půjčil, tak možná

Reagovat
Gazdo

Pedriho asi nie ale inak zvysok v strede (De Jong a Gavi) asi hej.. ale tak De Jong vo svojej forme sa Mountovi moze uplne s kludom rovnat akurat ju ma iba v repre a Gavi ma proste 17 tam tazko odhadovat Mount v 17 bol niekde na hostovaniach este len. Zrovna zaloha je nieco s cim som v Barcelone do buducna spokojny ba dokonca by sa dalo povedat ze uz aj v sucasnom stave spokojny. Aky to kontrast oproti minulym rokom ked nam tam behalo MSN a nemal im kto tu loptu dat a zrazu mame hracov ktori aj vedia co s tou loptou spravit ale ostatni to proste nechapu futbal je castokrat na zblaznenie

Reagovat
Svatej

Jasný, přirozeně jsem předpokládal současnýho Mounta, koneckonců on nevyletel tak brzo jako jiný děla, ale tím, že teď už je sám špičkou na svým postu, jsem se ho chtěl zastat.

Jinak je pochopitelný ze bychom oba prosazovali svoje koně

Reagovat
Gazdo

Tak u mna je Mount asi lepsi ako Gavi hoci je Gavi proste o dost mladsi takze tazko hodnotit este uvidime dajme tomu za 5 rokov ked bude Gavi v Mountovom veku. Inak samozrejme Mounta zeriem uz odkedy hral v Derby. Ale Gavi by sa ti tiez pacil. Je to taky ten zmrdecek ktory beha ako sialeny a strasne rozdava rany ale na druhu stranu snad este nesimuloval a ustoji aj vylozene atentaty na jeho osobu. Ale co sa tyka porovnania s Pedrim tak tam mam favorita uplne jasneho. Pedri ma v sebe totiz nieco co Mount jednoducho nema a mat ani nebude a u anglickych hracov som to asi ani nevidel. Ta lahkost a genialita je nieco uzasne a to hovorim ako Mountov fanusik. Samozrejme ideal by bol mat oboch

Reagovat
JeséRodriguez

To ani omylem.

Reagovat
Talker

Navíc ve všech rolích od DM až po hrota.

Reagovat
John Obi Mikel

Tyhlety výkřiky bez kontextu. My přece zatím nemáme finanční trable.

Reagovat
Maximm9

Frenkie De Jong agreed to a wage deferral during the pandemic to help Barcelona financially and is owed £24m by the club.

They want Manchester United to pay it but the Old Trafford board are adamant they will not.

Ty castky, ktere dluzi za platy jsou extremni. Pique dalsich 30mega jsem cetl.. a oni si dale nakupuji.

Reagovat
sylarko

zdroj?... preco by nemohli nakupovat? ty ked niekomu nieco dlzis, tak nechodis ani do obchodu ani nic??? a kde mas napisane, ze im tie peniaze barca nevyplati? alebo ze im tie peniaze musi vyplatit naraz? vidis do diania barcelony?? alebo len slepo veris kazdej picovine co media napisu?

Reagovat
Maximm9

Muzes mi ukazat, kde jsem napsal, ze nemuzete nakupovat ? Klidne si nakupujte koho chcete, ale je to minimalne totalne k smichu.

By me zajimala tvoje financni gramotnost po tvoji vete: ''ty ked niekomu nieco dlzis, tak nechodis ani do obchodu ani nic''

Je rozdil dluzit a nebo byt uplne v pici

Reagovat
Kluivert9

"Je rozdil dluzit a nebo byt uplne v pici" - to rozhodně, ale Barca své dluhy stále včas a v plné výši splácí.

Reagovat
sylarko

to niekomu kto vidi len jednu stranu mince nevysvetlis

Reagovat
kilobyte

To není tak úplně pravda. Kdyby spláceli včas, tak nedluží na výplatách zaměstnancům.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
John Obi Mikel

Klub má dluhy, hráčům snižuje mzdy, do toho v zimě koupí za raketu Torrese a teď v létě za ještě větší raketu chce Bernarda Silvu, Raphinhu a Lewandovského. A na stopera Koundého. I přesto, že navíc v zimě získala Aubu a léto předtím Depaye. A do toho (pochopitelně) chce prodloužit své hráče a získat další hráče zadara. Tak kde to jsme?

A že dluží za hráče, které už ani v kádru nemá, je jen směšná třešeň na dortu

Jim snad dělá finance Schillerová

Reagovat
Phillipinho

To ze tymy dluzi za hrace, ktery nejsou v tymu je podle me docela normalni. Prece ty castky neplati jednorazove, ale v nekolika splatkach (pokud se nevyplaci vystupnu klauzule).

Reagovat
sylarko

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Eichel

Reagovat
Kenneth

Malcolm a Trincaao prisli do Barcelony kdy?

Reagovat
DrQQ

S takýmito menami, nikdy. :-)

Reagovat
sylarko

ano. precitas jeden clanok na EF a uz presne vies ako to vsetko je.

Reagovat
blaugrana

Ucelovy clanok, aby tu mohli financny odbornici mohli vyliat srdiecka a ukazat, ako im Barcička neda spat.

Reagovat
Kluivert9

A ještě jako bonus zmíněná částka 126 mega, která není vůbec žádnej problém, ale pár chytrolínů bez přehledu se toho samozřejmě chytne

Reagovat
sylarko

Reagovat
dinss

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný lakmusový papírek a že tu brečí fanoušci rusoropáků nebo Assenalu, to je na tom nejlepší

Reagovat
CHONG
Reagovat
sylarko

Reagovat
Greny

Reagovat
Crustyq

Doufám, že nevyjde ani jeden z těch přestupů. Maximálně Azpilicueta.

Reagovat
ACSeRw!n

anketa:

kvalifikuji se pristi sezonu do LM?

Reagovat
Rattlesnake

vítěz LM se automaticky kvalifikuje do dalšího ročníku LM,

a protože Barcelona jede příští sezónu na treble,

tak je odpověď na tvoji otázku nasnadě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Barca je takovej sexy týpek s exekucí na krku, co chodí do Kozičky a motá tam ty buchty na baru.

Reagovat
smazaný uživatel

od hlavy až k patě ve značkovým, az na ty hodinky a řetaz kolem krku, ten je z eBay za dvacku

Reagovat
CHONG

Spíš takový stárnoucí seladon, který se snaží v baru platit stravenkami, a když se mu čas od času zadaří, tak se mu stejně nepostaví...

Reagovat
Didier Drogba

Spis mu uz usekli pero Albanci

Reagovat
janinho

https://www.youtube.com/watch?v=2RwApNVctgc

Deuce je Barca a Norm su veritelia ked im ten dlh prerastie cez hlavu

Reagovat
Baronne

Reagovat
Salfovic

Co to je vůbec za podnik? Tady to má neskutečnou reklamu.

Reagovat
Baronne

Chodili tam, možná i furt choděj kopačky a hokejky, plus spoustu rádoby známejch flunder..

Reagovat
j_mrazik

Vyhlášenej podnik, kam v Praze chodí fotbalisti, modelky, hokejky apod. Párkrát jsem tam byl, ale nedá se tam vydržet. Špatně řešený prostor, moc lidí, navíc to tam vypadá fakt hnusně. Lavice jak ve 4. cenové. Divnej podnik.

Reagovat
Whitemedia

Barca je Jirka Černohorský.

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
SunFells

Reagovat
krisa

Reagovat
Trand

Reagovat
Didier Drogba

More je sice super, ale asi bych preferoval, aby mne chodila vyplata. Ale proti gustu..

Reagovat
Agent z Melmacu

výplata im príde a môžu šukať v mori

Reagovat
Visca el barca

Tady je zas solidně nablito. Tak teď kolik z vás chytráků má hypo? A kupujete si jinak normálně jídlo, zábavu, jezdíte na dovču apod hm? Barcelona se z toho dostane a opět začne vyhrávat, už teď skládá poměrně zajimavý tým. Nestačím se divit, kolik lidí nepřeje úspěch a nedokáže ani pochopit jak funguje blbej přestup apod. Visca el Barca. Imho těším se na Lewu

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Maximm9

Ty ses uz normalne druhy fanda Barci, co tady srovnava zadluzenou Barcu s tim, kdyz nekdo z lidi si jde koupit rohliky

Reagovat
sylarko

ked nechapes tomu principu, tak musis byt fakt retard abo co

Reagovat
CHONG

Retard budeš spíš ty, to přirovnání kulhá na obě nohy, nebo spíš jezdí na invalidním vozíku...

Reagovat
sylarko

point je v tom, ze ked ma niekto hypoteku, tak asi normalne funguje dalej a chodi na dovolenky, kupuje si veci a podobne. to ze barca splaca rozne dlhy teraz neznamena ze nemoze nakupovat..chapeme sa konecne?????

Reagovat
CHONG

Barcelona nutí své zaměstnance, aby si výrazně snížili smluvně zakotvené mzdy, aby mohla "jet na dovolenou", to nemá vůbec nic společného s tím, když jedeš na dovolenou a přitom řádně splácíš hypotéku...

Reagovat
sylarko

no ked zavadzas platovy strop, tak asi musis tym hracom co maju privela znizit plat. ci teraz maju cakat do 2025 kym mu skonci zmluva??

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
sylarko

Reagovat
Jardin

Reagovat
sylarko

Reagovat
teenz

Reagovat
sylarko

Reagovat
valloire

Reagovat
sylarko

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Gazdo

Ze ta to bavi sa este natahovat

Reagovat
vacin

Máš hypotéku, ale hlad svých dětí řešíš tak, že jim říkáš, aby neměly hlad a potom s manželkou a bez dětí pojedeš na dovolenou

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
dinss

Princip srovnávat miliardový dluhy s hypotékou. L O L

Reagovat
Salfovic

To ale není úplně od věci. Už několikrát jsem četl o fotbalistech coby o top rohlících.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
maxton

skus ty mat hypo, prist do banky a povedat, že počujte, teraz mi znížte splátku na polovicu lebo nejak mi nevychádza. Banka povie ok a ty jeb ho na Kanárske ostrovy. To robí Barcelona. Chce kupovat hráčov za 50 mil. a dlží De Jongovi 20 mil ? No to je k smiechu

Reagovat
sylarko

Reagovat
Kluivert9

Už je těch 20 mega po splatnosti?

Reagovat
sylarko

barca si svoje zavezky normalne plati. znizenie platu pre de jonga je kvoli plat stropu, ktory sa tam zavadza. a ked si svoje zavezky plati tak preco nemoze ist na kanarske ostrovy?? mas mesacnu splatku 500e priklad. ked ju za mesiac zaplatis, tak co zrobis so zvysnymi peniazmi je uz tvoja vec. kludne si mozes kupit lietadlo. nikde nieje pisane, ze ked mas peniaze na splatenie, tak ich musis zaplatit naraz...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

Reagovat
Bakary3

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
hornito

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Front hell

Reagovat
valloire

Reagovat
2miguel1

Či sa to páči niekomu alebo nie, Fc Barcelona a Real Madrid je stále najlepšia destinácia pre futbalistov a po dekáde Messi-CR sa to ešte zvačšilo. Preto je veľmi nebezpečné dať hračom velke kontrakty, lebo oni apriori z tych klubov nebudu odchadzať. Na jednej strane, ak si má hrač vyberať medzi dvoma klubmi, z 99% si vyberie Barcu ci Real, no je to dvojsečná zbraň, ak sa im nedarí, oni z toho klubu nechcu odisť. My o tom svoje vieme, v Reale to je tiež problem. To splácanie čiastok za hračov, to nemá cenu ani komentovať, to je uplne normalna vec aj u ostatnych klubov, takto to jednoducho funguje, ta splatka funguje na principe amortizacie.

Keď sa vratim ku kadru Barcelony. Ak si teraz niekto myslel, že 5 rokov budeme hrať s utokom Brait-Luuk, mýli sa. Tá reštruktulizacia po katastrofickom manažmente Bartomeu je potrebná, no z pohladu finance/manažmentu, to zas nieje tak ťažká uloha, kedze sa bavime o Barcelone, len teda je už potrebny aspon dobry manžment, čo značka Laporta určite je. Pre barcelonsku hru je hrač, ktoremu vyhovuje pozicia ovela viac doležitejsia ako v ostatnych kluboch, z prosteho dovodu, že hrame uplne jedinečne a odlišne ako ostatok klubov. Najdoležitejsi je stred pola v Barcelone a už Gavi-De Jong je vidiet, že hrači zo Spanielska ( La Masii ) maju navrch. Pokial pridu ešte Lewa, Raphinha, popripadne Azpi, bude to hodne dobré

Reagovat
letitfly

Když jsem viděl skoro 200 komentářů, tak jsem se těšil, že si tady počtu nějaký inside info, malinko se v celý tý naší situaci zorientuju. Jsem naivní...

Reagovat
2miguel1

Tak inside info z podladu finance ani von ísť nemože, čo vieme jedine, Barca predala menšinovy podiel BLM, čo nam zaručuje zastabilizovanie klubu a možnost kupit hračov ako Raphinha či Lewa.

Reagovat
letitfly

Já vím, ale čekal jsem aspoň něco zajímavýho. Ne, že se tady bude 170 komentářů předhánět v tom, jestli jsme nebo nejsme hovada a krachujeme.

Reagovat
2miguel1

Ale bohuzial, my bežní smrtelníci sa k takym informaciam nedostaneme

Reagovat
valloire

jste hovada

Reagovat
letitfly

Reagovat
VojtovaChelsea

to že barca dluží de jongovi na výplatě 20mil je fake nebo je to jako fakt?

Reagovat
EaP

Vážne ? Marca ako zdroj informácií ( overených ) o Barcelone ? To už môžem rovno kopírovať Nový Čas.

Reagovat
sylarko

Reagovat
Kokesh

Omg, kde žiješ? Kdo jiný by měl přijít s leaknutym kontraktem? To jsou věci, který by se za normálních okolností vůbec neměly dostat na povrch a ne každý si je dovolí otisknout. Ani bych se nevidil, kdyby to práskl Barto, nebylo by to poprvé ani naposled...

To, že šel dolů s platem jako většina, je snad fakt který se nedá zpochybnit. Tak na co si tu někteří hrajete? Že jsou teď najednou všichni proti Barce?

Reagovat
dinss

NIC SE NEDĚJE! ZaplaĎ si radži svojy hipotěku ty závysTyčQe!

Reagovat
Kokesh

Mimochodem není to tak dávno, kdy El Mundo leaklo contract Messiho, překvapivě v době, kdy se to Barce docela hodilo, aby veřejnost viděla čísla a překvapivě za pár měsíců musel odejít...

A to Barto vyhrožoval soudy atp...to jsou účelový věci, není tak těžký si dát dvě a dvě dohromady...

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat
smazaný uživatel

madridskej plátek

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
O.Giroud

nedlzi mu nic, prejebal to na automatoch len na to zabudol

Reagovat
O.Giroud

snad stihnut zosadit z tronu Real nez krachnu

Reagovat
jsemdement

kebyze kazdy muderlatan by mi poslal 5 kc tak je zo mna profesionalny milionar do cypa more

Reagovat
jsemdement

jinak samozrejme cim dele bude demebele v barcelone tim dyl bude barcela v cejpi

Reagovat
Salfovic

Lepší je být amatérský milionář, to můžeš spát až do oběda.

Reagovat
jsemdement

aha, se v tom nevyznam jeste

Reagovat
LAM

Tak Raphinha hotovej- 58+7 a platit se bude asi na třikrát.

Já doufám,že před Lewou půjdeme ještě do stopera,které má větší prioritu.

Na LB zkusit k Albovi Baldeho a příští rok Gaya či Grimaldo

Reagovat
hornito

Grimaldo půjde pryč už teď.

Reagovat
miguel bain

U drtivé většiny jiných týmů by to začalo zákazem přestupů, pak odpočty bodů a pak šup do nižší ligy. Když už vrchnost dělá, že nevidí a neslyší, tak snad krachnou sami no...

Reagovat
dinss

Tak tady ta komentářová sekce je fakt bombová. Snad pod každým komentářem za špatný vedení tohohle klubu se najde jeden či dva enormně nasraný idioti a jedou bomby, proti klubu, který má daná osoba v oblíbených. Neměl by si tady někdo sypat popel na hlavu a ne jebat do ostatních? A jo, já vlastně zapomněl, že se nic neděje.

Reagovat
Bakary3

Nebudu lhat, přišel jsem jen do diskuze nakouknout, co tu vypotili sylarko, klokan, visca...

Bylo to trapně - vtipnější nez jsem cekal, chlapi diky.

Reagovat
teenz

Reagovat
sylarko

nemas zac kiddo. uzivaj a bez spinkac chlapecku.

Reagovat
r3

Priznam sa, ze tieto diskusie su normalne tragikomicke a absolutne neviem ci si mam buchat hlavu o stenu alebo sa len neskutocne smiat Velmi by som chcel verit, ze niektori ste v beznych zivotoch viac financne gramotni ako to co tu dokazete zo seba dostat, to je fakt brutal. A myslim to fakt uprimne, aj ked pri pocte osobnych bankrotov alebo exekucii v CZ a SK je to asi naivna predstava.

Nebudem tu plakat nad financnou situaciou Barcy (ani by to nebolo uprimne), ale toto fungovanie moze realne skoncit bankrotom alebo totalnym financnym kolapsom, co by som ani ako fanusik Realu rozhodne nechcel.

Reagovat
EaP

Jasné . Ako fanúšikovia Realu ste podobnú situáciu nezažili na prelome milénií keď nastupoval prvý krát Perez za prezidenta. Sám nedávno priznal, že celé to obdobie Galactikos bolo zaplatené len z úverov , lebo Real v tej dobe nemal žiadne pesetas. Bol to risk ? Bol. Vyšiel ? Po tých rokoch môžete smelo povedať , že určite áno. Stále nechápem , ako poniektorí zmýšľajú. Ak Real alebo Barcelona nebudú investovať do kádra a s tým spojeného marketingu formou kúpi futbalových hviezd , nebudú ani zárobky. A v dnešnej dobe sociálnych sietí a médií to platí dvojnásobne.

Reagovat
r3

Real rozhodne v takejto financnej situacii ani v tom case, ktory spominas, nebol. A je sakramentsky rozdiel mat normalne obsluhovatelny dlh (najma ked si vacsia firma/klub) a zaroven investujes s udrzatelnym a logickym planom ako chces dosahovat uspechy. A idealne znizovat ten dlh v buducnosti, aby si vedel potom nasledne viac nakupovat a pod. To co ale robi teraz Barca je odsuvanie problemu, ktory s velmi vysokou pravdepodobnostou budete musiet riesit tak ci tak. A takymto sposobom to len odsuvate na neskor. Pekne to spisal Eichel vyssie. To co robil Real za Pereza v tom case bolo, ze v principe s bezne financne stabilnym klubom sa rozhodol roztocit marketingovo-biznisovu party, ktoru ma ale financne vysla. Viac ako sportove uspechy to ale malo dovody v ekonomicky ovela vhodnejsej dobe, financne vyhodnych prestupoch (nie vsetky a rozhodne nie vsetky sportovo vyhodnych, ale bavime sa o ekonomike klube) a najma ta startovacia pozicia bola neporovnatelna s tym, co zaziva Barca dnes.

Najrozumnejsie pre vas by bolo si na najblizsie obdobie utiahnut opasky, znormalizovat platy a ich strukturu, nevytvarat a nepodpisovat kontrakty ktore mozu byt toxicke o par rokov a kludne sa o par rokov vratit s plnou paradou spat na tie najvyssie priecky a dovolit si aj vacsie prestupy. Lenze sucasne vedenie robi to, ze natahuje ten "financny spagat" co to da uz teraz s cielom, ze sa to nejak snad utrasie a pridu uspechy, s hracmi budete mat stastie a nejak to date. Ten hacik je v tom, ze toto je extremne rizikove a ked to nevyjde ako ma, tak v tych financnych srackach budete jednak hlbsie, ale co je horsie bude to trvat podstatne dlhsie ako keby sa to zacalo rozumne riesit dnes.

Reagovat
valloire

Real v tý době prodal pozemky za 600 mega eur. z toho vzniklo Galactikos. Takže ne, nezažili.

Reagovat
Sandstorm

Laporta je zářný příklad toho jak by to vypadalo v ČR kdyby po Babišovi přišel další populista, který nevidí dál než je horizont dvou let.

Reagovat
Sandstorm

Takže Barcelona nemá příliš dobré vyhlídky do budoucna.

Reagovat
LAM

Jo, protože s Fialou jsme to vyhráli

Jak byl Babiš magor, tak tihle ukazujou nekompetentnost hned od začátku a už se rozpadají

Reagovat
CHONG

Ty budeš jeden z těch debílků z billboardů, co?

Reagovat
LAM

Neumíš číst? Babiše jsem nikdy nevolil a jsem rád, že je pryč, ale to co nastoupilo teď je komedie. Ti naprosto nevědí co mají dělat(tak radši nedělají nic) a jak to vypadá, tak se stejně brzy rozpadnou.

Reagovat
CHONG

Radši nedělají nic, to je jak od Bureše Samozřejmě, že zatím tápají a dělají chyby, ale možná by to chtělo vzít do úvahy v jakých hovnech jim stbák tuhle zemi předal... A za tu ruskou kundu taky úplně nemůžou...

Reagovat
teenz

Reagovat
Cracker10

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
Kily

dneska bohužel stačí objíždět republiku a v médiích neustále hlásat, že s dluhem nemáš nic společného a máš vyhráno

Reagovat
CHONG

Lidi rychle zapomněli, jaká je Bureš ve skutečnosti kunda.

Reagovat
krisa

a ještě ho beztak zvolí prezidentem

Reagovat
iamek

Reagovat
81Tomas

Ono je asi smustnejsi to ze nezapomneli, proste jsou za nim porad

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Hlahart

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
PP

Bohužel.. Lid dá klidně jen na zdání moci a schopnosti. A díky jeho PR, které je zcela mimo realitu to té tupé mase stačí.

Reagovat
pingla

Reagovat
Infi

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
masly008

Reagovat
masly008

Počkej jak samozřejmě tápají? To jste je volili aby tápali? Nebyli oni před volbama na vše připraveni?

Reagovat
r.mrazik

myslis jako na valku a omezeni dodavek plynu,ktery Bures nasmeroval vsechny z Ruska?

tak na to pripraveny nebyli,to je pravda

Reagovat
Tomasso9

Ja bych ctel videt u kormidla Babise, nebo Tomia. A ani nevis jako moc. Babiše jsme zazili, vime co cekat, co dela apod.. Ale Mr. vsechno umim, vsude jsem byl - "ja mam ten spravny recept jak z krize ven Okamura" by nam mohl predvest, jak skutecne a opravdu pomoct ceskym obcanum.

Reagovat
Tomasso9

mysleno na aktualni situaci a dobu, protoze rozdavat rozumy umi kazdy.

Reagovat
Talker

No prostě by udělali další příspěvky a rozhazovali další desítky či stovky miliard na darech. Přece jen jsou na podzim volby, další jsou prezidentské za chvíli a členská základna Babiše to očekává.

Reagovat
Tomasso9

Nejhorsi pro me je fakt, ze nejvetsi konkurent Andrejovi je Petr Pavel. Tam se snad najde nejaky jiny normalni kandidat. Ale je mi jasny, ze pro radu lidi je Pavel ok.

Reagovat
masly008

Myslíš to co dělá i tahle vláda? 5000 , energo pomoc tarifem.

Reagovat
Trand

Tomio by byl úplně paralyzovanej, přesně jak říkáš, on jen kritizuje to, co ví, že mu u určitý skupiny přinese body, žádný řešení nemá, je to prostě plácal. A podle mě hlavně nemá žádný ideový zakotvení, kdyby mu 20% přinesla chvála migrantů, tak začne zítra migranty chválit a bude mu to úplně jedno. Opozice ve vládě je pro něj ta nejlepší pozice, protože dostanou hezký peníze za svoje procenta a zároveň nemusí nic dělat, jen můžou říkat jak to všichni dělají špatně. Když by se dostali na nějaké důležité pozice(ministři, předseda vlády), tak by asi i jejich voličům došlo, jak je to neschopná strana.

Reagovat
Kily

to mi připomíná, že si musím zjistit, kolik stojí ta poznávací značka, kterou jsem cca před měsícem viděl

srdíčko, spd, tomio okamura, odvaha říkat pravdu

Reagovat
vacin

Na tom je nejhorší, že jeho voličům by to nedošlo, nasadil by rétoriku, my bychom chtěli udělat xy, ale neschopné vlády před námi nám zanechaly zemi v takovém stavu, že se to nedá a oni by mu na to skákali.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
iamek

Reagovat
Svatej

Reagovat
drussbarb

Reagovat
technecium

Nejhorší Babišovo dědictví bude, že rozšířil v lidech představu, že se o ně má starat stát, ne oni sami. To je první krok k úpadku konkurenceschopné společnosti. Všichni místo toho, aby přemýšleli kde a jak vydělat víc peněz, a jak se zlepšit v tom, co dělají. tak akorát remcají a natahují ruku. Metalitou jsme na cestě k Řecku.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Kily

Reagovat
Talker

Tak ono se stačí kouknout, kdo jsou Babišovi voliči. Polovina jsou důchodci, největší podporu má u l iidí se základním vzděláním a u úředníků. Tam nemůžeš moc očekávat, že budou vytvářet nějak intenzivně hodnoty a vždycky to byly skupiny, které očekávaly, že se o ně stát postará a čím blíže jsou důchodu, tím důležitější to pro ně je.

Ono se tomu není moc co divit - preference se mění podle toho, v jaké jsi situaci. Vždy volíš ty, kteří ti co nejvíce zlepší život. Pro důchodce, nezaměstnané a úředníky jsou to ti, kteří ti nejvíce nasypou v důchodech či dávkách. Babiš prostě slibuje nejvíc a navíc je oproti socanům ochotný těm lidem i nasolit prachy.

K tomu je důležitý i jeho marketing, on ty babičky a dědečky potkává, poslouchá, zanadává si s nimi a v tu chvíli k němu mají ti lidé relativně blízký vztah.

Pro lidi, kteří chtějí něco dokázat, kteří mají vyšší příjmy, je důležité zas to, aby jim stát neházel klacky pod nohy a měli co nejvíce z toho, co vydělají a jejich píle byla odměněna. Těm je jedno, jestli Fialu potkají nebo ne.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
PP

defakto je to mix lidí s nižším vzděláním, voliči socanů a komunistů, které jim vybrakoval a zklamaní lidé z 89 - cca 60níci, kteří se nemají tak dobře, jako se jim slibovalo. Do toho vidina úspěšného "vůdce" a majitele velké firmy. To, že je to psychopat bez špetky empatie a lidskosti díky mediální masáži moc nevidí.. a ani nechtějí vidět.

Reagovat
PP

ty vole.. kde se to v tobě vzalo??

Reagovat
Svatej

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Front hell

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Front hell

Reagovat
Infi

Reagovat
DonAndres

na základě čeho soudíš, že nevědí co mají dělat? Po dlouhé době máme solidní reprezentaci na evropské úrovni (čti nemusíš se za ně stydět). By mě zajímala ta tvoje míra nekompetentnosti, ach ty český národe.

Reagovat
Phillipinho

Jako jo, vystupovani ma Fiala prikladny (ac me je jeho ton a samolibost odporna). Na druhou stranu zatim pouze opakuje to same dokola a nejvic je hrdej na to, ze odjel ve veste na Ukrajinu za Zelenskym. A s lidma jako je Pekarova Adamova ci Jurecka snad byt spokojenej nemuzes ...

Reagovat
smazaný uživatel

Příkladný, no jak se to vezme. Ta jeho uspávačská dikce a máslový výraz může rajcovat jenom hrozně nudné lidi

Reagovat
CHONG

A co rajcuje akční lidi? Motýle, kampaň nebo křivé přísahy na zdraví vlastních dětí?

Reagovat
masly008

Nenapadlo tě třeba, že ty komiky kritizuje i někdo z toho jednoho milionu lidí kterým propadl hlas?

Všichni kritici pětikolky nejsou voliči Babiše nebo Tomia.

Reagovat
CHONG

Vzhledem k tomu, že pojem "pětikolka" používají tak maximálně dementi na novinkách, tak ani ne

Reagovat
masly008

Jestli to nebude pro to,že říkala jak má zmáknutou sociální agendu a místo aby šla dělat ministryni tak se uklidnila ( nebo byla radši uklizena?) na teplé místečko. A ministra dělá jézéďák.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

a koho jsi teda volil, trikoloru, slachtu nebo komouse?

Reagovat
masly008

Svobodné. Sice malá strana, ale nemusím se stydět. Ale je sranda jak ti obranáři vlády se snaží ikdyž vidí že to vedou nejhůře v Evropě. Ale třeba jen nechápu všechny ty signály.

Reagovat
Svatej

Co je to zas za hovna s tou Evropou dopíči

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
drussbarb

Nejsem volič ODS, ale volit Bobošíkovou a jí podobné a pak kritizovat ….

Reagovat
masly008

Takže nevolit nikoho s pak mužů kritizovat každého že.

Reagovat
drussbarb

Ne, říkám, že nevidím rozdíl mezi Svobodnými a SPD

Reagovat
masly008

V tom případě nevidím já rozdíl mezi ODS a pirátama

Reagovat
smazaný uživatel

No, mužeš je to asi nejvíc cringe strana, která se neváhá spojit s uplnym odpadem. Nějaký argument, proc to vedou nejdu na světě (teda v Evropě)?

Reagovat
masly008

Máme největší inflaci z okolních států a 3 nej v EU. Máme nejdražší energie v přepočtu na kupní sílu v EU.

Máme už dražší benál než v Bavorsku.

Máme jedno z nejdražších bydlení( koupě , za to oni sice nemohou, ale že by s tím něco dělali se říct nedá )

Reagovat
r.mrazik

minuly tyden jsem byl trikrat v berline a cestou nafta pod dve eura nesla,takze ne,drazsi to tady nemame

za inflaci muze rozhazovani Burese...

za nedostatek bytu muze neschopnost Burese za jeho roky prosadit pouzitelny stavebni zakon a ted nemyslim ten posledni s kokotskym obr uradem v ostrave (tyvoe!!! )

Reagovat
masly008

Jak píšu ohledně bydlení to není jejich chyba, ale ženy se s tím chystali něco dělat se říct nedá.

Benál pod 2 éčka nedávno byl asi jim to zase stouplo, ale opět se tady neřeší že je prostě předražený.

Inflaci pomohl samozřejmě babiš, ale vím jak odska řvala že je kovidné málo a oni by dali víc.

A inflaci samozřejmě hodně přispívá právě vysoké ceny PH a energií.

Reagovat
r.mrazik

achjo kluku

Reagovat
PP

je tam hromada faktorů.. Mimochodem jedním z klíčových je lpění na koruně, která nám v dlouhodobém horizontu škodí. Jsme ekonomicky a finančně závislí na Západu a Euru, potažmo Německu.

Reagovat
Tomas Kazu Joker

Ví tady vůbec lidi, že ta inflace nefunguje na tlačítko on/off ?

Reagovat
masly008

Ale nikdo netvrdí že jedinou věci to zmizí.

Ale dalo by se souhrnem akcí tu inflaci aspoň snížit a né nedělat nic.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
drussbarb

No inflaci prospělo třeba to, že Babiš nasypal do systému loni snad bilion korun

Reagovat
masly008

To nikdo nezpochybňuje. Ale taky Fialovo nicnedělání ohledně energetiky tomu hodně pomohlo.

Reagovat
drussbarb

Neumím posoudit nicnedělání, ale vzhledem k tomu, že tímto způsobem se vyjadřuje Babiš, moc tomu nevěřím

Reagovat
Svatej

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Gedofrey

Jurečka mi vadí taky, ale reálně kvůli čemu jsou furt všichni naštvaní na Pekarovou? Však je předsedkyně sněmovny a nemá žádnou přímou agendu.

Všiml jsem si toho hejtu na ni ze všech stran a nechápu proč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze je to relativne mlada zenska. Snadny cil.

Reagovat
smazaný uživatel

Názory, vystupování. Asi

Reagovat
Gedofrey

Jako jn, ona je prostě typická politička co cílí na liberální pražské pravicové voliče, což je přeci jen úzká skupina. Jenže ten hejt na ni je úplně obrovský. Patří snad do TOP 3 nejvíc nenáviděných politiků, přitom její vliv je marginální (v porovnání s ostatními hejtovanými).

Reagovat
r.mrazik

protoze si ANO a SPD museli vybrat nekoho noveho misto Kalouska...takze si tyhle vemena s malyma ptakama vybrali zenskou...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
vacin

Tak jí nejvíc kritizují voliči ANO a Pitomia a těch věcí se tím pádem sešlo víc, jednak je to relativně mladá ženská v dost vysokým postavení a to některým macho vadí, dál je nástupkyně Kalouska a tady u té sorty lidí za posledních 350 let za všechno muže Kalousek, takže přirozená náhrada, ta její rétorika taky není někdy úplně nejšťastnější (za některý věci bych ji kritizoval taky, ale nijak extra) no a hlavně si dovolila veřejně nepřát vítězství jejich vrchním modlám Kačeru Donaldovi a Orbanovi.

Reagovat
valloire

Protože je úplně blbá a mele jen svazácký kecy.

Reagovat
Trand

Však Pekarová Adamová není ve vládě

Reagovat
Cracker10

Reagovat
smazaný uživatel

Stydět se musim, když po 5 letech nadávání na zloděje Babiše vyplouvají a povrch jejich zlodějiny. Obhajovat jednu nebo druhou stranu nemá moc cenu.

Reagovat
CHONG

Gazdík podal demisi kvůli tomu, že se se znal s Redlem (nebyl z ničeho ani podezřelý), Bureš demisi nepodal ani v momentě, kdy byl obviněný ze spáchání trestného činu dotačního podvodu.

Bureš má na billbordech, jak nekecal, ale makal, přitom nechodí do práce a v pracovní době objíždí republiku v karavanu.

Kvůli Burešovi a jeho evidentnímu střetu zájmů bude ČR vracet EU dotace, které v konečném důsledku zaplatí každý z nás.

Bureš je pravomocným rozhodnutím soudu uznaný stbácký práskač.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný počkáme si, co ještě vypluje na povrch ze Stanu aspol. Já nevolič obou (ANO x STAN) s tebou souhlasim, ale dokud nebue za mřížemi, tak si pojede svoji písničku a hodně lidí půjde za ním. I současná situace mu těžce hraje do karet, bohužel.

Reagovat
CHONG

Kdybys chtěl, tak na každou politickou stranu vyhrabeš tuny špíny, o tom nemusíme polemizovat, ale na tom přístupu Gazdík x Bureš je prostě vidět diametrální rozdíl, jak se k tomu dá přistoupit, buď se můžeš zachovat jako chlap nebo jako šváb...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se bohužel smířil s tím, že ti švábi ( a je jedno z jaký strany jsou), nebudou nikdy potrestáni.

Reagovat
kilobyte

Ten diametrální rozdíl je vytvořen voliči. Když se ukázalo, že Farský nebude ve sněmovně, tak to vadilo i jeho voličům a musel teda odstoupit. Když Babiš nechodí do sněmovny, tak ho za to jeho voliči ještě chválí.

Reagovat
smazaný uživatel

Farský byl proti Babišovi nic dle postavení. Farský je figurka ve Stanu, kdežto Babiš = ANO.

Reagovat
kilobyte

A to něco mění? Politik si dovolí jen to, co mu jeho voliči dovolí.

Reagovat
smazaný uživatel

Babiš si dovolí všechno, protože má svý voliči namazaný na chleba.

Reagovat
PP

Reagovat
iamek

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
drussbarb

Kampaň. Neodstúpím, NIKDY!

Reagovat
r.mrazik

Nedělají nic...ty jezdíš za karavanem než?

Reagovat
Gedofrey

Já jsem relativně rád, že toho dělají méně. Každý zásah do trhu za této inflace je peklo. Úplně vidím STBáka jak běhá, stropuje ceny a Havlíček má deset dotačních programů až podezřele účelově pro Agrofert.

Mimoto návrat seběvědomé zahraniční politiky, příprava stavebního zákona a digitalizace. To nejsou změny na půl roku. Však teprve začínají.

Štvou mě s tím stupidním příspěvkem (díky Lidovci) a vysokým plánovaným schodkem. Snad najdou koule a udělají nepopulární rozhodnutí. Nechci tu scénář Řecko, Turecko.

Ale v součtu zatím pozitivní

Reagovat
masly008

U nás stoupla elektřina o 500% ve Francii o 4%. To ti přijde OK ?

Reagovat
CHONG

Ceny (nejenom) energií asi serou (a děsí) každého, ale je strašně krátkozraké dávat za to vinu jen a pouze současné vládě...

Reagovat
Gedofrey

Ty čísla mi přijdou úplně mimo, nějaký zdroj?

Jinak co s tím má reálně vláda dělat? To je záležitost trhu a ten regulovat nechci. Jediné co mě napadá je sektorová daň na energetiku. S tou zatím přichází Piráti a Starostové. Tak se uvidí

Reagovat
iamek

https://iuhli.cz/francie-zastropovani-cen-elektriny-jde-k-soudu/

Samozřejmě vytrhl z kontextu jen to, co se hodilo

Reagovat
Gedofrey

A jsme doma. Stropování cen v jakémkoliv odvětví je peklo. Centrální hospodářství fakt znovu ne

Reagovat
masly008

Tak jako je peklo regulace nebo dotace, ale ty tak nevadí co?

Reagovat
PP

ty vadí samozřejmě taky.. zvlášť s naším postkomunistickým pokřiveným myšlením, které bohužel udržují nad hladinou Babišovci.

Reagovat
vacin

Nejlepší je Maďarsko a Orbán, pro některý náš vzor, kde zastropovali cenu za benzín a naftu na úrovni 1,3 EUR a světe div se oni mají problém, že po pár měsících mají nedostatek nafty a benzínu a začínají s omezením tankování. A i polostátní MOL už volá po zrušení zastropování.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
iamek

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
masly008

Já jsem o benzínu nic nepsal, protože ten si nevyrábíme.

Reagovat
vacin

Já reaguju jenom na to, kam obecně vede zastropování cen čehokoliv

Reagovat
masly008

OK. Ale je trochu složitější doba pro Evropu zvlášť a všichni něco dělají jenom na nás vláda sere.

Kdyby to nefungovalo,ale Francie ukazuje že co se tyče elektřiny tak by to u nás fungovalo. Samozřejmě dočasně.

Reagovat
vacin

A co je krátkodobé zastropování? Měsíc? Dva? Rok?

Maďarsko zastropovalo ceny v listopadu, ale do února to nebyl problém, protože tržní cena zustavala +- na hodnote z listopadu, Od února, kdy se začaly tržní ceny hýbat nahoru to je 5 měsícu a výsledek zastropování cen je nedostatek pohonných hmot v Maďarsku.

A výsledek zastropování cen ve Francii je, že EDF to stálo 20mld EUR

Reagovat
masly008

Tak jo. Nechme to tak, ještě půjčme ČEZu 75 miliard. To je přece v pořádku. Mimochodem minoritní akcionáři nedají ani korunu a stát jim zvedne cenu akcií. Ale jen ČEZu na ostatní to neplatí. Trošku pokřivení trhu od rádoby pravičáků.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
masly008

Tak třeba to udělat jako na Slovensku ?

Né my budeme jediní kteří nebudou dělat nic radši.

Reagovat
Svatej

Radeji sem pichni zas nejakou tretinovou pravdu, maslio

Reagovat
masly008

Jakou třetinovou pravdu? Co je na slovenském příkladu třetinového?

Reagovat
DonAndres

Že není celý, ale pouze 1/3

Reagovat
masly008

Kdo je třetinový? Pořád té nechápu.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gazdo

Sorry ja som slovak ale to co robi matovic je podla mna este horsie ako to co by robil fico lebo rozdavat pocas tejto inflacie nejake prispevky a jednorazove poukazky je totalne na hlavu

Reagovat
Svatej

klasika

Reagovat
masly008

Tvl další daň . Pokud vím tak nejjednodušší je osekat stát. 950000 státních zaměstnanců máme. Každý 4 je placený státem. Tohle asi není moc OK.

Prý nejde odejít z burzy v Lipsku.

Tak půjčíme ČEZu 74 miliard aby tam mohl zůstat.

Co by se stalo pokud by to ČEZ nezaplatil?

Asi by tam nemohl obchodovat a musel by prodávat přímo a to by bylo asi špatně.

Reagovat
Gedofrey

A zase ten nesmysl o burze v Lipsku. Firmy na ni chodí, protože je to pro ně výhodné. Cenu energií má určovat trh a ne stát.

Reagovat
iamek

Reagovat
masly008

Škoda že všude v Evropě se ji snaží v této době aspoň trochu stát určovat , jenom u nás zase nic. No nic musíme být solidární s německem aby moc nezchudli.

Reagovat
Gedofrey

Jaký by měl vliv regulace energií v Česku na zchudnutí Německa? To už je teda teorie, na kterou asi nestačím.

Reagovat
masly008

V příspěvku na který reaguje o regulaci nepíšu.

Reagovat
Talker

Jasný, ale zároveń chceme, aby se s námi Německo dělilo o plyn...

Reagovat
masly008

Né dělilo, ale prodávalo předraženě. Však jim můžeme prodávat přebytky. Nebo myslíš že oni nám prodávají ze svých zásob?

Reagovat
Talker

No právě že dělilo - oni by si mohli nakoupit plyn a neprodat nám vůbec nic. Kdybychom čekali na přebytky, pokud Rusko zavře kohoutky, tak bychom si možná vozili plynové lahve z USA.

Reagovat
iamek

Boží

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
r.mrazik

Tyvoe kluku ty máš v kebuli extra bramboracku

Reagovat
masly008

OK. Nemám argumenty nebo názor tak urážím.

Reagovat
r.mrazik

Jako že bych tu začal kopírovat články a vyvracet tvoje sračky?

Hmm...to je dobrý plán

Reagovat
masly008

Nebo můžeš napsat svůj názor jestli nějaký máš.

Reagovat
r.mrazik

"Tyvoe kluku ty máš v kebuli extra bramboracku"

Reagovat
masly008

Ale stát by ten trh půjčkou na 75 miliard neměl pokřivovat.

Reagovat
masly008

„Místo, abychom se od lipské burzy odstřihli a postupovali tak, jak postupuje Francie, která má EDF – francouzskou obdobu ČEZU, má v něm 84 procent a reguluje cenu pro Francouze – tak jdeme cestou naprosté energetické šílenosti. Realitou je, že zatímco u nás cena elektřiny stoupla meziročně o 500 %, tak ve Francii stoupla o 4 % díky regulacím. To jasně ilustruje, jaký je rozdíl mezi naší a francouzskou vládou,“ vysvětlil Jindřich Rajchl.

Reagovat
r.mrazik

Jindra Rajchl je hroznej curak...

Reagovat
iamek

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Trand

Doktor rozdává rozumy

Reagovat
r.mrazik

ty cisla jsou docela mimo...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
iamek

Reagovat
PP

hezky, tleskám..

Reagovat
kilobyte

Zato Babiš nevěděl, co má dělat, tak jen mluvil a sliboval. Pak si počkal, co mělo nejmenší odpor u jeho voličů a řekl, že to byl jeho nápad. Kdyby nedělal nic, tak by toho zkurvil méně.

Reagovat
PP

Prosím?? Vždyť je tomu přesně naopak. Každý ministr si řídí své ministerstvo a nemusí čekat na schválení jejich gurua, zda to je tak správně. Ten se zase musí zeptat svého PR, co na to lidi a kdyžtak se to otočí, zruší nebo potvrdí. Tebe jsem měl za trochu rozumného..

Veřejné finance vybrakované, krize kvůli válce na krku, jsou tady sotva půl roku. Tyto věci se promítají dlouhodobě proboha.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinej názor a hned debílek?

Reagovat
CHONG

Být na Babišově billboardu není názor, to je demence.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se dal kritizovat Babiš za jeho přešlapy (ať už se týkaly čehokoliv), tak se dá kritizovat i tahle vláda. Je pak rozdíl, pokud kritizujeme věcně, nebo jako Tomio (tedy často úplně mimo realitu)

Reagovat
CHONG

Tak znovu, Babiš je obžalovaný z dotačního podvodu, je to soudem uznaný stbák a bylo rozhodnuto o jeho střetu zájmů díky kterému jeho firmy získaly stamiliónové dotace, to fakt nejsou přešlapy...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem přešlapy jeho vlády v kontextu k dnešní krokům (nečinnosti apod.) na kterou narážel LAM výše. Samotný Babiš a jeho kauzy nezpochybňuju vůbec.

Reagovat
PP

vždyt za jeho vlády se nic nedělo. Každé ministerstvo mělo plné ruce práce, jak zvýšit či zachovat příjem do Agrofertích firem nebo žehlit jejich průsery. Roušky z Číny, Hamáček, ministr financí tupá úřednice, veletoče na min.zdravotnictví.. Žádné dlouhodobé plány, žádné investice, deficitní rozpočet a rozpuštění rezerv v době ekonomického růstu.. to jsou tak základní "přešlapy", že to není možné nevidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyt taky píšu výše, že ta kritika je oprávněná.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Talker

Hele tak nekompetentnost.

Babiš prostě řešil krizi tím, že rozhazoval co nejvíc peněz co šlo. Tohle můžeš udělat v krátkodobém měřítku, ale v dlouhodobém to nejde, protože přijde hyperinflace kvůli přebytku peněz. Ve chvíli, kdy Babiš nalije do ekonomiky kolik, bilion korun navíc(?) během 2 let, tak to nemůžeš udělat znova stejným stylem v dlouhodobém měřítku.

Pokud to nechce současná vláda udělat stejně, tak musí hledat jiná řešení, což nejde udělat za týden. K tomu tu mají na krku šílený růst energií.

Lidi volají po tom, abychom nebyli solidární s ostatními a neprodávali energie na burze. Ale ti samí lidi chtějí, aby ostatní byli solidární a dělili se s námi o plyn.

Vláda plní zásobníky na plyn, koupili podíl v přístavech na LNG, abychom plyn měli. Bude drahý? Samozřejmě. Ale jako to má Fiala ukecat Putina, aby se vysral na válku nebo co?

Reagovat
F.Torres

Jeden horší jak druhej...nakonec se možná i ukazuje, že ten Babiš nebyl až takový jelito

Reagovat
CHONG

Reagovat
Mercury

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Další mozek

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Hyrax

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kily

Reagovat
krisa

Reagovat
Nihilister

Tvl

Reagovat
iamek

Reagovat
j_mrazik

Přesně kvůli tomuhle je ta země v prdeli.

Reagovat
Svatej

Reagovat
teenz

Reagovat
F.Torres

Definuj

Reagovat
PP

postkomunistické myšlení. Nízké nebo nulové znalosti a chápání souvislostí tak složité věci jako je makroekonomie. Že spoustě lidem nevadí, že majitel obří firmy, která je živa ze státních zakázek a dotací je zároveň premiér, který má sakra silný vliv na rozhodování.. že nesmí být majitelem 1/3 médií v zemi. To jsou principiální věci, otázka morálky a nějaké slušnosti. To je na debatu na několik sedmiček vína...

Reagovat
F.Torres

A to jsi vydedukoval z těch 2 řádku co jsem napsal?

Reagovat
Hlahart

Hele ono to fakt stačí

Reagovat
PP

Moudrému napověz, hloupého kopni.. Pokud to voličům ANO či Pitomia, Trikolory a podobné verbeže nedošlo doteď, nic na tom nikdo nezmění.. bohužel..

Reagovat
F.Torres

ty vole, tak ty umíš krásně číst mezi řádky

Reagovat
krisa

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
kubys

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
Svatej

1) Vpravo nahoře "Nastavení"

2) Uprostřed stránky tlačítko "Smazat účet"

Reagovat
Jordi Alba

3) Jak sehnat a použít lano

Reagovat
Maresma

Reagovat
F.Torres

Nejsem zastánce ani jednoho a ani nejsem odpůrce. Nicméně Fiala ve výsledku nic nedělá, jeho vláda je taky plná leváků, rozdává dávky a chce zvedat daně proti babisovi žádny posun a taky pouze slibuje a nic nedela. Posrali do toho tu těžbu s Poláky a koalice moc nefunguje co se týče názoru. Překvapuje mě taková vlna reakci na koment typu že oba dva jsou vlastně špatný a jen neschopnost jednoho vyzdvyhuje menší neschopnost druhého.

Reagovat
r.mrazik

Džízs...zas že nic nedělá...

Tyhle Burešovi a Okamurovi slinty kopírují jen sami kreteni.

Reagovat
Svatej

Reagovat
F.Torres

Tak kromě keců, které z velké části jsou sliby toho fakt moc neudělal, což se prostě projevila jejich antibabis strategie. Zatím toho moc nepredvedli. Jen si rozdělili korýtka stejně jako jejich předchůdci. Všichni stejná pakaz. Jen honite nad změnou ale jestli tam je modrý žlutý nebo červeny kandidát se ukazuje ve výsledku, že to je jedno. Stejně jde jen o jedno a to jsou koryta.

Reagovat
Trand

Minulá vláda lobbovala za to, aby se dostavby Dukovan mohla zúčastnit u ruská firma poté, co se provalilo, že stojí za Vrběticema (jak by to asi vypadalo teď, kdyby nám tady Rusáci měli stavět takovýhle projekt?). Ministr z minulé vlády se chtěl dohodnout s Rusama, že se celý Vrbětice ututlají, když nám dají výměnou pár Sputniků. Vyšetřování kauzy Bečva taky bylo extrémně podezřelé a k ničemu pořádnému jsme se nedopátrali. A to ani nezmiňuju Babiše a celej Agrofert. Babiše kterej tady u domácího publika vyplakává, jak je EU zlá a nevím co všechno a pak jede v Bruselu úplně jinou rétoriku, kterou kdyby se dozvěděli jeho voliči, tak dostanou infarkt.

Tahle vláda taky dělá chyby a jako voliče STANu v minulých volbách mě to samozřejmě frustruje (zejména mi to přijde jako velká amateřina v mnoha příkladech). Ale ten rozdíl je v tom, že když se prostě něco provalí, tak padají hlavy a ty lidi nesou zodpovědnost, i když třeba nejsou obvinění, jako v případě Gazdíka a nebrečí, jak se proti nim všichni spiknuli a podobně. To že jsou v téhle vládě taky problematický lidi (pro mě třeba Blažek), ty bys bohužel asi v současnosti našel v každé straně u nás.

Vždyť třeba co se týče zahraniční politiky, tak ty rozdíly jsou obrovské.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlava ministra vnitra moc nespadla...

Reagovat
Trand

A co udělal ministr vnitra?

Reagovat
smazaný uživatel

Zcela ztratil důvěryhodnost. Aka "o všem jsem věděl a proto jsem Hlubučka posunul v kandidátce níž, abych omezil jeho vliv."

Reagovat
PP

o všem jsem věděl - to nikdy nezaznělo, to je lež.

Reagovat
F.Torres

Nová vláda tam není ani rok. Babiš tam byl skoro dekádu. Za tak krátkou dobu se příště novicové taky slušně vybarvil. Jak píšu, všichni jsou stejněi a kdo si myslí že spolu je změna, tak je debil

Reagovat
Trand

Reagovat
Trand

Doslova ti tady mrazik vypsal 13 změn od prosince a ty píšeš ze změna není a že jsme debilové

Reagovat
Kily

klasický F.Torres, argumentační válec, který je úplně mimo, ale něco si usmyslí, to pak obhajuje, nehledí doprava nebo doleva, nečte argumenty druhých a nejpozději ve čtvrtém příspěvku pošle ho hry urážku, aby svou dominanci potvrdil

Reagovat
F.Torres

Klasický kily, věčně nad věcí, obecně si hraje na moudrého a přitom má sám bláto na hrišti a ve výsledku plácá obecné pojmy.

Mě je ta diskuze celkem u věrtele i politika, jen se směju reakcí lidí. Všichni blejou na babiše a přitom ten fiala jede úplně to stejné v bledě modrém. Ani jednoho nemusím, oba dělají chyby, jelikož vůbec ani netuší jak se tam dostali, ale stačí napsat fuj fiala a všichni přiběhnou jak čertíci a když napíšu vůl babiš, tak mi to opalcují. To mi vážně přijde jak ve školce a znovu uvádím, oba rozhodně neuctívám, proti oběma něco mám, jsou tam i horší "politici jak tito dva", ale namlouvati si, že je mezi nimi velký rozdíl? Ani náhodou, obě strany dělají úplně školácké chyby a obě lžou neskutečně

Reagovat
F.Torres

uveď co jsem uvedl mimo, z čeho vycházíš, že nečtu argumenty? KDe bych asi bral informace a názory, nehledě na to, že na názory reaguji.

Urážku abych potvrdil? Já dám urážku, ostatní nablijou smajlíky bez jakéhokoliv komentu. NEvím co je lepší, pro palcohoniče tvého typu je to asi jasný.

Reagovat
F.Torres

uzasne zlepseni zahranicni politiky - čím podložené? předsednictví bylo dané

prikladna pomoc ukrajine - všichi pomáhali, někteří více i méně, to by udělal každý

lepsi vedeni nez v pripade nemecka a francie v zahranicnich otazkach - příklad?

propsani stanov EK,abychom neprisli kvuli slovenskemu kokotovi o dotace - neznám backround, takže těžko se budu vyjadřovat

snaha o korespondecni volbu - snaha, co to kurva je? to je jako změna? To je jako kdybych napsal snaha o cvičení a nic nedělal :-D

zruseni debilni EET - nesouhlasím, někomu EET vyhovovalo a lepší by bylo dotažení než zrušení

5000 pro deti (s cimz extremne nesouhlasim) - úplná chujovina na úrovni rouškovného, kupuje si nové hlasy stejně jako babiš v bledě modrém, ale to už se opakuji...

konecne vyreseni polske tezby a ne jen pindani do novin bez vysledku (zdravime kundu karla) - vyřešení? NEjvětší ojebárna, kdy poslal místní obyvatele pro pár korun do prdele

konecne vysoupnuti rosatomu z dostavby JE (opet zdravime druhou kundu karla) - tak jako tak by se na tom nepodílel vzhledem k válce, takže by to stejně tak dopadlo

energeticky tarif - opět píčovina na entou z hlediska pravice

snizeni dane na pohonne hmoty - to udělal každej oni nejméně pomalu ze všech

domluveni objemu zasobniku plynu v zahranici - ok o dva dny bude déle plyn, klobouček

smlouva s polskem o plynovodu (opet zdravime kokota karla) -

naplneni zasobniku plynu u nas nad mnozstvi obvykle,abychom nebyli na nule v zime - za jakou cenu a jak dlouho to vydrží?

Jako nezlobte se na mě ale je tam něco jako fakt dobrý? Rozdává co může, slibuje co může, prodal české území za pakatel. Já tam vidím samý kraviny, takže možná kdyby vůbec nic nedělal bylo by to lepší. Za mě totálně nezvládnuté vedení a doufám, že mají v dalších volbách útrum (tím nefandím ano), ale konečně by tam měl jít někdo, kdo jen nemele a koná, toto jsou prostě kraviny.

Reagovat
r.mrazik

Ty jsi guma

Reagovat
F.Torres

možná, ale v tomto mám pravdu, což sám jsi proti rozdávání. Takže očividně jsi pravičák, ale podporuješ pravicovou stranu, která míří už za střed doleva což je prostě problém. Od socana a levičáka to čekáš, od pravičáka ne a to j základ všeho. Mele a pak rozdává víc jak levice...a obhajovat vyřešení situace s polskem může opravdu jen totální negramot, kterýmu je ČR úplně u věrtele

Reagovat
PP

tak schválně, jedno jméno, kdo se slušně vybarvil z ministrů. Peťa Hlubuček byl na magistrátu Prahy, tedy toho nepočítám.

Reagovat
masly008

Taky zmíníš jen co se ti hodí.

Hlubuček půjde sedět, ale v Praze jede Stan dále.

V Brně šli borci sedět a Ano rozpustilo celou buňku.

Takže ano máš pravdu v tomhle případě Stan moc nepochodil.

Reagovat
r.mrazik

a nejvetsi brnensky kapo Faltynek beha po snemovne a ovlivnuje dalsi lidi...ty jsi mi extra komik

Reagovat
Trand

A to mají vyhodit všechny zastupitele za STAN z celý Prahy?

Reagovat
masly008

Tak Ano to udělalo v Brně. Prostě ti tam zrušili a staví to znovu. Sice moc nevěřím že nějak lépe , ale to asi bude tím městem. To co odejde z Brna do politiky fakt stojí za to.

Reagovat
PP

taky jsem volič STANu, navíc Peťa Hlubuček je můj blízký známý.. dokonce jsem byl za ním 14 dní než ho zabásli na magistrátu. Je to blbec, takto pošlapat jeho dříve skvělou práci pro Lysolaje, které zvelebil + dal hromadu střeliva tomu slovenskému šmejdovi..

Reagovat
valloire

Tak stalo se. Nepatrná chybička.

Reagovat
valloire

Jo, tohle kdyby se provalilo na SPD. STAN

Reagovat
Trand

Samozřejmě ideální by bylo, kdyby k takovým kauzám nedocházelo, ale to si myslím, že je velká utopie.

Reagovat
r.mrazik

zas ty samy buresovskookamurovsky sracky...

uzasne zlepseni zahranicni politiky

prikladna pomoc ukrajine

lepsi vedeni nez v pripade nemecka a francie v zahranicnich otazkach

propsani stanov EK,abychom neprisli kvuli slovenskemu kokotovi o dotace

snaha o korespondecni volbu

zruseni debilni EET

5000 pro deti (s cimz extremne nesouhlasim)

konecne vyreseni polske tezby a ne jen pindani do novin bez vysledku (zdravime kundu karla)

konecne vysoupnuti rosatomu z dostavby JE (opet zdravime druhou kundu karla)

energeticky tarif

snizeni dane na pohonne hmoty

domluveni objemu zasobniku plynu v zahranici

smlouva s polskem o plynovodu (opet zdravime kokota karla)

naplneni zasobniku plynu u nas nad mnozstvi obvykle,abychom nebyli na nule v zime

a to vsechno v dobe,kdy opozice obstruuje a neni mozne vic prosadit

zdravime "nic se nedela pro obycejne lidi" a podobne sracky od pitomcu,co to prebiraji od Burese a Picomia

Reagovat
masly008

Tak ty jsi taky dobře zaslepený.

Korespondenční volba není + , ale -

5000 je populismus před volbama.

Energo tarif je komedie nebo asi bude, protože nikdo neví jak ho nastaví.

1,5 na dani z benálu je největší výsměch který vydržel cca 2 dny.

Vyřešení polské těžby za drobáky. By mě zajímalo jak jsou spokojeni ti co tam žijou.

A s tím prosazením si děláš už prdel ne?

Mají 108 a prosadili si všechno co chtěli ikdyž jim to třeba i jejich senát vrátil tak pandemák prosadili na sílu.

Reagovat
r.mrazik

totalni ztrata casu...priste uz bude stacit jen poslat do pici bez rozepisovani

Reagovat
PP

souhlas prakticky se vším. Nezapomínat, že pracují s naprosto vybrakovaným rozpočtem. Beru v potaz covid, ale roky 2015-2018 byly ekonomicky kurva nadprůměr a ten idiot s mastnou Alenou ho zvládli i tak prožrat a zadlužit se ještě víc.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
F.Torres

jestli si kluci toto palcujete, tak to klobouček. S takovými jako jste vy se řítíme tam, kam si zasloužíme.

Reagovat
r.mrazik

totalne to prožrali...nic nepostavili, nic neudelali...jen ty prachy vzali a nasypali to duchodcum,aby je opet zvolili...

Reagovat
F.Torres

uzasne zlepseni zahranicni politiky - čím podložené? předsednictví bylo dané

prikladna pomoc ukrajine - všichi pomáhali, někteří více i méně, to by udělal každý

lepsi vedeni nez v pripade nemecka a francie v zahranicnich otazkach - příklad?

propsani stanov EK,abychom neprisli kvuli slovenskemu kokotovi o dotace - neznám backround, takže těžko se budu vyjadřovat

snaha o korespondecni volbu - snaha, co to kurva je? to je jako změna? To je jako kdybych napsal snaha o cvičení a nic nedělal :-D

zruseni debilni EET - nesouhlasím, někomu EET vyhovovalo a lepší by bylo dotažení než zrušení

5000 pro deti (s cimz extremne nesouhlasim) - úplná chujovina na úrovni rouškovného, kupuje si nové hlasy stejně jako babiš v bledě modrém, ale to už se opakuji...

konecne vyreseni polske tezby a ne jen pindani do novin bez vysledku (zdravime kundu karla) - vyřešení? NEjvětší ojebárna, kdy poslal místní obyvatele pro pár korun do prdele

konecne vysoupnuti rosatomu z dostavby JE (opet zdravime druhou kundu karla) - tak jako tak by se na tom nepodílel vzhledem k válce, takže by to stejně tak dopadlo

energeticky tarif - opět píčovina na entou z hlediska pravice

snizeni dane na pohonne hmoty - to udělal každej oni nejméně pomalu ze všech

domluveni objemu zasobniku plynu v zahranici - ok o dva dny bude déle plyn, klobouček

smlouva s polskem o plynovodu (opet zdravime kokota karla) -

naplneni zasobniku plynu u nas nad mnozstvi obvykle,abychom nebyli na nule v zime - za jakou cenu a jak dlouho to vydrží?

Jako nezlobte se na mě ale je tam něco jako fakt dobrý? Rozdává co může, slibuje co může, prodal české území za pakatel. Já tam vidím samý kraviny, takže možná kdyby vůbec nic nedělal bylo by to lepší. Za mě totálně nezvládnuté vedení a doufám, že mají v dalších volbách útrum (tím nefandím ano), ale konečně by tam měl jít někdo, kdo jen nemele a koná, toto jsou prostě kraviny.

Reagovat
r.mrazik

Viz výš...jsi jenom debil. Dal to nemá smysl řešit.

Reagovat
F.Torres

Promiň že úrazim tvého idola, ale udali úplný prd a když už něco udělali tak úplný děs. Prodali území, rozdali peníze, zvýšili inflaci, kupuji si hlasy. Gratuluji, babisovi to trvalo x let, oni to stihli za půl roku. Tleskam vyrovnanému rozpoctu Pekarová chce prodat firmy a ministr vnitra je černější jak cigán. Dream team

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Kily

on fakt jede dál

Reagovat
F.Torres

Aspoň vím o čem píšu a mám názor, to je obecně v ČR nežádoucí. Prostě jet s davem a nebýt kritický k cemukoliv. Hod smajlíky se svými kumpány to ti jde uz opakovaně uvádím, že mi je jedno kdo tam je ale hodnotím činy. Sám mrazík ty zoufalosti shrnul, pokud to je pro vás ok, tak časem budete ještě spokojenejsi

Reagovat
PP

marné.. Klasická debata s hlupákem.

Reagovat
Kily

Reagovat
F.Torres

Opět potvrzujes co uvádím. Argumentační dno mě vycitas urážky a ostatní palcujes.

Reagovat
r.mrazik

Hlavní je, že má názor...snad mu to nesmazou

Reagovat
Kily

doufám už kvůli nim, mohla by taky přijít žaloba kvůli omezování osobní svobody

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomasso9

To bude tim, ze vetsine lidi staci, ze neni trestne stihany.

Reagovat
Gedofrey

Tak to je samozřejmě úplně základní podmínka. Než přišel Andy, tak by mě ani nenapadlo, že to bude někdo rozporovat.

Reagovat
Hlahart

Jako upřímně, mně třeba do jistý míry jo. Pokud je v jakýkoliv funkci v exekutivě člověk, co zrovna nemá moc a chuť rozvrátit demokratický systém/právní stát (být obžalovaným premiérem a vyměňovat si policajti incl.), tak je mi vlastně jedno, jestli tam bude neextrémní levice/pravice/střed. Výsledek voleb ve svůj prospěch dokážu za těchto podmínek v pohodě tolerovat. Pak už mám od vlády jen požadavek, abych o ní ideálně 4 roky neslyšel/neviděl nějaký marketingový slinty, po 4 letech ideálně složila účet a šla.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
F.Torres

tak pozitivní krok to samozřejmě je, na druhou stranu se volila koalice a tam už problémy co se týče leváren se taky objevuje dost, takže zatím ten progres není v tomto nějak závratný a uvidíme co ukáže čas. Bohužel klasika ať tam je kde kdo, všichni mají nějakou minulost a budoucnoust a prostě vždy se najde někdo, kdo se nechá zaplatit

Reagovat
Tomasso9

Ja osobne nemam rad v politice laciny gesta a zvasty, coz delal Babis furt, trochu mi to vadi i ted u Fialy. K volbam jdu vzdycky s vidinou, ze se nic zavratnyho stejne nezmeni, ale chci mit cisty stit xd. V současný 5koalici je pro me jedinou radoby kvalitni stranou ODSka (ve Stanu mi vadi Rakusan, jinak je vnimam vetsinu jako schopny lidi) o ty kauze bych rad mluvil az se prosetri, ty ostatni beru do počtu = pro me mrtvy strany. ANO = Babiš, jejich volici by si bez nej nedokazali tu stranu vubec predstavit, no ja tam vidim par dobrych politiku, s normalnimi nazory, ale on mi to s tim vsim co ma za sebou proste kurvi. SPD bez urazky (kdyz to bude cist nejakej jejich volic tady) tak na vladnuti nemaj, Okamura a jeho moudra jak by vsechno vyresil atd. odbornici v te dane oblasti se musi smat, ale to plati i pro jine strany. A s nadchazejicima prezidentskyma volbama, kdyz vidim ty jmena, tak se mi chce blejt.

Reagovat
F.Torres

s tím spolu souhlasím, že jediný ok tam je ODS zbytek jsou zoufalci. Okamura nikdy nesmí vládnout, na druhou stranu je fajn že tam je, jelikož se nebojí poukázat na chyby. Ano, dost často je mimo mísu, ale i tak občas trefí hlavičku hřebíčku velmi pěkně.

Prezidentské volby je vždy spíš komedie a poslední dvojice bude opět výběr z menšího zla.

Reagovat
masly008

Už o ta odska jde doleva víc než je zdrávo.

Reagovat
valloire

ODS je ok jo? To si tak málo pamatujete?

Reagovat
Tomasso9

Tady je rec o soucasnosti, nidko nezapomnel na Klause a jeho tunely.

Reagovat
F.Torres

v porovnání s TOP, KDU, STAN? Ano, nicméně to je poloslepí jednooký král mezi absolutně slepými

Reagovat
masly008

https://www.facebook.com/1157079119/videos/329642369374567

Tady trošku našeho signálisty.

Teď to zní až neuvěřitelně.

Ale urči tě ty povolenky pořeší když teď je ten přecedající.

Reagovat
smazaný uživatel

Lol

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Čenda

troll, dement, nebo dementní troll?

Reagovat
Front hell

Byl

Reagovat
Mercury

To je diskuze jak vino vyslovene ztrata casu.

Reagovat
valloire

Reagovat
Ángel di María 22

Jsou vubec jeste nejake realne spekulace o prichodech do Realu?

Co ten Gnabry? (Pujde Asensio pryc nebo spis ne?)

Reagovat
LAM

100 míčů za Tchouameniho + Rudiger vám nestačilo?

Reagovat
CHONG

Tak nějaký backup za Benzína by to ještě chtělo...

Reagovat
Gazdo

A naco? Pri Carlovej rotacii by aj tak nehral. Tam to dava logiku jedine keby sa Benzin zranil na dlhsie ale to ziadny schopny hrotak nepojde robit

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
CHONG

Odchod Marca je podle mě jistota, ale o nějakých reálných příchodech jsem nečetl snad nic...

Reagovat
misinho7

Marco vraj otocil a nechce odist

A prichody vraj neriesime. Backup za Benzemu bude podla mna bude Mayoral alebo skusia toho z Castilly. Este vraj sa tam rata s Rodrygom ci Hazardom ako falosna 9 Ono asi nema zmysel niekoho kupovat ked nebude hrat...na druhej strane ak sa Benzema zrani napr na par mesiacov sme v prdeli.

Ono ked sa na to pozrieme naozaj asi neni co posilovat okrem utoku. Obrana aj zaloha je vystrana a pokryta paradne a utok viacmenej az na backup Benzemu tiez. Podla mna sa hodne veri aj Hazardovi po tom co si odstranil tu vec z kotniku.

Reagovat
JeséRodriguez

Na pravé straně bych klidně nechal hrát Asensia s Rodrygem, s tím, že se tam může zkusit i Hazard. Mayoral by byl fajn backup za Benzemu, nebo RdT, o kterém se taky spekulovalo. Jinak je to jak říkáš, pořešené.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja verim, ze nekdo jeste prijde, ale prvne se musi pracovat na odchodech. Momentalne mame v prvnim tymu 27 hracu. Musime to vycistit, u nekterych (Kubo, Reiner) je jasny, ze pujdou, ale pak tam je par hracu, ktery chteji zustat, ale idealne bychom je potrebovali vytlacit pryc (Odriozola, Vallejo, Ceballos, Mariano, Mayoral).

Reagovat
drussbarb

Jak vlastně hrál Kubo? Když jsme jej museli pustit, docela mě to mrzelo

Reagovat
smazaný uživatel

U nej je problem s tim, ze ma non-EU obcanstvi a vzdycky mit bude. Japonci nedovoluji dvoji obcanstvi, takze kdyby si vybral Spanelsko, tak by zas ztratil japonsky pas. Z tohohle duvodu si myslim, ze budoucnost v Realu nema. A nejsem ostatne presvedceny ani o jeho kvalitach. Technicky je to super hrac, ale fyzicky je hrozne slaboucky.

Reagovat
Robbie

Vážně tu je člověk který se nestydí a podporuje Fialu ? To myslíte vážně ?

Reagovat
smazaný uživatel

Fiala je pravičák a ještě k tomu konzervativní a ještě k tomu pan profesor a navíc nosí brýle, ten přece nemůže bejt špatnej.

Reagovat
masly008

Už dávno není pravičák.

Reagovat
CHONG

Student Petr nebo dělník Milan, kterýpak z nich jsi?

Reagovat
drussbarb

Reagovat
krisa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
Kapřík

Neřeš to, tohle nikdy nemůže dopadnout dobře.

Reagovat
Gedofrey

Vcelku jo jsem sice liberál, tak bych asi našel jiné koně, ale alternativa je STBák, takže proč ne

Reagovat
Nihilister

Co jsi dělal 8 let předtím? Styděl jsi se za svého guru nebo ho obdivoval?

Reagovat
DonAndres

To se jako vážně ptáš jo? To myslíš vážně?

Reagovat
r.mrazik

mazej zpatky na FB

Reagovat
Svatej

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
kilobyte

Jdi do prdele.

Reagovat
drussbarb

No jsou jistě horší možnosti. MNOHEM horší

Reagovat
smazaný uživatel

Nepodporuju, ale co je alternativou?

Reagovat
PP

Samozřejmě že ano. Není to úplně můj šálek kávy, ale z dostupných možností to je nejlepší volba. Já bych nejraději Luďka Niedermayera, ale ten bohužel pro náš národ nechce..

Reagovat
Csaplárova past

Jak to vypadá s Griezmanem?

Reagovat
LAM

Pořád stejně. Pokračuje v hostování které bylo dohodnuto. Je tam povinná klauzule na odkup za 40 míče s tím, že musí odehrát aspoň 50% zápasů do kterejch je připravenej nastoupit(není zraněnej

V minulé sezoně to bylo nad 80%, takže pokuď ho Atleti nenechají sedět celej rok na lávce, tak dostaneme aspoň něco.

Reagovat
Csaplárova past

Aha. Jsem se právě onehdá díval na transfermarkt a tam měl napsaný příchod z hostování. Vůbec jsem nevěděl, že bude i další sezónu v Madridu.

Jinak počínání Barcy je teda pěkný šlendrián. Si vezmi situaci, že dluží hráči peníze a oni koupí Torrese za 55mio a ještě jeden velký přestup si nejspíš neodpustí ...

Reagovat
Kluivert9

Furt dokola

Reagovat
dextroza_m

Ale Torres je na několik splátek...

Reagovat
Csaplárova past

Kolik? 10mio? To je půlka dluhu na výplatě tomu hráči

Reagovat
teenz

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
alcantara

370 vyblitkov a jeden Messias k tomu. Vdaka aspon za to

Reagovat
patas92

Reagovat
Kluivert9

Na Fantasy letos sereš?

Reagovat
patas92

Asi jo. Už jsem tomu moc nedával ani ke konci minulé sezóny.

Reagovat
DonAndres

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
mesyas

Toxic fans barcelony si snad mysli, ze je normalni dluzit svym zamestnancum prachy/mzdy nebo je opakovane zadat o jeji snizeni. Nejhorsi na tom je to berou za samozrejmost, ze si dany hrac “musi” snizit plat jinak dostane od fans čoudu.

Reagovat
Trand

Top diskuze

Reagovat
Rssa

Opravdu to chce se trochu zajímat o realitě okolo Barcelony a nepřebírat plky a polopravdy z diskuze na EF. Vytváří se tak mylný obraz. Samozřejmě má Barcelona problémy, ale ty má spousta jiných klubů také, včetně úprav mezd a strukturalizace závazků, ale není to tak sexy...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
joshua

Kdo má takové problémy jako Barcelona? Mě nikdo z TOP týmů nenapadá.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.sportskeeda.com/football/5-big-football-clubs-financial-trouble

takové jako Barca ne, ale také mají finanční problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

A když si vezmeš, že barca má problémy, ale dokáže nakupovat, tak je na tom lépe než Inter. Který nakupovat nedokáže, pokud neprodává. Jediný na co se zmůžem, je podepisovat za free hráče, kterým končí smlouva.

Reagovat
AlevsakNevadi

len interu vznikli tie problemy trochu inak. Cinska vlada ma regulacie na investovanie v EU co znacne znemoznuje naliat prachy do klubu. Barcelona sa tam dostala prijebanym vedenim.

According to La Repubblica, a new directive prohibiting “non-strategic” investment by Chinese companies in foreign businesses will affect Suning, who will have to give up control of Inter as a result.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně že jo, ale nebavíme se o vzniku těch problémů. Jen srovnávám současnou situaci. To, že mít čísnkého vlastníka je problém víme všichni.

Reagovat
Tomasso9

OT: Dají se sehnat vstupenky na Sevillu s Barcelonou přes ofiko web? Má někdo zkušenost díky )

Reagovat
Jajinek
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele